Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

OK, ja sam nešto pobrkao onda ;)

Uplatio sam mu pre par minuta tako da je produžena validnost:

screen-shot-2015-06-03-a.png

:wave:

Oped krenuli sa cimanjem, danas mi ogranicili net na 64kb posle neznam kolko vremena.
Nista neuobicajno nije radjeno (neki download itd).

Poslednja izmena:
da li je neko uspeo da ovu karticu koristi u nekom od modema domacih operatera?

ja sam modem otkljucao i kada zelim da se konektujem, kaze mi error 628 veza je prekinuta od strane udaljenog racunara

Mozda ti je isstekla validnost kartice...??? Ja koristim na otkljucanom telenor modemu (huawei) ja mislim...

nije mi istekla, u telefonu mi radi super

zeznuo sam nesto modem koji sam do sad koristio, o ovaj mf190 telenorov sam nasao u kuci, otkljucao ga, vidi karticu i poveze se na mrezu, ali nece da se konektuje na internet

Koliki je mesecni limit 5 ili 10gb?

10

Niko vise sa ogranicenom brzinom...?
Svi presli na adsl... :)
VIP dao frei 4G evo vec 3. mesec, pa ljudi zaboravili na ovo :D (aprila i maja je bio i zvanicno, a ovog meseca, meni i dalje ne racunaju 4G saobracaj, iako vecina u VIP temi kaze da se racuna)

VIP dao frei 4G evo vec 3. mesec, pa ljudi zaboravili na ovo :D (aprila i maja je bio i zvanicno, a ovog meseca, meni i dalje ne racunaju 4G saobracaj, iako vecina u VIP temi kaze da se racuna)

ja sam morao da ugasim 4g na telefonu jer nenormalno skida

blago tebi i cuti, ne pominji da su zaboravili, uzivaj dokle god ne primete :D

bio jednom jedan lik naforumu napisao: sta je ovo ljudi verat mi pusti 10 puta veci protok, maximalnu brzinu koju nude, a ja placam minimalnu. jel jos nekom tako? haha bas bi je dobro.

posle pola sata javlja se lik: sredjeno :d

tako da alfa stvarno cuti :)

ja sam morao da ugasim 4g na telefonu jer nenormalno skida
Mislis na bateriju ili mislis da prosto se vise trosi iako nista nisi vise skidai? :D

Meni je ovo prosto zgodno, jer mi u BGu ne trosi smartove za net, inace, ja potrosim po max. 50MB mesecno sada, a kako idu topliji dani cu i manje.

vise megabajta skida, jer ucitava sve zive sadrzaje, meni je isto bilo super do pre mesec dana, ali sad mi je za 10 dana pojelo 60 posto paketa, a nisam ni koristio preterano

ne razumem kako 4g trosi vise mb od 3g? potrosnja je potrosnja, bez obzira na to na kojoj si mrezi?

Ja vam to pricam mesecima a vi ne verujte :) (da trosi vise)

Više data brže učita za isto vreme. Pre ako si za 1 sat surfa trošio tipa lupam 500MB, brži protok na 4G i za 1 sat može da skine 1GB.

pa nije, nego se automatski ucitavaju svi dodatni sadrzaji, video ide odma u hd i tako to
sta je tu je, back to h+

Jel menjano nešto u MTEL podešavanjima za internet?

Jednu karticu koristim za voice i u nekoliko navrata sam je koristio za internet i to tako što Nokia telefon spojim na Nokia Data Suite (ili kako se sada to već zove), u podešavanjima izaberem Montenegro, pa MTEL i sve je radilo super. Od ponedeljka neće da se poveže. Izbaci neku grešku kao da nije dobar apn.

Povezivanje sa moba na neki od onih AKO što su se sami pojavili nakon ubacivanja mtel kartice radi, a na neki neće.

pa nije, nego se automatski ucitavaju svi dodatni sadrzaji, video ide odma u hd i tako to
sta je tu je, back to h+
to stvarno ne znam. mislim ja kad ucitam stranicu foruma, ili wikipedije, sta dodatno moze tu da mi se ucita? video gledam tako sto downloadujem snimak koji me zanima i potrosim tacno toliko mb koliko je veliki snimak i to znam pre nego sto zadam da se skida. ne pada mi nista drugo napamet gde bi mi potrosio vise mb nego da sam preko 3g. imam totalnu kontrolu nad protokom, u mb znam sta sam skinuo ako nesto skidam, ne moze meni on sam nesto da ucitava ako ja to necu.

Jel menjano nešto u MTEL podešavanjima za internet?

Jednu karticu koristim za voice i u nekoliko navrata sam je koristio za internet i to tako što Nokia telefon spojim na Nokia Data Suite (ili kako se sada to već zove), u podešavanjima izaberem Montenegro, pa MTEL i sve je radilo super. Od ponedeljka neće da se poveže. Izbaci neku grešku kao da nije dobar apn.

Povezivanje sa moba na neki od onih AKO što su se sami pojavili nakon ubacivanja mtel kartice radi, a na neki neće.

http://www.mtel.me/standardna-gprs-mms-podesavanja/

Oped krenuli sa cimanjem, danas mi ogranicili net na 64kb posle neznam kolko vremena.
Nista neuobicajno nije radjeno (neki download itd).
Danas mi smanjili brzinu i na drugoj kartici.
A nisam sigurno svukao 10GB za nedelju dana.
Koje je ovo postalo smaranje sa ovim Mtel-om...

Vrh Dno