Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koja je ovo glupost u Edge, pa primera pustim igru i posto necu da slusam zvukove iz igre nego pustim YT da mi svira vratim se u igru i on mi totalno mutira zvuk sa YT. Moracu da sada probam neki drugi pretrazivac da vidim jel to generalno problem do windows-a ili do igre.

EDIT

Egde radi to da mi mutira zvuk kada pustim nesto drugo da radi!
Baš su ga napravili. To me nervira i na YT aplikaciji na telefonu.

Prvo sam koristio to, pa Mozillu i oboje batalio..

Jedini problem koji i dalje imam je zakucavanje zvuka na delić sekunde, nasumično na obe zvučne kartice.

Koju verziju za B75M čipset (GIGABYTE GA-B75M-D3V)?

Trenutno stoji MS driver na SATA AHCI grani:

Nema za Win 10 za tvoj chipset. IRST od verzije 14.5 koja podržava Windows 10 nema podršku za chipset iz serije 7, već samo za chipset počev od serije 8...

Jedini problem koji i dalje imam je zakucavanje zvuka na delić sekunde, nasumično na obe zvučne kartice.
I meni se to nekad desi kad gledam youtube i slicno ali ne svaki put, spustio sam Driver Booster i instalirao mi je sve najnove drajvere od ovaj mesec i za sada nisam primetio da se javi

Win7 USB DVD tool nece da burnuje dvd, moze neka jednostavna proverena alternativa?

Verujem da je spominjano 100 puta, al bio sam na odmoru, nisam citao temu.
Super, hvala ti mnogo!

rufus je po meni tesko go*no od programa. Treba mu svinjska godina dok ne napravi botabilan usb a za to vreme mogu da narezem dvd i da krenem vec da instaliram novi windows dok se doticni ne smiluje da napravi usb.

Verovatno imas spor usb .

rufus je po meni tesko go*no od programa. Treba mu svinjska godina dok ne napravi botabilan usb a za to vreme mogu da narezem dvd i da krenem vec da instaliram novi windows dok se doticni ne smiluje da napravi usb.

sta znam, ne koristim vise windows, igrom slucaja sam danas bas pravio instalaciju uz pomoc rufusa na intel Nuc-u i solidno brzo je odradio...

Nema za Win 10 za tvoj chipset. IRST od verzije 14.5 koja podržava Windows 10 nema podršku za chipset iz serije 7, već samo za chipset počev od serije 8...

Meni je nakon upgradea ostao instaliran i aktivan IRST 12.9 (Dell Latitude E6410). Vrijedi pokušati instalaciju starijeg IRST-a ako imate stariji čipset.

Poslednja izmena:
Koliko vidim na svom laptopu imam RETAIL verziju 10-ke:
a.png
Da li je dovoljno da sačuvam onaj ključ i tako se osiguram za slučaj nekih kvarova,da ponovo mogu da koristim Win 10

Jel jos neko primetio da je hard daleko skloniji fragmentaciji nego sa bilo kojim (novijim) Win OS-om? Posle clean instalacije 10-ke (na nov hard) i programa bio je na 6%, nakon defragmentacije i 5-6 dana koriscenja - opet 3%. Defrag, a posle svega par dana - opet 3% fragmentacije. WTF???

Poslednja izmena:
Sa čime to proveravaš ? meni su svi na 0% i automatska defragmentacija je isključena. Uostalom nekoliko procenata nema nikakve veze ni učinka.

Koliko vidim na svom laptopu imam RETAIL verziju 10-ke:
Pogledajte prilog 176709
Da li je dovoljno da sačuvam onaj ključ i tako se osiguram za slučaj nekih kvarova,da ponovo mogu da koristim Win 10

Ako je stvarno Retail, onda bi mogao da se koristi i na drugom računaru pod uslovom da se obriše sa prethodnog računara. Ovde je problem što nakon upgrade-a sa Win 7 i Win 8.1 na Win10 svi imaju isti ključ (generički Win 10 ključ).
Jedino ako MS nalog čuva neke detalje o aktivaciji i hardveru... Ono što je sigurno je to da MS server čuva Hardware ID, bilo da koristiš lokalni ili MS nalog. Ne znam da li MS account čuva detalje o hardveru i ključu, ali znam da na njemu postoji lista uređaja koji su vezani sa nalogom.

Poslednja izmena:
Ako je stvarno Retail, onda bi mogao da se koristi i na drugom računaru pod uslovom da se obriše sa prethodnog računara. Ovde je problem što nakon upgrade-a sa Win 7 i Win 8.1 na Win10 svi imaju isti ključ (generički Win 10 ključ).
Jedino ako MS nalog čuva neke detalje o aktivaciji i hardveru... Ono što je sigurno je to da MS server čuva Hardware ID, bilo da koristiš lokalni ili MS nalog. Ne znam da li MS account čuva detalje o hardveru i ključu, ali znam da na njemu postoji lista uređaja koji su vezani sa nalogom.

I meni bi nekako bilo logično da se licenca 10-ke,veže za nalog,ali mislio sam da bi mi ključ nešto značio,ali vidim ništa ne znači

I meni bi nekako bilo logično da se licenca 10-ke,veže za nalog,ali mislio sam da bi mi ključ nešto značio,ali vidim ništa ne znači

Ti si imao aktiviran Win 7 ili Win 8.1 pa si odradio upgrade na Win 10, i po izveštaju iz samog sistema imaš Retail Licencu. Win 10 ne možeš da aktiviraš ključevima od Win 7 i 8.1, a nakon upgrade-a imaš generički Win 10 ključ. Znam da te to buni.

Treba ovo dobro proveriti. Treba proveriti da li MS nalog čuva podatke o licenci i ključu i sl.

Mogu li da reinstaliram samo Microsoft Edge pošto je počeo strahovito da mi koči posle 5-10 minuta rada i to samo na par prozora? Jednostavno se smrzne i mora Ctrl+Alt+Delete. Chrome radi bez problema.

I meni se to nekad desi kad gledam youtube i slicno ali ne svaki put, spustio sam Driver Booster i instalirao mi je sve najnove drajvere od ovaj mesec i za sada nisam primetio da se javi
Stavio sam najnovije drajvere za sve.
I ne dešava se na laptopovima gde sam stavljao, ali na glavnom mi se nasumično dešava iz profila.

Sa čime to proveravaš ? meni su svi na 0% i automatska defragmentacija je isključena. Uostalom nekoliko procenata nema nikakve veze ni učinka.

S ovim njegovim Disk Defragmentation Tools, kako se vec zove. Ne smetaju ni meni 3%, i uvek sam dosad iskljucivao auto defragmentaciju, ali ako se za par dana (bez bilo kakvog ozbiljnijeg instaliranja ili kopiranja fajlova na disk) toliko fragmentise, moracu da je ostavim ukljucenu.

Nazad
Vrh Dno