Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Eto kao da je neko iz Telenora čitao našu diskusiju o iPhone 6s+, pa imate sreće ko je sve već želeo da čita i o njemu, ponudili su nam ga na test. Javljam vam kada mi stigne.

Ne znam da li kapirate kako sve to funkcioniše kada je testiranje nečega u pitanju, jer postoji razlika između toga šta bih ja lično hteo da testiram, što me baš interesuje, pa to lično nabavim i posle prikažem na sajtu i onoga što dolazi od partnera pa takoreći "mora" da se prikaže u vidu testa. Ovo da ja nešto lično kupim ili nabavim od treće strane pa pišem o tome je retkost ipak, i to radim kad smatram da je u pitanju nešto što bi bilo zanimljivo čitaocima, npr kad sam kupio Chromecast pa sam pisao članak o njemu.

Dobra stvar u celoj priči je to što imamo saradnju sa kompanijama koje imaju interesantne proizvode, ne testiramo neke gluposti, već ono što je aktuelno svuda u svetu. Tako da sada eto, Telenor nam ponudi iPhone 6s+ na test i to više nije nešto što bi bilo sporedno i nezvanično sa moje strane, već pošto je u pitanju partner to ulazi u opis mog posla i upada u taj raspored puštanja testova na sajtu, tačnije to je sada već planiran test.

Nadam se da kapirate na šta mislim, jer mnogi ne razumeju kako Benchmark posluje, ovo je ipak firma, nije nečiji blog i onda mi je čudno kada nam neko napiše u fazonu "a što ne testirate taj i taj model toga i toga". Mora da postoji neki interes, biznis strana, mnogi to ne shvataju i misle da je sve lako nabaviti i da sve ima smisla prikazati. Nadam se da nisam smorio, pokušavam da vam malo približim kako sve to ide, a mnogo je kompleksnije nego što mislite :)

Eto, biće testa. Mada mislim da bi nabolje bilo da se taj dodatak implementira u već postojeći (i fenomenalni) test ip6s, i tako stvori finalni, kompletan test o Apple-ovom telefonu 2015. godine.

Uzeo u VIPu 6s plus 64gb, simfree je. Uz Nova 3 (1690 din), sa popustima izasao 750 EUR.

Pošto imam ovde i prethodnu šesticu plus, ova deluje dosta čvršće i bolje napravljena ... u gornjem levom uglu pozadi se u presijavanju vidi neka crvenkasta nijansa, to je verovatno neki bug.

Ovo crveno se obrisalo :D

Da li je neko odavde uplaćivao apple care? Dao sam drugaru telefon da odnese u apple store u berlinu i tamo mu je rečeno da mora da se uplati online, iako na zvaničnom sajtu upućuju na radnju (zbog inspekcije uređaja). Nije mi jasno šta je potrebno učiniti

Ako nekome znaci info, uzeo sam 6S 64GB Space Grey u Telenoru, čip je TSMC :)

20a2d95a68a2d7a1bb8f6ed7ec705cc4.jpg

Stigao i meni juče.Ja sam zakačio Samsung chip,al me baš nešto briga.

Malo mi treba vremena da se naviknem na ovaj 3d touch i nisam probao da stavim foliju,da vidim kako bi to uopšte funkcionisalo onda,jel probao neko?

Imam osećaj da telefon leti.

Digao sam odmah na 9.1.

Touch id nisam probao,jer su mi trenutno šake i prsti u užasnom stanju,kao i svake godine u ovo vreme :(

Uzeo u VIPu 6s plus 64gb, simfree je. Uz Nova 3 (1690 din), sa popustima izasao 750 EUR.

Pošto imam ovde i prethodnu šesticu plus, ova deluje dosta čvršće i bolje napravljena ... u gornjem levom uglu pozadi se u presijavanju vidi neka crvenkasta nijansa, to je verovatno neki bug.

Kakvim popustima? Sta daju u vipu od popusta za obnovu ugovora?

^stavio sam ja tempered glass, radi najnormalnije. Jedino što dosta ružnije izgleda nego na 5S zbog zakrivljenih ivica (ne pokriva ceo ekran). Mislio sam da ću uspeti da uplatim Apple Care, pa da skinem taj glass, ali to se, nažalost, izgleda neće desiti.

10% je popust na keš i 3000 na Nova2,3,4 tarife. Kod mene je isto tsmc chip.

Jel zna neko da li su iz mts zaključani? drugar planira da uzima a bitno mu je da je simfree...

tako sam i mislio... nista morace na drugu mrezu, hvala :)

btw, ako se neko dvoumi izmedju rose gold i neke druge boje, ja sam sad presao na space grey, rose gold me je smorila...

U vezi Apple Care-a (ako to uopšte ikoga zanima):

Dao sam drugaru telefon da odnese sa sobom u Berlin u Apple Store ne bi li kupio garanciju, pošto to ovde nije moguće, ni fizički ni online. Tamo mu je rečeno da je samo državljanin te zemlje (u ovom slučaju nemačke) može naknadno kupiti garanciju. Dakle, ako kupujete telefon preko i želite apple care, uradite to odmah u radnji. Ko uzme ovde preko operatera ili preprodavaca ostaće uskraćen za taj nivo sigurnosti. Nažalost.

Nakon jednog dana koriscenja 6S samo cu napisati da je telefon u odnosu na 6+ osetno brzi, ali sa druge strane baterija mu je znatno slabija (stigao sam kuci sa posla sa nekih 20 i kusur %, dok je kod 6+ standard bio oko 60%). Znam da je potrebno par dana da sve malo legne, za sada mogu reci da je ovo pravi iPhone. 6+ se toliko utromio sa 9.x da mi je 5S delovao brzi...

Pa ni 6 sa 6+ ne moze da se poredi sto se tice baterije...

Prvi dan maltretiranja telefona, 2G/3G/4G uz slab signal, nije losa baterija

c73ee842389a8ad1ef038f552097260d.jpg

Koji telefon je u pitanju?

A razlika ta dva cipa dolazi do izrazaja tokom dugotrajnog igranja igrica ili kada? Sto se baterije tice..

iPhone 6S / 6S+

U sustini bi trebalo da ovaj tsmc manje trosi bateriju uvek, ali je razlika izrazenija kad se upregne telefon sa zahtevnijim igricama ili necim slicnim sto bi opteretilo hardver malo vise. U svakodnevno radu, telefoniranje, poruke, drustvene mreze i sl., tu sumnjam da se moze primetiti neka razlika, ako postoji to je u par % gore dole.

Nazad
Vrh Dno