Šta je novo?

LG Nexus 4

ama pusti servis i uradi ovo što sam ti napisao :D

I posto ne znaju resenje, oni su ti vratili pare, i to je po njima ok? A to sto su ti vratili "neispravan" telefon, to ih nije briga. Majko mila ko sve radi. Taj servis je malo jaci od kisele vode, a nasi servisi navikli da kasape telefone, pa im cudno sto moze elegantno da se odradi.

Poslednja izmena:
@ Vojkan
Tako sam nesto poceo pa sam ga sjeb*o. Ko se opekao od mleka i u jogurt duva.

on im je odneo mrtav telefon koliko sam shvatio. tako da je ovo ipak korak napred :D

nemoj da duvaš nego samo čitaj šta piše i idi red po red :D

I posto ne znaju resenje, oni su ti vratili pare, i to je po njima ok?
I rekao mi ako hocu pare onda ce ponovo da ga zakuca na butloader i da sam ja kriv sto mu nisam rekao da je 16gb. Rekao sam mu da ga zakuca ponovo pa cu izaci iz servisa i ponovo se vretiti da mu kazem da je 16gb. Ja sam pristao ali nije to uradio.

on im je odneo mrtav telefon..

Tako je. Na displeju je stajalo ANDROID i nikud dalje.

Poslednja izmena:
pa ako je mogao da udje u fastboot ,sredjivanje je 10min posla..

Znači nije mrtav. Po meni je najlakse da se skine factory image, otkuca fastboot oem unlock pa flashall. Pisali ljudi ovde nebrojeno puta.

ma ne mora ni da skida image ni da ga flešuje celog, samo da formatira data particiju i to bi trebalo da ga opravi. al ne možeš ga ni puškom naterati na to :D

@ fkloznica
Veruj mi 3-4 minuta ceo android ubaci sa onim alatom. Ajd da vas oraspolozim. Dam mu ja link, kao ja nesto znam i hocu da mu pomognem

https://developers.google.com/android/nexus/images#occam

Pogleda tip link, pogleda mene i kaze mi: "a odkud ja da znam da je ovo original...." :)

ma ne mora ni da skida image ni da ga flešuje celog, samo da formatira data particiju i to bi trebalo da ga opravi. al ne možeš ga ni puškom naterati na to :D
Pa svaki put kad ga ubijem da dam po 1500 dinara.

Znači nije mrtav. Po meni je najlakse da se skine factory image, otkuca fastboot oem unlock pa flashall. Pisali ljudi ovde nebrojeno puta.
Druze izvini ali ja sam dobio zvanicni OTA update. Ko moze bolje da ga flesuje?

Poslednja izmena:
U suštini, u servisu ti jesu upisali boot (ali i kompletan fleš verzije od 8GB) preko JTAG-a.
Tvoj problem će rešiti komanda:

fastboot oem unlock

A onda restartuj telefon i proveri da li ti je sada vidljivo svih 16GB.
Ako nije, onda sledi uputstvo iz prvog posta. To je, po meni, najbolji način. Nateraće telefon da formatira memoriju i da vidi svih 16GB. Izbor je na tebi.

Inače, proveri IMEI na telefonu. Da li se poklapa sa IMEI na kutiji?

Druze izvini ali ja sam dobio zvanicni OTA update. Ko moze bolje da ga flesuje?

Factory image.

Poslednja izmena:
Mislim dzaba mi njemu pisemo ako on to ne zna da uradi. Samo mi je cudno da ni jedan servis to ne zna da odradi.

IMEI je OK. Sutra cu da zovem LG servis. Moram. Ne smem da se upustam u nesto sto nisam radio. Hvala vam i javicu sta sam uradio. Ako ne resi servis probacu ovo sto ste mi napisali. Hvala opet.

Каква бедара ме сад задеси..

Цркло ми дугме за паљење и на сву муку га сафата СОД. Постоји ли неки начин да га упалим? Бар да га једном упалим док га до сервиса не врнем.

Koristim telefon na punjacu. *** toliko se ugrije, da prestane da se puni iz bezbjedonosnih razloga. Kad se spusti temp na oko 60 stepeni krene punjenje i to ne vuce vecu struju od 0.5A (USB prepoznaje) Izgorise ruke. Prvi put ovo doziveh.[emoji1]

A sta radim, browsing, tapatalk i jos 2- 3 app mozda. Ne dao Bog igre. I sa tim ne moze da gura HW 100%. Ti silni MHz sta predstavljaju.

Pitam se, kako jaci HW.[emoji1]

Poslednja izmena:
Izašao novi Factory Image za 5.1.1. Flash-ALL nije hteo, prijavljivao da nedostaje system.img, pa sam morao sve ručno. Sve je prošlo OK.

Gledam za brata uzmem neki telefon do 120-140e.

sony z ili nexus4.

Znam da nije tema ovde, ali ipak samo to da pitam.

Moja agonija je zavrsena. Zvanicni LG servis mi je rekao da treba da menjam plocu koja kosta 30.000 din. U ponedeljak uzimam telefon iz servisa. Neznalica, ne znam kako sam mogao da zeznem plocu sa softverom, al ajde...

Ok, makar sad probaj ono što smo ti pisali :D

Ja sam kupio polovan. Onda je ploca skuplja 4x

Pa bio bi red da probaš sa ovim solucijama koje su ti ljudi predlagali. Imam i ja Nexus i kad sam ga uzeo nisam ništa znao, da nisam krenuo sam da se igram sa njim, odrali bi me servisi za hiljadu gluposti koje sam ja sam uz malo improvizacije i pomoći drugara sa foruma uradio.

Znači ušao sam iz dosade u ovaj thread da vidim šta se dešava sa Nexus 4,evo tinjam već, i nadam se da će čovek konačno uraditi ono što mu pišete zadnjih 5 strana na forumu, indijska serija

Danas je 10i avgust. Jel si pokupio telefon od obućara?

Telefon sam uzeo danas (11.8). Odmah sam uzeo da probam sve sto ste mi napisali. Ne pomaze nista. Sad sam uradio ovo:

ttp://forum.xda-developers.com/nexus-4/general/how-to-fix-internal-storage-16gb-8gb-t2033692

fastboot oem unlock

fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system
fastboot erase userdata
fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz30f.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot -w update image-occam-lmy48i.zip

Sve je proslo odlicno. Nisam imao problema ali je ostalo 8gb.

-----------------------------------------------------------

Moram samo da dodam ovom gore "indijska serija"
Prijatelju postavili su svi logicno pitanje "Sta sam ocekivao kad sam zatrazio pomoc". Ocekivao sam pomoc i dobio je. Ali sam najviste ocekivao da ce se neko javiti sa "E, imao sam isti problem...".
Posto niko nije imao ovakav problem imao sam dilemu koja nije za pisanje na forumu ali BOLI. Samo mi zena radi a pocinje skolska godina.
Da li da ostavim na 8gb i imam telefon ili, ako zeznem, da dam 1500 dinara?. Mene pare kostaju.

--------------------------------------------------------
Jos jednom, hvala svima.

Poslednja izmena:
U kojem si gradu? Posto te potpuno razumem,spreman sam da ti ppmognem. Ako nisi u Ns,mozemo preko Teamviewera . Ne mogu ti obecati da cu resiti ali mogu obecati da cu dati sve od sebe.......

Nazad
Vrh Dno