Šta je novo?
Skyrim sa puškama, eto šta možeš da očekuješ :)

Treba mi par odgovora vezanih za ovu igru... Nikad u zivotu nisam igrao neku Fallout igru, pa sad o cemu se tu radi? Osim sto je pala neka atomska bomba i sad svi zive u nekim jazbinama, sta je cilj? Spasiti covecanstvo ili...? Sto se FPS dela tice, jel dobro napucavanje? Posto je open world ima li slicnosti sa FC 3i4 (ne mislim o craftingu vec slobodi, misijama i tako to), ili je suvoparni RPG, gomila price malo akcije? Sta mene ustvari zanima. Zanima me da li moze da se igra kao FC? Znaci price i dijaloga samo koliko treba, sa dosta pucanja i naravno open world? Mozda bih uzeo igru, ali samo ako moze malo da se zaobidju neki RPG elementi, tj da se napravi vise kao open world akciona avantura :)

Od kada je Beth. preuzela Fallout, on vise na zalost, nema veze sa prvim i drugim delom. Posto vidim da volis FarCry, ovi novi Fallouti pod Beth. ti dodju skoro na isto, tako da ces uzivati u F4. Kupi je.

Treba mi par odgovora vezanih za ovu igru... Nikad u zivotu nisam igrao neku Fallout igru, pa sad o cemu se tu radi? Osim sto je pala neka atomska bomba i sad svi zive u nekim jazbinama, sta je cilj? Spasiti covecanstvo ili...? Sto se FPS dela tice, jel dobro napucavanje? Posto je open world ima li slicnosti sa FC 3i4 (ne mislim o craftingu vec slobodi, misijama i tako to), ili je suvoparni RPG, gomila price malo akcije? Sta mene ustvari zanima. Zanima me da li moze da se igra kao FC? Znaci price i dijaloga samo koliko treba, sa dosta pucanja i naravno open world? Mozda bih uzeo igru, ali samo ako moze malo da se zaobidju neki RPG elementi, tj da se napravi vise kao open world akciona avantura :)

Neki cudni spoj ljubavi i mrznje...vidis 67 strana pljuvanja i na kraju svi igraju.
Sudeci po tome imas srecu da nisi igrao.:D

velika teorija zavere u ovoj temi :)

Pa ako je suditi po Fallout 3, ima RPG-a dosta. Ni nalik Far Cry-u ili toj vrsti igara.
Probaj prvo Fallout 3, ili pogledaj na YT. Mislim da ćeš se smoriti kao majstor.

A marketing je čudo. Evo, Fallout 4 se ispovraćao svuda po 9GAG-u npr. Šta sa tim ljudima nije u redu.
Sad treba da kupim igru, samo kutiju da slikam..i TV (monitor)..neku klopu pored?
Makar ne upalio igru.
Toliko mi se više s e r e od hajpa..Evo Betmena kako je ispao. Evo Black Ops3. AC Unity. Sve đubre do đubreta.

Sad, voleo bih da Fallout ispuni bar deo ****no nerealnih očekivanja i ispadne fina igra, što je opet vrlo moguće.

ne uzimajuci u obzir potencijalne bagove po izlasku, plus to sto grafika nije po nekim high standardima, mislim da ce fallout svakako ispasti fina igra... to sto nije rpg kao sto su bili kec i dvojka, to je sad neka druga prica i u to ne bih zalazio...

da su mozda zasr neke stvari u odnosu na trojku, sigurno jesu, da su poboljsali neke, sigurno jesu, tako da verujem da u najgorem slucaju necemo imati nesto specijalno losiju igru od trojke, ako ne i bolju, ali to ostaje da se vidi...

ja "novije" delove nikako ne hejtujem, ali opet ako mi se nesto u cetvorci ne svidi, necu da cutim o tome i budem u fazonu "ma daj samo da izadje, pa sta bude, bice"...

sto se tice poredjenja FO i FC, pa ne znam bas, ja bas ne bih rekao da su tu negde... u svakom slucaju, napucavanje u trojci je zivi uzas, maltene se ne isplati koliko je kljakavo, ali mi se po do sada vidjenom cini da je u cetvorci dosta bolje odradjeno...
ja bih preporucio da se malo saceka, mozda proba trojka, isprati neki gameplay cetvorke, svede neki utisak na sta bi to trebalo da lici, pa ako ti se cini da vredi, lepo uzmes i pikas!

Ja bih najvise voleo ako u cetvorci bude neka fora sa diplomatijom pa kad se sve dogovorite da resite u miru, on se okrene a ti ga prikoljes :d

Igra ce biti losija od skyrima, mislim to je trend kod beteshde, posebno ako je AA naslov u pitanju, tu je lova tu je pojednostavljenje, tu su sve one gluposti sto od igre cine da je zavoli najmasovnija ciljna grupa, 12-15 godina. Tata kupi mi igricu, bas je cool...To mu dodje to, cista ekonomija. Igra se mora prilagoditi ciljnoj grupi da bi se prodala u milione primeraka. Bethesda je iskusna kuca oni znaju kako se pravi dobra igra ali to njih ne zanima ovde...ovde in interesuje broj prodatih kopija.AKo bude licilila na F3NV ja cu biti prijatno iznenadjen.

