Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ne, koristim win 7 x64 i ja sam prilicno siguran da je nesto do pool-atj. Coinotrona, ali onda bi stao sa kopanjem, zasto puca drajver i imam BSOD (plavi ekran) ekran??
Kada restartujem kompletno drajver i opet ga instaliram, krene kao i onda ubrzo, posle par sati, ili par dana, opet pukne, a kad ubacim ona 4 fajla rucno u ethminer, kako ne bih brisao ceo drajver (stara fora), ili baca hes 0, ili opet stane, a ponekad radi normalno...
P.S. Ovo je definitivno neki misteriozni algoritam, kao i miner, ludnica...:wall::D

Ne vjerujem da ovo ima neke veze sa coinotron-om pogotovo sto ti puca drajver i imas BSOD. Ako si drajvere reinstalirao vise puta probaj koristiti display driver uninstaller jer cesto ostanu neki repovi od starih drajvera pa nastanu problemi kad se radi upgrade ili downgrade na neku drugu verziju. Ako radis overclocking kartica obrati paznju da to radis u granicama normale i ako si u mogucnosti probaj testirati rig sa drugom RAM memorijom.

Znam to sve druze, drajver je sigurno uspesno obrisan, apsolutno sve, nije do toga, a i ram memorija je nova 4gb Kingston Hyperx 1600 mhz, tako da nije ni ona sigurno, jer da jeste, ne bi do sada lepo radilo. Kartice su na sasvim pristojom kloku, AFB koristim za stelovanje, trenutno je 1000/1400, sto je skoro pa def...
Imam program Bluescreen Rewiver i tamo pise da ATI drajver zeza i puca, nije do memorije, proguglao sam...
Videcu danas sa promenom pool-a sta kaze, mada bih pre rekao da ethimner-i zezaju.
Ima li neko proverenu stabilnu verziju ethminer-a da probam?
I ja sam prvo bio pomislio na memoriju, da negde "zaglavi", jer znam da je ovo algo gladan memorije, ali nije to u pitanju, ne znam sta je, ima li neko jos neku ideju?

Poslednja izmena:
Da li si probao karticu po karticu? Da bude samo jedna u rigu?

I ja bi rekao da ti fali napona na kartama. Cim dobijas BSOD znaci da je nestabilan sistem.

Znam to sve druze, drajver je sigurno uspesno obrisan, apsolutno sve, nije do toga, a i ram memorija je nova 4gb Kingston Hyperx 1600 mhz, tako da nije ni ona sigurno, jer da jeste, ne bi do sada lepo radilo. Kartice su na sasvim pristojom kloku, AFB koristim za stelovanje, trenutno je 1000/1400, sto je skoro pa def...
Imam program Bluescreen Rewiver i tamo pise da ATI drajver zeza i puca, nije do memorije, proguglao sam...
Videcu danas sa promenom pool-a sta kaze, mada bih pre rekao da ethimner-i zezaju.
Ima li neko proverenu stabilnu verziju ethminer-a da probam?
I ja sam prvo bio pomislio na memoriju, da negde "zaglavi", jer znam da je ovo algo gladan memorije, ali nije to u pitanju, ne znam sta je, ima li neko jos neku ideju?
Proveri da li je oslabilo napajanje.

Zna li neko razlog za ovu poruku?.... (asus 7950+ sapphire 280x...16GB ram-a)
2015-10-01_111717.png

edit:
takodje probao sa miner-ima za XMR i FTC ali i oni samo blicnu i ugase se? Instalirani 14.4 drajveri, svež win ultimatex64...ima li neko ideju šta bi moglo biti problem?

Poslednja izmena:
Ma da, bez local work, global work, kao sto Nesic kaze. Samo -g, -f, adresa i cao zdravo.

@karanovicz
Stavi http://..../45 na kraj, sve ovo ostalo pre toga (adrese). 14.4 imaju SDK u sebi, nema potrebe za dodatnim instaliranjima

P.S. ako ti ovo -t treba da bi kopanje ograničio na jednu grafičku, bolje koristi komandu --opencl-platform.

