Šta je novo?

LG Nexus 5X

To ce biti tako dok ne izadju finalni proizvodi :)

Mada bitno da postoji izbor.. Mali ekran vs veliki ,plastika vs alu . itd itd

Sta je zajednicno svim tim modelima?
"zajednično" im je to da su te naveli da misliš da je tamo neki srpski forum pokazatelj/merilo bilo čega osim siromaštva u srbiji. da neće možda broj primeraka npr G3 na forumu da promeni činjenicu da mu puca plastika iz čista mira, da se greje kao furuna, da radi kao traktor itd

^+ pa to cekas ono sto ti daje najbolje za najnizu cenu i tvoje preference. ja cekam nesto sto ce mi dati ono sto je n5 dao za one pare. bang for buck

To ce biti tako dok ne izadju finalni proizvodi :)

Mada bitno da postoji izbor.. Mali ekran vs veliki ,plastika vs alu . itd itd

LG Nexus bi trebalo da ima alu ram. Aluminijum pozadi je glupost. Idealno bi bilo (iako osetljiva kombinacija na habanje) je alu ram a pozadi poklopac kakav ljudi žele (ja bi kožu, neko bi onu mekanu gumirani plastiku ko na Nexus 5, neko treći nešto drugo) ali da taj poklopac može da se skida i da je baterija izmenjiva. Lepo izgledaju HTC One i Mate 7 ali se gubi na meni lično jako bitnim funckionalnostima.

^Nije samo to, mnogi neće da vuku stalno sa sobom toliki crep, verovatno će imati S810 koji se "proslavio" ove godine, a uz sve to, toliki ekran+S810+2k rezolucija+3000mAh baterija=loša autonomija. Ne verujem ni da će kamera biti nešto posebno, ni na P8 nije dobra, a obično proizvođači bolje urade softver za nju od Google.

Kada se sve sabere, normalno je da mnogi smatraju da će LG biti bolja kupovina čak iako Huawei ima bolju izradu, em ima SoC koji nije toliko problematičan, ima manju rezoluciju, ima veću bateriju u odnosu na veličinu ekrana, moći će da se koristi jednom rukom i biće jeftiniji.

Huawei da se unormali sa nadogradnjama (Mate7 i Lollipop na primer) bi bio #1. Btw, imam P8 i kamera ne da nije dovoljno dobra nego je odlična i kida na b140.

Poslednja izmena:
5x.png

http://www.phonearena.com/news/Fron...pears-in-photo-matches-earlier-render_id73390

LG Nexus bi trebalo da ima alu ram. Aluminijum pozadi je glupost. Idealno bi bilo (iako osetljiva kombinacija na habanje) je alu ram a pozadi poklopac kakav ljudi žele (ja bi kožu, neko bi onu mekanu gumirani plastiku ko na Nexus 5, neko treći nešto drugo) ali da taj poklopac može da se skida i da je baterija izmenjiva. Lepo izgledaju HTC One i Mate 7 ali se gubi na meni lično jako bitnim funckionalnostima.

U sustini se slazem sa tobom ali nije svaki alu isti, zavisi od zavrsne obrade istog, imam 2 starija alu fona (5 i skoro 3 godine stari) pa su u skoro mint stanju (95% padova bili u silikonu ali su veci deo vremena korisceni bez) :)

Ali stoji to da telefone treba praviti od sto kvalitetnijih materijala ali da obezbedjuju sto bolji grip u ruci. E sad sta postaje problem - oblik telefona i to sto su sve tanji. Evo uzmi Z3 ili S6 u ruku (tanka klizava cigla vs jos tanji sapun koji kliza), cak i da imaju gumiranu zadnju stranu opet ce klizati jer su ultra-tanki telefoni sa ramovima koji lete iz ruke. Tako da polako postaje bitnije da je kompletan ram telefona gumiran, hrapav i da ne kliza (sto moze da ostavi ''jeftin'' utisak) a pozadi moze da bude cak i staklo (mada to onda kliza po stolu itd).

Poslednja izmena:
U sustini se slazem sa tobom ali nije svaki alu isti, zavisi od zavrsne obrade istog, imam 2 starija alu fona (5 i skoro 3 godine stari) pa su u skoro mint stanju (95% padova bili u silikonu ali su veci deo vremena korisceni bez) :)

Ali stoji to da telefone treba praviti od sto kvalitetnijih materijala ali da obezbedjuju sto bolji grip u ruci. E sad sta postaje problem - oblik telefona i to sto su sve tanji. Evo uzmi Z3 ili S6 u ruku (tanka klizava cigla vs jos tanji sapun koji kliza), cak i da imaju gumiranu zadnju stranu opet ce klizati jer su ultra-tanki telefoni sa ramovima koji lete iz ruke. Tako da polako postaje bitnije da je kompletan ram telefona gumiran, hrapav i da ne kliza (sto moze da ostavi ''jeftin'' utisak) a pozadi moze da bude cak i staklo (mada to onda kliza po stolu itd).
Slazem se za ovim da ram treba da bude od materijala koji ne kliza, a sto se tice samog stakla pozadi, stopice gumirane, male, jako diskretne i resen problem :D
Takodje njima to ne ide u korist. Pre im ide da se razbijaju telefoni, kako bi se oni, pak, razbijali od para :D

Poslednja izmena:

Staklo nema nikakvog smisla osim vizuelnog utiska koji ostavlja kod odredjenog procenta populacije (ja se przim na business look). Lomljivo, skuplja otiske prstiju, pa kad krene da se presijava na suncu izgleda ocajno. Da ne pominjem sto ne postoji telefon sa staklenim ledjima kome moze da se menja baterija...

Samsung je samog sebe upucao jer su stavili staklo pozadi, nije im to trebalo.

Edit: Ako LG (ponovo) iskopira Samsung u sledecoj generaciji i stavi staklo/alu kombinaciju bez opcije menjanja baterije i dodavanja SD kartice ima da ih najstrasnije opletem na forumu. Posle cu da zaboravim da su ikada postojali.

Poslednja izmena:
Staklo nema nikakvog smisla osim vizuelnog utiska koji ostavlja kod odredjenog procenta populacije (ja se przim na business look). Lomljivo, skuplja otiske prstiju, pa kad krene da se presijava na suncu izgleda ocajno.

This.

Inače posle ovih glasina o cenama, ja se premišljam da uzmem stari Nexus 6. Isto 3GB rama, 805 nije mnogo sporiji od 810, a cena mu je 440e.

Ako će LG Nesus biti 400e, Huawei sigurno neće biti ispod 550e ili 600e.

Nexus 6 je super telefon, jedio taj stari amoled ekran, zagarantovan burn in

To je problem sa AMOLED-om kod modela koje ne pravi Samsung. Svi kupuju od njih a ovi im uvaljuju matore ekrane od pre par godina. Valjda ce LG podici kvalitet (P)OLED ekrana pa da imaju konkurenciju na tom polju.

Da. Sad sam gledao malo na YouTube-u, prilično se brzo dešava burn in.

Sačekaću 29. da vidimo šte će stvarno biti, ali nisam više optimista kao pre mesec dana :)

ako imaš nekog u USA, ima na amazonu sniženje nexusa 6, 350$ 32 GB, 400 64 GB.

Da, ali u vreme kad su se ti telefoni pojavljivali bili su opet ok.. Npr Samsung Nexus No.2 , u to vreme je vrlo malo odstupao od dizajna Galaxy S1, sto je opet za to vreme bio neki standard u dizajnu.. Ovo ovako kao sa slike i sa tim zaobljenim ivicama me podseca na neke kineze od 130$ sa Alia..

Nazad
Vrh Dno