Uzeo ga i ja juce, tacnije, majka obnovila ugovor u Vipu pa sam preko nje uzeo. Odmah sam hteo da proverim da li je zakljucan, ubacim mts karticu i ne radi. Tacnije, sve vreme pokusava da nadje mrezu ali ne uspeva. Telenor i Vip kartice rade normalno, probao sam. Takodje, tu mts karticu kad ubacim u druge telefone, iz keca se zakaci na mrezu i normalno funkcionise. Kad udjem u meni za otkljucavanje, 2945#*815# pod svakom stavkom koja se izlista pise: This phone is permanently locked and it can't be unlocked. To u principu znaci da ne moze uopste da se otkljuca. Ne znam, nije mi jasno... Da li je moguce da telefon bude zakljucan na jednu a da na druge dve mreze radi normalno? Ako ispisuje da je permanentno zakljucan onda bi to trebalo da znaci da je zakljucan samo na jednu mrezu, u ovom slucaju Vip, i da jedino sa vipovim karticama radi. Medjutim, kad ubacim Telenor karticu, takodje radi normalno. Napominjem da je telefonu ona zastitna trakica na kutiji skinuta preda mnom, da ga nisam rootovao ili mu bilo sta drugo radio osim sto sam instalirao OTA update. Skoknucu do mts da zamenim sim ali ne verujem da je to u pitanju.
Any clues?