Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nisam u mogucnosti da kupujem sa aliexpress-a, odlicna cena s obzirom da kod nas traze po 1200din...

Gde kod nas nude za 1200? Ja vidjao 2000, vajfert po staklu...

Na to sam i mislio 1200din po staklu...deru :)

Strašno, pritom ako se na veliko naruči imaju ogroman popust... Isplati im se 300%... Ja naručio, previše dobra prilika da se propusti

Zato sam ja obezbedio ekran sa Nilkin 9H temp glass a imam jos jedan u rezervi, i ostaje jedino neku bolju silikonjaru da uzmem, posto je ova tipa bila za 500din i nema otvor za magnetni konektor :-D

Sta kazete Nilkin kotistim oduvek, da pazarim Frosted shield? Deluje super :)

http://www.nillkin-case.com/image/cache/data/dev516_5-750x750.jpg
Nije losa,samo nikako belu.Ja sam kupio belu,jer druge nije bilo tada u ponudi i isprljala se za par dana po coskovima.Nema sanse da se ocisti.
Ako ti je to bitno,ne moze sa tom Nilkin na DK36 dock,mora da se skida.
Imam tu Nilkin i IMAK providnu,ali mi je ova poslednja koju sam uzeo najbolja..isto je mat/frosted,ne kliza,ne grebe se,a moze i u dock bez skidanja.
Super je...4.7$,stigla za 18 dana,uzeo sam ovu tamno sivu,a porucicu i plavu.

http://www.aliexpress.com/item/Free...ic-case-cover-for-Sony-Xperia/1741672656.html

Poslednja izmena:
Pitanje za korisnike Sony smartfona:
neko mi rece da Sony zahteva njihove slusalice, ispise neko obavestenje na ekranu kako slusalice nisu Sony.

Kako ovo prevazici ili su jedino resenje Sony sluske?
Ja koristim Samsungove slusalice i jaci je od Sonyjevog, posto nisam dobio NC.
Ne moras koristiti Sony slusalice ali naravno da su NC slusalice bolje.

Ma uopste nisu potrebne NC, ko hoce neka odvoji 50-100e za neke efikasne (glasne) in ear bolje od Piston 2, 3 i eto super zvuka.

Zato sam ja obezbedio ekran sa Nilkin 9H temp glass a imam jos jedan u rezervi, i ostaje jedino neku bolju silikonjaru da uzmem, posto je ova tipa bila za 500din i nema otvor za magnetni konektor :-D

Sta kazete Nilkin kotistim oduvek, da pazarim Frosted shield? Deluje super :)

http://www.nillkin-case.com/image/cache/data/dev516_5-750x750.jpg

dex, znas li kakav je grip u ruci sa ovim frosted shield-om? Tj znas li kakav je ovo materijal, da li je neka guma koja vuce skoro pa na klizavu plastiku ili je bas daje taj pravi ''gumiran'' osecaj u ruci i sprecava klizanje telefona?

Za 1200 din deluje ok.

^ ja imam nesto na tu foru od Krusella nekih nedelju dana jer mi je kvrcnula pre nedelju dana od CaseMate-a Barely There...

http://www.amazon.de/Krusell-89944-...sr=8-2&keywords=krusell+xperia+z2+frost+cover

Neka mat povrsina sa teksturom je u pitanju pozadi, ali poprilicno klizavija od prethodne koju sam imao... Ali sam zato platio 4e za nju i 11e za SCR10, tako da kada vrisne Krusell prelazim na flip od Sonija...

dex, znas li kakav je grip u ruci sa ovim frosted shield-om? Tj znas li kakav je ovo materijal, da li je neka guma koja vuce skoro pa na klizavu plastiku ili je bas daje taj pravi ''gumiran'' osecaj u ruci i sprecava klizanje telefona?

Za 1200 din deluje ok.
Drugar na Z1 ima takvu i super lezi u ruci bar kada poredim sa ovom mojom no name :)

a6adbf9ba1181b0ea1d2136744804b11.jpg

Sta kazete el ok za 2 dana :) bez punjenja, nisam ga bas ni preterano koristio, ali akobbi ga uporedio sa npr 920 mogu reci duplo bolja auyonomija baterije.

Android 5.0.2, ota za Central Europe jos uvek nista.

Počeo je da stiže .580 build, koji krpi Stagefright i možda još nešto.

Drugar na Z1 ima takvu i super lezi u ruci bar kada poredim sa ovom mojom no name :)

Fala al' opet ne rece da li je gumirana ili vise vuce na plastiku? :) Sta li ima jos od tih crnih kvalitetnih zastita za Z2 a da mogu da se kupe kod nas?

Dobar test kamere

[YOUTUBE]3c-3QToeR4I[/YOUTUBE]

Z2 na raftingu

[YOUTUBE]0RtVVJQ6dNI[/YOUTUBE]

Izgleda da cu morati :) Slabo ima ocuvanih Z1c sa bilo kakvim garancijama a nov z1c mi se ne isplati pored polovnih Z2.

kakav sam ja bilde :) nisam ogrebao ekran, nego imam vec na ekranu zastitu koja je ona mega tanka skoro-nevidljiva folija koju izvalis tek kada na suncu pogledas u proximity senzor i skapiras da je folija :d

ekstra.

Nema tu puno razmišljanja

U sustini nema al' i ima :d jer mene smaraju phabletoliki telefoni al' sta cu kad nema mnogo izbora :)

Nego.. nadjoh ovo, bas me zanima da li je uopste pocelo da se prodaje/zazivelo na trzistu, rekao bih da nije.

Sony announces wireless charging for Xperia Z2

Wireless Charging Plate WCH10
http://www.amazon.co.uk/Sony-WCH10-Wireless-Charging-Smartphone-Black/dp/B00JPIKV70

Sony-Wireless-Charging-Plate-WCH10_2-640x433.jpg

Sony-Wireless-Charging-Cover-WCR12_3-640x433.jpg

Sony-Wireless-Charging-Cover-WCR12_4-640x433.jpg

Znaci ovo je najjaci trip od dodatne opreme za neki fon koji sam ikada video :) Deluje sjajno :smoke:

@dzekson

Zar ti nemas Z3?

Poslednja izmena:
Mjerka hsv dvojku :) Dobar case ja mislim da sam ga video na aliju,ali nisam znao da ima wireless charging?

U sustini nema al' i ima :d jer mene smaraju phabletoliki telefoni al' sta cu kad nema mnogo izbora :)
normalno da te smara kad je to sony kockasta cigla :D (trololo)

što ne vidiš z3c? slična cena kao z2 a odgovaraju ti dimenzije.
imaj u vidu da kad uzimaš z1c uzimaš prilično mator telefon. kod z2 i z3c to nije (tj ne mora da bude) slučaj. obzirom da ti retko menjaš telefon možda i to nije beznačajan faktor pri odluci :)

To sto je ''kockasta cigla'' mi itekako odgovara vizuelno :) A sto se nosenja po dzepovima tice svejedno mi je da li je z ultra ili LG G2 :d jednostavno svi telefoni veci od Z3c su za mene phablet.. a navikao sam da koristim telefon jednom rukom sa 100% gripom, mogu i Z1/G2 npr jer imam vece sake ali nije to-to, palac ne moze tako lako da dobaci do vrha displeja.

Ali nema veze.. da onaj lik nije prodao ocuvan z1c ne bih ni razmisljao o Z2, ovako mi ne pada na pamet da dam pare likovima sa KP koji napisu da je telefon u veoma ocuvanom/extra stanju a na slikama coskovi kao da su preziveli rat :)

Z3c necu jer kosta kao polovan Z2 a kad vec dajem te pare onda da se i ja malo qrcim sa phabletom :d
Zezam se, jednostavno mi je Z2 gotivniji fon a i razmisljao sam - 600 mAh vise moze itekako da znaci uz duze koriscenje GPS-a/sports tracker sa ugasenim ekranom :)

To ce biti i prvi test - ako fon ne bude izdrzao maltretiranje koje sam planirao onda sam mogao da uzmem i razlupan Z1c za smesne pare :) A sto se svega ostalog tice, to ce mi verovatno biti bedak i da kacim SS, kapiram da cu imati 8h sot-a za 2-3 dana ako ne koristim gps :D

Dobar case ja mislim da sam ga video na aliju,ali nisam znao da ima wireless charging?

Case + onaj bezicni punjac, izgleda sve to radi ali mi nije jasno zasto nije vise reklamirano..

Poslednja izmena:
Koj ce vam bezicno punjenje em se greje baterija em je sporo,.... Magnet konektor je zakon u odnosu na bezicno punjenje...
Aj da telefon ima kalem u sebi ali nema... Na 920 i 1020 punjenjebje skoro duplo sporije preko bezicnog resenja.

BTW dizajn tog Sony punjaca je kao ringla :D LOOOL

Poslednja izmena:
^jeste k'o ringla :d

Nego vidi ovo - https://www.gadgetwear.co.uk/nillkin-matte-textured-super-shield-hard-shell-case-cover-for-sony-xperia-z2-black

https://www.gadgetwear.co.uk/nillkin-matte-textured-super-shield-hard-shell-case-cover-for-sony-xperia-z2-brown

Cena skroz ok, samo ih izgleda nema kod nas (bar ne na KP).

Ispala :d pa ovo je isto kao one frosted koje si ti postavio? Meni se ucinilo da je razlika u tome da ovo prekriva sve strane i ivice telefona.. tj da je bolja zastita.

I ovo deluje ok ali kako kupiti u srb.. - https://www.gadgetwear.co.uk/sony-ericsson-cases-covers/xperia-z2/case-mate-barely-there-case-for-sony-xperia-z2-black

https://www.gadgetwear.co.uk/sony-ericsson-cases-covers/xperia-z2/case-mate-slim-tough-case-for-sony-xperia-z2-black-silver

Poslednja izmena:
Dobar dobar nego necu jos nista narucivati za z2, cekam sada dk36 i power bank, pa kad to stigne. Daj boze do kraja meseca :|

HSV - imao sam Z3, sad imam Z2 :d

Iskoristio sam cinjenicu da su skoro-identicni telefoni sa sitnim razlikama koje si objasnio u temi za Z3, i zbog toga odlucio da uzmem lepe pare. Z3 prodao u stanju kao-nov jer je sve vreme bio sa fabrickom folijom + gumena obloga, i uzeo dobre pare a Z2 kupio pokvaren MEGA jeftino i popravio za jedno popodne. Lik je tvrdio da je telefon pokvasen, garancija mu odbijena jer su mu rekli da mu cover nije bio lepo zatvoren, uzeo ga za 100 evra, pretpostavio da zbog IP58 voda nije usla skroz sve i da jeste pokvasen, izvadio bateriju (iznenadjujuce lak telefon za disassembly sobzirom koliko deluje komplikovano) i nisam uradio zapravo nista pametno - podigao bateriju preko zive zice na veci napon, ocistio sve iznutra za svaki slucaj, zatvorio i - voila! radi, telefon takodje kao nov. Indikatori uopste ni nisu bili aktivirani a zasto mu se uspavala Li-ion baterija pitaj boga.

ifixit fantasticni tutorijali za otvaranje i cackanje Z2 uredjaja:

ifixit.com/Device/Sony_Xperia_Z2

Wtf pojavio se na XperiFirmu 5.1.1

CDA je na mom 1281-8385 e sad moj trenutno na 5.0.2 r2c a taj 5.1.1 za isti cda je r4c? Wtf sto nije isti broj?

El uskoro sledi i ota? Sada chekiram i nema nista -_-

Poslednja izmena:
@ dzekson ^ ti si car :) jeste bio rizik ali za 100e si dosao do vrh telefona :)

Video sam odavno to sa ifixit, skoro svaki Z sony je (kao sto si rekao) iznenadjujuce lak za rasklapanje u odnosu na to kako deluje.

U svakom slucaju si vrhunski prosao prodajom Z3 i prelaskom na Z2 za 100e :smoke:

dex sunce ti, kako si godinama bio na WP uz apdejtove koji ne donose nista posebno a sada svakih par sati proveravas ima li neki apdejt? :D

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako, kada se pusti ota na 1020 npr ja ne cekam kao ovde na z2 po 15dana... a ko zna mozda bude i mesec... Ovo bre telefon za centralnu Evropu a Kambodja dobila pre nas... -_-

Djeksone svaka cast, ko zna zna ;-)

Jel sljaka OTA ako je root-ovan telefon? :)

Nazad
Vrh Dno