Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

fazlinovic se razume ko marica u..

Samo kada se ti razumes!

I jedno prosto pitanje jel ti imas uopste win 10 ili si ovde upao kao najveci troll da stajes ljudima na muku?

Meni ne mozes da doskocis jer mi nisi dorastao a verujem kako su u ovoj temi pojedini ljudi vec ionako nervozni zbog aktivacije windows-a da bi ti mogo da izvuces deblji kraj i da te neko napusi jer zezas a nemas sta pametno da kazes.

Poslednja izmena:
Mozes sad cistu instalaciju, 29-og necemo dobiti nista drugo sem update.
Neces izgubiti aktivaciju.
Jete nepromisljeno od strane mene, nism uzeo u obzir da 240 iso ne postoji oficijalno...
Nije bilo zle namere 100%...bio sam ubedjen da moze.

Možda ima veze to što su aktivacioni ključevi za Insider licence ugašeni do 29.7.? Možda je sistem tražio reaktivaciju nakon zamene diska, ali istu nije mogao da izvrši jer su sve Insider aktivacije ugašene do 29.7.?

Evo stizu novi drajveri...samo da naglasim za svaki slucaj...
Ovo windows radi sam..

Screenshot (359).png

Ljudi za prosutim mlekom ne vredi plakati, nikome ovde nije u cilju da jedni drugima podmecemo nogu i da gledamo kako ce ko koga da zezne jer od toga onaj drugi koji je dao savet nema ama bas nikakve koristim.

gorgilije niti ce tebi biti lakse sto ces vuk-a da optuzis za svoj problem a niti ce vuku da bude bolje jer te je zaj*bao jer ni jedan ni drugi nemate koristi od toga nego treba da gledate da sada nadjete resenje za taj problem i da ga otklonite a da se dodje do resenja ako jos neko zapadne u slicnu situacij uda se zna kako da se taj neko drugi posavetuje.

Eto gorgilije probaj to sto ti je vuk reko da skines 10166 TP windows 10 pa ga pretabaj preko neke sedmice ili osmice pa onda pusti da WU povuce sa server 10240, ne skodi probati. Jeste da je sada sve to cimanje ali se nadam da ces do kraja uspeti da nadjes resenje koje je najbolje za tebe!

Screenshot (360).png

Sad cu da proverim ima li vajde I razlike u odnosu na 15.7.

Pa pise ti,drajver je R9 200 series :D

Ja bi tako da menjam iszgled windowsa a ne mozes... mislim App window...

Poslednja izmena:
Opet pregazio 15.7, ovi iz AMD-a poludeli ili šta ?
15.20-150715a-184226E

Konacno! GTA V radi odlicno na ovim njihovim drajverima, Witcher 3 neki fps manje
ali radi solidno, u sintetici dobar skok, moze se reci konacno dobri drajveri...moraju i oni jednom da ubodu.
Generalno za mene su bolji od 15.7...
Nisam nista dirao, isao samo restart posle instalacije...da ih ocita.

Poslednja izmena:
Odkud meni nije ponudio ovaj update? Da li treba nesto specijalno u podesavanjima da se namesti?

I da, ja sa desetkom imam neki cudan problem kada igram nesto. Desi mi se da slika i zvuk zasecnu na par trenutaka i onda sve nastavi da radi. Toga nisam imao na 8.1. Desava se jednom u sat vremena otprilike.

Poslednja izmena:
Odkud meni nije ponudio ovaj update? Da li treba nesto specijalno u podesavanjima da se namesti?

I da, ja sa desetkom imam neki cudan problem kada igram nesto. Desi mi se da slika i zvuk zasecnu na par trenutaka i onda sve nastavi da radi. Toga nisam imao na 8.1. Desava se jednom u sat vremena otprilike.
Nista, ovako stoji kod mene...to sa zasecanjem lici na pucanje drajvera, znalo da se desi bez prijave.

Screenshot (362).png

Kako stoji situacija sa dual boot-om Win10-Linux. Kod win8 morao sam da iskljucim fast boot i obrisem hibernate fajl da bi NTFS particije
bile zatvorene kako treba i da bi iz Linuxa moga da pisem po NTFS particijama.

Pa noviji drajveri od 15.7 i nista neobicno da ce da ih pregazi.

Izgleda da cemo tu zurku imati dogod budemo na win 10.
Bilo mi je isključeno da traži nove drajvere za GPU još odavno i nije to radio pre sa drugim drajverima. Možda su ovi novi ipak bolji, ko bi ga znao. Isključio sam sinhronizaciju, možda je to zbog toga.
U svakom slučaju sve radi perfektno. Neki kao recimo Realtek uopšte ne prosleđuju MS-u 2 - 3 zadnje generacije drajvera iako ih imaju na svom sajtu. Stari HP LJ1300 je dobio nove drajvere preko MS-a prošle nedelje.

Poslednja izmena od urednika:
Ako ih budu ovako pravili nije problem, neka gazi...
Nego je li ih neko probao? utisci?

Insider hub ima novi qwest...bili su mirni jedno vreme.

Screenshot (363).jpg

Kako stoji situacija sa dual boot-om Win10-Linux. Kod win8 morao sam da iskljucim fast boot i obrisem hibernate fajl da bi NTFS particije bile zatvorene kako treba i da bi iz Linuxa moga da pisem po NTFS particijama.
Нема ту разлике, ако иде fast boot, онда партиције остају закључане. Решење је наравно да се искључи (мада је сваки већи апгрејд почео да га укључује) или да не шутираш windows него рестартујеш. Колико знам, fast boot ради код гашења а не код рестарта. За hiberfil.sys не знам да смета, довољно је ово претходно.

Нема ту разлике, ако иде fast boot, онда партиције остају закључане. Решење је наравно да се искључи (мада је сваки већи апгрејд почео да га укључује) или да не шутираш windows него рестартујеш. Колико знам, fast boot ради код гашења а не код рестарта. За hiberfil.sys не знам да смета, довољно је ово претходно.
Kod mene je sve moralo da se iskljuci inace problem, nisam jedini sa tim problemom pitali su me jos neki ljudi i to je bilo resenje.

edit.
Isao sam na link koji je ovde dat i prijavio se na insajder program, prihvatio je prijavu ali me baca da skidam
win10 za mobilni telefon.:D

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene je sve moralo da se iskljuci inace problem, nisam jedini sa tim problemom pitali su me jos neki ljudi i to je bilo resenje.

edit.
Isao sam na link koji je ovde dat i prijavio se na insajder program, prihvatio je prijavu ali me baca da skidam
win10 za mobilni telefon.:D
Trenutno je stopirana prijava za insider za PC.
Ima tome 15-ak dana...

Ja samo da pitam da bi razjasnio par stvari... Imam win7 sp1 x64bit... Ako se prijavim za ovaj update na win10 da li to znaci da mi je onda ta verzija legalna dok god koristim nju ili kao vec? Drugo,koliko prostora treba imati na particiji slobodno tamo gde je vec win instaliran? I da li ce mi sve igre,aplikacije i programi ostati tu i da li ce raditi kao i do sada na win7? To mi je jako bitno jer imam brdo programa jer radim sa njima? pozz...

Ja samo da pitam da bi razjasnio par stvari... Imam win7 sp1 x64bit... Ako se prijavim za ovaj update na win10 da li to znaci da mi je onda ta verzija legalna dok god koristim nju ili kao vec? Drugo,koliko prostora treba imati na particiji slobodno tamo gde je vec win instaliran? I da li ce mi sve igre,aplikacije i programi ostati tu i da li ce raditi kao i do sada na win7? To mi je jako bitno jer imam brdo programa jer radim sa njima? pozz...
Trebalo bi sve da radi, bice legalan ako ti je taj win aktiviran.
Oataju ti svi programi i podesavanja, sve sto si imao ostaje...
Oko 20 gb je dovoljno, ako ti neodgovara ili nesto ne radi za 10-15 minuta si nazad na win7 sa svim sto si imao.

Da si citao malo unazad,video bi da sam morao da uradim clean instal,crko mi hard.A ti budi srecan sto tvoj radi,bas me interesuje sta bi ti uradio da tvoj crkne?

Skini Windows 10 10166 pro unesi instalacioni kljuc prilikom instalacije 8N67H-M3CY9-QT7C4-2TR7M-TXYCV , nakon toga se prijavi kao insider , i odradi upgrade na windows 10 10240 pro preko windows update-a!

Ne vidim poentu da bude insajder kad ms vec daje besplatan upgrade od krakovan 7 i 8.1, ko je lud da jos ostane insajder :)

Vrh Dno