Šta je novo?

LG Nexus 5X

Slazem se da jesu daleko bolji od Zte, medjutim eto, kad imas isto lose iskustvo i sa Zte i sa Huawei, onda ostaje taj osecaj istog ranga. Da budem jasan, ne smatram da je Huawei los koliko i Zte, nego smatram da Huawei nije u rangu sa ostalim glavnim proizvodjacima koji vec decenijama imaju dobro poznat kvalitet, tako da mi taj osecaj spusta u rang Zte.
Pa verovatno imas lose iskustvo jer si imao modele nizeg ranga.Medjutim i jeftiniji modeli poznatijih proizvodjaca na ovim prostorima, isto mogu biti jako losi.
Skuplji huaweiji su odlicni i kvalitetni, cak i kvalitetniji od svojih skupljih rivala.

Molim clanove koji pomno prate razvoj situacije na nam jave zasto jos uvek nema review-a, a? :D
NDA? Mada sumnjam, proslo je dosta vremena....

Da budem jasan, ne smatram da je Huawei los koliko i Zte, nego smatram da Huawei nije u rangu sa ostalim glavnim proizvodjacima koji vec decenijama imaju dobro poznat kvalitet, tako da mi taj osecaj spusta u rang Zte.
Kakvim decenijama? Proizvođač koji je bio jak deceniju i po je propao. Ko su drugi? Samsung? HTC? Sony? Ericsson kojeg više nema u mobitelima? LG? Android ne postoji ni jednu punu deceniju, a Huawei je kvalitetom od 2012. (i P1 modela) do danas ulovio i prestigao skoro sve proizvođače, ako ne i sve. Uzmi jedan Mate S u ruke pa će sve da bude jasno. Ne možeš da porediš Y200 sa HTC One M8 iz prostog razloga kao što ne možeš da porediš Fiat Punto sa Porsche Carrerom.
Još da srede brzinu kojom dolazi update (ako ikad i stigne :D) pa gde bi im bio kraj...

Poslednja izmena:
Nešto mi tu smrdi, kada je nda još uvek aktivan. To znači da čekaju da telefon krene da se isporučuje.

Kakvim decenijama? Proizvođač koji je bio jak deceniju i po je propao. Ko su drugi? Samsung? HTC? Sony? Ericsson kojeg više nema u mobitelima? LG? Android ne postoji ni jednu punu deceniju, a Huawei je kvalitetom od 2012. (i P1 modela) do danas ulovio i prestigao skoro sve proizvođače, ako ne i sve. Uzmi jedan Mate S u ruke pa će sve da bude jasno. Ne možeš da porediš Y200 sa HTC One M8 iz prostog razloga kao što ne možeš da porediš Fiat Punto sa Porsche Carrerom.
Još da srede brzinu kojom dolazi update (ako ikad i stigne :D) pa gde bi im bio kraj...

Nisam se ogranicio samo na mobilne telefone, pogotovo ne na android telefone, mislio sam na sve proizvode koje prave.

O pa onda je Vavei tu još veći nego inače. Uz Ericsson čak najveći na svetu kad je mrežna oprema (kabeli, antene, stanice...) u pitanju. Slede ih Alcatel/Nokia. Nokia je pred par meseci kupila Alcatel Lucent (za $15.6 bn) da bi došla ispred Huaweia (tu su negde oko 25% dok Ericsson i dalje ima oko 40% sve tele opreme sveta). Sve su to jaka imena u LTE tehnologiji na primer, a gde je sve ostalo još...

I izvini ali ja ne mogu da kažem i sudim da Samsung na primer radi bolje mobitele od Huaweia zato jer imaju duže iskustvo u proizvodnji usisavača niti da neću da kupim Samsung TV zato jer ima i boljih tenkova od njihovih.

Poslednja izmena:
Za cenu po kojoj u EU kupis 5x 16GB, mozes da narucis iz US 6P sa 32GB.. Znajuci kako lako ide doprema mobilnih u EU zemlje, isplati se pre uzeti 6P iz US, naravno, kome odgovara..

Za cenu po kojoj u EU kupis 5x 16GB, mozes da narucis iz US 6P sa 32GB.. Znajuci kako lako ide doprema mobilnih u EU zemlje, isplati se pre uzeti 6P iz US, naravno, kome odgovara..

Ali nema svako tu mogucnost, dosta je komplikovano ko nema rodbinu tamo i sl.

A to sa USA modelom kod nas, je l' samo na LTE ima uticaja ili na još nešto? I kako će to da se manifestuje, je l' LTE ne radi uopšte ili samo tamo gde je "pušten" na frekvenciji koja nedostaje? Ako ima nekog sa telekomunikacija da objasni :)

Radice lte normalno. Samo nece hvatati taj 800mhz .. Mada mozda na xda nekako otkljucaju i taj band,sa nexus 5 su uspeli

uploadfromtaptalk1444400770116.png

Nema vise frost "boje" u prodaji :) verovatno su ih malo napravili,steta..

5x krece sa shippingom 22okt pa cenim da ce i tada verovatno krenuti da pristizu reviewi

Poslednja izmena:
Dugo se nesto ceka ja sam mislio da su ti youtuberi vec odavno dobili telefone

Pa verovatno i jesu, ali google blokira to do nekog datuma. To rade svi gotovo.

