Šta je novo?

LG Nexus 5X

Od koga kupuje te amoled ekrane? Nece im valjda samsung ponovo prodati neki od pre 5 godina, posto sumnjam da ce ima dati poslednju generaciju.

Pa tako bude uglavnom. 2,3 generacije nazad.
Jedino meizu moze da uzme nesto novije posto su u brutalnim odnosima sa samsungom( valjda samsung drzi neki deo meizua )

Onda to nikako nije dobra stvar. Bolje prosecan ips da stave (sa svim svojim manama), bar nema mogucnost burn in-a, smearing i drugih gluposti.

Bice tako. Nije im ni bitno, svakako politika Nexusa nisu telefoni koji se lože na hardware najnovijih generacija, ni njegovi korisnici uglavnom naravno.

Iskreno, meni svejedno sta god da stave.

Pa nije svejedno. Ako stave losiji ips nece imati savrsene uglove gledanja i losiju crnu, to je otprilike to. Losiji amoled nosi poprilicno problema sa sobom pogotovo ako im prodaju neki od pre 4 godine kao po obicaju.

Poslednja izmena:
Izuzetne probleme... Ne mogu da gledam u ekran zbog toga... Vratiću se na nokiu 3310...

njegov IP nema više nikakav problem - verovatno je crko

3310 je bar mogao da se gleda u mraku a da se ne razlivaju boje. Ili je to feature Samsunga? Je li botici? :)

Razlivaju se boje... :D Bravo za tebe... Mrtvi pikseli su feature takođe... Neću da spamujem temu, ali s6 edge + amoled je najbolji ekran na tržištu. Ako daju takve ekrane zašto da ne amoled...

Smearing je, inace, razlivanje boja. ;)
Ali dobro, to je feature. To konkuremcija nema. :D

Poslednja izmena:
Hvala na pomoći... Nisam znao... Šta su mrtvi pikseli? Razumeš se i u to? ;)

Aha, i sa njima imam vrlo sveze iskustvo. Znas, to je ono kad telefon od 700e q ne vredi.

http://www.phonearena.com/news/The-...es-are-coming-event-set-for-Sept-29th_id73304

To mi pricaj :)

BERLIN -- Google will double down on its Nexus smartphones.

The Internet search giant plans to hold an event on September 29 in San Francisco to unveil two version of its flagship smartphones, according to people familiar with the company's plans. One smartphone will be a smaller version of a Nexus phone made by LG, while the second will be a larger version built by Huawei.

Poslednja izmena:
Sta ti je toliko bitno loznice, pa neces ha kupiti prije NG-a, pa da posle opet kukas na LG i prve serije.[emoji12]

Sto pre to bolje. Pre ce pasti cena na prihvatljive nivoe :)

Zamisli izbace ga u nov.decembru i onda cekalica 4,5m.. Ovako oko nove god ce vec biti ok za kupiti,valjda..

Poslednja izmena:
For what it's worth, that September 29th date has been leaked before, on a single Korean site which says that the phones will also be available on the Google Store on the same day.

Što pre to bolje :)

Daj boze da je i to tacno, pa ovi nasi imbecili da ih stave u ponudu sto pre.

Dok se ne vidi kako će to u praksi da funkcioniše, ništa ja ne verujem. A ako i bude tako energetski efikasan kao što tvrde, čisto sumnjam da će se autonomija telefona povećavati, pošto će onda proizvođači imati odličnu priliku da stavljaju još manje baterije, a kućišta da budu još tanja.

Gledam sad ovaj s808 tj. njegov gpu i vidim da je losiji i od s805, ali dobra strana je sto ce gurati samo 1080p, tako da mu dodje ovo dobar izbor. I opet ce se manje grejati od s810, i kada se sve sracuna, ocekujem dobre gpu performanse, naravno i cpu, ali i solidno trajanje baterije. Mislim da je lg (ili google) dobro odlucio jer kao krajnjim korisnicima ovo i smanjuje cenu i daje ono sta trazimo. Naravno gledam iz moje perspektive :) I kad je nexus 4 izasao nije bio sa najnovijim cipsetom, ali je bio pravi pogodak kao provereno resenje.

S808 je generalno losiji soc od s805. :)

Da se s805 jos proizvodi to bi bila bomba

Sta cemo. Sta je tu je. Mislim da na 1080p nexus uredjaju se nece ni osetiti. Ipak je s805 bio high end, dok s808 ipak to nije.

pa sta su drugo mogli, mora biti 64bit znaci ili 615,620,808,810. 810 je previse jer nece biti taj segment, to ce biti huawei, 615 nije dorastao, 620 moguce al vrv nece i ostaje 808.
gledao sam testove ne zaostaje on mnogo kad se porede recimo testovi note4 i lgg4. naravno zaostaje samo gpu, u cpu ga dere.

Nazad
Vrh Dno