Untitled by Nenad Ristic, on Flickr
Untitled by Nenad Ristic, on FlickrNišta nije dodato naknadno, zaista ne volim takve stvari kad se dodaje nešto što originalno nije bilo tu, a PS zapravo i nikad ne koristim pri obradi, sve radim u LR-u. Znam da mnogi kombinuju LR i PS, ali do sad nisam osetio potrebu da nešto korigujem u PS-u. Možda ću kasnije kada budem radio neke detaljnije obrade početi da ga koristim, ali do sad mi nije trebao.
Vukasin i Ivana by Hunder, on Flickr
Vukasin i lane by Hunder, on Flickr
Vukasin by Hunder, on Flickr
Pogled kroz letnjikovac by Hunder, on FlickrGizmo ima tamo negde oko sredine (ne znam napamet sa moba), za svaku boju da podesis na jednom tabu osvetljenost, na drugom saturaciju, i na trecem hue. Hue ti ovde ne treba, ali poigraj se malo sa oroginalnom fotkom sa brightness i saturation preko toga - malo pomeraj za narandzastu, plavu i zelenu pa vidi kako se menja fotka 🙂Nije četka, previše je spušten Lights u Tone Curve zbog svetle pozadine, zato je drveće dobilo sivu ivicu na konturama i možda ti zato deluje da je ubačeno. Fotku sam napravio u 7pm, još je imalo previše svetla, u originalu taj narandžasti prelaz zalaska nije dolazio do izražaja pa sam zato morao da spustim Lights.
^
Cestitam na kupovini i nek te lepo sluzi 🙂
@nikola1970
Super su ti fotke, i na flickr-u imas bas dobru kolekciju, ko zna zna 🙂
Untitled by Nenad Ristic, on Flickr@s16 svidja mi se obrada. Jel moze savet kako da dobijem oval golden izgled.Totalni sam duduk. Ne slusa me ovaj LR. Nece da uradi ono sto zamislim 🙂 Imam gomilu fotki sa zlatnim nijansama pa bih da uradim nesto slicno.
^
Znaci moje fotke vam se nikada nece svideti posto su kombinacije toplih i hladnih tonova, za sada verovatno ne bas tako uspesna, ali videcemo vremenom 🙂
Meni bi znacilo, ne zbog engleskog, koga znam solidno, vec zato sto bih voleo da vidim proces od raw-a do finalne slike, nekih od ljudi ovde. Mada svestan sam da to vecinu ovde mrzi, ili mozda i ne zele da otkrivaju neke svoje sitne tajne.
08110040_LR by Kristijan Sebenji, on FlickrZnam to sve i slazem se. Ali ipak, ne bi bilo na odmet da ljudi koji su vec formirali svoj stil, na jednom ili vise primera snime svoj workflow od raw-a do finalne fotke. Recimo meni se svidja (izmedju ostalih) obrada koju radi s16. Voleo bih da znam kako dolazi do toga. To bi meni recimo pomoglo da razvijams voj neki stil na osnovu znanja koje bih dobio od njega.

Najvise sto mogu da ti pomognem da ti dam neku osnovu je ovaj video dole. Lik je jako lepo obajsnio sta kako i zasto. Po meni je ovo lako razumljivoi dalje odatle moras sam. Sto se tice boja, Deus ti je rekao vec, tu moras sam da izgradis neki svoj stil, tj da znas sta hoces pa prema tome da ides.
Stoji da u ovom snimku ima stvari koje su preterivanje, stvari koje mozda neces, smer u kom mozda neces da ides, ali ponavljam, kao osnova za tehniku i tvoj smer, super je video.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari