Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

Da se pravi u srbiji, makar sklapa, pa da budemo ponosni na telefon. Ovako, tesla brand nema ništa srpsko u sebi osim ogromne marže.

Bolji bi im bio potez da su zvanično uvezli neki od kvalitetnijih manje poznatih kineskih brendova po razumnoj ceni (pa raširili prodaju i podršku po regionu) , nego što lepe tesla logo na neke inew ili koje već nazovi brendove....
Više bi tako uradili za Srbiju nego promovisanje "srpskog proizvoda" plaćenim tekstovima neukih novinara.

Poslednja izmena:
Gledam telefon i ne mogu da verujem koliku su mu cenu nabili. Starti soc, malo poznati brend, kopija ne tako popularnog iNew-a. Glavna "prednost" ovog telefona je ta što je svaki primerak pregledan ručno i garantuje se da nema defekta, kao i garancija proizvođača. Baš me zanima ko je i koliko dugo pregledavao telefone i na osnovu čega je zaključio da nema defekata? Što se tiče garancije, nedao Bog nekom da pokuša da ostvari garanciju na proizvod u Srbiji, pogotovo mobilni telefon. Sve u svemu, telefon je ok za neku cenu 12k-14k dinara, ili na ugovor kod operatera za 1 rsd. Na žalost, vidim "lepu" budućnost ovog telefona: veoma slaba prodaja, a onda masovno čišćenje magacina uvaljivanjem nekom javnom preduzeću, ministarstvu, fondu...

razmisljam sada, da su ubacili onaj intel na 1.83ghz, telefon bi mozda bio konkurencija asus zenfone 2 ze550ml modelu, a jos bi bio jeftiniji od njega

Gledam telefon i ne mogu da verujem koliku su mu cenu nabili. Starti soc, malo poznati brend, kopija ne tako popularnog iNew-a. Glavna "prednost" ovog telefona je ta što je svaki primerak pregledan ručno i garantuje se da nema defekta, kao i garancija proizvođača. Baš me zanima ko je i koliko dugo pregledavao telefone i na osnovu čega je zaključio da nema defekata? Što se tiče garancije, nedao Bog nekom da pokuša da ostvari garanciju na proizvod u Srbiji, pogotovo mobilni telefon. Sve u svemu, telefon je ok za neku cenu 12k-14k dinara, ili na ugovor kod operatera za 1 rsd. Na žalost, vidim "lepu" budućnost ovog telefona: veoma slaba prodaja, a onda masovno čišćenje magacina uvaljivanjem nekom javnom preduzeću, ministarstvu, fondu...
Ubedjen sam da svaki kršten Aliexpress prodavac bolje i detaljnije proveri telefon pre slanja nego što je to uradjeno ovde.
Svedoci smo koliko ima problema sa drugim Tesla proizvodima a taj broj će se još povećati kada je telefon u pitanju (zbog manjeg uredjaja, kompleksinijih delova itd).

Koliko ima DoA uredjaja kupljenih iz Kine? Ako izuzmemo clearence sale one male kole i prevaranta 1949deal ja ne mogu da se setim skoro ni jednog prijavljenog problema sa telefonom iz Kine (DoA). Kasnije korišćenju je takodje bilo minimalno problema. Obično su ih korisnici ubili flešovanjem...

Poslednja izmena:
Pazi kad stvarno nikad ne bi kupio LG G2 pre ovog Tesla telefona. Da pricamo o G3 onda jos i mogu da kazem da je LG bolji. Ali LG G2 jos pogotovo 2gb ram verzija, to je bas jeftino.

Koja jos verzija G2 ima osim 2G? Da cujem nesto novo od strucnjaka za kineske telefone. Ili je cilj samo da se pljuje LG G2 koji je svetlosnim miljama ispred ovog telefona. Po SoC-u, kameri, bateriji itd....

Pazi kad stvarno nikad ne bi kupio LG G2 pre ovog Tesla telefona. Da pricamo o G3 onda jos i mogu da kazem da je LG bolji. Ali LG G2 jos pogotovo 2gb ram verzija, to je bas jeftino.

Postoji LG G2 sa ne 2GB RAMa? Mislim da ste pogresili telefone? LG G2 je 10X bolji telefon od gore spomenutog.
Ja se pridruzujem kriticarima ovog telefona, mislim da vecina kritika nije upucena protiv telefona vec protiv Komtrejda koji dere sa cenom i zeli da na lepe oci (patriotizam, neupucenost, zatucanost, kroz lazi, lazni marketing, stvaranje lazne atmosfere, itd) prodaje ovaj telefon po veoma povoljnoj ceni po Komtrejd.
Ovaj telefon kao robna marka Komtrejda treba da konkurise NO Name kineskim telefonima koji zauzimaju dobar deo trzista i cije trziste raste. A ne da pise da je ovo konkurent Samsungu, Majkrosoftu, LGu, Lenovu... to su ipak institucije za Komtrejd, i veliki igraci sa ozbiljnim imenima.

Namontirali su cenu od 200+ eura da bi ako bude lose isla prodaja mogli da ga reklamiraju da ga prodaju sa 30 ili 50% popusta....ma takoreci daju dzabe. :)

Namontirali su cenu od 200+ eura da bi ako bude lose isla prodaja mogli da ga reklamiraju da ga prodaju sa 30 ili 50% popusta....ma takoreci daju dzabe. :)

Slažem se! Odlično zapažanje. Taman se tako reše zaliha, a i zarade, bolje da im se robna marka zove Del Boy, a ne Tesla.

Sto je najgore komtrade da je pametan mogao je lagano da sastavi svoj mob. Ionako 95% kineskih slabije poznatih marki to radi. Kontaktiras mtk za soc ,samsung i sony za bateriju i kameru ,displej jdi itd itd. I samo ga sklopis i gurnes stock android. Cenim da bi tako napravljen bio skuplji ali bi makar mogli da ga nazovu srpskim mobom.

Postoje LG G2 sa 2gb Ram memorije, i oni sa 3gb ram memorije. E ovi sa 2 GB ram memorije nisu ni za , da ne pisem pogrdne reci.

Comtrade je oduvek targetirao ciljnu grupu neobavestenih ljudi koji veruju reklami i prodavao skupo osrednje komponente koje mogu da se nadju mnogo jeftinije. Ne znam da li iko od ljudi koji prate ovu temu kupio nesto tamo ikada? Ja sam odavno prestao i da gledam uopste njihove cene, kao i Gigatronove, nazalost.Sada mislim da je jos gora situacija nego pre par godina jer trzistom hardvera vlada monopol.

Poslednja izmena:
No , ja svakako necu kupiti ovaj tesla telefon, a takodje ni LG G2, vec cu kupiti nesto boleje, tj vec sam kupio a za neznatno vise para

Zasto bi se mucili kad im lakse da uvezu i da pokusaju da uvale neupucenim kupcima pricu o 6 srpskih radnika koji kontrolisu kineze u izradi telefona za zahtevno srpsko trziste :D Samo im fali akcija srpske vlade da uvedu neku zabranu uvoza iz Kine za obicne smrtnike, kako bi progurali "srpski" brend na trziste. Onda bi poslovnost i uspesnost bila zagarnatovana :)

@ kabuto
comtrade shop je koliko se secam u gigatronovom vlasnistvu
a comtrade je zasebna firma

Zasto bi se mucili kad im lakse da uvezu i da pokusaju da uvale neupucenim kupcima pricu o 6 srpskih radnika koji kontrolisu kineze u izradi telefona za zahtevno srpsko trziste :D Samo im fali akcija srpske vlade da uvedu neku zabranu uvoza iz Kine za obicne smrtnike, kako bi progurali "srpski" brend na trziste. Onda bi poslovnost i uspesnost bila zagarnatovana :)
Kada ne bih mogao da kupim original kineza, pre bih kupio ponovo Samsung nego Teslu. :)

Postoje LG G2 sa 2gb Ram memorije, i oni sa 3gb ram memorije. E ovi sa 2 GB ram memorije nisu ni za , da ne pisem pogrdne reci.

