Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Predat danas telefon u Mobis. Svaka im cast na ljubaznosti i poslovnosti. Javim dalje sta je bilo. Bas mi je krivo zbog Idola. I dalje je extra fon. Sad koristim Samsung Grand Neo, bolno iskustvo posle Idola :)

Da da, stvarno jesu, i ja sam se iznenadio prvi put kada sam bio.. Jel su prihvatili da ga servisiraju u garanciji ili samo kao oficijelni servis?

Priznali su garanciju. Ja sam imao sve komplet tako da nije bilo problema, samo eto sto nisam vlasnik Telenor racuna. Prijatno sam iznenadjen.

Aha, zaboravio sam da imaš garanciju.. Pa kul ocekuj već u ponedeljak da je gotov, možda čak i sutra, ali mala je šansa, tako je i meni bilo kad sam u petak predao..

Ma kad god bude-samo da proradi. Hvala ti jos jednom na savetu!!

Telefon je opravljen, zivio Mobis! Sve pohvale za njih! Ostao sam bez reci. Zaista je jako malo takvih profesionalaca. Brzi, ljubazni, ma neverovatni. Telefon je bio gotov jos u prosli utorak (predat u petak) ali sam ga tek danas preuzeo! Teska srca cu se morati rastati od Idola X...Prelep telefon i dalje...

Imam telefon skoro dve godine. Za sad nemam zamerke na rad, sve lepo radi, ne koci. Jedino mi smeta sto cesto puca net. Kad sam u drugoj prostoriji cesto puca, dok sestra ima huawei g630 i njoj je bolje, a ima i neki stari samsung galaxy ace 7500 i tamo isto radi net bez pucanja.

i meni poceo net da puca.
baterija dosta kratko traje!

Imam problem sa mikrofonom na telefonu koji poceo da krci i cim malo udaljim telefon u toku razgovora od usta sagovornik me nista ne cuje ili jako prekida.

Problem je i sto sam root-ovao telefon pa mi sad ne vazi garancija... Da li postoji nacin da vratim telefon u stanje kao kad sam ga uzeo u telenoru? I da li mozda master reset reseva taj problem?

Samo flesni original rom preko sp flashtools i ode root, i pravac servis, veoma su ljubazni i popravice ga za dva dana...

Primetio sam da se baterija trosi sama od sebe i ako nista ne radim. Napunjen 100%, nista ne radim, nema ukljucen net, youtube, muzika, igrica nista, kad ga pogledam posle nekog vremena opala mu baterija. Primetio sam jos da strelica za nazad ponekad ne radi. Malo se vise trosi baterija sama od sebe i brze kad je net ukljucen. Kad je radi net tad bas brzo ode. Ranije je bilo da se mozda za 1h smanji baterija za 15-20%. Isitce mu ugovor za tri meseca, pa mora malo da bude bolesljiv. :d

Samo flesni original rom preko sp flashtools i ode root, i pravac servis, veoma su ljubazni i popravice ga za dva dana...
Samo da javim da su ortaku odbili garanciju i popravku moba sa izgovorom da je kvasen. Toliko o servisu.. Cim su videli da treba da se menja ploca samo su nakvasili senzor za vodu i to je to. Srbija..

Brate, i meni su ploču menjali, nisu trepnuli, za dva dana.. Ao mu je senzor pocrveneo, a verujem da se to dešava jer se nalazi u onom otvoru za sim ili sd card, trebao je da proveri, i zna se tome rešenje, aće jedna kap na cackalicu za uši, pipnes senzor i beo kao nov.. I meni je bio crven kada mi je posle zamene ploče crkao mikrofon, slučajno pogledam, on crven, znam da vode nije video, i lepo izbeljivac i cao

Poslednja izmena:
Samo da javim da su ortaku odbili garanciju i popravku moba sa izgovorom da je kvasen. Toliko o servisu.. Cim su videli da treba da se menja ploca samo su nakvasili senzor za vodu i to je to. Srbija..

Servisu se ne isplati da radi to o čemu ti pričaš jer time gube novac. Njima je u interesu da poprave uređaj i naplate to od proizvođača uređaja. Ovako su izgubili vreme da otvore uređaj, pogledaju šta je kvar i vrate ti nazad i nisu dobili ni dinar.

Brate, i meni su ploču menjali, nisu trepnuli, za dva dana.. Ao mu je senzor pocrveneo, a verujem da se to dešava jer se nalazi u onom otvoru za sim ili sd card, trebao je da proveri, i zna se tome rešenje, aće jedna kap na cackalicu za uši, pipnes senzor i beo kao nov.. I meni je bio crven kada mi je posle zamene ploče crkao mikrofon, slučajno pogledam, on crven, znam da vode nije video, i lepo izbeljivac i cao

Evo sada mi rece da je proverio sa ortakom da li je indukator za vlagu promenio boju pre nego sto je slao i bilo je sve ok.. [emoji15] steta sto nije slikao,sa prevarantima ne moze nista lagano

Šta, beo je indikator, ispod otvora za sim ili sd? Ne znam, oni su uvek bili super ljubazni i još profesionalniji što se mojih popravki tiče, a bilo ih je 3..

Da ,sada me zvao. Kaze da je taj ortak koji je gledao sa njim pogledao to ispod sim slota i bilo je bele boje..
Kaze ide sada do servisa da napravi haos :) videcemo sta ce na kraju biti

Ajd, pa javi rezultate, baš sam se iznenadio, nikad lepši odnos sa servisom nisam imao od njih..

Meni su kad je preuzet telefon napomenuli za taj senzor da je menjao boju, samo ja nisam kontao o čemu pričaju. Zamenili su ploču i taj senzor bez ikakvih problema. Nažalost posle nedelju dana klinac ispusti telefon i razbije ekran...

Pozdrav svima,
Moj Idol 6040 crko..par dana se gasio, napunim ga, potrosim do 80% i onda se ugasi, ja upaim, pa padne baterija na 1 posto, radi tako sat dva, pa se ugasi, ja upalim ono bat na 50% i tako je svrljao, gasio se ja ga palio... sve do juce, sad nece da se upali, kad ga stavim na punjac gori mu led dioda kao da se puni a mrtav... :( Jako sam tuzan, tel me sluzio do pre 2 meseca full, citavih godinu ipo, tad puko displej, zamenim u servisu 65e, posto sam ga kupio na oglasu, reko da se ne cimam...
Nosio ga opet u servis, kazu oni nemaju predstau sta bi moglo biti... Ne znam sam sta da radim...
Imate li neku ideu?
Unapred hvala.

Pozdrav svima,
Moj Idol 6040 crko..par dana se gasio, napunim ga, potrosim do 80% i onda se ugasi, ja upaim, pa padne baterija na 1 posto, radi tako sat dva, pa se ugasi, ja upalim ono bat na 50% i tako je svrljao, gasio se ja ga palio... sve do juce, sad nece da se upali, kad ga stavim na punjac gori mu led dioda kao da se puni a mrtav... :( Jako sam tuzan, tel me sluzio do pre 2 meseca full, citavih godinu ipo, tad puko displej, zamenim u servisu 65e, posto sam ga kupio na oglasu, reko da se ne cimam...
Nosio ga opet u servis, kazu oni nemaju predstau sta bi moglo biti... Ne znam sam sta da radim...
Imate li neku ideu?
Unapred hvala.

Maticna poloca 100% isti simptomi na telefonu kod zene,prvi put bio u granaciji pa dobijen novi,drugi put zamena u servisu 30e.

Gde da nadjem original rom ili ako moram telenorov rom jer sam telefon kupio preko postpaid-a?

Poslednja izmena:
Imaš i na ovoj temi negde okacen sigurno, ja nemam ovaj mob odavno ali znam da ima i original Telenor, i onaj update koji dodaje App draw i par stvarčica.. A za flesh preko stools imaš na xda temu, korak po korak, pronađi, i iscitaj

Svi linkovi koji su okaceni vise nisu aktivni...

Nisam pri kompu, tako da kad dodjem pokušaću da ti nadjem, ne znam sta hoćeš, hoćeš fabrički Telenor? To valjda već imaš? Ima i 4.4 za tcl 950, tu ti treba root, i spflashtools, to ima na xda, pošto nema tema za taj moj, moraš da izguglas, plus kad instaliraš, treba dve App da ubaciš u system/app da bi imao kontakte sa Google..

Treba telefon da nosim u telenor u servis jer mi vise ne radi mikrofon kako treba ali sam pre par meseci uradio root... Sto znaci da ako je telefon rutovan da gubim garanciju, zar ne?

Ako postoji nacin da skinem taj root ili sta vec moram da uradim da oni iz servisa ne bi skontali da sam radio root.

Jel si probao factory reset da uradiš iz telefona ili iz recovery ako si i custom recovery stavio?

Vrh Dno