Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

@Markic ti imas najvise sansi da zaradis onih 100 000$ koje daje Microsoft..:D
Imao si sve moguce bagove do sada...nacice se i sigurnosni propust.

@Markic ti imas najvise sansi da zaradis onih 100 000$ koje daje Microsoft..:D
Imao si sve moguce bagove do sada...nacice se i sigurnosni propust.

Haha,moguće je sve.
U međuvremenu sam primetio da mi store odbija da skine aplikaciju,stalno stoji na 0%,ali neću odustati od Win 10,bar ne od kada sam rešio sve prethodne probleme.
Inače nisam u onom fazonu oko sigurnosnih problema i špijuniranja,baš me briga jel špijuniraju,ako me špijuniraju onda su totalno ludi,bolje da rade svoj posao i da špijuniraju prave osobe...

M$ Winblows

Nisu propustili da i za ovu najave da ce pecevi ici i blokirati counterfit softver, kao i da se pecevi nece moci blokirati i da ce se instalirati i bez saglasnosti korisnika/ca.... obe stvari su najavljivali i u proslim verzijama doduse pa se nisu desile, kako (za) sada prolazite s time?

Zameni Defender krstenim antivirusom :p

sto lipsalo kuce rece, "krsten" je. ako iole mozga imas, ne treba vise od defendera.
meni je sedmica (zbog kojecega) radila dobrih godinu dana bez ikakvog antivirusa, i evo, godinu dana kasnije ni defender, ni panda, ni malwarebytes nisu nasli nista. doduse, nema vise problema, pa je ostao defender da radi, eto cisto da se kaze da imam antivirus.

Danas sam odradio Windows 10 upgrade, i sve je proslo bez ikakvih problema.... nisam cak nista sklanjao sa desktopa. I sve i do jednog fajla mi je sacuvano. :)
Inace sam presao sa w8.1 na w10. :)

Pozdravo btw. :)

Nisu propustili da i za ovu najave da ce pecevi ici i blokirati counterfit softver, kao i da se pecevi nece moci blokirati i da ce se instalirati i bez saglasnosti korisnika/ca.... obe stvari su najavljivali i u proslim verzijama doduse pa se nisu desile, kako (za) sada prolazite s time?
Odlicno, sve cisto...papiri, dva primerka, sertifikati... saso mange.:D
Ne mislim da ce to raditi, pa oni prvi pustaju da proazi upgrade sa nelegalnog OS.

Da li postoji opcija u Win 10 da aplikacije koje updatuje u STORE-u prikaze kao notifikaciju u action centru? Vidim svaki dan nesto updatuje, ali to vidim u event view-eru. Voleo bih kada bi mi izlazila notifikacija. Hvala.

Da li postoji opcija u Win 10 da aplikacije koje updatuje u STORE-u prikaze kao notifikaciju u action centru? Vidim svaki dan nesto updatuje, ali to vidim u event view-eru. Voleo bih kada bi mi izlazila notifikacija. Hvala.

Možeš da promeniš u store-settings da ti ne radi update automatski , tako uvek možeš videti . Još nije ubačena notifikacija za store. Ako ubace pojaviće se opcija u settings-system-notifications.

Čitam na Windows central-u da mnogo ljudi ima problem sa Mail,Onenote aplikacijom koje neće da se pokrenu,a sem toga imaju problem i sa Store-om koji ništa neće da skine.Naravno da sam i ja među tim srećnim korisnicima i jednostavno mi ništa od prethodno nabrojanog ne radi.Bio bih vam zahvalan ako biste proverili da li kod vas rade ove aplikacije!

Edit:Radi mi sve sem store-a

Poslednja izmena:
Čitam na Windows central-u da mnogo ljudi ima problem sa Mail,Onenote aplikacijom koje neće da se pokrenu,a sem toga imaju problem i sa Store-om koji ništa neće da skine.Naravno da sam i ja među tim srećnim korisnicima i jednostavno mi ništa od prethodno nabrojanog ne radi.Bio bih vam zahvalan ako biste proverili da li kod vas rade ove aplikacije!

Sve od gore navedenog radi savršeno, Mail i OneNote se pokreću, a Store skida uredno aplikacije, i ažuriranje radi bez problema.

Da nisi možda čačkao nešto oko UAC-a (User Account Control)?

Prilozi

• win10.jpg
    win10.jpg
    247.6 KB · Pregleda: 193
Sve od gore navedenog radi savršeno, Mail i OneNote se pokreću, a Store skida uredno aplikacije, i ažuriranje radi bez problema.

Da nisi možda čačkao nešto oko UAC-a (User Account Control)?

Video sam na Windows Central-u da je rešenje problema moguće tako što u System Configuration prebacim na Normal Startup,istina je da je kod mene namešten na selective,ali neće da se promeni na Normal startup.Kako je kod tebe namešteno?
aa.png

Video sam na Windows Central-u da je rešenje problema moguće tako što u System Configuration prebacim na Normal Startup,istina je da je kod mene namešten na selective,ali neće da se promeni na Normal startup.Kako je kod tebe namešteno?
Pogledajte prilog 176680

Selective Startup, po default-u. U pitanju je čista instalacija u čistom UEFI modu (ugašen CSM u BIOS-u).

Prilozi

• sys_config.PNG
    sys_config.PNG
    11.6 KB · Pregleda: 190
Selective Startup, po default-u. U pitanju je čista instalacija u čistom UEFI modu (ugašen CSM u BIOS-u).

Eto i meni tako pa Store ceo dan neće da apdejtuje aplikacije,a nikako da ga prebacim na Normal bar da proradi,Ja prabacim i idem na OK i kada uključim ono opet na Selective startup,ne znam gde je problem

Eto i meni tako pa Store ceo dan neće da apdejtuje aplikacije,a nikako da ga prebacim na Normal bar da proradi,Ja prabacim i idem na OK i kada uključim ono opet na Selective startup,ne znam gde je problem

Odradi clean install, nemoj se mučiti... Jedino ti ta opcija preostaje.

Evo i ja sam jedan od tih, mail aplikacija se otvori i potpuno zamrzne prozor, vidim da su mi novi mejlovi stigli, ali uopšte ne reaguje aplikacija, čitam na netu da mnogi imaju taj problem.

Uradio sam upgrade sa 8.1 na Win 10 i imam problem pri logovanju, naime, kada ukucam sifru ono "Welcome" stoji mnogo duze nego sto bi trebalo, preko minut. Posle sve radi kako treba, ceo sistem munjevito. Nemam nista nesvakidasnje od software-a, stavise, imam ultra malo programa, tako da nekako sa te strane odbacujem mogucnost problema. U logovima mi ispusuje sledece probleme:
"The winlogon notification subscriber <Profiles> is taking long time to handle the notification event (Logon)"
"The winlogon notification subscriber <Profiles> took 125 second(s) to handle the notification event (Logon)"
Ako nema ima predstavu sta moze da bude, zahvaljujem se unapred na pomoci.

Prvi update nakon instalacije imaces sve drajvere. Samo biraj kompletno brisanje,deep clean da ne ostaju repovi

LJudi sve mi radi odlicno, a kad sam otvorio microsoft edge font kada odem na neki search engine sajt bilo da je bing, google, msn. Ima odvratan FONT!
Dok kad udjem na neki sajt nemam taj problem, je l' zna neko kako da resim taj problem?
Evo kako to cudo izgleda :(
Capture.PNG

LJudi sve mi radi odlicno, a kad sam otvorio microsoft edge font kada odem na neki search engine sajt bilo da je bing, google, msn. Ima odvratan FONT!
Dok kad udjem na neki sajt nemam taj problem, je l' zna neko kako da resim taj problem?
Evo kako to cudo izgleda :(
Pogledajte prilog 176689

Kako si otvarao edge font? ne razumem?
Menjao si font?

Prvi update nakon instalacije imaces sve drajvere. Samo biraj kompletno brisanje,deep clean da ne ostaju repovi

A koliko otprilike traje proces kompletnog brisanja,da znam da li da radim odmah ili da ostavim za sutra

Kako si otvarao edge font? ne razumem?
Menjao si font?

Trebao sam da stavim zarez da bi to imalo smisla: "LJudi sve mi radi odlicno, a kad sam otvorio microsoft edge, font kada odem na neki search engine sajt bilo da je bing, google, msn - izgleda odvratno"

Sto znaci nisam menjao font, po default-u mi je takav sav ukrviljen ko da je neki graffity tip fonta. I ne znam kako da promenim.... u samom Edge pretrazivacu ne moze, isao sam na sve moguce opcije..

Poslednja izmena:
Koja je ovo glupost u Edge, pa primera pustim igru i posto necu da slusam zvukove iz igre nego pustim YT da mi svira vratim se u igru i on mi totalno mutira zvuk sa YT. Moracu da sada probam neki drugi pretrazivac da vidim jel to generalno problem do windows-a ili do igre.

EDIT

Egde radi to da mi mutira zvuk kada pustim nesto drugo da radi!

Poslednja izmena:
moze li se edge nekako rucno instalirati na enterprise n verziju?

Vrh Dno