Šta je novo?

LG Nexus 5X

[youtube]bJ-G26ULlEo[/youtube]

Ovaj smarac kaze da je displej dobar. Kaze i da svetli jako.. Mada licno ne verujem da ide preko 370 nitsa kao velika vecina amoleda van samsung automoda koji moze da digne brajtnes na 500+ :)

Hehehe ko zeli da vidi burn in efekte moze slobodno da prosetata do usca i da vidi da nema jednog samsunga koji nema urezan ceo desktop na ekran. Na nekim ne mozes da vidis bilo sta drugo osim pozadine i one osnovne ikonice. Pa cak i S6 i S6 egde koji su uslovno najnoviji telefoni tu. Pa su probali joa jadnici da ih sakriju u one s covere, medjutim cim ga upalis vidis sta te sleduje za par meseci na samsung telefonu :)
Msm nije mi jasno da telefone koje prodaju za preko 800e izloze neispravne i falicne... Valjda bi ti izlozeni telefoni trebali da budu primer a ne da nagoveste ljudima da ce puknuti 8 glavica na telefon kome je neminovno da se desi burn in.

Pa jedino da ih menjaju i bacaju u kantu na svakih 15,20 dana :)

Nou.

Hehehe ko zeli da vidi burn in efekte moze slobodno da prosetata do usca i da vidi da nema jednog samsunga koji nema urezan ceo desktop na ekran. Na nekim ne mozes da vidis bilo sta drugo osim pozadine i one osnovne ikonice. Pa cak i S6 i S6 egde koji su uslovno najnoviji telefoni tu. Pa su probali joa jadnici da ih sakriju u one s covere, medjutim cim ga upalis vidis sta te sleduje za par meseci na samsung telefonu :)

Izloženi modeli u radnji koji satima vrte jednu te istu sliku na max brightness nisu realna upotreba.

Burn-in nemam ni na S2 koji je star četiri godine, jutros sam proverio pošto je kod supruge poslednjih godinu i po, niti se pojavila ijedna naznaka istog na SGT S 8.4 tabletu za 6 meseci upotrebe.

Isti problem je bio i na plasma televizorima koji mesecima stoje upaljeni u radnji ili po kafićima (logo SK ili FTV-a utezan), a na istim modelima kad se koriste u normalnoj kućnoj upotrebi se to ne dešava.

Još uvek mi je živ SGS2 koji valjda ima super amoled + i nema nikakav burnin posle 4+ godine korišćenja. Sad sam skinuo tool i pregledao ekran. Zaista nema nikakvih duhova po ekranu.
Mislim da se malo preteruje sa tim. Gledao sam burnin slike pi netu i to je strašno, samo mi nije jasno kako su uspeli da sprze pixele.
Jel može link do tog tool-a?

Na bratom S2 je taj burn-in veoma izražen u ali star je telefon 4-5 godina.

Display tester npr
Imaš i onaj fabrički kod *#0*#, ne znam da li radi na S2

Ja na svom htc legend-u posle toliko godina upotrebe nemam nikakav burn-in. Ne znam kako se ljudima u tolikoj meri to desava.
S druge strane, na jednom od nexus 4 je bio tako surov ghosting da mi je bilo gadno da ga gledam.

Ja sam na S2 imao npr bas urezan displej, dok je osetno bolja situacija bila na S1. Na S3 isto poprilicno vidljiv ali manji nego na S2

Ja na svom htc legend-u posle toliko godina upotrebe nemam nikakav burn-in. Ne znam kako se ljudima u tolikoj meri to desava.
S druge strane, na jednom od nexus 4 je bio tako surov ghosting da mi je bilo gadno da ga gledam.
Nexus 4 ima ips, ne znam kakav ghosting si tamo video.

Ne vredi, jedan lik je izjavio "Jednom kad predjes na iphone (u mom slucaju nexus), nikad ne pozelish ni jednu drugu liniju da pratis"
Surovo je dobar/brz, mane svaki ima, ali display i brzina(fluidnost) jednostavno ne moze niko osim nexusa/iphone-a.

Brzina je nedostizna ali displej? Pa nema Nexus ni blizu najbolji displej.

Nisam ni ja na legendu imao (jeste da sam ga imao samo 6-7 meseci), ne znam ciji displej je imao, ali samsung amoled = burn in

I burn in i smearing/blurring prilikom skrolovanja zagarantovani :)
Nema to veze sa pojedinačnim telefonima već je mana amoled tehnologije ...

Kupio polovan S4 star boga i oca, ni traga od BI. Koristicu ga jos godinu dana sigurno i mogu da se kladim da ga necu napraviti. Ko normano koristi telefon bas je mala sansa da mu se pojavi. A u poslovnicama verovatno naprave za par dana jer je sve na max i staticna slika 24/7, klasicno silovanje displeja, zali boze.

Ma bre na note 4 (kada se pojavio telefon najbolji amoled do tada - svemirski :)) sa 50% osvetljenja je vidljivo ;)
Tražite opravdanja za očigledne mane AMOLED-a ...

Kupio polovan S4 star boga i oca, ni traga od BI. Koristicu ga jos godinu dana sigurno i mogu da se kladim da ga necu napraviti. Ko normano koristi telefon bas je mala sansa da mu se pojavi.
^ nemoj tako lako da se kladis :) Ne trolujem, video sam BI na S4 a sestra je skoro kupila taj telefon pa cu pratiti sta se desava mada ona drzi auto osvetljenje koje je dosta slabo u vecem delu dnevnom koriscenja jer je zbog bebe vezana za stan :D

Koristio sam i ja Wave I normalno pa se burn in pojavio posle 12-ak meseci, isto kao i na N3/S4 itd. Ali nisu to ona uzasna ostecenja kao sto je bilo primera po netu (N6 npr) vec manji-umereni ''tragovi''.

A poslovnice operatera su poseban slucaj.. tu amoledi stradaju iz poznatih razloga a i uopste ne treba donositi neke zakljucke kako koji telefon radi na osnovu primeraka iz poslovnica, njih mrcvare svakakvi umovi i tako mesecima.

Poslednja izmena:
Ljudi, odmorite malo od tog burn in-a.
Evo već 6 stranica o tome.

^ nemoj tako lako da se kladis :) Ne trolujem, video sam BI na S4 a sestra je skoro kupila taj telefon pa cu pratiti sta se desava mada ona drzi auto osvetljenje koje je dosta slabo u vecem delu dnevnom koriscenja jer je zbog bebe vezana za stan :D

Koristio sam i ja Wave I normalno pa se burn in pojavio posle 12-ak meseci, isto kao i na N3/S4 itd. Ali nisu to ona uzasna ostecenja kao sto je bilo primera po netu (N6 npr) vec manji-umereni ''tragovi''.

A poslovnice operatera su poseban slucaj.. tu amoledi stradaju iz poznatih razloga a i uopste ne treba donositi neke zakljucke kako koji telefon radi na osnovu primeraka iz poslovnica, njih mrcvare svakakvi umovi i tako mesecima.

nisam od onih koji ne primecuju ocigledne stvari, tipa mrtve piksele, isijavanje na IPS monitoru, duhove i slicno. recimo smearing primecujem na svom S4 i bas je upadljiv kada se skroluje a kontrasna je sadrzina ekrana. da li cu zbog toga izbegavati amoled u buducnosti? naravno da ne. kada sam kupovao telefon drugar je stavio belu boju preko ekrana i ni traga od BI. opet, ja telefon slabo koristim i ne drzim na max nego na 60-70% i verujem da mi se nece pojaviti. isto tako verujem da ce se nekom pojaviti ako koristi vise i drzi na max. svako ima neke svoje navike i treba da kupi u skladu sa njima.
wave, star 5+god, nisam video BI ali je osvetljenje bilo na oko 30-40%. mozda ga ima ali ga ja nisam primetio a to je najbitnije.

http://www.androidauthority.com/zte-huawei-nexus-6p-spat-646522/

ZTE-Athena-vs-Nexus-6P-840x400.jpg

@ Chinaski

Nisam ni rekao da treba da izbegavas amoled, necu ga ni ja izbegavati u buducnosti, nego sam napisao ono sto sam video a i sto vidim :)

Svestan sam da vecina amoleda posle 12 meseci nema onako nakazne tragove burn in-a kao sto ima primera po netu ali na osnovu ovoga sto sam video do sada ipak ne mogu da poverujem da stariji amoledi (korisceni 12+ meseci) nemaju bar male tragove burn in-a :)

moguce da imaju ali ih ne vidim, ali toliko volim samsungov amoled <3 da bi moralo cudo da se desi da kupim IPS fon :)

Nazad
Vrh Dno