Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Ne znam da li su drugi primetili ali se 6s dosta manje greje tokom igranja.

Verovatno ste naleteli na ovog crnju nekad na YT, realan je lik, kaže sve što ne voli kod telefona bez ulepšavanja, u pravu je za neke stvari, negde sitničari, ali ok je skroz. Predugačak je klip inače, nije za svakog :)

[YOUTUBE]eWWsJQJWuvk[/YOUTUBE]

evo da se javnem nekaon skoro nedelju dana korišćenja.

Kapiram da vas baterija najviše interesuje,meni deluje da mi duže traje,pogotovo što sad imam non stop upaljen 4g,pričam,dopisujem se (isms),ne igram igre trenutno uopšte i izgura preko 1.5 dan.

Mislim da pre ovo nisam mogao,mada,nisam dugo imao iphone,pa mi se možda sve ovo čini.

Što se tiče brzine,meni telefon leti.

3d touch i dalje se navikavam,jer zbog maske malo mi je teže da upalim multitasking baš svaki put iz prve.

id touch još nisam probao,zbog mojih več poznatih problema sa rukama.

Ne vidim da je nešto preterano zgodan taj multitasking pomoću 3d toucha, iako sam ga podesio na ligt sensitivity. Generalno ga najčešće koristim pri unosu teksta kao trackpad (mada me malo nervira što neće da radi kad je tastatura sa brojevima). Peek & pop skoro i da ne koristim, quick actions isto vrlo retko. Touch ID jeste prebrz za moje navike, pa me često uspori umesto da ubrza, npr kada hoću brzo da otvorim kameru, ranije sam pritiskao home pa shortcut iz lock screena, a sada je to skoro nemoguće. Voleo bih da je koji deo sekunde sporiji, mada ću se verovatno navići da home pritiskam maltene noktom za pregled notifikacija ili vremena

Zasto ne sleep dugme kada neces da otkljucas telefon, ja sam jos na cetvorci navikao tako, doduse jer je home dugme crkavalo cesto :).

Na petici je crkavalo sleep, pa sam navikao na home. :d Šalim se, udobnije mi je i navikao sam se tako.

Što se baterije tiče, juče sam ga skinuo sa punjača oko pola 9 ujutru, telefon se ugasio oko pola 2 posle ponoći, i to dok sam snimao HD video od nekoliko minuta. Bilo je preko 6 sati usage-a. Da nisam snimao video ili da sam upalio power save mode ranije, izdržao bi sigurno još neko vreme. Sa 5S nisam mogao ni da pomislim na tako nešto. Meni sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Probaj da ne zadrzavas prst na tasteru pre nego sto stisnes. Ako to ne upali, onda obrisi neki od prstiju i vozi [emoji854]

@azimuth
Znam sve to, ali u brzini ne razmišljaš o tome i promašim shortcut skoro svaki put. Nije strašno, navići ću se, mada mi na 5S nije ni najmanje smetala ta brzina čitanja otiska, a bilo je znatno sporije. Kapiram da je na šestici tačno kako treba

iPhone 6S / 6S+

Pa da, na 6 je osetno brze nego na 5s, ali opet dovoljno "sporo" da mozes prst mrdnuti pre nego sto otkljuca telefon. Ali ako zadrzis prst pre nego sto stisnes dugme, i na 6 ce otkljucati telefon momentalno. Kontam da je na 6s opet dosta brze nego na 6, ali sve je to stvar navike.
Al eto, kao poslednja opcija je da skines otisak nekog od prstiju pa sa njim da palis samo displej.

The mother of all reviews, ko odvoji vreme i pročita shvatiće i zašto...
Postovaću neke zanimljive delove ovde:

Sumiranje analize CPU-a:
Wrapping things up, we’ll see the full impact of Twister and Apple’s shift to LPDDR4 in our full look at system performance. But in a nutshell A9 and Twister are a very potent update to Apple’s CPU performance, delivering significant performance increases from both architectural improvements and from clockspeed improvements. As a result the performance gains for A9 relative to A8 are very large, and although Twister isn’t Cyclone, Apple does at times come surprisingly close to the kind of leap ahead they made two years ago. A8 and Typhoon already set a high bar for the industry, but A9 and Twister will make chasing Apple all the harder.

At this point we also have to start looking at not only who is chasing Apple, but who Apple is chasing. With yet another round of architectural improvements and a clockspeed approaching 2GHz, comparing Apple’s CPU designs to Intel’s is less rhetorical than ever before. By the time we get to iPad Pro and can start comparing tablets to tablets, we may need to have a discussion about how Twister and Skylake compare.

i kratak zaključak vezan za GPU:
Overall then, between the 50% increase in the number of GPU cores, Imagination’s architectural efficiency improvements, Apple’s own implementation optimizations, and what I don’t doubt to be at least a decent increase in the clockspeed of the GPU, Apple is promoting that A9 should see an incredible 90% increase in GPU performance relative to A8. And as we’ll see in our performance benchmarks, they are more than capable of delivering on that promise.

Slede CPU testovi:
78180.png
78181.png
78182.png

78183.png
78184.png
78188.png

78189.png
78190.png
78191.png

78169.png

i GPU testovi gde se nastavlja isti trend:
78192.png
78193.png
78194.png

78195.png
78196.png
78197.png

78198.png

i zaključak:
Overall, the Apple A9 SoC is the best SoC in any phone shipping today. In cases like web browsing, gaming, and even just going through the UI it’s quite evident that this new SoC is a major factor in improving performance and smoothness across the board. Something as simple as visiting some popular tech websites will show this, which really goes to show how much “specs” still matter due to their influence on user experience.

Koliko samo puta cujem, iphone radi dobro iako je hardverski dosta slabiji od ostalih telefona, i onda pokusam da objasnim da su apple procesori uvek top notch, da bi dobio odgovor ali ovaj ima osam jezgara.

Poslednja izmena:
Vec je receno da ima oko 12GB.

Vidim mnogi zameraju AT na zakljucku kod 6s/6s+ testa, zato sto telefon nazivaju najboljim nekoliko puta. Ali ok uvek ima takvih komentara, posebno kod iPhone testova.
Jedina stvar koja me razocarala je kamera jer sam ocekivao vise, a realno stanje je da je minimalno, ali bas minimalno napredovala u poredjenju sa 6/6+, sto se svega ostalog tice Apple je odradio dobar posao.

Poslednja izmena:
Baterija je morala biti nesto bolja. Obicno se mucim da prezivim dan.

Ja se samo nadam da ce se meni posle par punjenja popraviti baterija. Danas sam izvukao 7 sati usage sa 6s+.. To je bilo devet sati na 6+.

Na ovom uporednom testu 6 vs 6s, mi je u oci upalo, kao i komentatorima, da je uvek signal za mrezu za dve crtice bolji na 6-ici. Sada , radi se o istoj mrezi, oba su na Wi-Fi-ju. Zanima me iskustvo onih koji su kupili 6s?

Moje iskustvo je da je kvalitet prijema isti kao i na 6ici. Na mestima gde se mreža mučila, i dalje se muči, na mestima gde skače između 2 i 3g i dalje skače i zeza (isti scenario je na tim mestima i sa HTC M7).

U odnosu na 5s nije lošiji signal sigurno.

Ja se samo nadam da ce se meni posle par punjenja popraviti baterija. Danas sam izvukao 7 sati usage sa 6s+.. To je bilo devet sati na 6+.

Meni na 6s usage nikad nije ispod 6, jednom je bio i 7h, sve popaljeno. Na 6s+ mora biti dosta bolje, tako da verujem da će biti tih 8-9h kao na 6

Jedina stvar koja me razocarala je kamera jer sam ocekivao vise, a realno stanje je da je minimalno, ali bas minimalno napredovala u poredjenju sa 6/6+, sto se svega ostalog tice Apple je odradio dobar posao.

Ovo za kameru je tačno, čak ne pravim neku razliku ni u odnosu na 5s (osim brzine rada kamere). Čak je u jednoj situaciji, valjda zbog osvetljenja ili ne znam šta, napravio takav bućkuriš od slike, izgledala je kao da je korišćena opcija "make painting" u onim photo editorima.

Poslednja izmena:
Ovo za signal za mrezu veze s mozgom nema. Prijem na 6S je fantastican, 4G signal posebno. Sad imam na mnogo vise lokacija stabilan 4G signal. A sto se tice kamere, imao sam i 5S i 6 i 6+ ja ne vjerujem sta pricate...

Ne razumem šta nema veze sa mozgom? Čovek je na snimku video lošiji signal pa je pitao ljude kakva su iskustva. Niko nije konstatovao ni da je lošiji ni da je bolji. Što se kamere tiče, objasni gde vidiš toliki napredak u odnosu na 5s/6? Kamera JESTE bolja, ali nikakav drastičan napredak.

iPhone 6S / 6S+

Tek treba da testiram kameru, ali primjetno je bolja u uslovima slabog osvjetljenja. Prednja kamera takodje ima i onu vrstu nekog kao blica. Pa S je prelazni model, ko je ocekivao drasticne razlike u odnosu ja 6? Sto se prijema tice, kazem jer kod roditelja u stanu, na par mjesta na iPhone 6 i 5S mi se desavalo prekidi u razgovoru. Tih problema nemam na 6S.

Da napomenem da je tel ladan ko spricer, juce sam ga cackao cijeli dan. Za bateriju je jos rano bilo sta reci, sacekacu par punjenja da vidim.

Poslednja izmena:
Vec je receno da ima oko 12GB.

Vidim mnogi zameraju AT na zakljucku kod 6s/6s+ testa, zato sto telefon nazivaju najboljim nekoliko puta. Ali ok uvek ima takvih komentara, posebno kod iPhone testova.

Ne zivim u temi :)

Tek treba da testiram kameru, ali primjetno je bolja u uslovima slabog osvjetljenja. Prednja kamera takodje ima i onu vrstu nekog kao blica. Pa S je prelazni model, ko je ocekivao drasticne razlike u odnosu ja 6? Sto se prijema tice, kazem jer kod roditelja u stanu, na par mjesta na iPhone 6 i 5S mi se desavalo prekidi u razgovoru. Tih problema nemam na 6S.

Da napomenem da je tel ladan ko spricer, juce sam ga cackao cijeli dan. Za bateriju je jos rano bilo sta reci, sacekacu par punjenja da vidim.

"S" modeli su sve samo ne prelazni.To je zaokruzen proizvod sa ispravljenim svim nedostacima prethodnika.

Pa zavisi kako posmatras. Prelazni je do pojave spolja i unutra drugacijeg. "Zaokruzen" je u odnosu na ovaj koji nije S u smislu da je utegnutiji, poboljsan hardver i naravno novine. U sustini, ne vidim neku razliku jer oba donose mnogo toga novog i boljeg u odnosu na prethodnika, samo sto S ne menja i izgled telefona.

Nazad
Vrh Dno