Šta je novo?

Bench rostilj :)

Kakvu Benchmark majicu želite?

• Ukupno glasača
    135
djon nego sta, ali sterilni djon. ako cu da jedem corbu onda cu na gulas kod kovaca :D

Dobar opis smitovog rostilja - CORBAST :D :lupko:

...a ni ono tvoje pivo nije bolje, k'o kukuruzova corba je ...sterilno ...vrlo

Poslednja izmena:
znam ja da ima ljudi koji vole zivkasto, ali vecina voli da bude dobro peceno. ne preterano peceno kao ja, vec dobro, tj. da nije zivo, nego taman. onaj rostilj za zagrevanje kod kovaca je bio recimo takav, skroz ok. ja sam druga krajnost, volim res sto se kaze. tako da smo smith i ja totalne krajnosti, on voli peceno na mesecini, ja u vulkanu.

cuj mene- rostilj za zagrevanje. znas da je opako zezanje bilo cim je rostilj predjelo i zagrevanje :D

cuj mene- rostilj za zagrevanje. znas da je opako zezanje bilo cim je rostilj predjelo i zagrevanje :D
da, rostilj za zagrevanje :D :d

@calexx pa to sam mislio: da kupimo meso u pekari, cuj mene mesari, pekari, kad se svi nadjemo. Da bude seceno i kupimo eventualno mleveno na kilo :)

Sto ne uzmete neko manje prase? Izadje isto kao rostilj, ispece se za 3, 3ip sata a manje posla i bolje nego rostilj.

ma znam... ali tek tu treba organizacija....

ne treba tu puno organizacije, to je cak i lakse od rostilja, ali meni je meh....

da, rostilj za zagrevanje :D :d
Ја сам нешто размишљао о буреку за загревање, ако не доручкујете, онда један меснати бурек може да држи кондицију до роштиља. ;)

Ej kad smo kod bureka toplo preporucujem :)
Malo i vi beogradjani da vidite sta je burek, ono gore kod vas ne lici ni na sta :D
Naravno ili anton ili micko, eventualno rajko i to bas tim redosledom.

Nema bolje pekare u gradu od pekare "Milos". To odgovorno tvrdim.

Ajde već kad smo dotakli tu temu da dodamo i lokacije.
Pekara Trpković, na 3 meni poznate lokacije :
Dušanovac (kod maxija, tj mosta ka pijaci)
Slavija (sam početak Nemanjine, jedina pekara gde red izlazi napolje, dok ostale pekare zuje prazne)
Cvijićeva

Imam još par pekara da preporučim, ali to kad budem za kompom.

Jel to ova?
http://www.pekaramilos.rs/
Da svratim kad sam u prolazu.
Nisam pojeo dobar burek godinama

To je ta. Daju i sakom i kapom sto bi se reklo, a sve uvek sveze. Pritom, nije ni skupo. Zalim samo sto zivim u drugom delu grada pa mi ni jedna od njihovih pekara nije usput, ali kad god sam sa one strane mosta obavezno svratim, bar na krofnu ako sam jeo pre toga. :)

Jeo sam kod Milosa i jes dobro :) Medjutim burek nisam probao, ispravicu to.. ;)

Malo i vi beogradjani da vidite sta je burek, ono gore kod vas ne lici ni na sta :D
Још као клинцу ми је било чудно кад купујем бурек у Београду, ја тражим четврт или три осмине или колико већ, а они питају колико грама. Ама четврт, нећу у грамима ... једва се договоримо. Не знам да ли је још тако.
Naravno ili anton ili micko, eventualno rajko i to bas tim redosledom.
Ја сам дуго узимао на палилули али прошле године је бурек више имао укус соје па сам престао. Кажу да Калинка има добар са месом мада још нисам пробао. Код Мићка, ако је то онај преко пута гимназија, сам давно јео и није било примедби али не знам какви су сада. Рајко ... и то је ту негде? Ако се добро сећам, било је тако нешто иза Трошарине према Еи али ко зна када сам тамо прошао.
Да ли је нови Антон исти као ... оригинал или не?

А сад оно главно, да ли има неких питања, предлога или да се договарамо? Да ли да најавим сестричини да обезбеди 3-4 гајбе Зајечарског или ћемо да купујемо где нађемо? Ових дана сам чуо да Идеа испод Грозда има најбоље роштиљско месо у граду, рекао ми је другар који малтене сваког викенда роштиља у викендици* па можда није лоше да се и о томе размисли. Или онако, Бифтек, па да се не размишља?
Салата, хлеба, хм ... неки сок??

*Другар ми је ономад понудио викендицу, каже ево ти кључеви па идите тамо, има озидан роштиљ и увек нацепкана дрва, чесму, шпорет, столове и столице ... али мислим да је Јелашничка клисура онако добра за почетак.

vikendica kao sredjen prostor je ok, ali ja sam nekako vise za divljinu.

sto se mesa tice ja predlazem da se uzme od svega podjednako - rostiljsko- cevapi i pljeskavice, vrat, but i kobaje. po kolicini tim redosledom najvise rostiljskog, najmanje kobaja, jer ce najvise da se jede rostiljsko meso sigurno. sto se pecenja tice delimo se u dva tabora - karnivori i homo sapiens. moramo tacan broj ljudi da znamo da bi znali koliko piva da se ladi, ali ja tipujem na 4 gajbe. ja cu poneti 3 litra vina i pola litra rakije.

Месо ће да се купује на лицу места па ће то лако да се договори испред радње. :) А колико знам, тамо може да се набави и маринирано па ко воли нешто специјално ... Ипак, мислим да се често кобаје једу и више од роштиљског, нарочито ако су баш добро спремљене. А сви једу месо?

Да поновим питање, био сам данас до сестричине, никакав проблем само хоће да зна колико, да спреми празну амбалажу јер набавка обично иде гајба за гајбу. Да кажем 4 гајбе па како буде? То је 80 зидарских, нешто не верујем да ће да нас буде преко 10, ако и толико, па по 8 свако? Плус ако неко хоће друго пиво или не пије него би шта треће?

Свратио сам малопре до кванташке пијаце, добар домаћи јабукар је 30-50 кинте, нисам узео да пробам јер иде на гајбице а нисам баш планирао да возам гајбицу по граду. ;)

Е да, ја сам се расписао а ипак нећу моћи да се много учипим па је ово више за остале, ја ћу да се пружим колики ми је јорган.

mislim da ce ucip da izadje standardno oko 600 kinti kao poslednjih 2 puta. ne moramo da se bahanalisemo. ne znam koliko ce da nas bude, 4 gajbe je mozda mnogo za nas 10, ako nas bude desetak dovoljno je i 3 gajbe. moramo da napravimo spisak, blizi se datum.

Sa Marxistom stižemo Ed, Tijana i ja.
Kovač vodi svoju bandu i ima ih 4,tako da je to već 8 "ljudova" ;)
Što piva tiče, nisam merodavan, malo pijem, to bolje ove pivopije u vidu Ed-a i Kovač bande ;)

Poslednja izmena:
@calexx reci sestricini za 4 gajbe a bar jednu nek dobro oladi ...a sve drugo cemo na licu mesta dogovarati, tako je najlakse ...kad se vidimo napravimo dogovor i podelimo se u npr. Cetirii ekipe ...jedna na salatu, druga na meso, treca na pice, i cetvrta na ostalo. Nalazimo se tamo odakle smo krenuli i picimo u klisuru.

Ма није фрка за вишак пива, ако претекне онда то враћамо где смо и узели. :) За 600 кинте није неки проблем, толико могу. :)

Ако долази вас ~8, одавде ценим бар 2-3 мада може да се деси и више ... не делује ми да ће много тога да се врати.

Него зашто се ова тема води као анкета Kakvu Benchmark majicu želite??

Ја се пријављујем. ;) Време ће да нас прати, кажу тек у понедељак можда киша а субота ће да буде мераклијска.

@calexx reci sestricini za 4 gajbe a bar jednu nek dobro oladi ...a sve drugo cemo na licu mesta dogovarati, tako je najlakse ...kad se vidimo napravimo dogovor i podelimo se u npr. Cetirii ekipe ...jedna na salatu, druga na meso, treca na pice, i cetvrta na ostalo. Nalazimo se tamo odakle smo krenuli i picimo u klisuru.
Писао си у међувремену ... већ сам јој јавио, биће једна гајба у фризу а остале ће у Студену, мада не морамо одмах да кренемо са пивом, боље за почетак нека ракијица да нас пиво не у'вати. ;)

Мислим да ћемо једино да идемо за месо, само да се договоримо где купујемо и шта купујемо. Сестричина има радњу практично на излазу из града у правцу Јелашничке клисуре и ту свратимо кад кренемо. Мало даље према Клисури је кванташка пијаца па можемо да купимо свашта, мада мислим да ће да се сведе на парадајз, лук и неку паприку. Или има још нека идеја? Мислим да неће да буде проблем да све купимо по гајбицу, две ... ако баш буде фрка, можемо нешто ситно да купимо успут у некој пиљари. Имате искуства са овим па се присећајте на време.
Шта је остало за четврту екипу? ;)

За 4 гајбе Зајечарског ће да оде око пола планираних пара, ако се остаје на ~600..

Nazad
Vrh Dno