Sto da se razdvoji, kada ce biti mozda 10 ljudi koji ce kupiti ukupno. Nexus 6 ako je imalo dvoje ljudi na forumu puna kapa. Ovako je tema bar ziva :d

^ to sto ti neces kupiti novi Nexus (iznenadjenje?! tesko :d) ne znaci da nece ostali ;)

Moto Nex6 je u startu bio Nexus osudjen na mizernu prodaju u Evropi, telefon je ok ali jednostavno nije zaziveo na trzistu zbog pogresnih odluka.

Huawei 6P ce se daleko bolje prodavati jer je trenutno u samom vrhu ponude i svi ce hteti Nexus sa odlicnom baterijom, hardverom, kamerom i full podrskom a po normalnim cenama za par meseci ;)

Mnogo su skupi, nemaju jak marketing kao Apple, Samsung. Pre ce ljudi uzeti S6(+),G4,M9,Z3,Note5, 6(s)(+), nego 6P. Uz to i za manje para sem 6s(+).

Sto se tice kamere, ne mogu prici S6, G4, 6s.

Poslednja izmena:
Teško da će iko normalan sa ovog foruma uzeti bilo koji od telefona što si nabrojao pre nexusa.
Mislim ako forum uzimamo kao reper.

Mnogo su skupi, nemaju jak marketing kao Apple, Samsung. Pre ce ljudi uzeti S6(+),G4,M9,Z3,Note5, 6(s)(+), nego 6P. Uz to i za manje para sem 6s(+).

A koji to flagship danas nije skup? S6/G4/Z5.. huawei P8? IP6s koji je blago unapredjena verzija 5s?

Evo ja prvi kao fan sony-a kazem da bih bez razmisljanja pre kupio Nexus 6P nego Z5 Premium (onaj sa displ. 5.5'') jer 6P ocigledno ima sve u samom vrhu, jedino se ceka taj test displeja a i autonomije zbog S810 (koji svejedno ima vecina flagshipa danas).

Uz 6P ljudi dobijaju kameru u rangu G4/S6/Z5, smem da se kladim da ce u odredjenim situacijama biti bolja od G4/S6 koji su najbolji trenutno, 12MP i 1/2.3'' senzor iz pravih kamera + ocigledno odlican softver = kamera u vrhu android ponude ;) Verovatno ce biti bolja od 6s/plus kamera koje jesu dobre ali opet imaju fizicke limite zbog manjeg i starijeg senzora sto se jasno vidi u uporednim testovima.

Verovatno ce i autonomija biti krstena, malo bolja od S6/G4 sto je za standarde ove godine dobar rezultat :d

Sve u svemu Nexus 6P je najbolji android za sada, kada se sve sabere i oduzme, samo cene malo da popadaju i to je to ;)

Onaj LG 5x mi je polu-fail, subjektivno misljenje naravno jer pre bih kupio Nexus 5 a za razliku u ceni mogu da otputujem negde na jedno 2 nedelje + ne gubim nista posebno u smislu performansi/funkcionalnosti telefona.

Poslednja izmena:

U matori, pa nisu skupi kada pogledaš cene i drugih proizvođača. A 6P svakako nije lošiji. Makar za sada deluje tako.
I to u Evropi.
U Americi su već Best buy.

Zašto je 5X promašaj?

Zato sto je dosta skuplji od Nexusa 5 a ne nudi nista posebno bolje. Uz to napisah i da je moje kranje subjektivno misljenje u pitanju ;)

Teško da će iko normalan sa ovog foruma uzeti bilo koji od telefona što si nabrojao pre nexusa.
Mislim ako forum uzimamo kao reper.
Ako pogledas i forum, a i ovako van foruma videces 10% nexusa, u odnosu na ove. Jos da dodam da je tih 10% zasluzno samo zato sto je petica bila jeftina, inace ni toliko ne bi bilo.
U matori, pa nisu skupi kada pogledaš cene i drugih proizvođača. A 6P svakako nije lošiji. Makar za sada deluje tako.
I to u Evropi.
U Americi su već Best buy.
S6 mozes sad da nadjes za 400-430 nov neotpakovan u oglasima, G4 350-380, Z3 350-380. Kad dodje 6P bice 550 i to daj Boze da bude toliko, mislim da ce mu cena biti 600. Padace cena njemu, ali padace i ovima. Kad padne 6P na 450, ovi ce biti oko 300-350.

Kad padne 6P na 450, ovi ce biti oko 300-350.

Kad se to desi ''ovima'' ce biti zavrnuta ili maksimalno usporena podrska dok ce 6P munjevito dobijati apdejtove :)

Mislim, i ja bih sada kupovao telefone samo do 400e (koji god da kosta toliko a valja necemu, zna se koji su modeli u pitanju) ali ako se razmislja na duze staze.. 6P cena ce taman lepo pasti kad krenu da izlaze S820 Androidi i onda tako u krug, sustina je da je 6P najkompletniji Nexus do sada i da opusteno moze da se pazari bez tog osecaja da se ''gubi na nekom polju'' u odnosu na konkurenciju.

Poslednja izmena:
Ako tebi vredi 100-150e update ;)

Nazad
Vrh Dno