Radi se o zaostalom konceptu međusobnog uništenja putem nuklearnog rata duboko zavađenih strana koje su posedovale nuklearno oružje. Srećom, danas je svuda demokratija, pa te opasnosti nema.

Nemaš cilj. U originalnim Falloutima si imao određeni vremenski period u igri da izađeš iz svoje jazbine i pronađeš deo bez koga jazbina ne može da funkcioniše (npr. filter za vodu...) i kreće avantura, koja je kao osmišljena oko tog lokalnog cilja. Zaboravi na spašavanje čovečanstva, to nikada nije cilj. Jednostavno se avantura završi kada u igri pobediš nekog neprijatelja i to je to. Recimo, srušiš bazu u nekom gradu i ubiješ glavnog baju. Nema nikakve grandiozne priče.

Sličnosti sa Far Cry 3 i 4 ima dosta. U oba slučaja je reč o pucačkim igrama, s tim što ovde rade neke RPG statistike u pozadini, tako da nikada nije isti osećaj kao u dobrom fpsu. Recimo, imaš oružje koje treba da radi ne znam koji damage, ali zbog RPG mehanike koja se obrađuje ispod niti je napucavanje dobro, niti oružje izaziva isti efekat kao čistom fps-u. Isto tako, razdvojene su statistike/sposobnosti rukovanja oružjem, pa npr. kada dođeš u posed lasera on spada u energy weapon kategoriju a možda to nemaš nabudženo koliko heavy weapons, pa ispada da ti je automatska puška efikasnija od deklarativno ubitačnijeg lasera.

Može da se igra kao Far Cry. Zapravo, to i jeste cilj. Fallout može komotno da se igra kao akciona avantura, bez ikakvih problema. Naravno, samo prilikom pravljenja i budženja karaktera biraj adekvatne osobine. Nemoj uzimati speechcraft, a onda da kukaš zašto heavy oružja ne rade baš najbolje.

E sad, da li je interesantan svet? To je pravo pitanje. Meni lično je taj koncept sveta dosadio, jer u svakom postapokaliptičnom čemu god ideš po istim obrascima, istim uzorima, imaš osećaj da igraš jedno te isto. Zato ni Fallout 4 neću igrati. Zašto bih? Sve je tu, i vaultovi, i power armor, i mutanti, i bratstvo, i isti neprijatelji. Zašto bih se cimao da još jednom igram jedno te isto, zato što se ruševine sada zovu Boston a ne Vašington ili Vegas? Dosadno, ***, kao kada igraš Galactic Civilizations, pa se kecom oduševiš, dvojku igraš jer je donela neke napretke, trojku već nisi siguran zašto igraš ali nekako se nateraš da igraš, a onda četvorku ne možeš očima da vidiš, jer je u suštini ista igra, bez naročito inovativnih pomaka i dešavanja, jednom kada vidiš video si sve jer se ništa ne menja ma koliko voleo žanr...

I naravno, uvek se igra prekida/završava kada postaješ baja i nikada, ama baš nikada, nećeš doći u priliku da ti napraviš nešto sa tim svetom sada kada si postao baja, jer je tu kraj. Nego ćeš sledeći put krenuti iz San Franciska, pa onda iz Hjustona, a ako Atlanta osvoji NBA titulu, što da ne, neka odatle krene Fallout 7 ili 8...

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima :) Nista sacekacu free verziju, pa cu da probam i ako mi se svidi uzecu je zbog mogucih ekspanzija, mislim dobio neke pare za rodjos i sad gledam sta da uzmem od naslova sto izlaze ili su izasli :D Prvo sam hteo BO3, ali kazu radi ko prebijena macka, hteo Diablo 3, ali opet meni treba nesto casual sad kad sam na faxu plus treninzi nemam previse vremena da se posvetim igri, i onda u pricu ulazi Fallout, mislim izgleda mi Ok ali ne zelim da dajem pare na nesto sto necu igrati ili ce me brzo smoriti (za mene veliki novac :p), a Battlefront nije za mene, previse piju piju na jednom mestu :D Kada imas ogranicene resurse gledas da ne pogresis u izboru igre, jedino sa fifom znam da ne gresim, to se uvek igra :)

pa da bi se igra kao fallout odigrala kako valja (ne ulazim u to dal ce se neko smoriti posle 10 sati ili sta god), ne moze da se igra ispod 100 sati, a za to bar neki mali nivo posvete mora da postoji... fallout nije bas kao FC, ali nacin igre moze da se prilagodi, pa da podseca na FC sto meni iskreno nije gust... najbolje ti overi besplatnu kopiju, pa ako ti se cini da je to to, pazari je na nekom popustu za par meseci, nije da ti se negde ultra zuri... valjda :D

a ovo sto se embarga na embargo tice je totalna besmislica.... koji ret.ard je to smislio, ne mogu ni da pojmim!

pa da bi se igra kao fallout odigrala kako valja (ne ulazim u to dal ce se neko smoriti posle 10 sati ili sta god), ne moze da se igra ispod 100 sati, a za to bar neki mali nivo posvete mora da postoji... fallout nije bas kao FC, ali nacin igre moze da se prilagodi, pa da podseca na FC sto meni iskreno nije gust... najbolje ti overi besplatnu kopiju, pa ako ti se cini da je to to, pazari je na nekom popustu za par meseci, nije da ti se negde ultra zuri... valjda :D

Sto jes jes, cekacu popust, ne zurim se... Videcemo kakva je free verzija, pa ako odgovara lako ce se uzeti za 10$ neka legendary edition verzija :D

Ako te interesuje na šta da potrošiš pare, imam par predloga:

Just Cause 3 - ako te interesuje gejmplej sličan Falloutu 4, samo sa boljom fizikom

Deu Sex Mankind Divided - verovatno najbolja igra koja će se pojaviti u narednih 6 meseci, ali to je ipak preorder

Fallout 3 ili Fallout New Vegas - kao Fallout 4, samo što grafički deluju kao da su jedno 6 meseci stariji naslovi.

Killing Floor 2 - monstrumi, mutanti i zombiji kao u Falloutu, ali je coop multiplej igra i oružja se lepo ponašaju

hahahah... pa ovde su moderatori najgori trolovi :)

Svejedno, i dalje su moderatori i nije lepo da pišeš tako. Sem toga, imali su mišljenje i pre nego što su postali moderatori, ne bi imalo smisla da ga menjaju zbog titule i odgovornosti.

Cini mi se da mmike nije mislio na sve moderatore kada je napisao ovde, vec samo na one koji su redovni u ovom podforumu. :)

Poslednja izmena:
Ne vidim problem. Just Cause 3 je veoma sličan Falloutu 4, napucavanje u open world stilu, samo što će Just Cause 3 imati destruktabilnije okruženje, a Fallout 4 će imati underlying RPG komponentu koja će napucavanje činiti čudnim, o čemu sam pisao par postova pre.

Zaboravih da na listu stavim i Borderlands.

Pa vidiš, za nekoga ko nije nikada igrao Fallout i pita može li se to igrati poput Far Cry igara, cenim da razlika i jeste zaista minimalna. Kao da mu kažeš da su Ferrari i Porsche isti automobili, da upotrebim tvoju analogiju, nema na čemu.

fakat, to nije baš neko ponašanje. meni lično najviše smeta što neki od njih sebi daju za pravo da napišu bilo šta, a posle kad im se ukaže da su napisali neistinu, koriste delete dugme, i to ne da koriguju svoju ******štinu već da ućutkaju glas istine. to nisu moderatori.

Svejedno, i dalje su moderatori i nije lepo da pišeš tako. Sem toga, imali su mišljenje i pre nego što su postali moderatori, ne bi imalo smisla da ga menjaju zbog titule i odgovornosti.
nije lepo što se ne ponašaju u skladu sa svojim dužnostima, nego podilaze svojim privilegijama. kamo lepe sreće da svi imaju odmeren pristup kao recimo ti.

sa druge strane - pravo na stav je univerzalno, i nemam problema sa tim, čak ni kada troluju temu. ipak, kao što se svakome drugome može reći - budi ljubazan da prestaneš da troluješ temu, verujem da bi trebalo da nazivamo pravim imenima takve pojave čak i kad moderatori to rade.
ovaj topic je klasičan primer trolovanja teme predvođenog od strane nekolicine moderatora.

Ako te interesuje na šta da potrošiš pare, imam par predloga:

Just Cause 3 - ako te interesuje gejmplej sličan Falloutu 4, samo sa boljom fizikom

Deu Sex Mankind Divided - verovatno najbolja igra koja će se pojaviti u narednih 6 meseci, ali to je ipak preorder

Fallout 3 ili Fallout New Vegas - kao Fallout 4, samo što grafički deluju kao da su jedno 6 meseci stariji naslovi.

Killing Floor 2 - monstrumi, mutanti i zombiji kao u Falloutu, ali je coop multiplej igra i oružja se lepo ponašaju

Just Cause mi se nesto ne svidja, u pogledu gameplay-a me podseca na Saints row ako ne racunamo destrukciju, a i nisam ljubitelj takvih igara. Zasto ne znam :p Za Deus ex znam, igrao sam Human revolution i iskreno imao samo reci hvale, ali nece on jos, mislim da dajem pare na pre-order dao bih za The Division ili Overwatch pre nego na Deus ex jer je on samo SP ako se ne varam? Stare Falloute nema teorije, pogledao sam grafiku na YT i smorio se, nesto mi se ne vraca u 2005-u godinu, ovu 4-ku bar mogu da gledam, ono je strasno koliko je graficki lose... A Killing Floor je ustvari L4D sa malo modernijim puskama?
Na kraju sam uzeo Diablo 3 za 10.10eur, duze vreme je merkam, bio neki popust, pa nek ide zivot, jednom se zivi, haha :D

Nazad
Vrh Dno