Šta je novo?

Fotografije - 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sunce ti Big, opravdavaš nickname, respect ,)

@drdekzar
Hvala druze... Daj da je stampamo :D

@Bad Habbit
Hvala :) Ne znam ko je taj lik, svaku fotku radim u skladu sa inspiracijom bez nekog sablona...

@Proday
Nije vise u definiciji :p

@MR.BIG
Mnogo mi se dopada ova B&W a za forumu svaka cast, vrhunska :) Ne vezano za ove fotke, sto se vise bavim fotografijom sve vise uvidjam koliko je dobro svetlo na tvojim fotografijama...

playerPA ...da nisi mene uhvatio u Domu? :)

Na zalost nisam, dosao sam nesto pre 18h kada su veterani vec zavrsili (pretpostavljam da si tu izlazio) :wall: Sve u svemu meni je ovo bilo prvi put da prisustvujem na nekom ovakvom dogadjaju plus sto sam prvi put i sve "ispratio" sa foto aparatom :D Respect za tvoj rad u oba smisla (fotke kakve radis i kako si se "isklesao") :wave:

Mr.BIG, dobro si se uradio matori. :)
Koliko kosta taj set rasvete sto koristis u studiju, onako okvirno ?

^
Ovo se meni jako dopada, bas je dobar :)

Vise su bitniji modifikatori i znanje za rasvetu miki :)

Sony A7 i Nikkor 85/1.4D

1.

2.

3.

4.

5.

Malo da se pohvalim kupovinom :) Prva fotka nastala sa 35mm f/1.4L II :) Smeta malo ova kugla al sve u svemu meni se dopada...

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Samo napred *******i ! Me like :)

@Marti Misterija
@mikiPSY
Hvala hvala :) Evo jedne nocne iz Bratislave sa nekog trga, inace Bratislava je puna zanimljivih detalja za fotkanje...

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Da si okrenuto u landscape orijentaciju umesto u portrait imao bi 2x bolju fotku, ovako imamo gornju, totalno neinteresantnu polovinu, plavo nebo skoro bez ikakvih oblaka/tekstura= dosadno i donju polovinu koja je neuporedivo interesantnija i fotografski izazovnija, pogotovo ako se uzmu u obzir dijagonale, boje, teksture i skulpture koje su na sve strane. Inace ceo kompleks dvorca Belvedere moze da bude ucionica za vezbanje kompozicije, toliko ima lepih stvari za fotkanje...
Nastavi... ;)

^
Slazem se u potpunosti, imam i landscape sa istog mesta... Mozda ne spada u stvar ukusa i afiniteta posto smatram da bi svaka fotografija trebalo da se napravi na najbolji moguci nacin, ali ja iz nekog razloga volim ovakve kadrove, gde prva trecina dominira nad druge dve, ali ne tako da druge dve u ovom slucaju nebo budu bas totalno prazne, jos sam ovde ima bolje svetlo nego na landscape, isto tako napravio sam bolju kompoziciju kadra, lepe linije... Verovatno cu vremenom srediti i landscape :) Bec je raj za fotografe...

A da napravimo neki Benchmark-fotokonkurs. Napravicemo komisiju od clanova koji su profesionalni fotografi. A zajdenicki mozemo da odredimo neku temu koja je opsta i lako obradiva.... recimo "Moj grad". Verujem da bi *******om vise lezala tema "Moja zena" :p :D Mozemo da kontaktiramo i Pecu da pobedniku pokloni nesto iz Benchmark-shop_a :)

Sta mislite o tome ?

Poslednja izmena:
Benchmark nije foto forum.

Mislim da od toga ništa neće da se desi. Pogotovo od ovog optimističnog dela sa poklonom. Benchmark forum nije fotografski forum, niti je Benchmark sajt nešto previše povezan sa fotografijom. Da bi organizovao neko takmičenje mora da postoji sponzor, a ko će da bude ovde sponzor, Canon? Kod nas je Canon prilično nezainteresovan za bilo kakav vid saradnje, ovo što Canon ima svoju stranicu na Benchmarku je koliko sam ja shvatio tek onako radi reda.

To znači da bi Peca iz svog džepa morao da plati to šta god da si mislio da bude nagrada iz Benchmark šopa, a nisam baš ubeđen da su mu forumaši dali previše razloga da bude velikodušan :) Dobar deo forumaša hejtuje Benchmark sajt, drži AdBlock i retko kad i ode da pročita nešto na sajtu. Peca je razočaran u to šta se forum pretvorio, kad mi osnivač foruma kaže da vrlo retko posećuje svoj forum, onda znate da nešto nije u redu sa tom zajednicom. Cenim ja tvoj optimizam, ali premalo je ovde foto entuzijasta za neki ozbiljniji fotokonkurs. Sumnjam i da bi odziv bio ikakav, koliko uopšte aktivnih foto entuzijasta imamo ovde, baš malo...

edit:

Eto, what miki said. Kad te već pominjem, šta te je pobogu nateralo da okačiš onakvu fotku na Flickr?

Poslednja izmena:
To znači da bi Peca iz svog džepa morao da plati to šta god da si mislio da bude nagrada iz Benchmark šopa, a nisam baš ubeđen da su mu forumaši dali previše razloga da bude velikodušan :) Dobar deo forumaša hejtuje Benchmark sajt, drži AdBlock i retko kad i ode da pročita nešto na sajtu. Peca je razočaran u to šta se forum pretvorio, kad mi osnivač foruma kaže da vrlo retko posećuje svoj forum, onda znate da nešto nije u redu sa tom zajednicom. Cenim ja tvoj optimizam, ali premalo je ovde foto entuzijasta za neki ozbiljniji fotokonkurs. Sumnjam i da bi odziv bio ikakav, koliko uopšte aktivnih foto entuzijasta imamo ovde, baš malo...

Ja bas zato sto cenim sve sajtove i to sto rade nikad u zivotu nisam koristio Ad blockere nikakve vrste. Sto se tice toga u sta se forum pretvorio, treba da bude srecan da forum nije ugasen kao vecina drugih koje su pojele socijalne mreze. Sam forum je dobar sto se tice pozicioniranja bencha na pretrazivacima, ali problem je sto su idejno i tehnicki forum i sajt lose povezani. Sto se tice foto konkursa moze se napraviti i na face-u ako se zeli paznja, samo onda je problem veliki - ako stavis da se pobedjuje brojem like-ova onda imas vecu popularnost ali isto tako pobede ljudi sa like bot-ovima, a ako stavis ziri da odlucuje nema popularnosti. Mislim da bi mozda tako nesto ako se organizuje preko fb donelo mnogo vise koristi i sam bench bi postao vidljiviji.

Poslednja izmena od urednika:
Nema mnogo foto entuzijasta to znam, ali zato i ziri nece imati mnogo posla :) S obzirom na to da se Refoto ugasio, fotokonkursa tog tipa u Srbiji skoro da nema ili se za njih jako malo zna. A kroz obradu odredjene teme milim da se najbolje napreduje. Nema onog dela "uh sta bih mogao da slikam" :) ako recimo bude tema "Moj grad". Uzmes fotoaparat u ruke i pokusas da na sto lepsi i bolji nacin kroz odredjeni broj fotografija prikazes mesto odnosno grad u kome zivis. Tu bi clanovima dali odredjenu sirinu gde mogu da rade sve od panoramskih fotki do ulicnih fotografija. A sto se nagrade tice ona nije ni bitna. Najveca satisfakcija neka bude priznanje od kolega forumasa :)

Poslednja izmena:
Ja bas zato sto cenim sve sajtove i to sto rade nikad u zivotu nisam koristio Ad blockere nikakve vrste. Sto se tice toga u sta se forum pretvorio, treba da bude srecan da forum nije ugasen kao vecina drugih koje su pojele socijalne mreze. Sam forum je dobar sto se tice pozicioniranja bencha na pretrazivacima, ali problem je sto su idejno i tehnicki forum i sajt lose povezani. Sto se tice foto konkursa moze se napraviti i na face-u ako se zeli paznja, samo onda je problem veliki - ako stavis da se pobedjuje brojem like-ova onda imas vecu popularnost ali isto tako pobede ljudi sa like bot-ovima, a ako stavis ziri da odlucuje nema popularnosti. Mislim da bi mozda tako nesto ako se organizuje preko fb donelo mnogo vise koristi i sam bench bi postao vidljiviji.

Treba da bude srećan? Benchmark je opstao zato što je koliko sam shvatio jedan od prvih ako ne i prvi forum koji je postojao u Srbiji, dugogodišnji staž pozitivno je uticao na opstanak. Napravila se velika zajednica, mnoge IT entuzijaste je privukla ideja, uvek ima aktivnih diskusija, zato je opstao. Društvene mreže nemaju dodirnih tačaka sa forumima ovog tipa, uopšte nisu slična stvar, tamo ne možeš da diskutuješ o nekim konkretnim stvarima kao ovde, niti ćeš na istom mestu naći toliki broj IT entuzijasta. Neće sigurno društvene mreže da utiču na smrt foruma, koncept je dosta mator ali je i dalje miljama ispred onoga što ima da ponudi Facebook, Google+,Twitter, itd.

Problem je što se kvalitet diskusija neprestano srozava, previše ljudi želi da se svađa i napušava, prag tolerancije prema drugim učesnicima koji nemaju isto mišljenje i razmišljanje je izuzetno nizak, svako za sebe misli da zna najbolje, zato i jeste situacija takva kakva jeste. Kako misliš da su idejno i tehnički sajt loše povezani, šta misliš da tu fali?

To sa fejsbukom bi bila užasna ideja, shvatio sam da ljude najviše zanima nešto ako mogu da izvuku neku korist od toga. Pogledaj ove nagradne igre u poslednje vreme na sajtu, ogromna navala ljudi koji su čuli da se negde nešto deli i žele da osvoje nešto. Jeste dobro to sa jedne strane kada je poseta u pitanju, ali je i pomalo tužno kad shvatiš da od kako je počeo ovaj talas nagradnih igara, Benchmark YT kanal dobio tri puta više pretplatnika u odnosu na to koliko je imao od osnivanja... Svi pohrlili kad ima nešto što može da se osvoji, meni je glupo da se tako nabijaju cifre, ali svi to rade u poslednje vreme... Stvarno je glupo u šta se sve pretvorilo, sve se meri nekim lajkovima i klikovima, statistikama posećenosti, kvantitet je postao bitniji od kvaliteta...

Odosmo u off debeli, ali nije da se ovde i nešto dešava pa da je toliko bitno :D

@delevic

Stvarno kapiram šta želiš da postigneš i pohvalno je to što želiš malo da razbudiš masu, ali prethodna iskustva sa bilo kakvom organizacijom bilo čega na forumu su me napravila pesimistom. Svako gleda svoja posla, niko ne želi da troši svoje vreme, niko ne želi da se druži, itd. Ja sam svojevremeno predlagao čak i da se napravi neko foto okupljanje, naravno to je bilo potpuno ignorisano, kao što će i ova ideja biti ignorisana. Jedva sam okupio ljude za prethodna dva Benchmark roštilja, prosto vlada ogromna nezainteresovanost da se ustane iz fotelje i popriča sa nekim uživo. Ja bih zaista voleo da me neko ubedi u suprotno, da neko uspešno organizuje konkurs, prijatno bih se iznenadio da uspe :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno