Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ma sve je to velika zavera googla :)

Iskreno mi je krivo sto je ovaj 6p preskup u ovom delu sveta. Dok on padne na neku normalniju cenu s6 ce moci da se pazari za oko 350e tako da ovaj nexus pomalo i gubi smisao..
Mislim,druga bi se prica pevala kada bi u srbiji prosecna plata bila 700,800e ali.. Steta

Pa možda za nas. U USA, gde je jedino bitno, Nexusi idu si jeftini. Pa čak i u Evropi, gde su skuplji, u rangu su ostalih proizvođača, tako da "nisu skupi".
Drugo je percepcija kupaca.

Mene interesuje do kog datuma je google stavio NDA. Kapiram da ovi review-eri imaju test mobove vec sigurno nedelju dana.

Eno kukaju ljudi da se z5 strasno pregreva sa s810, videcemo kako ce to raditi u metalnom kucistu.Mada ja mislim da je cela ta proca malo i preduvana svaki se greje

Pa da.. Vece je zlo sto vuce mnogo energije to jest baterije. S3 sa exynosom mi sprzi prste posle 5min surfa,mi4 s801 mi spali kosu kada igram neku igricu a neko me nazove ... Jedini mob koji mi se ne greje primetno je nexus 5.

Sreca u nesreci kod ovog 6p je amoled ekran. Trebalo bi da vuce manje struje taman da kompenzuje s810

Koliko je to pregrevanje? 100 stepeni??? Ja na flexu 2 nisam uspeo da predjem 50 C. E sad nisam igrao neke igrice jedino. A ovako posle 5 min snimanja ide oko 50 C. Sad ne znam koliko bi bilo posle sat. Ali prilikom normalnog koriscenja nema problema. Probacu neku igricu pa videcu. Mada je na mojoj matoroj n8 posle asfalta pola sata bila kao ringla:)

Problem postoji i jeste neprijatno kada se telefon zagreje stvarno smeta i prstima i usima,onda mogu zamisliti kako je unutrasnjim komponentama telefona u tako malom tankom skucenom prostoru a unutra je vecinom sve od plastike a ima i lepka

Pa valjda su računali na zagrevanje pri dizajniranju svakog telefona, sigurno neće da se topi plastika i lepak unutra :)

Da su racunali ne bi ni proizveli procesor koji se pregreva a potom ga i stavili u gomilu telefona.

Pa dobro, to je greška Qualcomm-a na kraju krajeva, proizvođači su očekivali standardni kvalitet kao i do sad, zato su ga i naručili za svoje telefone. Znali su u šta se upuštaju. Opet ne bih rekao da je pregrevanje toliko izraženo u praksi koliko je napumpana stvar od strane korisnika/sajtova.

Ne verujem da se Samsung obazire na Sony, dok je sa druge strane opsednut Apple-om...

Ja mislim da je to prenapumpano. Greju se svi kad ih opteretis. Npr sd800 u mojoj L1520 se greje vise prilikom surfa od sd810. Posle 10 min lumia je vrela pozadi gde se nalazi procesor dok je Flex hladan. Pre toga isto l920 isti slucaj. Mozda kad se optereti nekom extra zahtevnom igrom koja se przi sat vremena. Ali i s6 ce se isto zagrejati prilikom takvog opterecenja. Za normalno svakodnevno koriscenje mislim da nema nikakvih problema

Snapdragon-810-throttling-3.002-980x735.png

Pored takvih testova šta je tu prenapumpano?

Neki telefoni su imali vecih problema od pregrijavanja. To je sve vec uveliko poznato. Mislim da nista nije prenapumpano sto se 810 tice. Neki proizvodjaci su prosto odradili malo bolji posao, tj. koliko su mogli, neki su bas lose prosli i to je to.
Inace u skoro svakom telefonu koji ima ovaj SoC i CPU i GPU su underclock-ovani, i pored toga opet se desava throttling.

Eno kukaju ljudi da se z5 strasno pregreva sa s810, videcemo kako ce to raditi u metalnom kucistu.Mada ja mislim da je cela ta proca malo i preduvana svaki se greje

Pazi, neki random lik je poslao fon areni klip sumnjivog porekla i sadrzaja gde se kao Z5c greje i baguje (a vidi se da je problem sa touch-om) i onda je to stvarno tako i ''kukaju ljudi da se strasno pregreva'' a to sto cela Z5 serija snima 4k duze od 10min pa i duze od 20 min i sto nijedan ozbiljan test do sada ne pominje takve probleme sa ''strasnim'' pregrevanjem/losim radom UI to nista a :)

Ja sam odma' rekao jos prosle godine - cim je Samsung najavio da ce S6 izbaciti samo sa Exynos-om to znaci da nesto nije u redu sa S810 a do sada se i pokazalo da je to poluproizvod ali ipak u realnom radu nema toliko pregrevanja koliko sam cipset smara, usporava UI i brze trosi bateriju. Jedino sto tableti rade normalno sa S810 (z4 npr).

Sta ce biti sa novim Nexus i Z5 telefonima ostaje da se vidi ali ne verujte bas svakoj trash vesti koje plasiraju bugarske arene na ''dojave'' sumnjivih likova ;) Obe arene su vec neko vreme u rangu nekakvog IT kurira.

Imaju ljudi sa foruma OPT sa S810, neko je imao i M9.. pa rekose da je sve ok u realnom radu osim sto su autonomije malo ispod ocekivanja.

Inace ima testova na YT gde se vidi da se telefoni sa S810 ne greju nista vise od onih sa S801, S808 i sa novim Exynos-ima itd vec je jednostavno neki drugi problem u pitanju, Qualcomm je nesto zesce zayebao u proizvodnom procesu i unakazio ovogodisnju android ponudu. Greju se i S800/801 modeli pa rade kao sat, znaci problem je vezan i za to ali vise za neke druge propuste qualcomm-a i pitanje je kako ce raditi 6P Nexus bez obzira na najbolji droid softver.

Poslednja izmena:
Da mi je znati po kojoj ceni će ga onda nabavljati ako će 500 evra da bude... Ne verujem ja u to, za Evropu je mnogo povoljno.

Znachi, bice o5 ista pesma kao sa trenutnim nexusom koji je kupilo 2% sveta...
Ja se samo nadam da ce lgev da bude do 300e...to ovaj ne zna.

Bice mnogo prodavaniji 6p u odnosu na 6. Ipak je cena u USA i vise nego povoljna za sim free telefon tih karakteristika.

Znam, al piricam za srbiju`nam...6p sam cuo, tako da i za 6m ce polovne da vajlaju bar za 450, zato i kazem za nase "trziste" da se nadam da nece da odvajluju za 5x..

Videćemo da li ce se pojaviti kod operatera. Btw.. Da li se neko seća koliko je prošlo vremena od predstavljanja nexus 5 pa do pojave kod operatera?

Ako se dobro secam Nex5 se u telenoru pojavio krajem decembra 2013..

Ne, prva tura je stigla 22.januara 2014.

Uzeo sam tada svoj N5 na ugovor, bila je ona akcija sa vaučerima na 10.000 din.

Tada je stigla jako mala količina N5, otišli su bukvalno isti dan. Ja sam moj primerak rezervisao nekih mesec dana pre toga i ubio boga radnicama u poslovnici gde sam rezervisao sa "jel stigao, jel stigao" :)

Nazad
Vrh Dno