Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Procenat korisnika kojima telefon donosi pare je cenim manji od jednog promila...
Sa druge strane, procenat korisnika roditelja koji deci daju telefon da gledaju YouTube, igraju se ili sta god cenim da je dosta veci.
Opet, nema mnogo smisla da ocenjujes tudje potrebe... svacije su razlicite.

vazi slazem se restrikcije su na iosu od pre hrista eto enable i cepaj. :) probajte vidim da dosta njih to ne zna ni da posotji. Jednom se podese i samo cepas enable kada je potrebno... Sjajna stvar i restart nije potreban :-D

Prilozi

• image.png
    image.png
    258.9 KB · Pregleda: 205
  • image.png
    image.png
    218.9 KB · Pregleda: 214
  • image.png
    image.png
    273.7 KB · Pregleda: 191
Poslednja izmena:
Date tel detetu da igra igricu, i ukljucite guided access da blokira izlazak iz iste

Ljudi koji imaju decu kazu da je kids mode fantasticna stvar, na telefonima koji imaju tu funkciju

Dati detetu tel od 800evra ludost... Kazem lumia 520 30evra pa nek lupaju posle nikad nista jece dobiti opravdano. Eh boze nikada nisam ni smeo da pipnem ocev pejdzer posle telefon prvi telefon sam sebi kupio jer sam skupljao pare od rodjendana jedino sto sam dobio jeste sim karica 97 godine je kostala 200DM a danas roditelji sami trpaju deci tel alo ljudi wtf??? roditeljikupite im lopte...

Poslednja izmena:
Dobro de, tvoj stav si izneo jos u prvom postu. Spamujes sad i ovu temu. Imas svoje misljenje i ne nameci ga drugima, isto kao sto niko drugi nije u obavezi da tebe ubedjuje sta mu je korisno a sta ne. Prosto smo jedinke za sebe, neko voli ovako neko onako. Batali te prazne price i presipanje iz supljeg u prazno.
Profili jesu korisna stvar nekome, tebi nisu i to je to.

Ne pominjem vise profile vec osnovno vaspitanje dece... Ovo vrlo zabrinjava sto citam ovde...

Ne razumem što se čudiš, pa nije to od juče tako, već godinama unazad roditelji daju smartfone i tablete da se igraju... Moje si godište, verovatno nemaš decu kao ni ja, da imaš verovatno bi imao drugačije mišljenje. Meni je isto sada čudno kada zamislim da dam detetu neku skupu stvar da se igra, jer sam picajzla kada je u pitanju čuvanje uređaja, ali verovatno bih drugačije sve to posmatrao kada bih imao svog klinca i kako da mu kažeš tako nešto da ne može to, ne diraj. Opet, to zavisi od toga kako neko vaspita decu, da li je strog ili im popušta.

Anyway, jel je uzeo neko u Vip-u, jel su definitivno otključani ili ne?

Poslednja izmena:
Dati detetu tel od 800evra ludost... Kazem lumia 520 30evra pa nek lupaju posle nikad nista jece dobiti opravdano. Eh boze nikada nisam ni smeo da pipnem ocev pejdzer posle telefon prvi telefon sam sebi kupio jer sam skupljao pare od rodjendana jedino sto sam dobio jeste sim karica 97 godine je kostala 200DM a danas roditelji sami trpaju deci tel alo ljudi wtf??? roditeljikupite im lopte...

+1 U potpunosti se slazem.

Mali off apropo one price prelaska kod MTS. Zaboravio sam da ako sam nov clan ne moze na rate cak ni tel. racun fiksnog nije 1000 din. Pa to otpada. Nista ostaje da se ceka tamo oko ili posle nove godine.

Poslednja izmena:
Back on topic: Posle nekoliko dana korišćenja, valjda se i slegao malo iOS, postajem svestan koliko ovaj telefon brzo radi. Stvarno neverovatno. Što se 3D toucha tiče, malo sam preterao kada sam rekao da je gimmick, polako se privikavam na njega i za sada najviše koristim opciju kada se pomoću njega tastatura ponaša kao trackpad za kursor pri unosu i obeležavanju teksta. Baterija je kvantni skok u odnosu na 5S. I mada i dalje, iako mi se sve više dopada, smatram da korisnici IP6 nemaju veći razlog da prelaze na 6S. Još nešto treba imati u vidu: u slučaju nezgode, ekran je MNOGO skuplji za zamenu u odnosu na 6 (trenutno više nego duplo), a i Apple care + je mnogo skuplji (150€ prema 100€ za apple care), 100€ prema 70€ za zamenu uređaja u slučaju nezgode

I mene zanima, da li je otkljucan sa VIPa? Uzeo bih da zamenim prethodnu sesticu ...

@Gizmo, hoćeš testirati i iPhone 6S+? :)

Mislim da si našao neke lepe veze za sve što želis od Apple-a testirati :D

Ovo za iMac i MacBook što testiram je zahvaljujući članu mikenziyu, koji je vezan za iStyle pa otud i nedavna saradnja :) iPhone 6s smo dobili od Vip-a još nedelju dana pre nego što je počela prodaja, realno i nisu smeli da nam (Benchmarku) daju, takoreći polu nezvanično smo ga dobili, pa i nisam imao dozvolu ništa da pominjem na forumu ili da kačim fotke, bilo je hush hush tajno testiranje, kao da je u pitanju ne znam šta već :D

Poslednja izmena:
iPhone 6S / 6S+

Stigao i meni 6S. Prvi utisci su da je citac otiska prsta ludacki brz, ne stizem da samo upalim ekran da vidim notifikacije :d
3DTouch sam mislio da je gimmick dok nisam probao, mislim da ima puno potencijala i da moze biti game changer u buducnosti, samo ako se primi i ako krenu da ga kopiraju na androidu... Posle iPhone5, primetno je ubrzanje u svakom segmentu, ja zadovoljan :D

6S+.. samo nece da kaze. A bas bi lepo stojao jedan space grey na tom belom stolu :D

Iskreno, nije mi toliko zanimljiv iPhone 6s+ u ovom trenutku, jer da budemo realni, nije sad to nešto što je drastično drugačije u odnosu na 6s pa da bude toliko interesantno za čitanje. Da nabavljam iPhone 6s+ i da ga testiram da zadovoljim želje par forumaša zaista nije baš realno, pogotovo jer mali broj vas odavde uopšte i posećuje sajt... Kada bih uzimao da testiram 6s+ to bi bila isključivo moja inicijativa, a u ovom trenutku mi stvarno nije prioritet jer sam pretrpan drugim poslom vezanim za Benchmark. Možda za koju nedelju, videćemo.

iPhone 6S / 6S+

Ja spadam u taj mali broj, koji čita tvoje recenzije. Možda je trebalo da bude u jednom testu. Ali no, nekom sledećom prilikom. :) Ono što je tu jedino odstupanje je OIS i veća baterija, tako da si u pravu. Ništa drastično.

Poslednja izmena:
@Gizmo, testovi se čitaju, čitaju ljudi koji ne dolaze na forum. Forum ih ne zanima ili nemaju vremena. Neće valjda da čitaju prevedene testove Eldar Murtazin na mobilnom svetu, pre 5god su i bili dobri testovi, sada su dno. Tvoj test je dve klase iznad.

3DTouch sam mislio da je gimmick dok nisam probao, mislim da ima puno potencijala i da moze biti game changer u buducnosti, samo ako se primi i ako krenu da ga kopiraju na androidu...
Softverski to potoji na androidu tj. bez jačeg pritiska na displej, nisu izmislili toplu vodu... https://goo.gl/Wlo16h

Poslednja izmena:
@Gizmo, testovi se čitaju, čitaju ljudi koji ne dolaze na forum. Forum ih ne zanima ili nemaju vremena. Neće valjda da čitaju prevedene testove Eldar Murtazin na mobilnom svetu, pre 5god su i bili dobri testovi, sada su dno. Tvoj test je dve klase iznad.

Softverski to potoji na androidu tj. bez jačeg pritiska na displej, nisu izmislili toplu vodu... https://goo.gl/Wlo16h

Prvobitno sam i ja mislio da je gimmick, da su duzi klik samo zamenili jacim pritiskom ali nije isto jer postoje dva nivoa pritiska u okviru 3D Touch. Softverski moze da se simulira samo jedan nivo 3D Toucha, na telefonu postoji jasna razlika izmedju Peek i Pop.

Neko je spomenuo da moze da se menja osetljivost 3D Touch ali nisam uspeo da pronadjem to podesavanje...

Prvobitno sam i ja mislio da je gimmick, da su duzi klik samo zamenili jacim pritiskom ali nije isto jer postoje dva nivoa pritiska u okviru 3D Touch. Softverski moze da se simulira samo jedan nivo 3D Toucha, na telefonu postoji jasna razlika izmedju Peek i Pop.

Neko je spomenuo da moze da se menja osetljivost 3D Touch ali nisam uspeo da pronadjem to podesavanje...

Pod accesability. Ja sma ga odmah prebacio na light, mnogo je zgodnije.

Hvala, bolje je na Light definitivno.

Zanimljivo da ga search u okviru Settings ne pronalazi...

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]q2Hx3dOP9xI[/YOUTUBE]

dont-shoot-the-messenger-552766b5a1853.jpg

Uzeo u VIPu 6s plus 64gb, simfree je. Uz Nova 3 (1690 din), sa popustima izasao 750 EUR.

Pošto imam ovde i prethodnu šesticu plus, ova deluje dosta čvršće i bolje napravljena ... u gornjem levom uglu pozadi se u presijavanju vidi neka crvenkasta nijansa, to je verovatno neki bug.

Poslednja izmena:
Vrh Dno