Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Posle danasnjih zakrpa neki exe fajlovi dobili novi build number:

Capture.PNG

Stigao kuci kad ono citava gomila update...

Screenshot (387).png

Poslednja izmena:
Ja imam novo nastali problem. Izbacuje mi da Smart Screen filter blokira .exe, treba admin privilegije, a zatim mi traži password koji uopšte ne postoji za nalog. Rešio sam sa desni klik properties unblock. Ali je to zaobilaznica. Ista stvar je bila i kad sam ga isključio i restartovao.
Što je bilo nakon današnjeg update-a.

Rešeno

Kad neko malopre pomenu update,ja sam cim sam upgrade sa win 7 na win 10 dobio 3 update-a i nakon toga samo update za windows defender,nema ni tog kumulativnog ni ni jednog posle.Sta mi je ciniti?

Ako neko ima isti problem potrebno je samo da obrise sve language packove sem engleskog.

Po vašim komentarima, daleko je w10 od upotrebljivog sistema. Iako mi nudi update, ignorisaću ga dok ne vidim da kod svih korisnika radi. Za sada kod nekih radi, dok ostali imaju baš neke čudne probleme.
U slučaju da moram da uradim clean install, trebaće mi 3 dana da vratim "mašinu u radno stanje" .
Usput, za početak nemojte instalirati programe koji se duboko uvuku u sistem, kao npr antivirusi i firewalls. Programi koji se duboko uvuku u sistem obično naprave čudne probleme. Bolje je da sačekate verzije koje zvanično podržavaju w10.

Usput da pitam, da li w10 ima mogućnost da definišem različita podešavanja za svaku wifi mrežu. Npr, kod kuće da imam fiksnu ip adresu, a na poslu dinamičku adresu.

Poslednja izmena:
Evo vec nekih sat i vise testiram, radi sve dobro posle update...

=

Jedno glupo pitanje mozda :) Kako da namestim da mi prozori koji su inace sivo beli ilil kako vec budu ovako crni kao kod tebe? Menjao sam neke boje ali mi menja samo startnu liniju i start sve drugo je isto kao pre?
Imas na 633 strani @vuk.ns je kacio...

Hvala... Upravo mi se updejtovao i jedino sto sam primetio a ne znam jel ce to biti stalno tako,restartovao sam ga tri puta i nema vise problem sa 360TS ono da pise da ne radi i to...

A možda je i do 360 jer ima update nov sa bugfixing svrhom.

I meni su uvalili ove update nisam primetio kada gi instalirao sviga mi se sto ne me smara oko update :)

Пре 3-4 дана ми се звук на лаптопу изгубио (иначе све делује као да ради, они VU метри или како би се то звало показују да свира али нема звука) па је реинсталација драјвера помогла. Малопре се поновило а ако се деси и трећи пут, биће враћања на неке друге Пенџере.

Koliko vidim imaš Realtek zvučnu,izgleda da je taj problem izazvan lošim drajverima,vidim da ima problema sa tim zvukom,ali se zvuk uvek vrati nakon stavljanja u sleep mode i ponovnim pokretanjem,a koliko znam nema nekih novih drajvera za Realtek sem ovih koji su došli uz Windows 10

Koliko vidim imaš Realtek zvučnu,izgleda da je taj problem izazvan lošim drajverima,vidim da ima problema sa tim zvukom,ali se zvuk uvek vrati nakon stavljanja u sleep mode i ponovnim pokretanjem,a koliko znam nema nekih novih drajvera za Realtek sem ovih koji su došli uz Windows 10

Kako nema? Postoji verzija R79 na zvaničnom sajtu (6.0.1.7541): http://www.realtek.com.tw/downloads/

WU instalira verziju 6.0.1.7535, koliko se sećam.

Prilozi

• realtek_audio.JPG
    realtek_audio.JPG
    39.3 KB · Pregleda: 155
Nisu. Instaliraj te sa Realtek-ovog sajta. :)

Nisam imao do sada problema sa zvukom,ali ću instalirati ove novije,da ne dođe do nekih problema,pošto su kod mene učestali..Od predstavljanja desetke je ne moguće ispratiti situaciju sa najnovijim driver-ima,ako se MS "usudio" da ih sam apdejtuje kroz WU,neka ih apdejtuje na poslednje verzije,a ne ovako.

Ja upravo odradio clean install i Win nece da se aktivira.
Ulogovao sam se sa MS nalogom ali dzabe.
Kad sam odradio update, windows se automatski aktivirao.
Sad posle ciste instalacije nema sanse.
Jel treba da prodje neko vreme ili to ide brzo?

Nisam imao do sada problema sa zvukom,ali ću instalirati ove novije,da ne dođe do nekih problema,pošto su kod mene učestali..Od predstavljanja desetke je ne moguće ispratiti situaciju sa najnovijim driver-ima,ako se MS "usudio" da ih sam apdejtuje kroz WU,neka ih apdejtuje na poslednje verzije,a ne ovako.

Očito im nisu ažurni svi drajveri. Slobodno skidaj drajver sa sajta proizvođača komponente.

Očito im nisu ažurni svi drajveri. Slobodno skidaj drajver sa sajta proizvođača komponente.

Da znaš i da hoću,jedino što me još na desetki nervira je to što kada palim računar na lock screen-u mi prikazuje vreme u onom američkom formatu,ali posle mi kada budim računar na lock screen-u prikazuje vreme u 24-časovnom formatu.Kapiram da je problem zbog toga što mi je lock screen namešten na funkciju Windows Spotlight pa dok povuče podatke sa servera i ažurira ih.

Jel probao neko na LTSB verziji da igra csgo, dotu I te stvari. Jel moze bez problema?

Stiglo mi hrpa ovoga. Nego kako da promijenim ovu gore title boju?

Ei6DlGv.png

mrtavker nemas office 2013 da vidis sta je gomila updatea...bar jedno 20kom +!! I mene interesuje kako se menja taj gornji bar gde su minimize, resize i quit?!

Evo i meni upravo sad stiglo...a taman sam pomislio da krenem da se zalim :)

Brdo apdejta pogotovo za Office 13

Sto se mene tice ne moraju dirati vise nista, sve radi kao sat. Jedino kad bi ubacili opcije i pustili nam da mijenjamo bolje prozora, titla, ikseva i to.

Poslednja izmena:
Vrh Dno