Šta je novo?

LG G3

Reko ajde cisto da probam neki CM rom, uradio nandroid backup i flesnuo Resurrection Remix LP v5.4.5. Posle kraceg koriscenja nekako se sje*es kad skontas da telefon moze da radi duplo brze sa postojecim hardverom... :) Fon stvarno leti ali je kamera osetno losija a i graficki procesor izgleda ne izvlaci maksimum i ima neke sitne bug-ove, npr sada sam pricao nekih 10+ minuta i u toku razgovora kada sam ga odaljio od uveta nije mi ukljucio ekran, tek kad sam stisnuo power dugme ukljucio se i poceo da radi normalno... Kad bi LG samo dao driver-e za kameru, grafiku,... to bi bio posao :) Teracu ga jos par dana da vidim da li ce me te sitnice izludeti... U svakom slucaju promena prija. :)

Ja guram Bliss ima vec neko vrijeme, ima tih sitnih bagova sa vremena na vreme ali u globalu nista frustrirajuce... probao sam onaj Poljakov dan-dva... ne mogu jednostavno je sporo, brate pritisnem dialer dok on otvori ja zaboravim koga sam krenuo zvati.. onda boje na ekranu isprane, uzas, nema bjele nikako sve baca na zuto... da nema ovih CM-ova prodavao bih ovo cudo

Poslednja izmena:
Ajde preporucite mi neki ROM za koriscenje, bitno je da je zaista brz, bez lagovanja, itd. Ovaj cloudy je realno nikakav, isti djavo kao stock, bas je ispalo kao sto je djole rekao - radio prva 2 dana predobro, sad radi gore od stocka. Jako me nervira ovaj usporeni rad, ovo povremeno seckanje tokom listanja pocetnih i meni kartica, znaci dajte neki rom gde je na njemu sve to ispeglano i gde stvarno sve radi neuporedivo brze i fluidnije.

Ajde preporucite mi neki ROM za koriscenje, bitno je da je zaista brz, bez lagovanja, itd. Ovaj cloudy je realno nikakav, isti djavo kao stock, bas je ispalo kao sto je djole rekao - radio prva 2 dana predobro, sad radi gore od stocka. Jako me nervira ovaj usporeni rad, ovo povremeno seckanje tokom listanja pocetnih i meni kartica, znaci dajte neki rom gde je na njemu sve to ispeglano i gde stvarno sve radi neuporedivo brze i fluidnije.
Ja sam bio na bliss i rmx-u ali mi je pravio problem sa tastaturom i kresovao je pozive. Sta znam, cloudy ne radi na tom romu, mozda sacekati neki drugi stock based.

Probaj KNVirus, imaš na xda i na htcmania forumu, nova verzija na v20p, meni bar ne štuca. Ako nećeš stock probaj AICP, probao sam i ok radi, ali posle izvesnog vremena sam imao osećaj da sam opet na malo bržem GS2 pa sam se vratio.

Nikad neću razumeti to igranje sa ROM-ovima na flagship modelima zarad par jedva vidljivih procenata ubrzanja rada, a često i na uštrb nekih osnovnih funkcija... Ja sam to radio i stvarno profitirao na starom HTC Wildfire-u ili OT-990 i sl, ali na G3... No way Jose.

No dobro, to sam samo ja, ignore me :).

zar ti nisi bio oduševljen kako telefon leti kad si ga uzeo? :)

nema bolje od stock. taj cloudy i jeste stock, ne znam što ga računate u custom. čovek obrisao bloat, ubacio supersu i viper audio i sad je to custom rom. trt. nije ovo nexus pa da ima dobrih romova :D stavi nova launcher umesto fabričkog. stavi chupachups kernel i u njemu lionheart governor. uradi i undervolt. obriši sve što radi u pozadini a ne treba ti. to što dobiješ je max koji može da se izvuče iz G3 sa trenutnim sw. AOSP poluproizvode ne računam.

Da li neko moze detaljno da pojasni svrhu flesovanja drugog kernela, prednosti, mane , rizici itd itd

Da li neko moze detaljno da pojasni svrhu flesovanja drugog kernela, prednosti, mane , rizici itd itd
Nista posebno sa kostim kernela dobijas zavisi od kernela dobijas bolju anatomiju baterija bolje a da ne izgubis na performanse, moze da pravis overclock i underclock isto i to zavisi od samog kernela dali je devoloper odlucio da otkluca kernel za clockove i slicno

Jel vi čitate datume vesti koje kačite...

Posto je 5.1 najavljen uskoro, na 5.0 sam rootovanom, kakva je procedura sa rootom, dal ce stici update ota normalno i da li posle updatea gubim root? Pa cu morati sve izpocetka?

Ako si na official romu dobićeš apdejt ali ćeš posle urađenog apdejta(pod uslovom da imaš stock recovery) izgubiti root.

Nije još zvanično najavljen datum, ali se priča dosta da će uskoro biti.

Dok zvanicno ne bude ne verujem jer ako puste 5.1 dosta ljudi nece preci na G4 sto je njima cilj jer osim kamere ne nudi nista..kome nike bitna kamera ostace na G3 a dobice funkcionalnost G4 plus i UI sa G4 sto se LGju ne isplati.

Daj boze da stigne 5.1 ali za sada sam skeptik po tom pitanju

Bice 5.1 100% a mozda ce i dalje ici, nikada do sada nije prekinut razvoj posle godinu dana... Samsung je za S4 najavio 5.1 a vec imaju 5.0.1 a ne za S5. Kada bi LG sada prekinuo razvoj mislim da ga vise nikada ne bi kupio kao i dobar broj ljudi.
5.1 je odlagan na G3 zbog izlaska G4 ali nikako nije obustavljen (nadam se :) ) tako je bar do sada bilo kod svih proizvodjaca.

Pa većina je dobila 5.0.1, 5.0.2 i sl...verovatno se ne radi o nekim velikim updateovima ali mi smo i dalje na 5.0.
Zato mislim da će na kraju možda jedino na mišiće da se isboksuje 5.1 u najgorem slučaju

Ne razumem zašto jedino na mišiće možemo da dobijemo 5.1? Imaćemo najnormalnije podršku još najmanje godinu dana, ne razumem tu nesigurnosti u dobijanje update-a.

Inače izgleda da mi je otišao original kabl od punjača, stavio sam ga sinoć pred spavanje na punjač, jutros je bio tek na 60% i pisalo je 4 hours remaining, kada sam uzeo kabl od nekog Asus-ovog tableta završio je do 100% za 40 min. Sreća pa nije adapter otišao, valjda neće da mu smeta kabl.

Interesuje me kako ste generalno zadovoljni baterijom, bacite neke screenshot-ove kad stignete.

Ne razumem zašto jedino na mišiće možemo da dobijemo 5.1? Imaćemo najnormalnije podršku još najmanje godinu dana, ne razumem tu nesigurnosti u dobijanje update-a.

Inače izgleda da mi je otišao original kabl od punjača, stavio sam ga sinoć pred spavanje na punjač, jutros je bio tek na 60% i pisalo je 4 hours remaining, kada sam uzeo kabl od nekog Asus-ovog tableta završio je do 100% za 40 min. Sreća pa nije adapter otišao, valjda neće da mu smeta kabl.

Interesuje me kako ste generalno zadovoljni baterijom, bacite neke screenshot-ove kad stignete.
Nesigurnost zato sto je to android [emoji6] proizvodjacima se vise isplati da non stop izbacuju nove uredjaje sa novim sistemom nego da rade na sistemu za starije uredjaje kao npr Apple sto radi...

Dok Apple izbaci novi telefon, drugi izbace po 2 flagshipa i batale update za prethodnu generaciju flagova...

Zato i kazem ako se isto ponovi sada sa LGjem ja cu preci na drugu platformu...da li iOS ili WP videcemo...

Ovi iz LG su ispali zesci slepci sa tim lollipopom, kad je izasao G3 odmah su se hvalili kako ce lolipop pre nego na Nexus samo da bi osigurali prodaju, dobili smo osakacen lolipop... Sad kad je G4 izasao nista se vise ne prica o update-u dalje.
Zato i ja razmisljam o prelasku na Samsung ili Nexus kad dodje vreme.

Poslednja izmena:

Ja razmišljam o promeni platforme...samsung,lg,HTC...manje više su svi isti..ne trebaju meni quad corovi,octa corovi i sl *******cije kad ja koristim 30% te snage generalno...meni treba stabilan software sa podrškom u nekom dužem periodu

Ja razmišljam o promeni platforme...samsung,lg,HTC...manje više su svi isti..ne trebaju meni quad corovi,octa corovi i sl *******cije kad ja koristim 30% te snage generalno...meni treba stabilan software sa podrškom u nekom dužem periodu
Počele su da kruze glasine o Androidu M i kazu da se fokusiraju na stabilnost sistema i uštedi baterije. Ovo sve sto je izaslo u prvoj polovini godine stvarno nije vredno kupovine ponajviše zbog baterije. Ali eto ceka nas taj Android M, OnePlus Two, novi Nexus, jos po neki kvalitetan Android do kraja godine, tako da bih mu ja jos neko vreme dao sansu :) Androidu generalno.

Probah ja jednom. Praznio se do 17h svaki dan ta dva meseca koliko sam izdržao i otišao je po istoj ceni po kojoj je kupljen nov. Ali dobro, barem je cenu zadržao ako ništa drugo.

Meni baterija najmanji problem. I G3 punim skoro svaki dan...software i podrška za isti je meni bitnija...

Počele su da kruze glasine o Androidu M i kazu da se fokusiraju na stabilnost sistema i uštedi baterije. Ovo sve sto je izaslo u prvoj polovini godine stvarno nije vredno kupovine ponajviše zbog baterije. Ali eto ceka nas taj Android M, OnePlus Two, novi Nexus, jos po neki kvalitetan Android do kraja godine, tako da bih mu ja jos neko vreme dao sansu :) Androidu generalno.

Novi Nexus čekam da vidim šta će ponuditi...ako opet bude ko Motorola i po ceni i po izradi definitivno će mi olakšati prelazak :D

Ja sam presao na note 4. Moram priznati da sam zadovoljan prilicno. Svakako nije ista klasa ali i G3 je odlican telefon. Dobice m sigurno, cak se prica i da ce g2 dobiti m. LG gresi kod sw mnogo, rade na razvoju update-a za sve telefone i onda ne naprave lepo. Pogledajte tipa l7 2, l9 2, itd. Inace G4 se podosta razlikuje od G3, svakako ce to biti zanimljiva kupovina. M ce kako najavljuju biti fokusiran na optimizaciji rama i poboljsanju baterije sto mi nekako deluje da direktno utice na smanjenje brzine ali dobro.

Ovi iz LG su ispali zesci slepci sa tim lollipopom, kad je izasao G3 odmah su se hvalili kako ce lolipop pre nego na Nexus samo da bi osigurali prodaju, dobili smo osakacen lolipop... Sad kad je G4 izasao nista se vise ne prica o update-u dalje.

takodje sam iz istih razloga prodao G3 i rešio se nedovršenog proizvoda..........šteta jer je telefon sam po sebi super

Vrh Dno