Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Znam,znam,tako mi na moru bilo,nijednom mi nije ispao,cenim da je od toplote popucao,ne znam šta drugo

Ja pomalo razocaran ekranom, odnosno zastitom, gorila ili sta vec. Polovan sam uzeo telefon iz deal-a, ali je bio kao casha, i juce sam ga greskom u mraku stavio na ekran umesto na ledja (jer su sa obe strane stakla) i ekran se o tako previse lako izgrebao, od obican sto. bezveze

inace sam ga root-ovao sa downgrade metodom i ostao sam na Xperia UI (zvanicni) pa cu da mu gurnem Xposed da menjam sta mi vec treba, kapiram da su do sad namestili da radi na Lolipop-u
Da je gorila to bi vec bila druga price :-( ali nije...

Pa nije bas :) na manjim povrsinama ekrana, recimo do 4.5 inca je itekako koristan GG :p
A ove fensi staklo fore, zahtevaju bar zastitu na ekranu i obaveznu gumenu slim masku :) pogotovo kada ste van kuce...

GG prve generacije i ova nova.. to jednostavno nije isti kvalitet i tu ne mislim na pucanje (logicno lakse ce pucati displeji sa vecim dijagonalama) nego na grebanje - GG1 je bilo skoro pa nemoguce ogrebati u normalnom koriscenju ni posle par godina a sa novim generacijama GG to bas i nije slucaj. A da li je GG ili Dragontrail.. svejedno prakticno.

Na z2 uopšte nije fensi staklo :)
De nije, klizaj kljucevima po 1020 i isto se usudi po ekranu Z2 ;-) :p ne mere lepo i korisno, jednostavno je tako.
Ne usudjujem se da nosim Z2 bez gumenjarke i folije :p nije to Nokia.

Poslednja izmena:
Lupas... Kod mene je presla sito i reseto.

Poslednja izmena:
Samo ti prati tudje komentare, ja sam onda tako video hiljade komemtara kako se to staklo lako izgrebe na z2 zato i kazem fensi...
A način na koji je telefon sklopljen tek je Kunfu recept...budimo realni, iskreno svidja mi se z2 ali neke stvari prosto primeti covek ;-)

Poslednja izmena:
Zadnje staklo se grebe, jer mislim da i nije GG. Prednje se ne grebe.
Pucanje i grebanje nije ista stvar.
I staklo puca, i safirno puca...

Lepo izgleda, koliko para?
Ponekad mi se otvori flap gde je sim kartica... Ima li neko rešenje? Neko je pominjao nekakvu silikonsku mast ako se dobro sećam?

Oko 7 dolara. A kod nas na oglasima oko 1200din

Pitanje za korisnike Sony smartfona:
neko mi rece da Sony zahteva njihove slusalice, ispise neko obavestenje na ekranu kako slusalice nisu Sony.

Kako ovo prevazici ili su jedino resenje Sony sluske?

neko mi rece da Sony zahteva njihove slusalice, ispise neko obavestenje na ekranu kako slusalice nisu Sony.

To je mozda bilo tako na nekim telefonima u periodu SE pa mozda do 2010/11, sada mislim da nijedan sony telefon nema takvo ogranicenje.

Zahteva njihove slusalice za sta? Imam originalne NC Sony bubice, nekoliko pari bubica kao i on-ear sluski i nikad mi nikakve poruke nisu iskakale da zahteva oridji Sony, sve je radilo bez problema... Cak i pri biranju profila drugih modela Sonijevih sluski u (Sony walkman) music plejeru na telefonu... jedino ako mislis na NC tehnologiju i druge sluske, onda je mozda moguce. Ja licno nisam imao prilike da koristim i neke druge NC sluske (osim onih koje idu u paketu uz Z2)...

Poslednja izmena:
Posle dock-a ostaje mi case i zastita za ekran. Koji case i da li foliju ili tempered glass? :)

Ne vredi mi sad da stavljam ista na ekran, kad je vec ogreban ..

Jel moguce zameniti staklo kao na S3/S4 .. ? dakle samo prednje staklo ?

ne opterecujem se nije nista strasno, nego eventualno kad budem prodavao ili menjao telefon, na S3 sam se vec izvestio i sam da zamenim staklo, do sad sam zamenio brdo stakala a to majstori naplacuju po 40 evra, dok mene cela procedura kosta 800 dindzi, koliko platim staklo a postalo mi je rutina za S3/S4. Vidim na netu nabrzaka da se zadnje staklo lako menja, jel prednje zavareno za LCD/Touch panel ?

Ne vredi mi sad da stavljam ista na ekran, kad je vec ogreban ..

Jel moguce zameniti staklo kao na S3/S4 .. ? dakle samo prednje staklo ?

ne opterecujem se nije nista strasno, nego eventualno kad budem prodavao ili menjao telefon, na S3 sam se vec izvestio i sam da zamenim staklo, do sad sam zamenio brdo stakala a to majstori naplacuju po 40 evra, dok mene cela procedura kosta 800 dindzi, koliko platim staklo a postalo mi je rutina za S3/S4. Vidim na netu nabrzaka da se zadnje staklo lako menja, jel prednje zavareno za LCD/Touch panel ?
Obrišeš lepo ekran, zalepiš nešto preko i neće se videti ogrebotina

vidim ima brdo ovih folijica i stakala za preko ekrana. probacu.

inace, stock rom je mnogo reetardiran, prosto mi je nemoguce da fullHD telefon ne moze u manji DPI ili sam nesto propustio .. ?

vidim ima brdo ovih folijica i stakala za preko ekrana. probacu.

inace, stock rom je mnogo reetardiran, prosto mi je nemoguce da fullHD telefon ne moze u manji DPI ili sam nesto propustio .. ?

ako si se lepo izrazio, na svakom telefonu možeš da smanjiš DPI, to nema veze sa rezolucijom. u /system imaš build.prop fajl, otvori ga nekim text editorom i nađi red ro.sf.lcd_density i stavi koliko hoćeš. ili skineš neki build.prop editor sa plej stora. pitanje je samo kako će UI skalirati. na AOSP romovima nema nikakvih problema, kod ovih skinovanih može da se poremeti layout elemenata na ekranu.

ako si se lepo izrazio, na svakom telefonu možeš da smanjiš DPI, to nema veze sa rezolucijom. u /system imaš build.prop fajl, otvori ga nekim text editorom i nađi red ro.sf.lcd_density i stavi koliko hoćeš. ili skineš neki build.prop editor sa plej stora. pitanje je samo kako će UI skalirati. na AOSP romovima nema nikakvih problema, kod ovih skinovanih može da se poremeti layout elemenata na ekranu.

nisam pao s'duda :) probao sam, sve od Xperia UI ode u tri lepe, zato sam i trazio da li za to ima Xperia Settings

Nazad
Vrh Dno