Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Malo pre mi je na taskbaru iskocila ikonica za Windows 10 free upgrade (imam Windows 7 Pro). Kazu da treba sto pre rezervisati kopiju... ako neko zna koliko traje ovaj period neka javi.

To ti je pokupio windows update , ako hoces da ostanes na sedmici ugasi ga i izbrisi problematican KB!

Meni je isto izaslo obavestenje da rezervisem kopiju Windowsa 10, na 8.1. Ne mora nista da iskljucuje, i ako si rezervisao, mozes otkazati rezervaciju. Ja sam se registrirao, pa cu videti, u principu sam zadovoljan sa 8.1, posto ga uz par twekova koristim kao 7-icu.

El dobio neko sa krekovanom verzijom win 7/8.1 ? :D samo pitam :)

Me too i šta sad? Da li se prijaviti ili ne pitanje je sad šta mi je činiti?

@Bivis LOoooOL a cek bio je neki KB update? Posto uvece oko 23h ja to nisam dobio :) znaci sigurnost povodom kljuceva na 8.1 je generalno banana :D
Koristim i TP a oni mi sad daju upgrade sa 8.1 e necu :) hocu samo insider verziju da furam i tu da dobijem nafogradnju na full sistem a za svaki slucaj 8.1 da imam u steku.

Poslednja izmena:
Windows 10

Mene zanima poenta settingsa i control panela u isto vreme? I zasto su tu dva potpuno razlicita interfejsa? Ajd ako je to sto je preview pa kapiram, ali ako ovako ostane ovo je smejurija.

Isto tako u search kad ukucan control panel on mi pronadje realtekov panel za podesavanja, a contol panel jok. Aj dont anderstend, zar im nije lakse da odrade sve ispocetka nego sto ovako seku usi krpe dupe

Poslednja izmena:
Ja se polakomio jutros i prihvatio rezervaciju. Sad sam se ipak predomislio, pa ne znam sta da radim. Kako da se "resim" svega vezanog za ovo?

Mene zanima poenta settingsa i control panela u isto vreme? I zasto su tu dva potpuno razlicita interfejsa? Ajd ako je to sto je preview pa kapiram, ali ako ovako ostane ovo je smejurija.

Isto tako u search kad ukucan control panel on mi pronadje realtekov panel za podesavanja, a contol panel jok. Aj dont anderstend, zar im nije lakse da odrade sve ispocetka nego sto ovako seku usi krpe dupe

Tranzicija , Miletova naravno :D hoce polako da te pripreme na modern UI :)

Ja se polakomio jutros i prihvatio rezervaciju. Sad sam se ipak predomislio, pa ne znam sta da radim. Kako da se "resim" svega vezanog za ovo?
U sustini neces ni znati, samo posle jednog restarta ili ponovnog
ukljucivanja kompa, krenuce carolija...:D

Nisam siguran ali proveri mozda ga je vec skinuo ili ga skida.

Ok ide lagani uninstall i vracanje na 7. Ne trpim interfejs svinjarije.

reserve a free upgrade i ja dobih, isao na skip email :)
U svakom slucaju bi stavio 10tku kad izadje pa ak ne valja, lako je vrnuti na 7,ili 8.1 to je bar najmanji problem :)

Eto nase trziste ne pokazuje entuzijazam povodom W10, i kako sad ti da u IT sektor predjes na W10 ... Pa mozda za par godina, nece to tako brzo sigurno, i oprt nastaje stari problem, ljudi vide W10 pa se misle da mozda ne, kad ono izadje GDR ili kako vec i onda odustanu od upgrade-a :D
Daj boze da u Srbiji ima 1% Entuzijasta, tuzno.

Bar danas ima izbora, 4 windowsa, 9 Linuxa, SteamOS, Haiku....

Ne vidim ni 1 razlog shto otpisivati win 10....
Ima dosta ljudi koji se zale da im ne radi, nekome se ne svidja kako izgleda
neki nisu spremni na promene, nekima posle XP ne vredi nista...
Razloga koliko volis...

Eto i kod tebe radi bez problema kao i kod vecine.
E sad sto ima ljudi koji imaju probleme treba i ja da napljujem windows 10
da bi svi bili srecni.

Ima dosta ljudi koji se zale da im ne radi, nekome se ne svidja kako izgleda
neki nisu spremni na promene, nekima posle XP ne vredi nista...
Razloga koliko volis...

Eto i kod tebe radi bez problema kao i kod vecine.
E sad sto ima ljudi koji imaju probleme treba i ja da napljujem windows 10
da bi svi bili srecni.

To shto nekima ne radi, ja bih pre preveo NIKOME ne radi kako treba ali to shto smo probali nije official release...ne vidim problem u tome :/

buni me to ako ja tamo dam svoj MS mejl da li će ta verzija windowsa biti vezana za taj email akaunt, tako da će videti da taj akaunt nema plaćen Win pa mi ispostave rč da platim isti.

Ne mogu da ti ispostave nikakav racun, jer ti nista nigde nisi potpisao.Znaci ne mogu ti apsolutno nista!

Pa napravi neki novi mail pa im daj, jel to toliko tesko!?

Nije reč o težini napraviti novi mejl nego o tome da ti postojeći win ne sj.bu time da im pošalješ mejl i skontaju da nemaš licencu, ali da ne paranoišem sačekaću da izađe finalna - butabilna verzija pa sa usb-a instaliram na ssd koji još nisam kupio :/ za sada ne bih da kvarim 7 koja ok radi.

Poslednja izmena:
Meni je zadnji KB update bio 24. maja, nista posle toga. Jedino da su odradili nakakav "push" kroz windows za sve korisnike, ja sam mislio da upalim update da vidim taj KB, kad ono prozorcic dole u cosku, dakle schrödinger’s windows :)

Inace desni klik na ikonicu pa "get to know windows 10". Imate kompletan Q&A.

Nije reč o težini napraviti novi mejl nego o tome da ti postojeći win ne sj.bu time da im pošalješ mejl i skontaju da nemaš licencu, ali da ne paranoišem sačekaću da izađe finalna - butabilna verzija pa sa usb-a instaliram na ssd koji još nisam kupio :/ za sada ne bih da kvarim 7 koja ok radi.
Ako hoćeš da se igraš sa 10kom, imaš dobru mašinu da staviš u VM ili u dual boot. Netreba ti nakakv hotmail ili MS accont, može da radi sa lokalnim sasvim dobro.

Danas dobio poruku oko rezervacije
Win 10 na piratckom 8.1 :) e sad ostaje da vidimo dali ce napraviti upgrade ako progje onda instaliram aida64 da vidim koji je kluc i sa njega da napravim posle cistu instalaciju ako ne idemo na varijantu da cekamo aktivator :D

Meni na Win7 javilo isto za update za 10-ku

Nazad
Vrh Dno