Šta je novo?

Sony Xperia Z2

@ dzekson ^ ti si car :) jeste bio rizik ali za 100e si dosao do vrh telefona :)

Video sam odavno to sa ifixit, skoro svaki Z sony je (kao sto si rekao) iznenadjujuce lak za rasklapanje u odnosu na to kako deluje.

U svakom slucaju si vrhunski prosao prodajom Z3 i prelaskom na Z2 za 100e :smoke:

Najveci posao vec godinu dana pravim sa S3/S4 .. kupujem jeftino prednje i zadnje delove, sastavljam u jedan ceo i prodajem posle po oglasima. Sad moze da ze uzme S3 ekran (nekom otisla ploca) i S3 ploca (nekom otiso ekran) za po 2500 din na cenkanje, a telefon prodas za 100 evra, a nekad i vise ako je ekran sa folijom, to jes kao casa. Zarada vise od 1:2 a sastaviti jedan je posao od 20 min. doduse trenutno imam mnogo ploca, ovih dana nema nesto puno ljudi sa sje*anim plocama da harvestujem ekrane :d

Ne rece mi niko, sto se Z2 tice kad se slomi prednje staklo, jel mora ceo assembly da se kupuje ili moze samo prednje staklo pa da se menja preko UV lepka ?

Pa nije bas tako, kada se pusti ota na 1020 npr ja ne cekam kao ovde na z2 po 15dana... a ko zna mozda bude i mesec... Ovo bre telefon za centralnu Evropu a Kambodja dobila pre nas... -_-

Djeksone svaka cast, ko zna zna ;-)
Uopšte nisi denim čekao :D Denim koji je trebalo da izađe "za sve u isto vreme"

Nisam uspeo da pronadjem info, da li je Z2 iz mts zakljucan za njihovu mrezu?

58891b7145e403fba179d72e9938eb05.jpg
7c55bcc98f04b176b73951e8943226d8.jpg

A da prevedete na srpski malo a ? :D

Jel ima uopste 5.1.1 za Z2 i ako ima kako radi? Vidim na Z3 se nesto zale na bateriju poslednjih dana.. al' ne znam na kom sw.

Ima, meni radi fenomenalno :) samo je chrome danas cuclao bat al dobro

Evo za ove iz mts je dostupan update ali samo preko kabla, ota jos uvek ne...

A da prevedete na srpski malo a ? :D
bolje kešira aplikacije na 5.1, sony je to izgleda uradio kako treba. 5.0 je imao bug (android bug, ne sonijev) da uopšte ne koristi sav ram koji telefon ima, nego večito ostaje nekoliko stotina prazno. na telefonima sa 2 gb to bude oko 300, sa 3 gb bude i 500-600. čim spadne na npr 500 mb free on krene da ubija keširane aplikacije, kao da je popunio memoriju do vrha i da mu treba prostora. na 5.1 je to ispravljeno i ram može da se napuni do kraja, mada koliko sam video samsung i LG se i nisu proslavili :D ali evo kod sonyja deluje da je ok.

ovo sa launcherom ni meni nije baš najjasnije :D

^ e fala, kapirao sam da je nesto slicno u pitanju :)

E sad, to vama znaci mnogo vise nego meni, mislim da ce mojih max 50-ak aplikacija/sitnih igara na 3Gb rama imati slobodu kao mrav u olimpijskom bazenu :d

bolje kešira aplikacije na 5.1, sony je to izgleda uradio kako treba. 5.0 je imao bug (android bug, ne sonijev) da uopšte ne koristi sav ram koji telefon ima, nego večito ostaje nekoliko stotina prazno. na telefonima sa 2 gb to bude oko 300, sa 3 gb bude i 500-600. čim spadne na npr 500 mb free on krene da ubija keširane aplikacije, kao da je popunio memoriju do vrha i da mu treba prostora. na 5.1 je to ispravljeno i ram može da se napuni do kraja, mada koliko sam video samsung i LG se i nisu proslavili :D ali evo kod sonyja deluje da je ok.

ovo sa launcherom ni meni nije baš najjasnije :D
Hajahaja to meni ne smeta i radi sve lepo i na 5.0.2 IMAM ukupno oko 100app i ladno ima oko 1gb uvek free, ne moze da kesira ako nema sta da kesira ;-)

100ukupno sa bloat Google i sony, ne znam ali sve rade lepo i uvek je slobodno oko 1gb rama.

Pa rade one lepo ali nisu keširane, u tome je razlika :)

pa ako nije kesirana startuje apk od nule kada udjes u nju posle nekog vremena

u prevodu ram treba da bude sto puniji da bi imao pravi multitasking.

Poslednja izmena:
Gledam malopre oglase na KP, lik iz NS ladno Acro S iz 2012. prodaje za 280e nov, XP nov 208e a Slash rece (na forumu ''pored'') da je njegov ortak danas kupio nov Z2 za mts-a za 290e, da mi je samo da pitam tog prodavca sa KP cemu se nada (i da li se gudra) ili ima ljudi koji telefone iz 2012. i dalje placaju po 300e :)

Ti ljudi nisu normalni...ja stvarno ne mogu da verujem ako njima iko ikada dodje da kupi takav telefon za te pare.
Isao ja sa njim juce, uzeo Z2 bukvalno 2 dana star, sve od opreme neotpakovano, jos dobio i case i foliju za 290e. Telefon nema tacku na sebi. Dobra kupovina :)

Tako uđeš na kp i npr telefon košta 450 i milion takvih oglasa, i ima 2-3 lika koji cene 600€ jer su "kupili" u comtradeu... Kao da mene briga to.

Koliko su pale cene Z2 polako postaje epic kupovina kao nekada G2 samo sto je jos bolji fon, jeste da nema toliko romova (i fixiranja) po xda ali bar stock radi dobro :)

Ako je nesto dobro u sony rezimu - 2 flagshipa godisnje to je onda cinjenica da ce cene dobrih Z modela brzo padaju pod naletom novih a Z2 nije nista posebno losiji od Z3. Sto se mene tice mogu da nastave tako iako je u sustini deb.ilno :)

@stojan

Sto je najjace ovaj prodaje vece kolicine telefona, nije neki lik koji se zayebo i kupio u CT pa sad oce da povrati bar malo para.

Poslednja izmena:
Preporuka za sve da ubace poslednji Pure X rom 2.1 od Rajeeva,ociscen od bloata maksimalno,sa raznik tweakovima,baterija jaca,ubacen Dolby Digital Plus 7.1 zvuk je neverovatan,crna tema u meniju itd...
788b85cf5c2b34fe8f5433f7b7113abc.jpg
img

Aj sad da ne kopam 40 tema na XDA, jel se gubi root update-om ?

edit: blue moon, nesto cackam sad pa me zanima jel moguce instalirati na Xperie, romove na telefon koji je komplet stock ? primera radi, imam stock telefon (fabricki recovery, nema root), ocu da stavim pure X, daj mi brzi info o proceduri

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno