Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Navodno 10-og, mozda za one koji su tek instalirali?
A mi smo vec dobili od 29-og do danas?

Ja sam čitao da će ovaj Service Release doneti neke ispravke na koje su se korisnici žalili i da neće imati veze za prethodnim Cumulative apdejtom,ali videćemo šta će biti tokom današnjeg dana se mesečnim patch-om za Windows

Poslednja izmena:
Otkljucavanje crne teme na Windows 10:

g4Oudok.png

vcnEPpz.png

Nisam probao, pitam da li uopste postoji, trazio sam malo na google sta i kako ali nisam nasao, moza pogresno zadajem upit. Sto bi trazio da neko to radi za mene, sad znam da ima
pa cu valjda naci kako. Hocu da vidim kako izgleda, znam da gro ljudi mrzi lokalizovane verzije ali ako se neko potrudi da lokalizuje zasto to da ne vidim
i probam.

ja sam odmah instalirao srpski latinični paket, sa njim nema nikakvog problema. isto, u office 2016 pro plus, izašao je srpski interface jezički paket, ovaj put besplatan(za razliku od 2013 verzije), uz profing tools proveru pravopisa, sasvim ok(iako još nije finalna verzija ofisa ali kms radi posao)...ova dark tema nije loša :)

Da li je neko radio upredni Bench test, upgrade Win 10 i clean install, ima li razlike u brzini, radu?
Jesam ja, upgrade Windows 7 Ultimate ---> Windows 10 Pro (predhodno je windows 7 bio clean install), kao i direktno clean install samog Windows 10 Pro, Bench test naravno na istom računaru baš potpuno bez ikakve razlike...

Ćao,

imam legalni Windows 8.1 i hteo bih da uradim upgrade na 10, ali bih pre toga hteo da zamenim SSD. Da li neko može da potvrdi da bi sledeći sled događaja proizveo željeni ishod:

1. kupim SSD i zamenim
2. uradim fresh install Windows 8.1 na njega
3. uradim upgrade?

ono što me brine je da li bi zamena SSD-a se registrovala kao ceo nov računar i time otkazala mogućnost upgrade-a (pošto je u Microsoftu rečeno da free upgrade može samo za postojeće računare)?

clean install windows 10 je najbolje ,kad vec menjas SSD...upgrade uvek mozes ako imas Microsoft account

Imao sam legalan 8.1 sistem koji sam dobio uz lap top. Ubacio win 10 kao upgrade. Posle toga imam probem sto mi start dugme uopste ne reaguje ni na tastaturi ni kada klikcem, isto tako i desni deo gde je sat, wifi, baterija. Ne mogu da udjem u settings da se vratim na 8.1, zvao sam microsoft za podrsku kao desava se i objasni mi kako da se vratim da instaliram na usb sistm sa njihovog sajta. Ne znam kako cu da aktiviram win posto nemam broj licence, u servisu kazu da je licenca u biosu. Druga stvar je sto nemam disk drive na kompu, moram da radim preko usba, a ne mogu da pristupim biosu. Tj gledao sam na netu da se uefi bios otvara preko settigsa kome ne mogu da pristupim, da podesim da mogu nov win da instaliram preko usba...

A ovo mi izlazi kada kliknem na settings:
UyRhQeO.png

a kada kliknem na prodavnicu:
eumYmy9.jpg

clean install windows 10 je najbolje ,kad vec menjas SSD...upgrade uvek mozes ako imas Microsoft account

Ali, sve informacije koje sam video na netu ukazuju na to da je nemoguće uraditi odmah clean W10 install, nego da mora prvo da se update-uje postojeći Windows - tokom ovog update-a on verifikuje legalnost postojeće instalacije i prelazi na nov način licenciranja, po hardverskom potpisu računara? Svakako sam mislio odmah posle update-a, da uradim clean install W10.

Microsoft account imam, ali nisam siguran da li ga koristim za Windows ili se logujem običnim domenskim nalogom. Proveriću kada dođem kući, dobro je ako će to da pomogne...

sve je ovo prilično zbunjujuće :(

Pa ja sam radio odmah clean install bez upgradea. Samo sto nisam dobio licencu vec sam morao KMSom aktivirati..

Dokle bre više? Da li su toliko nesposobni ovi iz Nvidije da ne mogu da naprave kršten drajver za Win 10? Puca i dalje kao lud dok se koristi Viber za Desktop PC, samo Viber pukne kad pukne OpenGL drajver.

Ni sa jednom drugom aplikacijom/igricom nemam problem.

Da li iko proba aplikacije i drajvere pre nego što ih pusti?!

Prilozi

• CRASH.JPG
    CRASH.JPG
    64.5 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Dokle bre više? Da li su toliko nesposobni ovi iz Nvidije da ne mogu da naprave kršten drajver za Win 10? Puca i dalje kao lud dok se koristi Viber za Desktop PC, samo Viber pukne kad pukne OpenGL drajver.

Kako da bilo ko napravi drajver ili program kada je Windows 10 (ako i svi prethodni windowsi) još uvek u "shit fazi" pre prvog servis paka, kada windows OS postaje upotrebljiv

700 mb apdejta danas a ni trunka informacije šta su popravili u Win10 (shit fazi)

Kako da bilo ko napravi drajver ili program kada je Windows 10 (ako i svi prethodni windowsi) još uvek u "shit fazi" pre prvog servis paka, kada windows OS postaje upotrebljiv

700 mb apdejta danas a ni trunka informacije šta su popravili u Win10 (shit fazi)

Kod mene nema nikakvog update-a danas. Jel to tek treba da puste danas? Znam da su najavili za ovu nedelju Service Release 1. Danas je čuveni Patch Tuesday, možda izbace danas.

Na win 10 ?

Ni sa jednom drugom aplikacijom/igricom nemam problem.

Da li iko proba aplikacije i drajvere pre nego što ih pusti?!
Meni se to cesto desava dok radim u photoshopu ili illustratoru

I Windows XP je bio nestabilan kad se pojavio, dosta stvari nije radilo i tome slicno. Pa je imao i onaj problem sa odbrojavanjem do restarta "This system is shutting down. Please save all work in progress and log off. Any unsaved changes will be lost. This shutdown was initiated by NT Authority/system" itd. Sve je bilo reseno zakrpama i novim SP-ovima. Tako da se to ocekuje i kod Win 10.

KB3081424? povukli ga ili ne on radi.

To na softpediji je info od 06.08.

Vrh Dno