Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Primetio sam da WakeOnLan ne radi na WIN 10, na win 8.1 nisam imao nikakvih problema.

Ne vidim nista interesantno...vec je ovde na benchu odavno radjen test.
Nista novo, win 10 ima u vecini testova bolje rezultate...sto je odlicno uzimajuci u obzir da se takmici
sa dva OS koja su odavno izasla i upeglana.
Windows 10 tek sto je izasao...neka naprave test za godinu dana.
Ocigledno da nisi pogedao clanak.
Win10 je u aplication, encoding i gameing testovima ili najlosiji ili drugi najlosiji! Kako su to bolji rezultati???
Jeste izasao juce ali ga prave 5 godina unazad i razlike u milisekundama. Strasan napredak...

Pa koliko bi ti, razlike u sekundama...[emoji13]

Bilo kako bilo, za mene je win10 promasaj stoljeca. Ne vidim nista pametno da su odradili, sem stete korisnicima. A i cim ga free guraju, cudan razvoj situacije od M$@. [emoji3]

Poslednja izmena:
Jel jos nekome Egde radi da posle gledanja nekog snimka u full rezoluciji da kada se vratite na normal da se ugasi ceo Edge! To sam primetio da mi radi na YT i na jos nekim sajtovima, gledam snimak i samo se izgasi bez nekog reda i pravilo nekada to bude prvi snimak koji odgledam a nekada bude 5-6 i ne ugasise se ali zato kasnije sigurno se izgasi.

Ugasio sam win defender i instalirao 360 total security, međutim kada palim laptop, uvek mi se ovo pojavi u action centru:

eb9a7b4ce636302867f3426c039332dd.jpg

Jel' ovo ok ili je neki problem u pitanju?

Poslednja izmena:
Dobar vam je taj 360, dodao jedan fajl u whitelist (program za gasenje racunara je prepoznao kao napast, koristim ga deceniju), i totalno je zablokirao desktop, nista se desktopa nije moglo da se pokrene.

Zar nije mogao 360 sam da ugasi WD ?

Te poruke izlaze i kad se stavi neki drugi program npr. spyboot S&D, SuperAntiSpayware itd....

Da li je Service Pack dostupan, probao sam update ali nista.

Niko mi nije odgovorio da li mogu win10 da lokalizujem na cirilicu, svi linuxi su mi lokalizovani.

Poslednja izmena od urednika:
Dobar vam je taj 360, dodao jedan fajl u whitelist (program za gasenje racunara je prepoznao kao napast, koristim ga deceniju), i totalno je zablokirao desktop, nista se desktopa nije moglo da se pokrene.
Sta mu fali? Vecina AV programa nije jos sredjena za win10, svaki od AV programa ima svojih promasaja.
Pogledaj temu od spijuniranju i sta kazu AV programi za program koji sam testirao, cista lutrija.

Ti si probao da instaliras cirilicni language pack pa nisi uspeo ili samo hoces da to neko proba umesto tebe? On je inace u pondi isto kao i paket za preponavanje rukopisa na cirilici ali nisam proao ni jedno ni drugo jer mi ne treba.

...a one poruke u vezi antivirus i antispyware programa se desavaju i onda kad su aplikacije samo kasnile sa inicijalizacijom. Dakle ne mora da znaci da nisu aktivne vec je ta info nastala pre nego sto se program u potpunosti podigao ...obrises i picis dalje.

Za sve one koji imaju problema sa mail app, windows store i slično, nađoh ovo, meni je profunkcionisalo posle toga....

Ok....... everything started working for me again today..... I tried the "moving login to local account" trick.

1. Settings -> accounts -> your account -> Sign in with a local account instead

2. Go back to "your account" and look under "Other accounts you use" and check to see if the account you deactivated just now is still there (for me it was) and if it is, click on it and "remove"

3. Restart the computer and checked "your account" again to see if the microsoft account showed again if it does "remove" it again and restart.

4. Check the mail app to see if it is working (it started working for me now). If it is, check the mail accounts and see if the microsoft account you deactivated is still in the mail app accounts. If it is, delete it.

5. Check the store app (without signing in) and go to downloads. There were a lot of downloads waiting, but I paused all of them and only store update and the mail & calendar app update. For me it was still not downloading so I ran wsreset.exe and check the downloads again.

6. Once all the apps in windows store are updated, restart just in case.

7. Check to see if the mail and calendar apps are still working (they did for me).

8. Now, you can add the microsoft account back in "your account". (you will notice that it will be automatically added to the mail and calendar apps.

Hmm...... looking at all this I have the feeling that this is some kind of authentication issue.... where when mail starts it is was trying to send duplicate ids (microsoft ids) to the server and similar situation with store.

Good luck guys. Hope this helps.

Da li je neko radio upredni Bench test, upgrade Win 10 i clean install, ima li razlike u brzini, radu?

Ti si probao da instaliras cirilicni language pack pa nisi uspeo ili samo hoces da to neko proba umesto tebe? On je inace u pondi isto kao i paket za preponavanje rukopisa na cirilici ali nisam proao ni jedno ni drugo jer mi ne treba.

...a one poruke u vezi antivirus i antispyware programa se desavaju i onda kad su aplikacije samo kasnile sa inicijalizacijom. Dakle ne mora da znaci da nisu aktivne vec je ta info nastala pre nego sto se program u potpunosti podigao ...obrises i picis dalje.

Nisam probao, pitam da li uopste postoji, trazio sam malo na google sta i kako ali nisam nasao, moza pogresno zadajem upit. Sto bi trazio da neko to radi za mene, sad znam da ima
pa cu valjda naci kako. Hocu da vidim kako izgleda, znam da gro ljudi mrzi lokalizovane verzije ali ako se neko potrudi da lokalizuje zasto to da ne vidim
i probam.

Ocigledno da nisi pogedao clanak.
Win10 je u aplication, encoding i gameing testovima ili najlosiji ili drugi najlosiji! Kako su to bolji rezultati???
Jeste izasao juce ali ga prave 5 godina unazad i razlike u milisekundama. Strasan napredak...

Dobro, neka bude da nisam...

Screenshot (386).png

Sta da ti kazem? nemoj instalirati...nemam nista protiv.

Poslednja izmena:
Mozda je rupa na saksiji,ali..Imao sam w7-narodnjak. Uradio upgrade kroz wind cretaion tool.Aktiviran.Skinuo iso za disk kroz win creation tool,narezao,instalirao kao clean instal..Aktiviran..

Primetio sam da WakeOnLan ne radi na WIN 10, na win 8.1 nisam imao nikakvih problema.
Ako imaš Kaspersky onda ti zbog toga ne radi, što su i potvrdili. Kaspersky ima dosta problema jer im ne radi pola opcija i program im je skoro pa nekompatibilan sa W10. Ali će valjda srediti.

Poslednja izmena:
Evo ga operacija uspela pacijent crkao, namestio na srpski kao primarni, ucitao srpski jezicki paket. Uradio sam restart i sad mogu da ga duvam, logujem se preko PIN-a, ukucan PIN
i windows 10 me vrati na pocetni ekran. Pokusao sam i preko nyumericke tastature i preko virtuelne tastature i nista.
I sta sad da radim? Necu valjda zbog toga da radim reinstal, hebem ti OS kako da udjem u recovery mod i vratim sve na staro.:smoke:

Evo ga operacija uspela pacijent crkao, namestio na srpski kao primarni, ucitao srpski jezicki paket. Uradio sam restart i sad mogu da ga duvam, logujem se preko PIN-a, ukucan PIN
i windows 10 me vrati na pocetni ekran. Pokusao sam i preko nyumericke tastature i preko virtuelne tastature i nista.
I sta sad da radim? Necu valjda zbog toga da radim reinstal, hebem ti OS kako da udjem u recovery mod i vratim sve na staro.:smoke:
Udri F8 kod postovanja, ako sad i to prihvata...

Ma ne mora, na login screenu ima input indicator ...i samo izabere eng keyboard

Udri F8 kod postovanja, ako sad i to prihvata...

Ne prihvata F8 ni shift+F8, moz da ga mrzim, kako i kad udje u recovery mod ne znam.
Sad sam digao sa nekim linux CD Easy Recovery win10 boot, uradio restore sa tim CD na zadnji uzest chec point,
masina se pridigla u win 10 ali je to sad povuci potegni, to vise nije to. Dobio sam mesanu salatu malo latinica, malo cirilica.
Plus masina se sad kilavo podize...

Ma ne mora, na login screenu ima input indicator ...i samo izabere eng keyboard
Sad mi se ne ulazi u win jer sam u linuxu i pustio sam da nesto radi preko graficke. Ne vidim logiku zasto tako jer
su numerici tj. brojke na svakoj tastaturi na istom mestu, plus kucao sam i na numerickom delu i na virtueloj tastaturi,
PIN je PIN to su numerici. Sad sam pogledao kod mene na login ekranu nema izbor jezika.

Poslednja izmena od urednika:
Jel i vama "X" za izlazak iz aplikacije kao da nije iste nijanse crne kao tasteri za minimize i restore down?

Poslednja izmena:
Nikako ne mogu da spoim sve verzije zajedno AIO,izlazi mi gresku oko enterprise potocno oko eula nije bilo ovako na windows 8.1

Ma clean install je zakon...preporucujem svima...nece vam biti dosadno.:d

Vrh Dno