Šta je novo?
Poslednja izmena:
Dobro, ima nešto i u ovome:
P.S. uopšte nije do prostora, već kako će taj prostor biti iskorišćen...
U NV je veći deo mape činila prazna pustinja, a FO 3 je veštački stvorio iluziju veće mape tako što je često terao igrača da ide kroz lavirint ulica i tunela podzemne, sve ispresecano gomilom učitavanja.

slazem se da sve zavisi od kolicine sadrzaja na datoj mapi... procitao sam neki info da kao ima bas dosta sadrzaja, ali nema razloga da sada lupamo glavu oko toga, videcemo uskoro.

vidis,meni ako vec hoce (a nece) da docaraju wasteland pa cak i nasred masacusetsa ne ide da pretrcis mapu za 11 minuta,a tek da ista bude natrpana.kapiram da je ovo pg13 wasteland,ali nije bas fer da stariju publiku prave ******ma.odavno bethesda zeli da bude dizni za siromasne...

slazem se, al videcemo vec...

inace, bethesda izbacila kratki clanak o creation engine-u
https://bethesda.net/#en/events/game/the-graphics-technology-of-fallout-4/2015/11/04/45
Fallout4_graph02b.jpg
Ova slika baš liči na Flooded District nivoe iz Dishonoreda.

***, na Steamu je 3. ili 4. najprodavanija stvar Fallout 4 Season Pass koji se prodaje za 30 evra, a da se zapravo uopšte ne zna šta će sadržavati. Jednostavno ne znam šta da kažem...

Vole ljudi da lutaju open worldom, pa to ti je :D.

Meni ovo deluje daleko bolje nego li Fallout 3, u skoro svakom pogledu.

Video sam to i drago mi je sto su tako uradili. Dijalozi u FO3 su ionako bili trash kategorija, sto manje toga to bolje.

izasla glasina da je ono sa klipa i onaj kolaz SS-a pip boy-ja jedna zona od cetiri.sad,dal se kontinualno ucitavaju,ili je to patka bethesde,ili o cemu se to vec radi nemam pojma.ono je stvarno premalo,narocito za preorder od 30e.

Mene kod ovih dijaloga najviše brine da će biti kao ponekad u prvom ME. Izaberem jednu opciju, a lik izbrblja nešto potpuno drugačije od onoga što sam očekivao kada sam odabrao tu opciju.

izasla glasina da je ono sa klipa i onaj kolaz SS-a pip boy-ja jedna zona od cetiri.sad,dal se kontinualno ucitavaju,ili je to patka bethesde,ili o cemu se to vec radi nemam pojma.ono je stvarno premalo,narocito za preorder od 30e.
gde si to video?

inace, cisto sumnjam da je to istina, al videcemo vec za nekoliko dana... iskreno, vec mi je pun kufer ovih nagadjanja, glasina i nabadanja... daj da vise izadje, pa udri...

inace, neko je sastavio poredjenje mapa skyrima, fo4 i fo3... koliko je tacno poredjenje pojma nemam, ali ako jeste, onda je velicina mape fo4 sasvim ok po mom misljenju!

http://i.imgur.com/LN4GR4D.gifv

^Na zvaničnom forumu neki misle da je ono što se vidi na 1.44 u launch trejleru u stvari iz druge zone. Okruženje izgleda potpuno drugačije od onoga što su do sada prikazivali, a izgleda kao solidno veliko prostranstvo.

rece sestric koji se ne skida sa ginx-a,navodno tamo video,kao i info da je mapa 4 puta veca od skajrima.ja niti pratim ginx,niti znam koliko su kredibilni,ali nesto sumnjam da bi bethesda propustila takav marketinski penal jer bi onda hajp presao granice dosad zabelezenog.

Gde si nasao preorder od 30e ja ih nalazimnsamo po 35,36+?

^kad je najavljen fo4, prvi preorder na kinguinu tj bese g2a konkretnije je bio za 30e, posle su poceli da dizu cenu... do nedavno najjeftiniji games deal je podigao cenu za par evra.

^Na zvaničnom forumu neki misle da je ono što se vidi na 1.44 u launch trejleru u stvari iz druge zone. Okruženje izgleda potpuno drugačije od onoga što su do sada prikazivali, a izgleda kao solidno veliko prostranstvo.
to na 1.44 mi je delovalo "nestandardno", ali je sasvim moguce da je to ono malo vise izdvojeno ostrvo, mada opet nije to toliko veliko da ne moze da stane u neki zabaceni deo ove mape...

rece sestric koji se ne skida sa ginx-a,navodno tamo video,kao i info da je mapa 4 puta veca od skajrima.ja niti pratim ginx,niti znam koliko su kredibilni,ali nesto sumnjam da bi bethesda propustila takav marketinski penal jer bi onda hajp presao granice dosad zabelezenog.

mapa nema sanse da bude 4 puta veca od skyrima, niti verujem da postoje 4 zone, to se samo neko tesko zaludjuje... u najboljem slucaju je slicne velicine ko skyrim, ali eto dosta se spominje da igrica ide i u vertikalu, tako da ce biti u tom smislu vise sadrzaja...

sto se same velicine mape tice, voleo bih kad bi neko presao celu mapu kao sto je vec uradjeno za 11 minuta, ali da ovog puta bude bez sprinta...

Meni recimo nikada nisu ni bile jasne recenzije na sam dan izlaska igre, pogotovo kompleksnih naslova koji nude xxx sati gejmpleja. Čak i da recezenti dobiju pristup igri par dana pre izlaska, za takav naslov nije moguće napisati kvalitetnu recenziju za tako kratko vreme. Recimo da sam pisao Skyrim recenziju posle 15-20h igranja, ona bi vrlo verovatno bila u najmanju ruku pozitivna, ali sve mane, loša mehanika i ispraznost tog sveta postaju očigledni tek posle nekog vremena, a ne prvog ili drugog dana dok ti je sve "novo" i dok ti zamagljuje rasuđivanje i receptore.

Poslednja izmena:
Tuzna istina je da recenzija nece biti citana ako nije day 1.

bice ovo najbolji fl do sada :)

Meni ne treba ogromna mapa i prazan hod, zelim manju, ali da je lepo, smisleno i kvalitetno popunjena.
Sto se tice grafike, prebolecu, samo da nije zahtevna.
Drago mi je sto su dosta poradili na gameplay segmentu i novinama.

Treba mi par odgovora vezanih za ovu igru... Nikad u zivotu nisam igrao neku Fallout igru, pa sad o cemu se tu radi? Osim sto je pala neka atomska bomba i sad svi zive u nekim jazbinama, sta je cilj? Spasiti covecanstvo ili...? Sto se FPS dela tice, jel dobro napucavanje? Posto je open world ima li slicnosti sa FC 3i4 (ne mislim o craftingu vec slobodi, misijama i tako to), ili je suvoparni RPG, gomila price malo akcije? Sta mene ustvari zanima. Zanima me da li moze da se igra kao FC? Znaci price i dijaloga samo koliko treba, sa dosta pucanja i naravno open world? Mozda bih uzeo igru, ali samo ako moze malo da se zaobidju neki RPG elementi, tj da se napravi vise kao open world akciona avantura :)

Vrh Dno