Šta je novo?

Meet Mr. Bitcoin: The Man Who’s Got Bitcoin Under His Skin [split]

Valjda nece vise biti religija, drustvenih klasa, provodjenje zivota u nekoj psiholoskoj buli
Možda, ali samo možda.
Pod uslovom da prvo preživimo sami sebe i nadrastemo svoje strahove/pohlepu/volju za moći i sve ostalo što čini ljudsko društvo i pojedinca.
Dakle samo možda, i to u jako dalekoj budućnosti.

Pa to, mozda, u malo daljoj buducnosti.

Da se rešimo religije? Teško, to bez nekog novog početka mislim da nije moguće.
Tehnologija koja služi za povećanje naših mogućnosti već postoji i primenjuje se, ali je još uvek na nivou za osobe sa invalidima, ostale fensy stvari su u razvoju, i verovatno da će biti prvo primene u vojsci, njihovi budžeti su ipak najveći. Mene lično iritira taj koncept menjanja ljudskih delova za mehanička, u cilju da bi bili bolji(kad nisi invalid), tj smeta mi vizuelno, ne želim da gledam borgove kako šetaju unaokolo, to mi je ružno.
Ali to je ipak daleko od teme

Pre svega, daleko smo od obaveznog chipovanja. Deca se rađaju bez chipa i nije moguće ugraditi im chip bez njihovog odobrenja. Ipak je to hirurški zahvat.
Kada postanu punoletni, imaju izbor. Poenta svega je mogućnost izbora i to niko ne može ukinuti. Tako svet funkcioniše.
Ukidati mogućnost izbora je nešto najgore što ljudi rade jedni drugima. Razloge za to svoje ponašanje opravdavaju na razne načine, ali sve podjednako besmislene. Sve dok ti nečije delovanje fizički ne ugrožava, nema razloga za zabranu. Ok, postoji i socijalna komponenta, da se ne čini nesto što nanosi štetu društvu. Da li će neko da se chipuje, bude gay, podiže kredit na ovaj ili onaj način ili uopšte neće da koristi bankarske usluge je stvar izbora.

Da li te ugrožava? Ne? Ako ti smeta, promeni se.

Mislim da me nisi razumeo ili nisi procitao clanak koji sam linkovao (Scientific American). Istina je negde na sredini nije 100% izbor, ali nije ni 100% genetika. Ako tvoja konstatacija znaci da mislis da neko ko je gej moze da se promeni, naucno je dokazano da ne moze.

Nisam pročitao clanak. Izvini.
U svakom slučaju, izbor ili genetika, ne ugrožava nikoga.

Nisam pročitao clanak. Izvini.
U svakom slučaju, izbor ili genetika, ne ugrožava nikoga.

Tako je. Samo sam spomenuo zato sto je ovo Srbija, i sve sto ne ulazi u neki odredjen kalup uvek nekom bode oci. Evo recimo ja sam u mladjim danima imao dugu kosu (metalac sta ces) i zbog toga sam dobijao i batine. Ne mogu da zamislim kako je nekim ljudima u Srbiji koji vise odskacu "normama Srpskog porodicnog zivota". Kod nas mozes da popijes batine ako ne slusas Cecu, kamoli za nesto drugo... Ajde da ne idemo off topic previse, ali moze se primeniti i na cipovanje...

Još uvek ne verujem šta si izgovorio! Pa ako to nemaš, šta te razlikuje od roba? Ovo će neki uvek pokušavati da oduzmu http://www.un.org/en/documents/udhr/ i teško da će sve, svuda i do kraja biti ispoštovano, ali za to postoji neprestana i legitimna borba. A kada tirani pređu granicu, onda ljudi za to i ginu ako treba, oni koji se osećaju kao LJUDI! Mada ima i onih koji bi prihvatili zakon koji omogućava da im, na primer, predsednik opštine u svako doba sme ući u kuću i opštiti sa ženom, samo ako je vlada odlučila da ga donese.
Jel su moja pitanja bila nejasna? Ne sviđaju ti se? U čemu je problem?

To je već zdraviji pristup - hoćeš da dobiješ uverenje da neće biti zloupotrebe, ne tvrdiš ni da će biti moguća, ni da će je biti. Deluje razumno, mada u zavisnosti od okolnosti može da se ispostavi kao nerazumno, tj. logički nemoguće ili nekonzistentno. Ovo drugo u smislu da se ispostavi da pristaješ na nešto što omogućava zloupotrebu, ali ovde navodiš moguću zloupotrebu kao razlog za odbijanje.

Al' da ne davim više s tim, posebno kad me ova tema ne zanima specijalno, niti sam se udubljivao. Pravo da ti kažem, očekivao sam da neko ovde iznese valjane argumente i objašenjnja za obe strane, kad ono gomila logičkih grešaka i sl. gluposti. :)
Jel može pojašnjenje boldovanog, nisam baš najbolje razumeo...:trust:

Poslednja izmena:
To je već zdraviji pristup - hoćeš da dobiješ uverenje da neće biti zloupotrebe, ne tvrdiš ni da će biti moguća, ni da će je biti. Deluje razumno, mada u zavisnosti od okolnosti može da se ispostavi kao nerazumno, tj. logički nemoguće ili nekonzistentno. Ovo drugo u smislu da se ispostavi da pristaješ na nešto što omogućava zloupotrebu, ali ovde navodiš moguću zloupotrebu kao razlog za odbijanje.

Al' da ne davim više s tim, posebno kad me ova tema ne zanima specijalno, niti sam se udubljivao. Pravo da ti kažem, očekivao sam da neko ovde iznese valjane argumente i objašenjnja za obe strane, kad ono gomila logičkih grešaka i sl. gluposti. :)
Jel može pojašnjenje boldovanog, nisam baš najbolje razumeo...:trust:
Pa najpre, ja sam tvoju izjavu:
protiv sam obaveznog čipovanja ali ću doborvoljno pristati na to onog momenta kad mi neko DOKAŽE da neće biti zloupotrebe...
džentlmenski protumačio kao: voleo bi da neko dokaže da neće biti zloupotrebe. Čisto kao ćaskanje. To je ok, nemaš sud, voleo bi da čuješ neke dokaze. Ali vrlo lako sam mogao da je protumačim i kao tvrdnju: "tvrdim da će biti zloupotrebe dok neko ne dokaže da neće", što bi bila greška: http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance

I ajd, hipotetički, ja tvrdim da neće biti zloupotrebe. Da bi to bez sumnje dokazao ja moram da pokažem da bi zloupotreba bila nemoguća i to tako što bi predstavio sve moguće scenarije i pokazao da zloupotreba nije jedan od njih. Problem je što se "mogući scenariji" dešavaju u budućnosti, a sa sigurnošću predvideti budućnost praktično je nemoguće, osim u trivijalnim slučajevima. To je problem sa tim tvrdnjama negacije, vrlo brzo se zakomplikuju zbog veličine vreme-prostora.

Zato je mnogo lakše da neko tvrdi da je zloupotreba moguća, to je lako dokazati, jer, pretpostavlja se, u civilizovanoj diskusiji, da neće neko to da tvrdi samo zato što je moguće sve što nije nemoguće, nego zato što ima neki konkretan osnov da to misli. A svakako je na njemu teret dokaza. Onda proba da dokaže da je neizbežna, ako tvrdi i to.

Nadao bi se čovek da će se na 20-ak strana o ovoj temi na IT forumu upravo to i desiti, mada ne obavezno u ovom "jedni protviv drugih" tonu. Nego dođe lik, kaže moguća je zloupotreba na ovaj i onaj način. Možda dođe neko drugi i kaže može da se enkriptuje ovo, a ono napravi tako da bi zahtevalo ogromnu zaveru za zloupotrebu. Onda prvi kaže ok, još uvek je moguća, ali malo verovatna, a ne mogu da dokažem da je neizbežna - valja! Ili kako god, samo argumentovano, razumno i bez demagogije, preteranih emocija, religije itd. Da ne pričam o tome što nismo ni zagrebali temu definicije "zloupotrebe" i razloga da je (ne) izbegavamo. :)

Nekonzistentno u smislu pristaješ na A, iako postoji mogućnost zloupotrebe, a ne pristaješ na B zato što postoji mogućnost zloupotrebe. Pa se ne zna da li je i zašto zloupotreba bitan aspekt. Pa npr: А=mobilni telefon, B=čipovanje.

Dakle, ostaje pitanje, jel ti tvrdiš da će biti zloupotrebe ili ne tvrdiš ništa, samo hoćeš da ćaskaš? :)

Poslednja izmena:
E da si to odmah tako napisao a ne stalno linkovao ne bi se raspucavali na 10 strana :)

OFF:moram da te pitam,zar u potpisu ne treba da bude: there were never....?

E da si to odmah tako napisao a ne stalno linkovao ne bi se raspucavali na 10 strana :)

OFF:moram da te pitam,zar u potpisu ne treba da bude: there were never....?
Pa nisam napisao ništa novo, to je način da se diskutuje ako su učesnici zainteresovani da diskusija bude korisna i nije ih briga ko je u pravu nego šta je pravo. A ne za demagoško nadgornjavanje, sa podmuklim retoričkim trikovima. :)

#potpis: treba, ali je citat. A smeta mi estetski da ga stavim pod navodnike i označim sa [sic]. :)

Jel su moja pitanja bila nejasna? Ne sviđaju ti se? U čemu je problem?

Zaista ne znam šta da ti odgovorim! Priznajem, toliko si drukčiji od mene da si me iznenadio! Ja rečenicu: "zašto su pravo na izbor i zaštita od povrede dostojanstva i zloupotrebe ultimativni ciljevi" teško da bih mogao javno da izgovorim bez cevi na slepoočnici, a tebi je to očigledno nešto sasvim normalno. Možda si ti intelektualno i moralno evoluirao do tačke na koju ja neću stići nikada, pa je iz tog mog nerazumevanja usledila moja priprosta, ali iskrena reakcija. U svakom slučaju, jednostavan odgovor bi bio "Ne sviđaju mi se tvoja pitanja", a ako želiš da još malo upotpunim, bilo bi: "vređaju me"! Naravno, sloboda govora je jedno od ljudskih prava koje i ti i ja obilato koristimo, bez obzira da li ih neko od nas dvojice ubraja u "ultimativno". Tako da nam jedino preostaje - celebrate diversity!

Ja rečenicu: "zašto su pravo na izbor i zaštita od povrede dostojanstva i zloupotrebe ultimativni ciljevi" teško da bih mogao javno da izgovorim bez cevi na slepoočnici, a tebi je to očigledno nešto sasvim normalno.
Šta znam, slobodan si da imaš takvu, emotivnu reakciju, ali rečenica je bila upitna, tako da ne vidim šta može da škodi. A pitanja su legitimna jer se direktno odnose na tvoju izjavu. Posebno je čudno što bi se iz tvoje sablazni moglo zaključiti da pitanje ima toliko očigledan odgovor da je bilo besmisleno postaviti ga, a, opet, taj odgovor ne nudiš. Nepristrasan posmatrač bi se s pravom zapitao zašto, ako je već tako lako odgovoriti na pitanje, a odgovor, pretpostavimo, neće škoditi tvojoj tvrdnji, već je, opet pretpostavimo, učvrstiti, biraš da pišeš o (samo)ubistvu, inteligenciji, moralu, vređanju itd. umesto da odgovoriš. I s jednakim pravom zaključio da je onda verovatnije da su pretpostavke bile pogrešne. Da bi odgovor ipak škodio tvojoj tvrdnji. Da namerno izbegavaš da odgovoriš. A možda bi primetio i da si se koncentrisao na drugo pitanje, a prvo praktično ignorisao, osim što si koristio množinu kada si govorio o pitanjima. Pa bi mu verovatno i to bilo sumnjivo.

Da li se, na kraju, može zaključiti da ne postoji način da tebi neko pokaže da nisi u pravu? Da nema smisla diskutovati s tobom, da ti želiš samo da pričaš šta god ti padne napamet, bez obaveze da to što pričaš potkrepiš argumentima? Da li onda ja, u svojstvu urednika foruma, imam obavezu prema ljudima koji su ovde došli da diskutuju, ne da prate nečiji mikroblog, da te sprečim da kvariš ugođaj?

Poslednja izmena:
@bahati...Onako rasčlanjeno mi je malo jasnije tvoje razmišljanje...Mobilni (i sl. čipove) možeš da imaš ali ne moraš, možeš da ga "zaboraviš" u kolima i sl. Ono što je najvažnije nije OBAVEZAN...Ah da, opet ne dobih dokaz na osnovu kojeg bih promenio mišljenje...

Poslednja izmena:
Pa najpre, ja sam tvoju izjavu: džentlmenski protumačio kao: voleo bi da neko dokaže da neće biti zloupotrebe. Čisto kao ćaskanje. To je ok, nemaš sud, voleo bi da čuješ neke dokaze. Ali vrlo lako sam mogao da je protumačim i kao tvrdnju: "tvrdim da će biti zloupotrebe dok neko ne dokaže da neće", što bi bila greška: http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance

I ajd, hipotetički, ja tvrdim da neće biti zloupotrebe. Da bi to bez sumnje dokazao ja moram da pokažem da bi zloupotreba bila nemoguća i to tako što bi predstavio sve moguće scenarije i pokazao da zloupotreba nije jedan od njih. Problem je što se "mogući scenariji" dešavaju u budućnosti, a sa sigurnošću predvideti budućnost praktično je nemoguće, osim u trivijalnim slučajevima. To je problem sa tim tvrdnjama negacije, vrlo brzo se zakomplikuju zbog veličine vreme-prostora.

Zato je mnogo lakše da neko tvrdi da je zloupotreba moguća, to je lako dokazati, jer, pretpostavlja se, u civilizovanoj diskusiji, da neće neko to da tvrdi samo zato što je moguće sve što nije nemoguće, nego zato što ima neki konkretan osnov da to misli. A svakako je na njemu teret dokaza. Onda proba da dokaže da je neizbežna, ako tvrdi i to.

Nadao bi se čovek da će se na 20-ak strana o ovoj temi na IT forumu upravo to i desiti, mada ne obavezno u ovom "jedni protviv drugih" tonu. Nego dođe lik, kaže moguća je zloupotreba na ovaj i onaj način. Možda dođe neko drugi i kaže može da se enkriptuje ovo, a ono napravi tako da bi zahtevalo ogromnu zaveru za zloupotrebu. Onda prvi kaže ok, još uvek je moguća, ali malo verovatna, a ne mogu da dokažem da je neizbežna - valja! Ili kako god, samo argumentovano, razumno i bez demagogije, preteranih emocija, religije itd. Da ne pričam o tome što nismo ni zagrebali temu definicije "zloupotrebe" i razloga da je (ne) izbegavamo. :)

Nekonzistentno u smislu pristaješ na A, iako postoji mogućnost zloupotrebe, a ne pristaješ na B zato što postoji mogućnost zloupotrebe. Pa se ne zna da li je i zašto zloupotreba bitan aspekt. Pa npr: А=mobilni telefon, B=čipovanje.

Dakle, ostaje pitanje, jel ti tvrdiš da će biti zloupotrebe ili ne tvrdiš ništa, samo hoćeš da ćaskaš? :)

Ovako "raščlanjeno" je mnogo razumljivije šta je pesnik hteo da kaže :)... Što se tiča A i B sve to stoji sa jednom razlikom što A mogu da "zaboravim" gde i kad god hoću a B ne mogu... Problem kod argumenata u ovoj temi je (da te citiram) " što se "mogući scenariji" dešavaju u budućnosti, a sa sigurnošću predvideti budućnost praktično je nemoguće,"...
Dakle, ostaje pitanje, jel ti tvrdiš da neće biti zloupotrebe ili ne tvrdiš ništa.... ili samo hoćeš da analiziraš tudje postove? :p

Poslednja izmena:
Ovako "raščlanjeno" je mnogo razumljivije šta je pesnik hteo da kaže :)... Što se tiča A i B sve to stoji sa jednom razlikom što A mogu da "zaboravim" gde i kad god hoću a B ne mogu... Problem kod argumenata u ovoj temi je (da te citiram) " što se "mogući scenariji" dešavaju u budućnosti, a sa sigurnošću predvideti budućnost praktično je nemoguće,"...
Dakle, ostaje pitanje, jel ti tvrdiš da neće biti zloupotrebe ili ne tvrdiš ništa.... ili samo hoćeš da analiziraš tudje postove? :p
Ok, onda nije problem u mogućoj zloupotrebi, nego što postoji obaveza koja može dovesti do zloupotrebe? Onda možemo da zamenimo A sa, npr., obavezom prijave boravišta/prebivališta, plaćanja poreza, pa i samom obavezom pridržavanja zakona uopšte? Neko može da pronađe tvoju adresu sa namerom da ti naškodi, da nesavesno raspolaže parama koje daješ na ime poreza, da te izloži šikani... Zašto pristaješ na te obaveze, a ne na čipovanje?

Kao što rekoh, teško da bi se neko usudio da tvrdi da neće biti zloupotrebe, čak i sa izostankom dokaza da je moguća. Ja svakako ne tvrdim, a bilo bi nerazumno tražiti od nekog da to tvrdi i dokaže. Ako i kada bi se nakupilo dovoljno dokaza da je mogućnost za zloupotrebu u okvirima ostalih društvenih rizika verovatno bih tvrdio da je nekonzistentno koristiti to kao argument protiv čipovanja. Da, za sada hoću samo da ćaskam. :)

Ponovo, jel ti tvrdiš da je moguća, da će je biti ili ne tvrdiš ništa? :) I, ispade još važnije, da li tvrdiš da nešto što može biti zloupotrebljeno ne sme biti obaveza? :D

Pazite sad ovo,danas u firmi:
Da ne duzim,imamo kolegu koji zivi odmah pored firme,Kad kod zena ode negde on stalno cacka mob.Danas ga navatam na isto i iz zezanja kazem mani zenu sa chatovanjem,videces je popodne.On kao u poverenju mi pokazuje mobilni,na ekranu mapa i ide tackica...
Da skratim,covek paranoican,ugradio GPS u auto i prati zenin auto kad god mrdne.Instalirao joj neki SW u fon koji snima sve voice/data/geo komunikacije,takodje na kompu (osim geo jel...) Takodje kamere po stanu i u autima... na pitajne zasto,razlog..? Da ne izgubim dostojanstvo (odmah se setih Fly-a :))
Znaci,covek nije imao nikakvog povoda za to.Zena naravno pojma nema da je prate 24/7...

I ja se posle zapitah: ako obican covek sa minimalnim znanjem elektronike moze sve to da nabavi i odradi bez znanja "zrtve",sta onda moze neka "visa sila"?

Šta znam, slobodan si da imaš takvu, emotivnu reakciju, ali rečenica je bila upitna, tako da ne vidim šta može da škodi. A pitanja su legitimna jer se direktno odnose na tvoju izjavu. Posebno je čudno što bi se iz tvoje sablazni moglo zaključiti da pitanje ima toliko očigledan odgovor da je bilo besmisleno postaviti ga, a, opet, taj odgovor ne nudiš. Nepristrasan posmatrač bi se s pravom zapitao zašto, ako je već tako lako odgovoriti na pitanje, a odgovor, pretpostavimo, neće škoditi tvojoj tvrdnji, već je, opet pretpostavimo, učvrstiti, biraš da pišeš o (samo)ubistvu, inteligenciji, moralu, vređanju itd. umesto da odgovoriš. I s jednakim pravom zaključio da je onda verovatnije da su pretpostavke bile pogrešne. Da bi odgovor ipak škodio tvojoj tvrdnji. Da namerno izbegavaš da odgovoriš. A možda bi primetio i da si se koncentrisao na drugo pitanje, a prvo praktično ignorisao, osim što si koristio množinu kada si govorio o pitanjima. Pa bi mu verovatno i to bilo sumnjivo.

Da li se, na kraju, može zaključiti da ne postoji način da tebi neko pokaže da nisi u pravu? Da nema smisla diskutovati s tobom, da ti želiš samo da pričaš šta god ti padne napamet, bez obaveze da to što pričaš potkrepiš argumentima? Da li onda ja, u svojstvu urednika foruma, imam obavezu prema ljudima koji su ovde došli da diskutuju, ne da prate nečiji mikroblog, da te sprečim da kvariš ugođaj?

Sumnjam da će još jedna od "logičkih analiza" na koje si tako ponosan, ovog puta mog posta, bitno poremetititi njegovu dovoljno jasnu sadržinu i smisao, ali bar si ostao dosledan svom običaju. Primetio sam da, kada ti se nečije mišljenje ne dopada, redovno posežeš za nečim što bih slikovito nazvao "seciranje žabe", ili još bolje, "logička onanija", umesto da se fokusiraš na glavni smisao izrečenenog, što bi bilo normalno u jednoj neformalnoj komunikaciji, jer ovo nije ni sudnica, ni nekakav fakultet. Možda je to nekakva profesionalna deformacija, ali mislim da joj nije ovde mesto i jednostavno odbijam da u tome učestvujem. U svakom slučaju, žao mi je ako te je moj post do te mere uzdrmao da moraš pred svima da mi pretiš "silom", odnosno potežeš svoj moćni moderatorski status. Ja to baš i ne smatram junaštvom, ali kao što ranije naglasih, mnogo smo različiti! Samo ga ti koristi kako misliš da je najispravnije, (mikroblog, off topic, šta god ti se čini najprikladnije) ljudi i treba da znaju da sa tobom ovde nema "šale" i da si moderator koji će zaštiti ozbiljne učesnike u diskusiji! Ja želim da verujem da to nema veze sa tvojom sujetom, pa ako sam se ogrešio o pravila foruma, delaj!

Kad joj ugrade čip muž će imati 5 u 1 i biće mu mnogo lakše, znaće čak i kad joj se puls ubrza pre orgazma :-devil-::)

Ili kontra: Dragi,ocitavam brze pokrete desne ruke i ubrzan puls.Sta to radis u kupatilu?!

I ja se posle zapitah: ako obican covek sa minimalnim znanjem elektronike moze sve to da nabavi i odradi bez znanja "zrtve",sta onda moze neka "visa sila"?
Upravo! Zato je priča o tome kako da se bolje zaštitimo od korumpirane države i zlih korporacija jalova. Treba da pričamo o tome kako da vratimo državu pod kontrolu naroda. I, naravno, o tome kakav narod treba da bude da bi to imalo smisla. Hint: da glavno obeležje kulture diskursa ne bude nadglašavanje demagogija. :d

Sumnjam da će još jedna od "logičkih analiza" na koje si tako ponosan, ovog puta mog posta, bitno poremetititi njegovu dovoljno jasnu sadržinu i smisao, ali bar si ostao dosledan svom običaju. Primetio sam da, kada ti se nečije mišljenje ne dopada, redovno posežeš za nečim što bih slikovito nazvao "seciranje žabe", ili još bolje, "logička onanija", umesto da se fokusiraš na glavni smisao izrečenenog, što bi bilo normalno u jednoj neformalnoj komunikaciji, jer ovo nije ni sudnica, ni nekakav fakultet. Možda je to nekakva profesionalna deformacija, ali mislim da joj nije ovde mesto i jednostavno odbijam da u tome učestvujem. U svakom slučaju, žao mi je ako te je moj post do te mere uzdrmao da moraš pred svima da mi pretiš "silom", odnosno potežeš svoj moćni moderatorski status. Ja to baš i ne smatram junaštvom, ali kao što ranije naglasih, mnogo smo različiti! Samo ga ti koristi kako misliš da je najispravnije, (mikroblog, off topic, šta god ti se čini najprikladnije) ljudi i treba da znaju da sa tobom ovde nema "šale" i da si moderator koji će zaštiti ozbiljne učesnike u diskusiji! Ja želim da verujem da to nema veze sa tvojom sujetom, pa ako sam se ogrešio o pravila foruma, delaj!
Pa što sumnjaš, evo, isprati moj razgovor sa karanovicz, na dobrom smo putu da zaključimo da mogućnost zloupotrebe nije validan razlog protiv obaveznog čipovanja. Ostaje samo da objasniš zašto su povreda prava na izbor i zaštita dostojanstva validni razlozi. Sveli smo ti posao na dve trećine!

Ništa ti neće pomoći slikoviti nazivi. Nemam ništa protiv, lepo je to pročitati ponekad, ali dok ne ponudiš nešto konkretno upravo si ti taj koji "onaniše". Ono, po definiciji. I ništa ti neće pomoći analiza moje ličnosti, šta me čini ponosnim, šta me uzdrmava, da li sam sujetan, koji su mi motivi, konstatacija "različitosti" i sl., sve to spada u ad hominem. Pričamo o idejama, tačno da sam crni đavo tvoje je da svoje odbraniš. Ili odbiješ, pa da se ne smaramo više s tobom. A najmanje će ti pomoći ta kuknjava protiv nekakve sile, to već potvrđuje empirija. Bilo je takvih, glasnih u tvrdnjama, a slabih na argumentima kol'ko voliš. I svima je data šansa i svi su kukali kad su tu šansu odbili. Nije im pomoglo i niko za njima ne žali.

Elem, izneo si stav:

Mi smo se svi složili da su elektronski uređaji koji pomažu obolelima korisna stvar i podržavamo ih. Problem bi predstavljalo obavezno čipovanje ljudi, što se kosi sa pravom na izbor, vrši povredu dostojanstva i povećava mogućnost od zloupotrebe.

Šta je potrebno da ti se pokaže da bi taj stav promenio? Ako je nemoguće, onda raspolažeš s nekim informacijama kojima ostali ne raspolažu i siguran si u njihovu nepromenljivost. Budi drug, podeli to s nama. Ako je moguće možda ti je nešto promaklo, što s malo žablje onanije, il' kako već, može da se demonstrira. Računam da je za to velika šansa, pošto, ako sam te dobro razumeo, prezireš logiku i argumente, pa ih verovatno ni ne trošiš.

Poslednja izmena:
A) Bahati moderise ovu temu u ime BENCHMARKA
B) Bahati krijucke, u belim rukavicama, kaznjava svoje oponente, vredja ih i omalovazava ...na koji nacin direktno a osiono propagira samo jedno stanoviste.

Ako su tacni iskazi A) i B), onda je tacan i iskaz:
C) da BENCHMARK osiono, vredjajuci i koristeci silu, javnosti propagira samo jedno stanoviste.

E sada, da li Benchmark stvarno stoji iza nasilja koje Bahati sprovodi nad ljudima na ovoj temi ili se on samo otrgao kontroli?

Ja licno verujem da to sve nema nikakve veze sa Benchmarkom vec da se Bahati samo otrgao kontroli, da je malo zasmercov'o i prs'o.

...e sad, da li sam u pravu ili mozda pravim LOGICKU GRESKU nisam bas siguran pa bi mi elaboracija @Bahati dobro dosla. [emoji14]

P.s. samo sopaj po opomenama i banovima Bahati, jer kad pokusam da e oduprem tvom mrcvarenju onda je to ad-hominem ...a to sto ti radis meni i drugim oponentima nije. Tada ti nas prevaspitavas i brines o interesu foruma :D :D

I pre nego sto me banujes hocu da ti objasnim jer treba da znas ;) ...ako se moja tvrdnja nalazi na spisku mogucih onda nema logicke greske. Pa cak iako sam decidan i navodim samo jedan od x mogucih ishoda. Dokazi suprotno, negiraj tacnost mog stava da ce do zloupotrebe cipovanja IZVESNO doci i ja cu ti se izviniti. Ali ako ne dokazes onda ZAHTEVAM IZVINJENJE i brisanje "poencica" kojima si se izivljavao.

Pazi, moja tvrdnja je dakle - do zloupotrebe cipovanja ce IZVESNO doci, bilo kada, bilo gde! ...Slicno tvrdnji da ce do zemljotresa IZVESNO doci, bilo kada, bilo gde.

Bahati, koliko ti imas godina, kakav ti je obrazovni background? Cime se ti bavis u zivotu? Da li si ziveo u inostranstvu nekada?

Vrh Dno