P.P.S Sada videh, imaš 2 kartice i na osnovu ovoga 45 hoćeš da kopaš sa obe, onda ti to -t ne treba, kako reče sasami.
Ako imaš procesor sa grafičkom i instalirao si drajvere za njega, koristi --opencl-platform da se ne bi i on (procesor) uključio u kopanje.
Za --opencl-platform moraš da staviš koju platformu ćeš da koristiš, napr. --opencl-platform 2,3

Poslednja izmena:
Ostavio samo.... ethminer -G -F http://80-eth.suprnova.cc:80/xxxxx.1/45 .....nema šanse da se pokrene sa -G parametrom jer prijavljuje da GPU nema dovoljno memorije (gore postovan screenshot) a bez -G mi zauzeće procesora 100% (i5 4690k+asrock z97pro4) tj. kopam sa njim dok karte nerade posao...da napomenem da je na staroj mašini (iz moja mašina) sa istim postavkama sve radilo besprekorno..
@sasami koristim 14.4 jer mi dozvoljavaju underclock napona karti...

Poslednja izmena:
Vozi na starijem mineru...

Ostavio samo.... ethminer -G -F http://80-eth.suprnova.cc:80/xxxxx.1/45 .....nema šanse da se pokrene sa -G parametrom jer prijavljuje da GPU nema dovoljno memorije (gore postovan screenshot) a bez -G mi zauzeće procesora 100% (i5 4690k+asrock z97pro4) tj. kopam sa njim dok karte nerade posao...da napomenem da je na staroj mašini (iz moja mašina) sa istim postavkama sve radilo besprekorno..
@sasami koristim 14.4 jer mi dozvoljavaju underclock napona karti...
CPU sa integrisanom zna da zeza, probaj ovo sto ti je boooki rekao.
13.12 + dva dll sa 15.7.1 , isto ces moci da menjas napon. sa 14.4 dll kada se pokrene miner ispisuje "pragma unroll error" (to je funkcija koja je btw znala na vnl da dosta ubrza ako se stavi na pravo mesto u .cl, ali i dize temp) uglavnom cini mi se da se sa tom kombinacijom karte greju malo vise(stepen, dva)

edit: stavi samo ovo u .bat
Kod:
ethminer --list-devices
ako ti ne izlista sve karte onda je do drajvera

Poslednja izmena:
Ako imas integrisanu gpu u cpu hoce da ih stavi kao posebne platforme, platforma 0 sa integrisanom aa platforma 1 sa pcie grafama, to je bilodok smo kopali ltc i ostalo, sa ovim minerom ne znam kako ide, kao sto rece neko.izlistaj graficke pa vidi

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoći...izlistane grafike su 7950+280x a vidi ih kao identične :)......dodavanje --opencl-platform 1 rešilo problem pokretanja minera :banana:

1.png 2.png

edit:
ostao pri 14.4 drajverima ;)

Poslednja izmena:
Kombinacija 13.12 + 15.7.1 fajlovi ne radi al zato sa 15.4 radi , pisao sam vec o tome.

Samo da javim da je ipak bilo do pool-a, tj. do Coinotron-a, a ne do mog hardvera, jer prelaskom na Suprnovu, radi sve kao podmazano savrseno, tako da ostaje misterija sta se ovde desilo...
Verovatno su menjali neke parametre na pool-u.

da i meni je isti problem u pitanju zato sam ti to i preporucio :)

Nemam pojma. Ja sam na coinotronu 10-15 dana i stvarno mi radi sve bez greske. U svakom slucaju super da ti je sve proradilo.

Edit:Cudim se jer do sad nisam imao problem, a nisam nigdje ni citao da pool moze praviti BSOD.

Poslednja izmena:
Nemam pojma. Ja sam na coinotronu 10-15 dana i stvarno mi radi sve bez greske. U svakom slucaju super da ti je sve proradilo.

Edit:Cudim se jer do sad nisam imao problem, a nisam nigdje ni citao da pool moze praviti BSOD.
Pa i ja sam imao razna iskustva sa rudarenjem, ali ovo mi se jos nikad nije desilo, zato kazem da ovo ostaje misterija. Mozda su menjali diff, ili nesto od nekog bloka, pa je to napravilo pometnju...
Bio sam cvrsto ubedjen da nije do hardvera, jer se brinem i pazim zaista da nista ne natezem i ne silujem grafike bzv, a dosta ste mi i vi pomogli sa vasim iskustvima i predlozima i jos jednom hvala svima. :)

Moze u praksi da bude dod diffa po masini. Ako je vlasnik poola namestio veci diff moze da gusi masine. Ja mislim da ovo moze biti veze...

Nazad
Vrh Dno