Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

I meni su povećali brzinu
71332804.png

Kod mene većinom ovako ide brzina.Ne znam koji je problem.
4455973656.png

Kod mene većinom ovako ide brzina.Ne znam koji je problem.
Pogledajte prilog 173308

Koja je mrežna? Atheros? Uradi kao na slici, zaplavljeno Disabled, a sledeća stavka Enabled. Posle ovoga mi je proradilo, problem sam imao sa uploadom, a kod tebe je download zakucao. Možda ipak pomogne. Pogotovo ako imaš da probaš sa XP-om pa se pokaže da je u njemu Speedtest prošao ok, kao što je bio moj slučaj. Onda sam krenuo u istraživanje i ovo mi je završilo posao.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    40.4 KB · Pregleda: 185
Poslednja izmena:
Meni rekoše da ne mogu da otkriju u čemu je problem i da će doći tehničar da proveri.

Podrška im je jako slaba.Stvarno sam razočaran.Zovem ih tri puta,dva puta mi neke devojčice samo objašnjavaju kako je kod njih sve ok i vrte priču u krug,a ovaj treći lik,da će me sutra zvati neki lik koji zna kao bolje,a on čemu tamo služi,stvarno ne znam.

Koja je mrežna? Atheros? Uradi kao na slici, zaplavljeno Disabled, a sledeća stavka Enabled. Posle ovoga mi je proradilo, problem sam imao sa uploadom, a kod tebe je download zakucao. Možda ipak pomogne. Pogotovo ako imaš da probaš sa XP-om pa se pokaže da je u njemu Speedtest prošao ok, kao što je bio moj slučaj. Onda sam krenuo u istraživanje i ovo mi je završilo posao.

Meni ide preko WiFi tp link TL-WR740N

U podesavanjima rutera je stavljen mod 11bgn mixed.

Poslednja izmena:
Tesko da ces izvuci 40Mb/s sa bgn... To zavisi od kanala i broja mreza oko tebe. N only verovatno da ces uspeti da izvuces punu brzinu.

Ovo je sad problem, i kladim se da ce mnogi zvati IKOM i zaliti se kako ne izvlace 100% brzine... A problem nije do njih...

Poslednja izmena:
Kod mene na TP linku ima 11 i 54 Mbps od modova, odabran j ovaj drugi.
U svakom slučaju, pre bilo kakvog zvanja "podrške", treba da spojiš žično modem i komp, znači direktno, da bi sigurno znao na čemu si i da li treba da ih zoveš.

Jel ne mrzi nekoga da slika to pismo koje je stiglo ako je to univerzalna ponuda, da vidim tacno sta pise...?

Moji su na Flat2, koliko vidim ne dobijaju nikakvo ubrzanje ovde, sto i nije tako bitno i 10mbit im je dovoljno, medjutim ako sam dobro video na nekom snimku od pre par stranica i Flat2 u paketu sa telefonom ide na 20mbit. E sad ako sam dobro razumeo to je varijanta Flat2, sa ona dva paketa digitalne(digitalna i digitalna+) i fiksni uz to i to bi kao trebalo da bude 2425 mesecno? Sad su na obicnom Flat2 bez digitalne za 1975din. Neko je spominjao da se cak u neko prvo vreme cak i nesto manje placa?

Ovo je ok ponuda, pa ako je stvarno tako da odem da ih prebacim na to posto se ugovor i dalje vodi na mene.

I meni povecan net od sinoc.
Doduse ne ide do punih 80 ali je bar upload on the spot.

4456565247.png

Tesko da ces izvuci 40Mb/s sa bgn... To zavisi od kanala i broja mreza oko tebe. N only verovatno da ces uspeti da izvuces punu brzinu.

Ovo je sad problem, i kladim se da ce mnogi zvati IKOM i zaliti se kako ne izvlace 100% brzine... A problem nije do njih...

Sad jedno laičko pitanje - ja lično sam povezan LAN kablom na WiFi ruter, a samo je sestra povezana bežično. Da li to važi samo za moju sestru a za mene ne, ili...? Ruter je b/g/n, ali wireless modem je samo b/g

Isti problem,nije ništa bolje.

Kod mene na TP linku ima 11 i 54 Mbps od modova, odabran j ovaj drugi.
U svakom slučaju, pre bilo kakvog zvanja "podrške", treba da spojiš žično modem i komp, znači direktno, da bi sigurno znao na čemu si i da li treba da ih zoveš.

Probao sam žično i brzina je full.
Kad se stavi n mode ništa se ne menja,još je i gore.
Restartovao sam ga posle promene i ništa.

24 - 06 - 2015 006.jpg

Poslednja izmena:
Meni je ruter napravio problem , nece da predje 60 Mbps . Kada direktno povezem modem imam full 80 , ne kontam u cemu je problem kada su karakteristike rutera 100 Mbps .

Sad jedno laičko pitanje - ja lično sam povezan LAN kablom na WiFi ruter, a samo je sestra povezana bežično. Da li to važi samo za moju sestru a za mene ne, ili...? Ruter je b/g/n, ali wireless modem je samo b/g

Ako je modem povezan zicno u taj isti ruter, a i ti, trebalo bi da dobijas punu brzinu. A ona, verovatno ce da dobija 15-20Mb/s max sa b/g.

Pogledajte prilog 173333

Onda je to to... Probaj da promenis kanal na neki koji nije puno upotrebljen oko tebe, ako imas Android telefon skini wifi analyzer i vidi koji se najvise koristi. Takodje podesi N only i 40MHz sirinu i restartuj ruter.

Meni je ruter napravio problem , nece da predje 60 Mbps . Kada direktno povezem modem imam full 80 , ne kontam u cemu je problem kada su karakteristike rutera 100 Mbps .

Jedino resnje je 5GHz... Ako nisi probao da promenis kanal.

Poslednja izmena:

Meni to isto,ali na manjoj brzini.

Pa eto, bar možeš da otkažeš dolazak "stručnjaka", a posle rešavaj ovo s wifi-jem.

Pogledajte prilog 173333

Posle ovog kako sam nametio na slici,da čuknem u drvo,radi kako treba.
4456671014.png

@bobiska Nisam ja zvao da dodju "stručnjaci" ;)

Poslednja izmena:
@zemun, yup!

@bobiska, ne znam za ostatak Beograda, ali kod mene je vec 2-3(?) puta dolazio isti strucnjak, i daleko od toga da je neko ko samo sta znaci LAN... Sasvim ok tehnicar, mozda ne ekspert ali barem je prepoznao da imam DDWRT na ruteru :) A oni sto rade u CC, ili oni koji su zaposleni kao tech support su daleko od strucnjaka. Ali dobro, rade svoj posao, moraju da se ponasaju prema svakom kao da je "noob".

evo i kod mene povecanje :

4456863854.png

Poslednja izmena:
posle restart modema proradio Ikom :)
jel treba na tel 3 da bude 60/2 ili 60/3? Logično je TEL3>UL3 ;)

Nice, bar nekom da su pustili svih 60 :).
Ja sam resetovao kod mene modem ali i dalje 40 :). Bice sigurno od 1.

Poslednja izmena:
Meni nije zapelo za tih 60, samo da radi tokom dana stabilnije nego sad. Biću zadovoljan i sa 40/2.

Evo sad je 40/2, a danas sam imao svašta - 1/2, 0.5/2, 9/2, itd.

Na TEL4 pustili 80/3, cekam 100/3, trebalo bi od prvog :)

Јуче је некима које знам кренуло 100/3 на тел4 пакету. ;)

Upravo mi bili majstori iz Ikom-a, doneli novi modem, tel i karticu za TV, 60mb mi krece od prvog, sad mi je 20mb, ne znam zbog cega, jer do jutros je brzina bila 10mb. Takodje dobio sam privremeni broj tel, za 7-10 dana dobijam moj stari, kad me telekom iskljuci

Meni se posle poboljšanja sve ponovo vratilo na isto,upload skoro duplo slabiji.

EDIT:
TP LINK TL-WR740N
Channel: 9
Mode: 11n only
Channel Width: 40MHz

Sa ovim podešavanjem ponovo radi kako treba.

4458573843.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno