Šta je novo?

Fotografije - 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DeuS.Mikelle , dobre, lepo obradjena tema, fotografija dame naslonjene na zuti zid zavredjuje paznju!

Prva, cetvrta i peta su mi bas dobre! Skroz si kul ti to odradio, tj potrefio si fazon! :)

sony.jpg

@s16
Odlicna obrada kao i uvek...

@nessa78
Daj jos neku fotku...

@DeuS.Mikelle
Lepo lepo, meni se dopada...

Nemam dovoljno iskustva da bi nesto kritikovao, meni je sve ovo lepo, tako da to ostavljam kolegama sa vise iskustva :p Mozda i nema sta da se krtikuje ?

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

@*******i - mali mi je problem sa ovom fotkom subjekat. Fokus je na tragovima, a ne na zeni i shvatam da si tako hteo, ali na f4 jednostavno zena odvuce paznju i stvara mi nekakvu haoticnost - oci mi lutaju izmedju 2 subjekta tragova i zene(jer je zena taman toliko van fokusa da deluje kao da je premalo ili da je greska). Mozda da si odvrnuo na f1.2/1.8 i fokusirao ovde gde jesi (prva 2 otiska) ili da si zavrnuo jos na tipa f11 da i zena bude u fokusu. Inace - lepo kadrirano, lepa S krivina i lep tok :)

^
Hvala druze :) Hteo sam bas to sto si naveo, fokus na tragovima koji vode do subjekta uz naravno dobru kompoziciju kadra. Verovatno je trebalo tako kao si naveo, a za tako nesto je potrebno malo vise iskustva u radu sa kamerom nego sto ga ja imam :p Malo sam se pribojavao da se sa 1,2/1.8 ne zamuti previse pozadina, pa sam setovao f4 misleci da je tako ok, mozda sam trebao jos malo da spustim kameru ali smatram da ni ovako nije lose, a nisam hteo nista u obradi dodatno da blurujem. Fotka je zamisljena kao B&W, kao i sve ostale B&W fotke koje sam do sada napravio...

Dobra *******i!

Evo malo postavki sa fotkanja u petak, uskoro kacim i fotke, samo da se nakanim da krenem obradu.

Ako nekog interesuje, "behind the scenes" radjen sa Sony A7 u FotoStudio29 :d

Poslednja izmena:
@*******i

čisto da ti potvrdim ovo što ti je n1tr0 rekao ali iz ugla nekoga ko se uopšte ne razume u fotografiju. Prvo što mi je upalo u oči je da je žena van fokusa, tragove u fokusu sam primetio tek kasnije tako da bih rekao da ideja koju si ti hteo da primeniš nije upalila, bar kod mene.
Doduše, možda ćeš ti sad da kažeš: "A šta ti imaš da gledaš u moju ženu bila ona u fokusu ili van fokusa" :d

@s16
Hvala druze :) Jel to neka nova prica vezano za stidio ?

@kloshar
Hehe :) pa dobro ne kazem da jeste, i ja bih voleo da sam recimo sa f2 malo vise zamuto sve sem tragova, al kao sto rekoh fali malo iskustva i radu sa kamerom :p Baci pogled na flickr, kada je gledam preko celog ekrana izgleda drugacije nego ovako umanjena, tragovi dolaze vise do izrazaja kao i zamucenje pa sam se zato i odlucijo da je obradim i postavim...

Manje vise ista prica, samo malo ozbiljniji pristup al jos je sve to u pocetku. Bice to super, kad se sve zavrsi.

Jedna fotka iz te serije...

Skoro sam se ponovio sa novom igrackom Panasonic Lumix LX100 :) Totalni sam noob :smoke: kada je fotografija u pitanju, ali imam zelju da nesto naucim :eyebrows:

Evo jedne slike iz Doma Sindikata sa takmicenja odrzanog u subotu...

Lady Pirate
by Igor Kostanjsak, on Flickr

Baci se na citanje sto pre, potpuno je nedefisana fotografija :)

@s16
Nek je sa srecom sta god da si zamslio :)

@playerPA
Druze samo napred, kada napravis nesto zanimljivo postavi ovde da dobijes jos neko misljenje, a vremenom ce sve doci na svoje mesto...

Palma de Mallorca... La Seu by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Odlicne fotke ekipa!! A @*******i ni jednu da okaci sa tim definisanim zenama :d

Brutalno! Svaka cast i na svetlu i "keep calm and be fit at 46.5" :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno