Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ovo je javna povrsina u pitanju. Znaci kao kada bi na Kosutnjaku zabranili guranje bajsa ( naglasavam guranje , ne vozenje ). I deo sa zabranom setanja kucnih ljubimaca mi nije bas najjasniji. No ko nam vodi grad i ne cudi me.... Na njega je i mislio onaj kad je rekao da mu je receno " odozgo ". Inace tog " odozgo" su svojevremeno jedva ubedili da odustane od proglasenja lokalnog izletista nacionalnim parkom.*** kad lik ima cetiri razreda osnovne skole...

Od te nove xtr grupe bi voleo imati kocnuce :D...

Ima li neko iskustva sa Kenda Khan K935 gumama? 95% asfalt, vrlo malo offroad.

Odlicna offroad voznja po sumi/planini juce! U jednom trenutku je bilo povuci potegni da nadjemo put za izlaz a da to ne bude put kojim smo dosli.. :)
92660f1ea212e2171383be3eb2b9f4de.jpg

82c2d17390cafa3b1cba539a96676d7e.jpg

2b7df41b6c77e67dff2b509d13f1ad4c.jpg

5dd29a4e168f10ebe9ea031e84b52751.jpg

5cb7350ebf6be16f5ac98917cf11e2ce.jpg

EDIT : Uh al je bezveze ubacio slike tapatalk :/ Kako da ovo postavim kao thumbnail, ako moze pomoc :)

Poslednja izmena:
Steta sto ne vozite fulije. :D
Priroda odlicno izgleda.

Ogromne li kornjace!

Da bre, tri smo videli usput... Priroda je fenomenalna!
@mirza ma jok,tezak sam ja za fulija, ja sam onaj levo na slici :) Imam preko 100kg a i vise volim sto lakse bajseve :)

#127 - Od Fruške Gore do Inđije (dole ;))
Evo dela koji je Maćaš priželjkivao u prošlom filmu. :) I jeste odličan. Spust kroz šumu, vijugavim putem, milina. Pritom asfalt nasumično "bombardovan", pa je kao video igrica. Treba biti zaista skoncentrisan ili sledi game over. A kad izađeš iz šume, pukne pogled na sve strane. Onda pogrešno skreneš ;) i eto to na putu NS-BG, sa Inđijom između. Pravi pravcati Vojvođanski put, nema greške. Na sve strane... ništa. ;) Ali Inđija... Vrlo prijatno iznanađenje. Samo jednom sam tuda prošao i to kolima, na putu ka Beogradu i sećam se samo da je bio bazen. Nikada nisam posetio grad. A izgleda fantastično (barem deo vidljiv sa glavnog puta). Sve čisto, upicanjeno, okrečeno, sređeno. Puno drveća. Pešačka zona bi mogla biti lepša, ali imam utisak da se na njoj i radi. Sveukupno, zaista veoma prijatno iznenađenje (kao i kasnije Stara i Nova Pazova). A sve je počelo od tog koncerta. ;) Jedina velika mana jeste što magistralni put prolazi po sred grada. Ali bar ima po dve trake i to uglavnom odličnog puta.

@wolf87 Nemoj pogrešno da me shvatiš, ja mislim da je ta priča sa zabranom guranja bicikla nebulozna. No, trebalo bi čuti prvo da li je zaista zabranjeno (ili je "slobodna interpretacija" čuvarkuće) i zbog čega.
@sajlonac Ajde što si sa poslednje slike obrisao sebe, da ispadne da čovek sam drži ceo bicikl. Ali obrisati i tvoju senku sa travki je umetnost! ;) Nego, možeš li da daš neke koordinate gde je druga slika? Voleo bih jednog dana da obiđem Niš i usnimim filmove po tom kraju (počev od... Trema), pa me baš zanima.

Da bre, tri smo videli usput... Priroda je fenomenalna!
@mirza ma jok,tezak sam ja za fulija, ja sam onaj levo na slici :) Imam preko 100kg a i vise volim sto lakse bajseve :)

Dobar amort nece te ni osetiti, ja sam malo manje od 100kg imao dok sam vozio, sad garant imam okruglo 100kg :D.

Ovo je pin gde je druga slika, tj tu imas dve piste za poletanje paraglajderom, do jedne imas asfalt a druga je blizu, utabanom stazom : Dropped Pin

http://goo.gl/maps/zpKni
Mi smo isli kroz sumu na gore, iz Niske banje a izlazis na isto mesto. Posle smo nastavili sumom "na gore" ka zaplanju i nekako se spustili do Radikine bare. Na pocetku je ambicija bila da se spustimo do Taskovica ali malo smo se duze zadrzali od planiranog + mi je ladno busing na jednom stapu vile izaso iz lezista pa nisam smeo mnogo da se zezam.. Ceo taj zaplanjski kraj je prepun fenomenalne prirode, Suva planina i Selicevica su predobre za mtb voznju... Javi se kad dodjes u nas kraj :)

Edit: lol za "editovanje" slike :D

Poslednja izmena:
lepi predeli nema shta... nego...aj na stranu fuli vs HT, ali brate, takve makine, a gde je ostatak opreme :p

shta ti znachi shto lakshi bajs ako ti imash 100kg? bolje skinesh 2-3kg i ushtedish 2-3k e :D
vodi rachuna i o limitu delova za bajs, ti lagani delovi su obichno za rejsere ili max 90kg i sl.

Poslednja izmena:
^ avatar :d :d :d

Nadam se da pod "ostatkom opreme" podrazumevas jos odecu i SPD :) Ja kao sto vidis imam bici donji deo ali gornji deo dresa mi je vazdan predstavljao problem jer uglavnom ne mogu da nadjem XXL u Nisu a ovaj ciji je donji deo na meni je sa aliexpressa i kupljen je kao XXXL ali mi je gornji deo isuvise knap sa velicinom pa se ne osecam prijatno u njemu... :) Za SPD se razmisljam vec neko vreme ali cekam da kolega sa slike kupi patike, posto je pedale vec kupio pa da probam i to cudo.
Za mrsavljenje si u pravu, ali ne zelim :D Eventualno na 95-97kg i to kada se potrudim da skidam masti, inace dzaba sav trening i "bulking" u teretani :p
Znam da su ovo vec rejsing delovi ali za sada me nose :D Ima tu i dosta meraka, tacnije, vise meraka nego potrebe tako da, to je sto je... :) Generalno sam ovakve staze do sada vozio i sa starim bajsom ali razliku itekako primecujem :D

EDIT : @Mirza a od kako si prodao AMS-a ne vozis bajs ili si mu nasao neku zamenu? Opasno sam se u to vreme bio nalozio na AMS, da je bio barem 20'' mislim da bi ga u tom trenutku daleko brze prodao :D

Poslednja izmena:
Dobre su vam slike. Lepi bicikli, samo nedostatak SPD bode oci :)

To je verovatno najbolji upgrade koji postoji za bicikl.

Moram da priznam da mi je frka malo da probam SPD po ovakvim terenima, dosta su nezgodni i cesto i guras/nosis bajs. Mada kad vidim trkace sta sve rade a nose naravno SPD... Bice verovatno i to uskoro :)

vozish prvo malo asfalt, dok ti ne udje u automatiku, a ne SPD i odma divljanje po besputju :D

Demios i ja na vožnji.

Poslednja izmena:
Ja posle Kameničkog, one tvoje staze i neblagovremenog otkopčavanja još uvek imam parče drveta koje "pluta" ispod podlaktice. :)

Zato i uvek kazem da za pocetak uzmite Shimano plocice za SPD peldale SH-M56 koji su multirelease, tojest otkopcavaju se u svim smerovima. Na pedalama oprugu otpustite koliko moze i onda cete cak i prilikom pada uvek da se otkopcavate. Ako se izverzirate mozete da predjete na SH-M51, ako bas hocete, mada je ne vidim neki razlog.
I..da, ne treba brinuti da ce se cipela sama otkopcati prilikom voznje, bar su to moja iskustva. :)

@sajlonac
Lepe fotke, lepi predeli a i lepi bajsevi. :)

Inace da li je neko bio na ovom Bike Testu? Da li je bilo nesto interesantno?
Nazalost mi u NS cemo izgleda opet biti preskoceni. :(

Zato i uvek kazem da za pocetak uzmite Shimano plocice za SPD peldale SH-M56 koji su multirelease, tojest otkopcavaju se u svim smerovima. Na pedalama oprugu otpustite koliko moze i onda cete cak i prilikom pada uvek da se otkopcavate.
Po ovom tvom ispada da se SPD prilikom pada ne otkaci uvek i da za to trebaju posebne plocice...to jednostavno nije tacno.

Prilikom pada ce se noga uvek otkaciti, tzv. spd padovi se desavaju obicno prilikom stajanja u mestu ili zaustavljanja i tu ako ne pazis, nema veze koje su plocice, ti ces pasti a noga ce se tada otkaciti :)

Bas su vam lepe te stazice na Kosutnjaku, samo previse izmeta ima, rekao bih :d
Od opreme mi treba jos neki shorc (kao sto loshMi ima na snimku iznad) inace spd je tu, samo da Sajlonac vrati imbus pa da mogu da montiram. Inace mi po planinama vozimo uglavnom nagi gore, tako da je dres nebitan, mada kad uletimo u neko shiblje na zapustenim i nekoriscenim stazama, ume guza da boli od posekotina na gornjem delu tela :D

Prilozi

• IMG_20150615_145349.jpg
    IMG_20150615_145349.jpg
    1,018.8 KB · Pregleda: 142
te muckalice za jajca su krsh pedale, moj savet ti je da ih zaobicesh u shirokom luku.

***, konjichka staza, ima malo poo-a :D

Poslednja izmena:
Sto ne valjaju? :(
Steta, najkul izgledaju :)
A klasika u vidu xt/xtr-a? Sta ti vozis ili preporucujes?

ta opruga vremenom popushta, a koliko ja znam nema im neke zamene, obzirom da smo daleko od amerike :D
i onda naravno slabo drzi i otkachinje se kad ne treba...imao drugar, par puta umalo nije izginuo....

ma bilo koje shimano sa shimano plochicama...ja vozim one neke jeftinije, deore klasa mislim da su PD-M520, ali josh bolje xt ili xtr ako mogu da se nadju po ok ceni.

Poslednja izmena:
300e plafon.

@sajlonac, vozim ali nista vredno pomena, cisto da ne idem pesaka do posla i nazad. :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno