Ja sam ga pomenuo jednom u ocenjivanju ali bez nekog opisa ili dublje analize. Po meni vredi, priča jeste malo kliše, lik pomaže policiji u rešavanju slučajeva ali njegova lična priča je zanimljiva kao podloga tako da pravi dobru atmosferu. Neću da ti kvarim ugodjaj sa spoilerima, po meni vredi pogledati, produkcija je dobra, likovi su ok i priča je solidna.Ovde niko ne pominje Forever. Ja skinuo ali nikako da se nakanim da pogledam. Jel vredi?
Pa ta serija je otkazana pre kraja prve sezone 🙂Artur kao mongoloid, Merlin kao odbegli logoras, pa zasto neko ne bi gledao seriju Camelot 🙂 Mozda zbog sisa Eve Grin koja pritom pojma nema da glumi. Stvarno su sa serijama otisli dodjavola..
I meni. Iako mrzim kada postojece price okrenu skroz a iskoriste samo neku osnovu, tipa imena!
Toliko dobrih adaptacija i interpretacija da nemaš pojma kol'ko propuštaš ako se stvarno pridržavaš ovog. Film -> knjiga pogotovo. Može da bude skroz drugo iskustvo i tumačenje.Knjiga -> Ekran, necu oba gledati
Ne vidis razliku?
Knjiga -> Ekran, necu oba gledati, kome smeta sto se razlikuju malo, FO 🙂
Knjiga->Knjiga, Knjiga->Ekran, isti likovi, a skroz druga prica, ma daj...
Nije to umetnicka sloboda uopste. Kada ti uzmes legendu o Kralju Arturu, i sva imena iz nje, a prica se svede na nesto skroz drugo, promeni imena likova!
Toliko dobrih adaptacija i interpretacija da nemaš pojma kol'ko propuštaš ako se stvarno pridržavaš ovog. Film -> knjiga pogotovo. Može da bude skroz drugo iskustvo i tumačenje.
Martine, ja sam dao svoje misljenje. Ne secam se da sam igde rekao da ne smes imati svoje - jedino mi smeta sto neki istu stvar ponavljaju na svakoj strani.
Hoce neko da pravi drugu pricu o necemu? Nema problema. Samo se meni verovatno nece svidjati. Ja hocu da znam originalnu pricu, da bi znao cime je inspirisana, kada su u pitanju mitovi i legende. A nesto skroz novo, ovog/proslog veka napisano za komercijalu... ono sto mi prvo dodje pod ruku, to ide 🙂
A to sto je neko izmenio kako je neko dosao negde, i da li je popio vino ili bio sa Shade, dok je stigao do Deneris mi ne igra ulogu. To ne menja ideju celu.
Ako ne shvatas razliku, mani me se 😀 Ne kritikujem istu stvar koju prihvatam 🙂 (Kritikujem totalnu izmenu legendi i slicnih opste poznatih stvari, a podrzavam izmene komercijale i pogotovu umetnicke slobode za promenu medija iskazivanja)
Ne znaci da nema dobrih ideja - npr. svidja mi se Dominion, koji daje drugaciju ideju za Bibliju, kao i razne naucne procene religija. Ali to su pravi izuzeci, gde se u stvari ne koristi ista ideja na nacin na koji to radi 99.99% filmova/knjiga iste osnove.
Legende i mitovi su nesto opste poznato - ubaciti novoj generaciji neku sasvim drugu ideju o njima je ludilo, jer se ne nece razumeti o cemu je rec (npr. legenda o Arturu iz Excalibur filma iz 1981 i Merlina iz 2008 su previse razlicite - a Merlin sa Evom Grin da ne pominjem). To su razlicite price skroz - samo su imena likova iskoriscena. To me nervira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari