Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čovek montirao time-laps video u jedan...napravio fin video od par minuta...

Ali uvek sam otvoren za pojašnjenja...hajde pojasni molim te

Hvala mickk na velikoj podrsci, ali na zalost, kao sto su vec rekli, ovo nije time lapse video. Da jeste, svaki kadar bi bio nenormalno ubrzan. Onih nekoliko ubrzanih kadrova su nista sem 200-300% ubrzani video klipovi. Da se razumemo, time lapse se moze napraviti i od video klipova, ali se generalno tako ne radi. Tu su RAW-ovi, Lighroom, pa tek onda montaza...

miki izvini ali zašto se Time-laps ne bi kačio ovde? Koliko ja znam to je niz fotografija...
Ovaj komentar je pobedio. Ako ces vec tehnicki, svaki video je niz fotografija (frame-ova) - otuda i ono fps (frames per second - nadam se da ne treba da prevodim). Kako god timelapse nikako ne spada u fotografije vec u video. Da kacis svaku fotku pojedinacno onda da, a ovako je to video...

Odlicne! Fotke su ti za*ebane 🙂

*******i svakom fotkom sve bolji. Stvarno odlicne fotke!

Milica (Canon 6D & Tamron 70-200/2.8 VC USD)

Hvala takodje! 😀

cheers

@MR.BIG
Ovo mi se dopada, jednostavno kreativno sa prefetknim svetlom 🙂
@s16
Hvala Micko... Vrhunski zaista 🙂
@ Pe11e
Hvala Druze 🙂
@ Bad Habbit
Da se zahvalim i tebi posto sam tek sad video kometar 😛

Twilight in Wienna... by Nenad Ristic, on Flickr

^ Popravi naziv fotke. Moze original Wien ili engleski naziv Vienna 😉
Inace super fotka.Trebao si da kropnes samo dno, ovaj zidic.

@*******i

Ok je fotka, ali postoji tu nekoliko tehničkih zamerki 🙂 Subjekat je nejasan, ne znam da li je ideja bila da se istakne zgrada ili žena, ti si očigledno hteo obe stvari u isto vreme, tako da je tu borba za pažnju, a to ne ide. Zbog toga si je postavio u sam ćošak, ne bi trebalo da bude baš toliko zalepljena uz ivice. Drugo, lampa je krenula da pada, zgrada tone, vidiš i po stepeniku koliko sve curi u levo. Boje mi se dopadaju, tu si dobro odradio posao, sviđa mi se taj dreamy izgled. Ideja je dobra, samo nisi to najbolje tehnički izveo.

Rekli smo da ćemo da budemo malo kritičniji, da ne budemo uvek "bravo, super fotka, odlično" da ne ispadne da samo jedni druge tapšemo po leđima, mora da postoji i malo negativnija strana po cenu da tražimo i sitnije nedostatke u okačenim fotkama. Opusti se čovek u suprotnom od silne hvale, mora i neka negativna kritika da postoji da podstakne još veći trud i želju za samopoboljšanjem 🙂 Ova sa vodom, mostom i zalaskom mi se baš dopada, obožavam te narandžaste nijanse i takvu atmosferu.

S16, Bigi i *******i hvala sto ste vratili temu u prave vode!!

*******i sta bi sa slikama zena iz doma sindikata?...oli ja to doziveti/preziveti? 😉

@ *******i, manje vise ono sto je Gizmo rekao stoji, osnovni problem je kompozicija i curenje u levo, pasce zena na glavu kako si sve nakrivio! :d
Pohvaljujem kolorit, odlican!

Poslednja izmena:
@mikiPSY
Hvala druze drago mi je da ti se dopada i ako je nisam bas najbolje napravio 😛

@Gizmo
Imam novo staklence pa mi je zanimljivo da eksperimentisem, sto se krtike tice isto kao i pohvala kada se kaze na normalan pristojan nacin vise je nego korisna, i ne bi trebalo nikome da smeta. Na ovom mestu je nastala jedna druga fotografija koja nema probleme koje si naveo, kojih sam svestan nego sam mislio da bez obzira moze tako da ostane i da to bude u okviru neke umetnicke slobode 😛 Ovu fotku sam napravio tek onako i uzeo je u obradu zato sto mo se dopala atmosfera na fotografiji tako da poenta nije toliko na portretu, fotka se inace zove Twilight in Venna, nesto me je taj sumrak inspirisao da je tako napravim i tako nazovem...
Pejzazne fotke ce uvek biti dovojno dobre to sam vec jednom rekao, pojedine cak i odlicne, ali to je vise do prirode nego do mene, ustvari mozda je malo i do mene 😀😛

@Proday
Pa to su lose fotke, lose svetlo, meni se ne dopadaju, znas da su nastale vise kao proba nego sa namerom da nesto od njih napravim...

@Marti Misterija
Hvala druze, moram da eksperimentisem, fotografija je po meni takva da ne moze da se uci na tudjim greskama, a ja sam od samog pocetka bio vise nego spreman da iskusim sve, i sve sam postavljao ne bi li dobio koji koristan savet, mislim da sam pored posvecenosti bas iz tog raloga za tako kratko vreme i dosao do pristojnih rezultata...

Hvala ljudi na kometarima, kritikama i svetima...

@*******i znam, ali ja bi ipak voleo da imam par komada. Kad se na ovima sa telefona nazire nesto, te mogu samo jos bolje da budu 😉

Evo od mene nekoliko novih, bilo malo uzivanja sa cerkicom. 🙂

DSC_2610_zpsrfjers6b.jpg

DSC_2625_zps5vdmwjwx.jpg

DSC_2626_zpsi8zybn44.jpg

^
Lepi kadrovi meni su dobre sve tri, na prvoj da je bilo malo neba bila bi bas perfektna...

Malo iz dvorista 😀

DSC_2694_zpsd5liocdc.jpg

DSC_2735_zpsjuzy2ozj.jpg

Kadrolovac, mani se selektivne kolorizacije u obradi, to je ono bas no go, always & forever...

Ne slazem se sa tim, niti cu se ikada sloziti. Odlican je fazon ali samo na odredjenim fotkama. Stvarno ne znam sta se ljudi masovno tripuju da je selektivna kolorizacija no go?

Meni ovako kako je on stavio je skroz kul. Deluje da konj predvodi bas zato sto izlazi iz kadra.

@alija_sevdalija
Nemoj da mislis da ti nesto protivrecim znas da cenim tvoje misljenje, samo cu obrazloziti kako sam osmislio kadar 🙂 Ima smisla ovo sto kazes, i nije da nisam imao takvu ideju, ali jasno se vidi da je konjanik okrenut u levu stranu nosi zastavu i gleda ka skupstini parlamentu, objektima iza sebe, a konj je u pozi za juris, ptice lete ka desnoj strani kadra, a konjanik jurisa ka levoj u sredini ostavljaju grad iza sebe a sve to prati dramaticno nebo, e sad simoboliku neka nandje kako ko zeli, ali kompozicija je tako osmisljena. Konjanik ne moze desno zbog njegovog pogleda koji ide u levu stranu, da sam ga postavi desno videla bi se zastava a ono usta gleda ostalo bi sa desne strane van kadra, razmisljao sam i nisam moga u takvom kadru da nadjem neku simboliku... Sve u svemu, maksimalno sam se potrudio kada god sam mogao da osmislim kako fotografijama da docaram Bec a da to ne budi klasicni kadrovi u kojima je nesto samo islikano tek tako da bi bilo zabelezeno, uvek sam jurio vreme zalaska i taj period 17~19h postavljajuci glavni motiv kadra tako da i na nebu bude nesto zanimljivo pa ako nema oblaka onda makar plavo nebo sa finim tonovima upravo zbog sunac u zalasku...

Evo jedne da tako kazem u kontra svetlu, sunce samo sto je zaslo a nebo je prilicno isijavalo... 35mm objktiv je pravi izazov ako se zeli nesto napraviti sto odstupa od osnovnih pravila kako ga treba koristiti. Jos uvek se vezbam kako bi dosao do pristojnih rezultata posto ga imam desetak dana, tako da bi mi dobro dosao neki savet kako ga treba koristiti. Da pomene samo, obozava zablju perspektivu 😛

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

*******i, druze, konja si trebao postaviti desno, posto ima tendenciju da izadje iz kadra. Isto vazi i za ptice.
Nemoj mi zameriti na komentaru, cenim tvoj trud i posvecenost amaterskom fotografisanju.

Ma ti si pobedio sa komentarom :-D mada si uvek imao sjajne komentare.
Mislis da je trebao ptice da nagovori da predju na drugu stranu :-D
Naravno da kazem staru dobru recenicu koja sve opravdava: "Nemoj mi zameriti na komentaru, to je samo moje misljenje!"

I ovo na kraju je bas ruzno da kazes, "cenim tvoj trud i posvecenost amaterskom fotografisanju!?" Brate, da li sam samo ja skapirao ovo na taj nacin?

Uglavnom, *******i je ovde zadao, fotke su mu ne samo sve bolje, nego zapravo bolje nego sto je vecina vas kacila ovde, ukljucujuci i mene.
Momak se posvetio i zadao, i umesto da neko sledi njegov primer, gomila se javlja da se podsmeva, ali ne razume da samo na taj navin govori o sebi.

Sto se tice kadrova, kada neko okaci fotku ovde, mozes da komentarises, nije donar kadar, ne dopada mi se i sta god od tehnickih ili kakvih god detalja. Ali fotka je napravljena, ti nisi bio tu, a pogotovu da kazes da je konj trebao na drugu stranu kao i ptice, pa da li je realno :-D

Uglavnom, fotka je do jaja! Bravo *******i!

Za konja nekako mogu da razumem, ali kako bre ptice da pomera u kadru ?
pa ne lebde valjda u mestu 😀

Jos uvek se vezbam kako bi dosao do pristojnih rezultata posto ga imam desetak dana, tako da bi mi dobro dosao neki savet kako ga treba koristiti. Da pomene samo, obozava zablju perspektivu 😛

Najbolje ucis proucavajuci tudje radove. Evo kako je nas fotograf Aleksandar Rados prikazao Bec i Pariz.Odabrao sam bas par fotografija tih gradova jer smo i ja i ti izlagali fotke na tu temu pa cisto da uporedimo 😀 Od njega imamo svi dosta toga da naucimo 🙂 Coveka sam slucajno upoznao i odusevio se njegovim radom.

499993-50a8cd1c38a9f-large.jpg

499993-50afe288135f6-large.jpg

499993-50afe23b27833-large.jpg

499993-50afe205cc9a3-large.jpg

Dobre su fotke, samo ne mogu da shvatim da prva curi na levo. Ok da curi pod dosta vecim uglom, stil fotkanja, ali da curi stepen-dva, to ne mogu da shvatim. Pa aman ispravi se sve to u post-u...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno