Uhvatio sam trenutnu situaciju pre ovog dumpa 🙂
Daleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e
4x280x neka je 640e, napajanje to serversko 60e, mb+cpu+ram+4xextender+rig neka je jos 100e...To izadje 800e za 4x280X. Dnevno donosi 4.5 eur bruto, a potrosi 1.5eur struje. To je dnevno 3eur cisto. Dakle, sa polovnom opremom ROI je 270 dana u idealnom slucaju. Sve posle toga ukljucujuci i cenu polovne opreme je zarada. Ali ima par problema...1. ako crkne neka polovna komponenta 2. ne radi uvek bas sve tako idealno 3. takva je trenutna situacija koja je priznaces u pumpu visestrukom.
nije to bas tako kako si ti napisao,ja sam npr krajem februara poceo da kopam leo i jos neke jako isplative coine i za 6 meseci sam utrostrucio ulozeno tj vratio ulozeno puta 3...grafike sam kupovao tada kada su bile jeftine od 100-120e,rigovi su se mogli kupiti za 450e
Kod vas je situacija bolja njego kod mene. Ovdje su polovne 280x u prosjeku oko 200e a 7950 oko 150e i to bez garancije a sudeci po prodavcima uglavnom nisu ni radile ili su radile 2-3 mjeseca 😀 (slicno onom, auto je vozila baba sa kracom desnom nogom).Danas je mnogo veći izbor polovnih komponenti, tako da ako se iz tog ugla gleda to ima smisla...
Problem je što treba neko da se potrudi i nađe povoljno na oglasima al daleko od toga da nema ništa povoljo, pre nedelju dana sam našao MSI 7970 Lighting sa 13 meseci domaće garancije po 150e, ima čovek i par sapphire 280x vapor trix nove dobijene na reklamaciji za po 175e, ima raznih ponuda samo treba biti uporan i naći povoljno..
Do skora su bila serverska napajanja DEL od 2.2KW na KP za 60e, sa tim napajanjem mogu da povežem 10 jakih kartica na dodatnim konektorima a ploče na rigovima da mi pogoni neko kvalitetnije napajanje od 500w...
Na ALI-ju sam video USB extender za 4$ i to free shipping, a obični za 1.8$....
Tako da ko želi da krene od početka ima razne opcije....
to je to, tamo oko 235 je bio top, sad krvarenje par dana.
Nadji mi GPU krsten u oglasima 😉Daleko od toga da je GPU mining mrtav, bio je prošle godine povuci-potegni pre cointelecta, ali od tada sve je bolje i bolje.... Opet će 7950 na oglasima biti 140e a 280x 170-180e
Vidimo se. 😉Vidimo se na 400 do ponedeljka
boga mi, dno kanala ovog je negde na 280, tako da ne iskuljujem ostriji pad i test.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari