Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
@ [SAJ]ber Kurajber
Okaci sensor tab sa gpu-z jer ovaj nista ne znaci + na AB imas sa strane gde gledas temp pa pronadji klokove gpu i mem pa i to slikaj .

Poslednja izmena:
Nego niko ne pominje pad diff-a,juce bio na 2440 a danas na 2050 (cena maltene ista)..Da li bi to moglo znaciti da je ipak izaslo nesto novo za kopanje..

pa lako moguce da ima nesto isplativo za kopanje ali se naravno o tome ne prica

pa eto vidite ko se od skoro nije javljao na temu...

Pa naravno da nece da pricaju ljudi, cute i uzivaju [emoji14]

Nego gledam ove klokove, u trixu sam stavio 980/1200/1118, i imam 100MHs sa 4x 280x a u gpuz pokazuje na deff klokovima 1055mV, a kad u trixu stavim na def onda imam 105MHs i vece temperature, nije mi padalo na pamet da gledam gpuz dok sad niste poceli da pricate o tome, moguce da gpuz ne cita lepo sa najnovijim driverima

Ti kao da si pola citao a pola ne :)

@ [SAJ]ber Kurajber
Okaci sensor tab sa gpu-z jer ovaj nista ne znaci + na AB imas sa strane gde gledas temp pa pronadji klokove gpu i mem pa i to slikaj .

Gle foru, stoji clock par sekundi i vrati se sam na 1250 majku mu. Rajko upravu si ovog puta, gledao sa i u overdrive sad i stvarno 1250 :S:

10 upola s lukom da me ceka :D

Nego jel probao neko mining ETH ili slicnih novcica sa linux usb flesa, bez win i hdd?

Teško da može iz razloga što sve te sub distribucije imaju generičke drajvere za grafike....
Ako imaš dovoljno veliku USB 3.0 flešku poželjno 32gb istaliraj linux na usb, mada koja je to poenta kada sata hdd 40gb košta 400din ;)

Sell orderi (na poloneix-u) se za 3-4 dana sa padom cene ispod 30k povećali sa ~550k na ~950k ETH...izgleda da ide novi bunar...

Moze biti ali ne mora da znaci...imam neki osecaj da je ovde jedan ili su dva lika nosioci talasa. Koliko vidim ukupan grafik je dosta pravilno, skolski, resen stim da mi ovaj poslednji momenat nije jasan, iako ne vidim iza brda bas najbolje. Tako da, moj stav je da ide jos gore, a onda ce da se gasi...opet napominjem, mozda i gresim :)

Ljudi imam cudan problem. Iz cista mira, iz neobjasnjivih razloga, vrlo cesto u zadnje vreme pucaju drajveri, ili ethmineri (probao sam sve zive verzije, ista je prica) i staje rudarenje, kad pobrisem DAG fajlove, pocne da kopa nekih pola sata, sat i opet pukne, probao sam i kompletnu reinstalaciju drajvera, cak i rucno da menjam drajvere u ethmineru i ne pomaze nista, uvek ista prica, ili malo radi, pa posle odredjenog vremena pukne i stane, ili pukne odma. Da li je neki problem u Coinotronu, ili sta to moze biti??
Da napomenem da je sve do skoro radilo savrseno, ovo me zeza od pre neki dan...
Hardver ne verujem da pravi problem, jer imam dve Asuske 270 trenutno na tom rigu, a napajanje je 850 w, 4 gb RAM-a, As Rock ploca h61...
I jos jedno pitanje, zasto je potrebno 15 min za kreiranje jednog DAG-a, posto to jako smara svaki put kad moram novi da pravim, jer ako ostane stari, baca negativne sherove, jel to tako mora, ili...?

Poslednja izmena:
Ne mogu da pomognem osim da predlozim da probas na suprnovi. Dagger algo je takav i potreban mu je taj dag fajl iako meni to traje mozda cca. 10-ak minuta.

Meni isto puca miner pa ispocetka pravom dag svakih 7 dana ali prilicno sam siguran da je do suprnove.

Poslednja izmena:
Ljudi imam cudan problem. Iz cista mira, iz neobjasnjivih razloga, vrlo cesto u zadnje vreme pucaju drajveri, ili ethmineri (probao sam sve zive verzije, ista je prica) i staje rudarenje, kad pobrisem DAG fajlove, pocne da kopa nekih pola sata, sat i opet pukne, probao sam i kompletnu reinstalaciju drajvera, cak i rucno da menjam drajvere u ethmineru i ne pomaze nista, uvek ista prica, ili malo radi, pa posle odredjenog vremena pukne i stane, ili pukne odma. Da li je neki problem u Coinotronu, ili sta to moze biti??
Da napomenem da je sve do skoro radilo savrseno, ovo me zeza od pre neki dan...
Hardver ne verujem da pravi problem, jer imam dve Asuske 270 trenutno na tom rigu, a napajanje je 850 w, 4 gb RAM-a, As Rock ploca h61...
I jos jedno pitanje, zasto je potrebno 15 min za kreiranje jednog DAG-a, posto to jako smara svaki put kad moram novi da pravim, jer ako ostane stari, baca negativne sherove, jel to tako mora, ili...?

Da ne koristiš slučajno win10?

Edit: to kad stane kopanje kad krene nova epoha je bag u samom mineru.

Poslednja izmena:
ma ja ne mogu da se konektujem na supernovu (ETH) ceo dan, mislim na stranicu a kopanje radi , kod vas ???

Radi sve normalno kod mene.

@djostik

Da to sam zaboravio oko epoha...do toga je pucanje i kod mene.

Neko se na poloniexu baš potrudio da poveća buy stranu, bila je do nedavno na oko 1000BTC, sad je u roku od 15min otišla na 2000BTC. Ili je finta ili će ovo da ide na preko 500K.

EDIT:

Da bi još brže splasnula na 1000BTC opet. Vaginalne manipulacije, očekuje se erekcija :d

Poslednja izmena:
Da ne koristiš slučajno win10?

Edit: to kad stane kopanje kad krene nova epoha je bag u samom mineru.

Ne, koristim win 7 x64 i ja sam prilicno siguran da je nesto do pool-atj. Coinotrona, ali onda bi stao sa kopanjem, zasto puca drajver i imam BSOD (plavi ekran) ekran??
Kada restartujem kompletno drajver i opet ga instaliram, krene kao i onda ubrzo, posle par sati, ili par dana, opet pukne, a kad ubacim ona 4 fajla rucno u ethminer, kako ne bih brisao ceo drajver (stara fora), ili baca hes 0, ili opet stane, a ponekad radi normalno...
P.S. Ovo je definitivno neki misteriozni algoritam, kao i miner, ludnica...:wall::D

Poslednja izmena:
Ne mogu da pomognem osim da predlozim da probas na suprnovi. Dagger algo je takav i potreban mu je taj dag fajl iako meni to traje mozda cca. 10-ak minuta.

Meni isto puca miner pa ispocetka pravom dag svakih 7 dana ali prilicno sam siguran da je do suprnove.

Aha vazi, probacu, moguce je, mada sam i tamo pre kopao, isto se desavalo, ali redje nego na Coinotronu. Radilo mi je 4,5 dana kako valja i onda danas haos, ceo dan izgubih i nisam uspeo da ga namestim, pa sam batalio...sutra cu.
A jel ti samo pukne miner, tj stane rudarenje, ili ti pukne i drajver kao meni i resetuje win, tj. izbaci plavi ekran?

Nazad
Vrh Dno