Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo da se pohvalim i prenesem utiske, kupio sam Sigmu 35mm 1.4 ART, ja sam apsolutno odusevljen objektivom. Prvo jako mi je tesko da najdem dobar objektiv zbog 36MPx, jer skoro ni jedan nema toliku rezoluciju da isprati senzor. Onda sam uzeo 85mm 1.8G koji je perfektan, i toliko bio bolji od svih ostalih koje sam imao ili probao da nije za poredjenje... Dok nisam nasao ovu Sigmu, ona je bolja od 85mm koliko i on od ostatka 😀 Neverovatan objektiv, u svakom smilu!

Znam da je fotka malo ukrivo, ali sta cu, tako je ispalo. Nikon D800, 35mm f2 1/2500 iso 100, inace Sigma je preostra i na 1.4, nego nisam fotkao nista interesantno 🙂

_DSC1554.jpg Untitled-1.jpg

I pogledajte kako je bokeh lep, kako kremasto muti pozadinu, i kako su pravilni krugovi 🙂 a f2 je u pitanju... neverovatan objektiv!

Poslednja izmena:
^
Cestitam na kupovini i nek te lepo sluzi 🙂

@nikola1970
Super su ti fotke, i na flickr-u imas bas dobru kolekciju, ko zna zna 🙂

Poslednja izmena:
Gizmo, meni baš dobra!

Mr.Big, ova cb mi baš baš kul!

Gizmo, dobra fotka al mislim da je obrada trebala da bude bolja. Trebao si vise da izvuces senke iz ovog tamnog drveca, malo da ti otvori fotografiju.

Gizmo, crni dani dodjose kad ja tebe treba da hvalim! 😛 :d... ali dobra, zaista.
Zayeb - sta bi sa wb? Bezi fotka u zeleno, barem kod mene na monitoru...

Dobro je gizmo. Samo su ti oblaci boje ko sa Sony fotoaparta 🙂.

Gizmo, dobra fotka al mislim da je obrada trebala da bude bolja. Trebao si vise da izvuces senke iz ovog tamnog drveca, malo da ti otvori fotografiju.

Mislim da bi to onda zestoko vuklo na hdr i upropastilo bi je skroz. Ovako ima balans i lepu realnost.

Iskreno nisam očekivao ovakve pozitivne reakcije 🙂

Gizmo, meni baš dobra!

Hvala, kad je tebi dobra onda znam da sam na pravom putu 😀

Jesam bio otvarao senke u procesu obrade, ali je drveće onda nekako previše odvlačilo pažnju od tornja, nije mi se to dopalo pa sam odlučio da ne dižem senke previše.

Gizmo, crni dani dodjose kad ja tebe treba da hvalim! 😛 :d... ali dobra, zaista.

Hvala Marti, bilo je vreme da ubodem jednu fotku kako treba 🙂 Volim pejsaže, valjda mi i idu bolje od ruke u odnosu na ljude, tu znam da nisam dobar i da moram još mnogo da učim i vežbam. Ujedno su mi ljudi i mnogo teži za fotkanje, priroda nekako opušta i bolje sarađuje 🙂

Dobro je gizmo. Samo su ti oblaci boje ko sa Sony fotoaparta 🙂.

Hvala. Primetio sam dok sam obrađivao, i meni su malo ljubičasti ali drugačiji Hue kod hajlajta mi je onda pravio problem sa nijansom zalaska sunca, iskreno nisam znao kako da rešim obe stvari istovremeno pa sam ostavio ovako oblake. Još dosta mora da se uči LR, ovo što sam radio je neka osnovnija obrada.

edit:

Sad vidim i šta je napisao micko dok sam kucao post - upravo i to, kad sam otvarao senke previše mi je vuklo na neku HDR obradu.

Poslednja izmena:
Vuče i meni fotka od *******og na zeleno ...

@gizmo
Po meni odlično...
Ne izvlači ništa, dobro je ovako...

Malo mu ovaj toranj nakoso 🙂sala.Meni malo obrada vise nadrealna al ok.
@*******i dobre zadnje dve.
@krkojzla takodje dobre obe

Poslednja izmena:
Bravo Gizmo 🙂 Odlicna fotka, prelep kadar, i obrada je odlicna takava kakva jeste! 🙂

Hvala Miloše 🙂 Može lepa fotka da se napravi kad se čovek malo više potrudi, ali i lepa lokacija uvek pomaže.

Malo mu ovaj toranj nakoso 🙂sala.Meni malo obrada vise nadrealna al ok.

Vraćamo za onu mačku jel, dobro, dobro, zaslužujem 😀

@gizmo fotka je kao bombona, svaka cast.

Zahvaljujem 🙂

Odlicna slika i bas dobre boje, al da nije ovo tamnije drvece kasnije ubaceno, PS?

Ništa nije dodato naknadno, zaista ne volim takve stvari kad se dodaje nešto što originalno nije bilo tu, a PS zapravo i nikad ne koristim pri obradi, sve radim u LR-u. Znam da mnogi kombinuju LR i PS, ali do sad nisam osetio potrebu da nešto korigujem u PS-u. Možda ću kasnije kada budem radio neke detaljnije obrade početi da ga koristim, ali do sad mi nije trebao.

Poslednja izmena:
@Gizmo
Dobra, bas dobra, kadar boje, vrhunski nema sta 😉

@ Marti Misterija
Moze bit mada ne bi reko, kod mene barem ne, pogledaj je na flickr-u...

Poslednja izmena:
@Gizmo - super kadar, ali nazalost obrada mi je malo preterana, previse warm i neki halo/glow kod stabala. Daj nam RAW da se igramo malo na forumu :d

@*******i - i meni baca na zeleno malo, a i kod prethodne mi je malo cudan kolorit (pogotovo koze) - podseca me kao kad si fotkao onog klinca, sto sam ja kasnije malo obradio i dodao boje. Jel ti fotka tako izgleda i u Lightroom? Ako ne, mozda "izvozis" sa pogresnim color profile?

Kod mene je sve uredu sto se tice zelene, inace fotke su pravljene da malo odstupaju od realnih parametara, tako da je svako odstupanje u koloritu u skladu sa onim sto sam zeleo da postignem 🙂 mada nisam zeleo da odu u zeleno 😛

Gledam i na Flickeru, ista bezanija u zeleno. Ako sta Canon ume d'uradi a to je kolorit koze, ovako mi se cini da nije dobro...

^
Moguce moguce, ne bezim od toga da sam omanuo sa koloritom po pitanju koze, igrao sam se sa hladnim i toplim tonovima i eto 😛

Evo jedne u toplim bojama bez mnogo oprecene kombinatorike 🙂
Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno