Šta je novo?

The Witcher 3

U kom smislu kompleksni? Da li si uskraćen za neke kvestove, lokacje, kompanjone, frakcije? Da li te izbegavaju neki NPC-ovi zbog loše reputacije ili se otvaraju nove mogućnosti koje će ti olakšati prelaz ako si bio dobar?

A je l' ima nešto otprilike kao:
... dam jedan od njegovih potova za lečenje onoj ženi koju je napao grifin, ona od toga umre i imam posledice na gameplay, a ne samo posledice u sinematiku?

Ja sam joj dao potion ali ne znam sta se dalje desilo, quest je gotov

Ako se vratis u White orchad kasnije i popricas sa Tomirom, recice ti da je devojka ziva. Kasnije u Velenu, u Nilfgardijanskom kampu, onom velikom na jugo-istoku, sresces vojnika koji ce ti reci koje su posledice tvoje odluke. Pod uslovom da si joj dao napitak. Ako nisi, umrece i to je to.

Idi u Nilfgardov kamp da vidis sta se desilo :)

edit: pretece mi ovaj

Je 'l ti samo kažu šta se sa tom ženom desilo ili posledice utiču na igranje? Može u spoiler.

Poslednja izmena:
Znate li koje odluke iz dvojke uticu dosta na razvoj price u trojci odnosno da li je stvarno drugaciji tok glavne price ako se ucita save game iz dvojke? Probao neko?

@ Uruk

Nista ne utice koliko sam primetio

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da će se pojaviti king slayer ako ga nisi ubio u dvojci.

ovaj detalj ne utice, moze samo ti bude ono, e jebg bolje da sam je ostavio da mre.
ali zato ima kvestova gde nesto odlucis: - live or die, - fight / peace, i slicno pa te nakon nekog vremena doceka posledica u vidu problema pri resavanju nekog kvesta, nestane naselje gde si imao mozda i po koji kvest, ili obrtnika..

Ima li nekih okvirnih prica kad ce ekspanzija? Inace, verovatno najbolja igra u zadnjih par godina, steta samo sto nije pravi open world vec je mapa podeljena u parcice.

Jel primetio neko još kako su blago pomenuli Cyberpunk 2077 u Witcheru?

Kad Geralt pronađe Ciri i kad razgovaraju o drugim svetovima gde se krila od Wild Hunt-a. Istakla je svet gde svi imaju metal u glavi, voze leteće "brodove" ... Pitam se da li će ovo iskoristiti za Cyberpunk, bar kao delić u igri

Jel neko skontao da strong attack nije bindovan ni na controlleru ni na tastaturi ? Ima tu jos par stvari, quick item i sl, nemam ni gde da ih bindujem..ne znam gde je pametnije da igram. Special attack je u stvari sekundarni koji je slican strong attacku vizuelno, ali strong attack je tu kao treca posebna stavka :trust:

Ja sam 80h jos na side questovima :(

Pa šta će ti bind za strong attack kad ga imaš na shift + levi click?

Pa šta će ti bind za strong attack kad ga imaš na shift + levi click?

To je valjda "special attack", zato kazem ima 3 stavki - special,strong,fast :) Na gamepad-u u controller scheme za oba stoji "fast/fast" bez obzira sto ima animacju i radi vise dmg sa drugim attackom kojeg sam ja smatrao strong attackom. Dok pogledam u tastaturu bindove i vidim da je special attack umesto strong. Mozda konfuzija bez razloga ali eto, strong nije bindovan po defaultu, kontam to je jedno te isto samo bez razloga na 2 mesta sa 2 naziva..

Jel primetio neko još kako su blago pomenuli Cyberpunk 2077 u Witcheru?

Kad Geralt pronađe Ciri i kad razgovaraju o drugim svetovima gde se krila od Wild Hunt-a. Istakla je svet gde svi imaju metal u glavi, voze leteće "brodove" ... Pitam se da li će ovo iskoristiti za Cyberpunk, bar kao delić u igri

to sam i ja primetio al' su me svi na temi iskulirali :D

Nisu te iskulirali, nego mahom ljudi verovatno ne citaju spojlere :)

evo ja tek kad sam zavrsio, krenuo da citam spojlere i alternativne krajeve.

citam i ne verujem kakve su bedak krajeve ljudi uspeli da postignu (Oki tebe gledam, lol :D)

Ja sam dobio kraj, bas onako kako sam i zamisljao da ce biti, uz neke oscilacije sto su i "zasluzeno" tako ispale
Triss and Yen related: Ispušio sam kod obe, rezultat sedenja na dve stolice je krajnje jasan.. Što se tice Ciri, postala je witcher, mada do samog kraja nisam bio siguran hocu li je videti ili ne, ali onaj ulazak u krčmu gde nazirem iz daleka njene čizme ispod one pelerine je bio epic emotional :D.. Imperatora nisam zarezivao ni 2% tokom igre, cesto sam bio drzak i na granici da sam razmisljao kako ce me baciti u tamnicu.. ili zverima,.. ili zverima u tamnicu :) Ciri sam maximalno podrzavao, pristupio sam njoj onako kako recimo roditeljski pristupam svojoj ćerki, i scena kada ulazi u white frost te joj prolaze slike kroz glavu gde sam joj pustio da bude svoja u nekim situacijama je takodje vrhunska.. Da se vratim na Triss i Yen. Opet, like in real life, kao jedinka ni jedna nije dobar sklop. Iskreno Triss su u igri napravili kao sto neko kaze da izgleda kao sestra ili "drugarica" ali je 100% prihvatljiv karakter.. Yen je mnogo atraktivnija, ali je uzasna licnost. Yen with Triss's mind bi bilo perfektan kombo. Kad budem igrao ponovo, neke sitnice cu promeniti, ali generalno isti pristup cu imati prema finalnom ishodu.. Likove kao sto ej Radovid cu opet da smaknem, bez treptanja, odvratan lik.

Oki je poseban :)

Drugari jel jos neko ima problema od 1.06 patcha? Do sada je sve radilo solidno, a od patcha cutscene, crtaci i onaj meni kada geralt kleci seku kao da igram na p4/256rama.. A bas u igrici idem idem sve ok, pa idem idem sece ko blesavo, pa opet dobro, pa padne i na 7-8fps, ponavljam pre je sve ok bilo.. Par puta sam ddu odradio na zadnje 15.5beta, background processa nemam..

edit: e `bes ga.. Kad su svi patili sa cutscenama, ja nisam, sad svi ispeglali a kod mene ne ide...

Poslednja izmena:
Drugari jel jos neko ima problema od 1.06 patcha? Do sada je sve radilo solidno, a od patcha cutscene, crtaci i onaj meni kada geralt kleci seku kao da igram na p4/256rama.. A bas u igrici idem idem sve ok, pa idem idem sece ko blesavo, pa opet dobro, pa padne i na 7-8fps, ponavljam pre je sve ok bilo.. Par puta sam ddu odradio na zadnje 15.5beta, background processa nemam..

edit: e `bes ga.. Kad su svi patili sa cutscenama, ja nisam, sad svi ispeglali a kod mene ne ide...

Promeni u opcijama borderless window u fullscreen...

To je valjda "special attack", zato kazem ima 3 stavki - special,strong,fast :) N

Fast i Strong su default napadi.

Special se otključava kada iskoristiš skill poen na otključavanje određenih poteza u combat tree. Imaš dva napada ako se ne varam. Tek kada otključaš taj skill, jedan ili drugi, onda poveži taj napad na neko dugme treće.

Šta je briga. Ako su posledice samo sinematik na kraju igre onda i nije uskraćena za nešto bitno. To su onda kao oni endinzi u Silent Hillu.

Mada ne znam koliko ima godina. Ako je mala može da bude problem...

23 god. Zavrsila fax.

ja nema te probleme al juče namesto normal atak,samo strong atak je udarao,sa čamcem ,,W,, je išo nazad dok nisam stisnuo,,S,,.pa onda kamera počela ebat,glava kroz celi ekran nevidiš ništa.kovaču nisam mogao predat kuest,više niti nemogu kupit ništa od njega.većinu problema se reši ponovnim pokretanjem igre,jedino kovač neće da proda/kupi

^Vidim dosta se ljudi zali po netu na 1.06 performanse i tako te neke momente kao kod tebe.. hteo sam reinstall ali ne da mi se opeet 20ak gb downloada, a i save od 1.05 mi je daleko iza u gameplay time-u pa sam ucitao neki raniji 1.06 save i za sada je gameplay ok. Jos uvek klececi geralt i strip animacije seckaju, ali sve ostalo je ok. I kada kloknem grafu na 870/1200 sve lepo radi ali gvent nikako, dva poteza i dobijem artefakte :d

Vrh Dno