Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo poslednje 2 epizode vrede. ali ne dovoljno da izvuku celu seriju.
mada od mene 7.8/10 🙂 zgotivio sam mafijasa ***..

Upoznajem se sa Game of thrones po ubrzanom kursu(pogledao prve dve sezone). Po meni je do sada Bauk (kepec) najgotivniji lik.

Blago tebi, bilo bi dobro da do sada nisam gledao GoT pa da spojim par sezona 🙂

Minority report pilot
Lucifer pilot
out there, ako je neko zainteresovan da baci pogled...

Zadnje dve TD2 epizode izvukle malo prosek serije, pogotovo zadnja koja je razbila.

Ja od sinoc gledam True detective drugu sezonu, zavrsicu je u cugu. Iskreno, ocekivao sam da bude mnogo gora po vasim komentarima. Nije losa. Likovi su izgradjeni, imaju pricu iza sebe, muzika je i dalje dobra. Dijalozi jesu losiji ali totalno je drugaciji koncept druge sezone, nisu ni izrazeni toliko. Gluma je dobra ali nije oskarovski dobra kao u prvoj. Sve u svemu ok mi skroz, prva je postavila previsoke standarde ali ne dam ds mi pokvari uzivanje.
8/10 do sada.

I True detective planiram da gledam. Kum mi preporucio pogotovo prvu sezonu. Jedino sto kad odgledam sve dosadasnje sezone GOT-a ima da se smorim do sledece pogotovo sto kod mog kablovskog operatera mora da doplatim za HBO (e paz da ne platim samo zbog serije). Zato su tu "braca t****ti. 😀

Ja sam licno zadovoljan kako se zavrsilo ali bih dao ukupnu ocenu 2.5/5 ako mi je S1 4.5/5. Ne secam se da sam ikad gledao seriju u kojoj je toliko puno paznje posveceno likovima a da mi je potpuno svejedno sta ce im se desiti. Nekako sam imao osecaj da je Picolatu bilo bitnije da nam prikaze koliko Frenk imai privatnih problema nego da se ozbiljnije pozabavi time kako ce deonice vezane za zaplet i rasplet prezentovati gledaocu. Kao da sam gledao neku dramu u kojoj je akcenat na likovima i njihovim demonima a zaplet je tu jer, eto, mora postojati neka prica koja ce ih spojiti. Posteno ako je scenaristi od pocetka to bila namera, meni se to ne svidja. U S1 je sve to bilo bolje izbalansirano + maestralna gluma i rezija.

Ja sam ostao na petoj ili šestoj, malopre pročitao spoiler...
...umrli pred sam kraj svog života😀
.. i meni dosta. Nije mi ni bilo poente gledati jer šta god da se desilo ostavilo bi me ravnodušnim.

Mislim da je pametnije utrošeno vreme pogledati ili reprizirati Ferarinog starog Zlog poručnika i Kralj Njujorka, bave se sličnim temama, a daleko su jači.

Poslednja izmena:
Poslednje 3 epizode odlicne! Ako vec nepotrebno poredimo, jake kao prva sezona.

Najjace kada Ray lezeci uz drvo pogleda iznad i skonta ovo: http://imgur.com/a/feW0a
Ili je mozda i skontao da nema signala da prosledi sinu poruku.

Prva sezona mi je bila 9.5/10, ova ide realno 7.5/10. Sasvim solidna, prosecna.
Najveca je greska sto se u startu poredi sa vrhunskom prvom, pa se mnogi "razocaraju".

Poslednja izmena:
ja visem mislim da je problem sto su u prvih par epizoda natrpali previse haoticnih informacija. te je ovaj iz ove policije te je ovaj nadredjen ovome a ovaj onome te ja gledam i pratim tebe a ti nekog treceg itd itd. previse konfuzno i glupo izvedeno

To i jeste najveca mana. Bilo bi dosta bolje da su te prve 4 epizode strpali u 2.

Meni fale i oni mistični motivi kojih je bilo u prvoj sezoni, Rastove halucinacije, drevni kultovi i porodice, rituali, onostrani entiteti, kolektivna ludila meth zavistika i verskih fanatika... Te stvari su davale posebnu horor notu, iako se na kraju (pa i ovom sezonom) ispostavilo da je sve to bila obična kozmetika bez pravog smisla.

Edit:

Ako neko planira Jonathan Strange & Mr Norrell možda je bolji izbor prvo knjiga. Ja nisam znao da ima i kod nas, prevedena i u epub-u, tek sam sinoć našao kada sam već pogledao više od pola serije.

Poslednja izmena:
Pa dobro, vecini nedostaje taj "southern gothic" koji je krasio prvu sezonu i stvarno joj davao poseban smek. I pored problematicnog kraja to je bila jedna fantasticna voznja, ovde celo vreme cekas da voz krene a on vec stigao na krajnju stanicu, kao Frenk kad skonta u pustinji... 🙂

Pa dobro, vecini nedostaje taj "southern gothic" koji je krasio prvu sezonu i stvarno joj davao poseban smek. I pored problematicnog kraja to je bila jedna fantasticna voznja, ovde celo vreme cekas da voz krene a on vec stigao na krajnju stanicu, kao Frenk kad skonta u pustinji... 🙂

Ja sam očekivao da će ova sezona ublažiti hepy end prve, ali ništa. Tako da se ovom sezonom i celokupni utisak prve dosta srozao, bar u mojim očima.

Poslednja izmena:
Ja sam očekivao da će ova sezona ublažiti hepy end prve, ali ništa. Tako da se ovom sezonom i celokupni utisak prve dosta srozao, bar u mojim očima.
Kakve veze prva sezona ima sa drugom? I taj happy end ustvari nije klasican happy, na prvu loptu deluje, ali nije. Bas je kako treba.

Očekivao sam da će nastaviti o tim porodicama koje se vezuju za one kultove iz prve sezone. Ovako je po meni kraj prve sezone naivan.
Pravi kraj bi npr bio da se Rast izgubio u ludilu Karkose ili sedi u bolnici sa ludačkom košuljom u nekom svom svetu i gleda crne zvezde; ili je u ludačkoj sobi i sprema se na samoubistvo posle onog što je trebalo da doživi u Karkosi.... A onaj drugi postaje sluga kultistima, potpisuje Rastove papire za prijem u ludnicu i dobija mesto šefa policije.

...i da, napolju na kosilici krug ludnice sređuje špageti monster. :-D

Poslednja izmena:
Očekivao sam da će nastaviti o tim porodicama koje se vezuju za one kultove iz prve sezone. Ovako je po meni kraj prve sezone naivan.
Pravi kraj bi npr bio da se Rast izgubio u ludilu Karkose ili sedi u bolnici sa ludačkom košuljom u nekom svom svetu i gleda crne zvezde; ili je u ludačkoj sobi i sprema se na samoubistvo posle onog što je trebalo da doživi u Karkosi.... A onaj drugi postaje sluga kultistima, potpisuje Rastove papire za prijem u ludnicu i dobija mesto šefa policije.

...i da, napolju na kosilici krug ludnice sređuje špageti monster. :-D
U tome i jeste stvar, sto nisu nastavili o tome, i sto je to vecita tema i problem koji se nikad nece resiti. Nijedan detektiv to ne moze da istrebi, to su i rekli u seriji.
A Rast kao lik, sa tom inteligencijom, ne moze da zavrsi u ludnici zbog Karkose, i njemu je jasno da je ta bitka vecna. A i serija nije isla u takvom pravcu da se zavrsi tako kako ti zelis. Iskreno, takav kraj mi je naivniji nego ovakav kakav jeste 😀
I mene je iznervirao kraj, i meni je delovao mlako, ali kad se malo zamislis nije 🙂

Ovakav kraj, kao što su oni ostavili, je kao neki kraj iz bajke za decu pa kad nećeš da se rasplaču ili da posle loše sanjanju. Uopšte se ne slaže sa ostatkom serije.

"... videli su i svetle zvezde i srećno živeli do kraja života... Kraj."

Poslednja izmena:
Ja skinuo prvu sezonu serije Gomorra...
Kažu da je ok serija

Poslednja izmena od urednika:
To ti je piraterija, brisi taj torent link...

Lucifer - bice ok serija za ubijanje dosade, ovo je neka limunada na foru mentalista i tako slicnih koncepata gde badass protagonista pomaze policiji da resava slucajeve stim sto je ovde protagonista djavo pa ima taj zanimljiv element. Ovo mozda i potraje duze od constantina.

Kad god se prica o TD ne mogu da se ne setim onog dijaloga iz prve sezone kad Metju objasnjava kako ljudi nisu nasli svrhu zivota i kako svi kolektivno treba da prestanemo da se razmnozavamo da bi nestali. Druga sezona je imala cini mi se i vise dijaloga i monologa ali nisu bili na nivou onih iz prethodne ma koliko se pisci trudili.

Ne znam da li da počnem sa gledanjem. Ne volim italijanske serije..
Odgledaj prvo film Gomora iz 2008 godine. Ako ti se svidi film, nastavi sa serijom jer je radjena u istom maniru i na neki nacin predstavlja nastavak filma...

A to cija je serija je najmanje bitno.
Ja sam trenutno navucen na azijsku modernu kinematografiju gde ima filmova koje se Holivud ubi kopirajuci i praveci neke svoje verzije...

TD kao klasicna detektivska prica je po meni sjajna. Prica o svemu. Prva je bila pomalo kultna, druga puna korupcije... Bilo je stvarno naivno ocekivati da ce se nastaviti radnja iz prvog dela kada je tamo ispricano 17 godina njihovih zivota. Detektivske price i slucajevi na kojima su radili ili rade su raznovrsni i to je ono sto celoj seriji daje draz. Ne znam o cemu se radi, ne znam kuda ce odvesti slucaj, ne mogu ni otprilike da pretpostavim kako ce se zavrsiti. Slican slucaj kao sa GoT jer ni tamo ne znas ko ce preziveti, svi su potrosni. Zato me TD tera da gledam.
Ja sam drugu sezonu odgledao nocas u komadu i odusevljen sam. Kraj nije ni blizu onoga sto sam ocekivao. Razocarao bih se da je bio takav, bilo bi suvise providno, mlako. Zadnje dve epizode su razvalile. Nisam siguran koliko su neki realni po pitanju druge sezone jer su ocekivali da lici na prvu. Prva je maestralna. Druga je samo odlicna ali i dalje odlicna.
U prvoj je akcenat stavljen na radnju kroz tih 17 god, u drugoj vise na likove i njihove probleme, demone i medjusobnu povezanost. Prihvatili vi to ili ne likovi iz druge sezone su mnogo dublji. Muzika je i dalje odlicna, ona ribica u klubu u svakoj epizodi se provlaci, bas pravi atmosferu. Ko malo dublje analizira drugu sezonu skontace koliko je dobra ustvari.
Ja cu odgledati prvu sezonu opet. Oni dijalozi za stolom uz pljuge, ispijanje piva, slaganje limenki, kasapljenje i pravljenje onih figurica... Ova serija postavlja neke nove standarde koji se meni jako svidjaju 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno