Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Stoji, ali nece raditi nista da ga unaprede, mozda malo i zategnu "rucnu"..
Moraju da rade sve kao i do sada, inace krse uslove i rizikuju tuzbe i odstete u milijardama. Nije to srbski bizmis pa da mozes da radis sta oces!

Poslednja izmena:
Pa to i kazem, da M$ nije lud da dozvoli preprodaju kljuceva koji su dobijeni od upgrade-a, to se vec desilo sa windows 8, znam masu ljudi koji su kupovali kljuceve dobijene od win8 media centra upgrade-a i slicno
Ne možeš aktivirati sistem sa WMC ključem, to je onemogućeno odavno.

Gde žurite, daj prvo da vidimo šta će biti sa insider korisnicima , prvo će se to regulisati pa kasnije dolazi na red ovaj 29 jul i puštanje za "obične krisnike"

@Vuk40

Mozda je to za tebe glupo ali SP4 za XP naravno unofficial postoji i radi lepo... E sad ko ne zna za isti da postoji to je njegov problem..

http://www.softpedia.com/get/Others/Signatures-Updates/Windows-XP-SP4-Unofficial.shtml

Mislim da u Linux temi postoji neki red ovde ne postoji.

Ma ne, zasto glupo? dobro je da se i sa tim neko bavi, kazem koristim ga i ja.
Znam da postoji, ali ja ga koristim samo za net, tako da ga instaliram nema potrebe ili?

Nemas potrebe ako ga koristis samo za net ;)

jel se zna kad ce ovaj 10134 build? presao bi odmah, nego da ne bude samo sto instaliram 10130 da odma izbace njega...vidim da je za prosli bilo 9 dana, sa 10122 na 10130..
i jel bolje da odradim upgrade preko aplikacije ili ovako sto skidam .esd pa da ga prebacim u iso? posto ne znam na koiju ce mi verziju upgradeovati..

Poslednja izmena:
Nadam se u ovaj build da pocne i mene da zeza, necu da budem crna ovca ovde...

Poslednja izmena:
Are there any qualification requirements?

The only requirements are that a) your device is compatible, and b) you’re running genuine Windows 7 Service Pack 1 (SP1) or Windows 8.1 (Update).

Windows 10 is designed to run on Windows 7 and Windows 8.1 PCs. That means your device is likely compatible and will run Windows 10.*

nadji neku matoru tv kartu i dodji da places sto ne radi na 10tci. :)

How long does it take to install the upgrade?

Plan for about an hour for the installation. Newer devices may only take 20 minutes, and older devices may take more than an hour.

Can I turn off the notifications?

Yes. Click “Customize” in the System Tray and turn off the Get Windows 10 app notifications in the menu that comes up.

Poslednja izmena:
Are there any qualification requirements?

The only requirements are that a) your device is compatible, and b) you’re running genuine Windows 7 Service Pack 1 (SP1) or Windows 8.1 (Update).

Windows 10 is designed to run on Windows 7 and Windows 8.1 PCs. That means your device is likely compatible and will run Windows 10.*
How long does it take to install the upgrade?

Plan for about an hour for the installation. Newer devices may only take 20 minutes, and older devices may take more than an hour.

Can I turn off the notifications?

Yes. Click “Customize” in the System Tray and turn off the Get Windows 10 app notifications in the menu that comes up.

Sta ti je druze, jel suncanica?

Will Windows Media Center be available in Windows 10?

Windows Media Center is not part of Windows 10 and won’t be available after upgrading to Windows 10. If you use Windows Media Center, we will alert you during upgrade that Windows Media Center is not available on Windows 10. We know that some users use Windows Media Center to play DVDs, and we are providing a free DVD playback app in Windows 10 for Windows Media Center users.

@ -Frosty- od kuda si?

Preveo sam potpis, mozda baci neko pivo..nikada se ne zna.:)

nama kolko vidim...sa mak ključenzima koji smo aktivirali win 8.1 ne stiže taj update :D pitanje je kako da nađem serijski(ne onaj koji sam upotrebio u telefonskom aktiviranju), imam product id: ali nemam installed key, tj imam, ali sve BBBB-...na tu foru prekriven.. na više načina pokušano i preko skripti i preko dodatnih programčića ali isto...da li je istina da neki instaliraju win 7 sa daz loaderom, nađu ključ recimo u aidi64 i prodaje ključ za free upgrade na win10...mislim mogao bih i ja da se bavim ilegalnim biznisom ; :D

nama kolko vidim...sa mak ključenzima koji smo aktivirali win 8.1 ne stiže taj update :D pitanje je kako da nađem serijski(ne onaj koji sam upotrebio u telefonskom aktiviranju), imam product id: ali nemam installed key, tj imam, ali sve BBBB-...na tu foru prekriven.. na više načina pokušano i preko skripti i preko dodatnih programčića ali isto...da li je istina da neki instaliraju win 7 sa daz loaderom, nađu ključ recimo u aidi64 i prodaje ključ za free upgrade na win10...mislim mogao bih i ja da se bavim ilegalnim biznisom ; :D
istina je :) prodao sam nekoliko kopija...da ne bude bana, dosta o pirateriji na forumu ;)

Sta se napravi od teme? stigose pirati...i Frosty je tu.

Ja reko da bacim par vesti, ako je neko vec pisao o tome, izvinjavam se.

taj FAQ si mogao elegantno da linkujes,ili komplet pejstujes u spojleru,nije bilo potrebe da ga stavljas u nekoliko postova.

Ima dosta ljudi koji se zale da im ne radi, nekome se ne svidja kako izgleda
neki nisu spremni na promene, nekima posle XP ne vredi nista...
Razloga koliko volis...

Eto i kod tebe radi bez problema kao i kod vecine.
E sad sto ima ljudi koji imaju probleme treba i ja da napljujem windows 10
da bi svi bili srecni.

Ali ti ljudi IGNORIŠU činjenicu da je sigurnost i funkcionalnost Windows-a 10 UMNOGOME poboljšana čak i u odnosu na Windows 8.1, a kamoli u odnosu na prastari XP (o njemu da i ne pričamo bolje).

Drugo, uvek postoje nezavisni programi koji vraćaju klasični Start Meni iz Windows XP-a, npr Classic Shell i drugi besplatni. Samo takvim ljudima je teško da objasniš da se sve može skoro doterati da bude po tvom, pomoću rešenja nezavisnih proizvođača. To upravo radim i ja, jer npr Classic Shell koristim već 4 ili 5 godina bez pauze.

Inače, za vikend ću, iskreno se nadam, naći dovoljno vremena da instaliram Windows 10 build 10130 x64, trenutno sam još uvek na Windows 7 x64 Home Edition.

P.S. Zna li neko kako da se napravi Live verzija Windows 10 od bilo kog ISO fajla ? Kako to da nisam nigde mogao da nađem ? Ako neko zna molim da kaže ovde i da mi da link. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Jeste,das 150$ za sistem i onda gubis vreme i zivce pokusavajuci da ga napravis da izgleda kao nesto sto si koristio pre deset godina i sto je svima bilo dobro,ali je onda nekom pacijentu palo na pamet da eksperimentise!! I kako ti znas da je na win 10 sigurnost i funkcionalnost u mnogome bolja od ranijih op sistema kad se finall release jos ni ispilio nije,a i opste je poznato da prvi win kad se pojavi nikad nije valjao i radio kako treba (bar do pojave prvog veceg service packa).

@kosta10 jesi li probao da pustis neki H265 na win 10, el kida procesor?

proday:

nije svima,meni se lolipop izgled ni kod viste ni kod sedmice nikad nije svidjao.win8 je jos u TP ciklusu bio odlican po pitanju stabilnosti,drajverima i sl,druga je stvar sto su od tog starta ljudi napravili toliku stvar.radi se o tome da ljudi mrze promene i to je to.

Nazad
Vrh Dno