Jedina stvar koja ovde nije ni za.... da ne pisem pogrdne reci su tvoji komentari. Prvo se informisi malo o telefonima koje pljujes. G2 postoji samo sa 2Gb (slovima: dva gigabajta) radne memorije i radi solidno bolje od g3 jer procesor nema potrebu da se muci sa velikom rezolucijom. Da ovaj kinez ima duplo manju cenu bilo bi ok. Ovako kosta skoro ko nov G2 a 3x je slabiji. Nema tu logike, normalnom coveku.

Ako ste ovako upućeni u telefone,

No , ja svakako necu kupiti ovaj tesla telefon, a takodje ni LG G2, vec cu kupiti nesto boleje, tj vec sam kupio a za neznatno vise para

kako znate da ste upravu sa vašim izborom?

Comtrade je oduvek targetirao ciljnu grupu neobavestenih ljudi koji veruju reklami i prodavao skupo osrednje komponente koje mogu da se nadju mnogo jeftinije. Ne znam da li iko od ljudi koji prate ovu temu kupio nesto tamo ikada? Ja sam odavno prestao i da gledam uopste njihove cene, kao i Gigatronove, nazalost.Sada mislim da je jos gora situacija nego pre par godina jer trzistom hardvera vlada monopol.

Kupio gde? Kakve veze ComTrade Shop ima sa Comtrade-om? Apsolutno nikako nisu povezani, potpuno dve različite stvari i nemaju veze jedna sa drugom - prva je domaća retail prodavnica, druga je kompanija Comtrade System Integration Srbija, deo međunarodne korporacije. Mnogi mešaju ove stvari, samo je slično ime.

citam komentare na mondu i na telegrafu i ne znam ko je ozbiljan a ko nije

komentari su ili preterano negativni ili preterano pozitivni XD

Poslednja izmena:
Ako ste ovako upućeni u telefone,

kako znate da ste upravu sa vašim izborom?
To što slaviša voli i često menja telefone ne mora da znači da treba da zna varijacije svih modela na svetu. Pogotovo ne mora da zna tačne specifikacije modela koji ga ne zanimaju.

Što se tiče g2, vlasnici i zagovornici istog u 2015. me neodoljivo podsećaju na vozače golfa 2 pre nekoliko godina a danas vozače fijat stila, If you know what i mean. [emoji6] [emoji2]

http://www.benchmark.rs/artikal/test_tesla_smartphone_6-3914

Na prvoj strani ovog teksta stice se utisak da se malo glasnije brani ovaj brend.

Kina – obećana zemlja?

Tako je, i vi možete otići u Kinu, napraviti svoj brend i poslovati na tržištu Srbije ili bilo koje druge zemlje. Naravno, ukoliko vam uspe takav poduhvat – da je lako, svima bi uspevalo. Prvi takav slučaj kod nas bio je Blueberry, još pre nekoliko godina: u pitanju je projekat firme Pin Computers iz Novog Sada i Blueberry se relativno dobro nosio sa konkurencijom, dok je ona još bila u povoju. Konkurenti Blueberry-ja nisu bili Samsung, Acer, Toshiba ili ASUS, već brendovi baš poput Blueberry-ja, začeti na skoro istovetan način: samo je pitanje ko se i koliko posvetio kvalitetu proizvoda koji izlaze iz fabričkih postrojenja. U tom smislu je razlika između Tesla i prethodnog brenda evidentna: ne navijamo ni za koga, u obe kompanije imamo mnoštvo prijatelja.

Imati ljude na licu mesta koji će ispratiti proizvodni proces, kontrolisati da li je svaki telefon izašao iz fabrike testiran – to je zapravo ono što košta i poskupljuje celu priču! :)

Jedna interesantna priča iz razgovora sa Željkom Đurićem, menadžerom Tesla brenda: „...Već odabir ekrana, odnosno dobavljača koji treba da isporuči displeje za telefon, može biti problem. Daćemo primer...pre početka izrade telefona, prikupljate ponude proizvođača komponenti. Na uzorku jednog od njih, od hiljadu displeja - čak 370 nije zadovoljilo kvalitativni kriterijum. I to je zapravo razlog zbog čega je bitno imati nekoga na licu mesta. Zamislite da smo odabrali tog dobavljača na osnovu jednog ili dva uzorka. Ja sam od početka godine čak 60 dana proveo u Kini, birao, pregovarao, pratio, menjao, da nema toga, mogli bismo samo da se hvatamo za glavu kada krene prodaja...“

Alibaba i slični sajtovi

Na kineskim sajtovima se sve može pronaći, šta vam duša poželi. Na koji god proizvod da pomislite, lako se može pronaći pandan na dalekoistočnom tržištu, naravno, po nižoj ceni. Tržište je otvoreno, nakon tolikih godina sada se najnormalnije može poručiti šta god poželite: imali smo prilike da čitamo brojna iskustva po tom pitanju, i na našem forumu i na drugim sajtovima. Sve može da prođe u najboljem redu, ali može da se desi i nešto sasvim obrnuto – jer kako god, kupujemo mačku u džaku.

Da li nam je stigao baš onaj uređaj koji smo poručili, koliko su ispali troškovi dostave i carinskih zavrzlama, koliko smo čekali na uređaj, da li je sve onako kako je predstavljeno na slikama. Da li je HD ekran zaista HD ili je stigao sa ispranim bojama, možda nekim mrtvim pikselom, kome da se žalimo, kako da servisiramo uređaj? Ne navodimo mi ni na čiju vodenicu, samo pričamo o realnim stvarima, svako može ove rečenice aspolutno da ignoriše i nastavi po svom.

[emoji15]

Poslednja izmena:
sta fali stilu i g2 telefonu? :D
Ne fali im ništa ali svakao nisu najbolji na svetu. Tj, nisu ni blizu dobri koliko njihovi vlasnici pričaju o njima da su dobri. [emoji2]

A vreme ih je svakako pregazilo što njihovi vlasnici nikako ne žele da priznaju.

Poslednja izmena:
Ne fali im ništa ali svakao nisu najbolji na svetu. Tj, nisu ni blizu dobri koliko njihovi vlasnici pričaju o njima da su dobri. [emoji2]

A vreme ih je svakako pregazilo što njihovi vlasnici nikako ne žele da priznaju.
Cek ako je g2 hardverski pregazen gde je tek tesla, uklesan u istoriju?

Ako je tako onda je ovaj kinez iz naslova pregazen pre dve godine :) Nismo bas bogati da menjamo telefone jednom godisnje. A ljudi pricaju o ceni, a ne o tome da je telefon najbolji na svetu. Pa kad se cene uporede G2 ispade bolji izbor.
Koji je tvoj kinez toliko nadmocan, ako bi mogao da podelis sa auditorijumom? :) Koji model, cisto da se informisem?

Poslednja izmena:
Kupio gde? Kakve veze ComTrade Shop ima sa Comtrade-om? Apsolutno nikako nisu povezani, potpuno dve različite stvari i nemaju veze jedna sa drugom - prva je domaća retail prodavnica, druga je kompanija Comtrade System Integration Srbija, deo međunarodne korporacije. Mnogi mešaju ove stvari, samo je slično ime.
Da, prodali su retail, ali su zadrzali poslovnu logiku.

Nazad
Vrh Dno