Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
...praznu, bez punjenja.
Pa nije bas... 280X:

93fbcebdaa41cb32b6024038425d12c1.jpg

Skineš 20% (krade pool, diff varira...) i struju... ostane za parizer, majonez, turšiju i čašu jogurta.

Inače: https://blog.ethereum.org/2015/09/28/the-evolution-of-ethereum/

Kukaju da im nedostaje para za razvoj :)

Poslednja izmena:
LOL, jos treba da im skupimo pare :d
Od pocetka sam pricao kuda ide ovaj novcic. Ali opet priznajem da kopanje traje mnogo duze nego sto sam mislio da ce trajati. Hajp je bio suvise jak a sada sve dolazi na svoje mesto.

Jel moguce da ne mozete da spustite klok memorije a da i dalje baca pristojno? Ja moju 7950 drzim na 950/1000 i baca 23Mh, klok memorije ne utice uopste na hash toliko u mom slucaju. Vise puta sam primetio da drzite jako visoko memoriju pa me bas zanimalo.

Shoma nadji sweet spot na grafama...Kod mene za asus7950+sapphire280x vaporX
2015-09-28_204851.png

edit:
SAJ ja kad spustim mem na 1k padne hash sa 51 na 42

Poslednja izmena:
Radi provereno, gledao sam. Kada stavim na 1500 cak mi i padne hash. Ne mnogo ali padne par procenata.
Inace slucajno mi je palo na pamet da probam jer sam svojevremeno dok smo kopali ltc primetio da mi asusi isto daju na 1000MHz za memoriju uz manju temp. Ostale karte su odmah spustale hash, asusi ne.

Radi provereno, gledao sam. Kada stavim na 1500 cak mi i padne hash. Ne mnogo ali padne par procenata.
Inace slucajno mi je palo na pamet da probam jer sam svojevremeno dok smo kopali ltc primetio da mi asusi isto daju na 1000MHz za memoriju uz manju temp. Ostale karte su odmah spustale hash, asusi ne.
Koji drajveri?
Pošto sve iznad 13.12 beše ne može da se menja klok na dole :)

Poslednja izmena:
Mislim da je jedno 100 pisano da rade 14.4, možda i 14.6 i 14.7 (delimično).

Kod mene ne moze... probao sam sigurno sve koje si naveo.

***, onda si takav slučaj, baš kao i ja sa atiwinflash-om. :D

meni su 280x dualx na def klokovima 25 mh, mozda vam zavisi koliko RAM-a imate u kompu?

1000/1250 7970/280x prvi miner koji je izasao, 2 karte daju 48 13.12 sa 15.4 fajlovima. Na novijem mineru daju vise na istim klokovima...napon od 1000-1050mv

Poslednja izmena:
Resetovao sam jedan rig sa 2 graficke, i vise nema sanse da se nakaci na coinotron da kopa ETH, iako sam ga do sada resetovao ko zna koliko puta :) i menjao sam mu workere, i brisao/kreirao nove, i probao na supernovi da kopam, reinstalirao ethereum.. jok. Prikaze lepo prozor kao da kopa, zagreje graficke, ali ni posle 10 minuta nece da baci share na coinotron. Doduse, hoce da kopa Expanse, ali nije to to. Smor...

Nisam. Gde i kako to mogu da uradim?

C:\Users\Tvoj_User\AppData\Local\Ethash

Tu su smjesteni dag fajlovi koji se kreiraju prilikom kopanja. Vjerovatno ces tu imati nekoliko fajlova velicine oko 1GB. Brises ih tako sto ih oznacis da poplave :D pa pritisnes na tastaturi tipku delete ili del zavisno kakvu tastaturu imas :D

Sad sam se smorio objasnjavajuci nesto svojima pa sam ostao u tom dubinskom modu objasnjavanja :)

Poslednja izmena:
Samo jednom sam imao DAG i izbrisao ga. Od tad je Ethash folder jednostavno prazan. Čak i kad se pravi novi, nema ničeg.

Svasta. Da ih ne kreira negdje drugdje? Ja sam ih brisao nekoliko puta i uvijek se kreiraju cim pokrenem miner.

Meni to radi bez problema i sa 15.7.1. Sljakalo je to i sa 14.4 i sa 14.7 driverima savrseno. Svaki od njih sam koristio i uvek je radilo s mojim kartama. Doduse ja imam 7950, imajte to u vidu, sa 280x drugari kazu da zeza. Morao sam i shotove da im saljem da dokazem da radi.

Screenshot 2015-09-28 23.12.28.jpg

Izgleda da je brisanje DAG fajlova pomoglo. Kao je kreirao nove, u folderu imam neka dva fajla od po 0 bajta :) Verovatno bi pokazalo pravu vrednost kada bih prekinuo kopanje, ali nema veze.
Hvala na pomoci! :)

Ne verujem. Pogrešio sam folder.
attachment.php

Deset facepalm-ova nije dovoljno.

Prostite.

Poslednja izmena:
Eth se ubunario skroz, izjednacio se sa EXP. Sad mogu da se uhvate za ruke na putu do dole ;)
Ostace za kiflu. Ako nista drugo posle 19h neke pekare prodaju upola cene :p

Nazad
Vrh Dno