Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel jos nekome pobrljavio hotmail? Koristim Hotmail nalog u Gmail aplikaciji i zadnja dva dana imam drain baterije pošto me Gmail app konstantno obaveštava o "novim" mail-ovima iz 2013 godine na Hotmail nalogu.

Jeste, istripovao se žešće. I hotmail i yahoo nalog.

Ima li neko ideju zasto ne moze Facebook aplikacija da se instalira na Teslin tablet L7 3G? Vise nas (korisnika pomenutog tableta) je to primetilo. Nece uopste, ni kao apk fajl. Znaci download odradi, krene install i to je to. Samo nestane posle i nije instalirana aplikacijama. Kad se instalira kao apk fajl, ima ikonica ali ne reaguje. Sve ostale aplikacije se instaliraju normalno, sve radi korektno, nikakav problem. Cak ni sa FB LITE aplikacijom (ali je generalno sama LITE aplikacija bezveze, kome to jos treba na tabletu). Lolipop je 5.1.1. Dakle, sve se instalira i radi osim Facebook aplikacije. Cistio sam data iz playstorea, brisao nalog, dodavao ponovo, resetovo tablet - ali nista ne pomaze. Sta moze biti problem? Naravno, poslao sam CT-u (Tesla.info) mejl sa opisom problema, ali nesto sumnjam da ce se baviti time.

Preporuka za aplikaciju koja samo prati stanje baterije ali detaljno, npr. belezi tok punjenja i ima kalendar. Battery doctor sada koristim ali mi se ne svidja kako to radi ako ostavim nocu da se puni ispada da se do ujutru punila baterija jer tek kad je skinem sa punjaca aplikacija racuna da je prekinuto punjenje.

Ima li neko ideju zasto ne moze Facebook aplikacija da se instalira na Teslin tablet L7 3G? Vise nas (korisnika pomenutog tableta) je to primetilo. Nece uopste, ni kao apk fajl. Znaci download odradi, krene install i to je to. Samo nestane posle i nije instalirana aplikacijama. Kad se instalira kao apk fajl, ima ikonica ali ne reaguje. Sve ostale aplikacije se instaliraju normalno, sve radi korektno, nikakav problem. Cak ni sa FB LITE aplikacijom (ali je generalno sama LITE aplikacija bezveze, kome to jos treba na tabletu). Lolipop je 5.1.1. Dakle, sve se instalira i radi osim Facebook aplikacije. Cistio sam data iz playstorea, brisao nalog, dodavao ponovo, resetovo tablet - ali nista ne pomaze. Sta moze biti problem? Naravno, poslao sam CT-u (Tesla.info) mejl sa opisom problema, ali nesto sumnjam da ce se baviti time.
Mozda fb trazi neki permission koji tvoj tablet ne moze da ispunibjer te komponente mozda nema, npr gps... To je jedino sto mi pada na pamet, ne vidim sta drugobmoze da bude.. Ne standardna rezolucija ekrana?! Ma nije too.

Koji procesor ima to čudo?
Možda je problem do arhitekture.
Ja bih probao i sa beta verzijom Facebooka.
A i ako ti ne radi, boli te uvo. Sa najnovijim hromom i sajtovi mogu da bacaju notifikacije.

Intel® Atom™ Processor X3-C3230RK (1M Cache, up to 1.20 GHz) je procesor, grafika Mali 450 mp4, sve aplikacije rade brzo i stabilno. Citam u komentarima da jos neki imaju problema sa instalacijom. Facebook lite radi odlicno ali je ruzan uzas, al ajd, dok se ovo ne resi posluzice. Tablet je 1024x600 i ima GPS, 3G...

Preporuka za aplikaciju koja samo prati stanje baterije ali detaljno, npr. belezi tok punjenja i ima kalendar. Battery doctor sada koristim ali mi se ne svidja kako to radi ako ostavim nocu da se puni ispada da se do ujutru punila baterija jer tek kad je skinem sa punjaca aplikacija racuna da je prekinuto punjenje.
GSam Battery Monitor.

У ствари, што не пробаш са lite верзијом. Онако је већина хвали,
A što ti nisi pročitao njegov post do kraja ;)

Inače, ja na telefonu koristim FB Lite i sasvim sam zadovoljan i radom i izgledom. Na tabletu koristim standardnu desktop verziju sajta preko Firefoxa ;)

fb je najvece zlo za android. Kod mene je obavezno pod greenify. Jutros ustajem i vidim baterija se istrosila vise nego inace preko noci, udjem u BBS -> alarms, i vidim fb ubedljivo prvi sa 1/min.
Sacuvaj boze kako ne mogu da naprave krstenu aplikaciju..

Zasto nece da pusta video snimke na FB lite?

I na mom telefonu sve secka kad se krecem kroz aplikaciju...

Zasto nece da pusta video snimke na FB lite?

I na mom telefonu sve secka kad se krecem kroz aplikaciju...
Pa zato sto je to kako i sam naziv kaze lite verzija, za slabije telefone, sa slabijim netom itd... Kad bi radila kao regularna aplikacija onda bi i ona jela 100mb rama :)
Daleko od toga da aplikacija dobro radi, *** ne moze tako sitna aplikacija da radi glatko i da ima sve, očajno radi i bas je osakacena, ali za ljude koji ne koriste mnogo face ok je. Ja imam G3 pa opet koristim lite, jer Facebook ne koristim proverim poruku, prihvatim zahtev i to je to, kao sto rekoh za to je ok,sta ce mi za to regularna aplikacija da mi bzvz trosi bateriju.

Opera mini je bolja od facebook lite.
U agresive modu štednje troši smesnu količinu podataka a notifikacije takodje rade pa kome je to bitno eto još jednog plusa za operu mini kao facebook lite.

Kod mene uopste nema opcije za facebook notifacations. Sta je potrebno da se uradi da bi se one pojavile ?

Najsvezija Opera mini:
Opera button-Settings-Facebook notifications

Najnovija verzija opere mini.

Mozda ima neki preduslov ? Da se koristi fb aplikacija(ne lite) ?
Nije preduslov instaliran lite ili puni facebook apk.

Pokušaj sa reinstalacijom pa odmah poto idi u logovanje za facebook.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1443541772489.png
    uploadfromtaptalk1443541772489.png
    66.4 KB · Pregleda: 264
Dajte aplikaciju koja će da poboljša osetljivost ekrana. Stavio sam zaštitno staklo pa se smanjila osetljivost.
Znam da je pominjano davno...

@poolmaker

Odradio reinstall, ocistio kes, promenio jezik i skinuo najnoviju verziju sa apkmirror-a.
Mozda ne radi na 4.1.2 :p

Prilozi

• Screenshot_2015-09-29-17-59-05.png
    Screenshot_2015-09-29-17-59-05.png
    16.5 KB · Pregleda: 295
  • Screenshot_2015-09-29-17-59-19.png
    Screenshot_2015-09-29-17-59-19.png
    14.8 KB · Pregleda: 287
uploadfromtaptalk1443549553211.png
Menu na 4.2.2

Jel jos nekome pobrljavio hotmail? Koristim Hotmail nalog u Gmail aplikaciji i zadnja dva dana imam drain baterije pošto me Gmail app konstantno obaveštava o "novim" mail-ovima iz 2013 godine na Hotmail nalogu.

Jeste, istripovao se žešće. I hotmail i yahoo nalog.
Strašno. Jos nije rešeno a stižu mi stari mailovi iako sam za hotmail i yahoo nalog stavio da ne proverava nove mailove.

^ Imao i ja problema sa Gmail aplikacijom, kod mene je takodje drain baterije bio problem ali i nije hteo da proverava mejlove.

Za sada sam presao na CloudMagic, radi odlicno i preporuka za aplikaciju.

Dodavanje pretraživača u Operi za Android je jednostavno: odeš na taj pretraživač (npr. DuckDuckGo), pa se onda dugim tapom na polje za pretragu dobija opcija dodavanja pretraživača u Operu.

Izbacivanje naknadno dodatih pretraživača: "cimnuti" na desno u listi pretraživača. Izbacivanje postojećih pretraživača (kod mene sada stoje: Google, Yahoo, Amazon, Dictionary, eBay, IMDb, Wikipedia) izgleda da, na žalost, nije moguće :(
Pazi stvarno, ja sam računao da ne može, jer nema ručno da unesem.
Hvala.

Da se osvrnem na moj problem/pitanje oko chat heads na Messengeru. Izgleda da je zbog app permissions. Sad ne znam da li bi se ponovo pojavili chat heads ako bi se ukljucile sve dozvole za aplikaciju. Moguce je i da je fejsbuk za Marsmelou trenutno iskljucio tu opciju zbog dozvola, dok ne rese neki problem. Uglavnom, od poslednje verzije nema chat heads.

Nazad
Vrh Dno