Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Skinuo sam ISO 10074 i otpakovao ga.I sada imam u fajlu ponudjeno "setup.Da li preko toga pokrećem instalaciju ili? Kada tu pokrenem onda mi on kao nešto proverava update.Kako da namestim da mi instalira na posebnu odvojenu particiju? Molim vas pomoć....

Pa napravi bootabilan usb, pa mu u BIOSU stavi da podize sistem sa tog usb-a i trebala bi da krene klasicna instalacija win-a.

Pa napravi bootabilan usb, pa mu u BIOSU stavi da podize sistem sa tog usb-a i trebala bi da krene klasicna instalacija win-a.

Znam za taj nacin,Ali ja bih bas ovakav nacin,da mi win 10 bude na posebnoj particiji.Kako to da namestim

Za one koji stalno updejtju Win 10, build xxxxx, na noviji sta ce se desiti kada izadje finalna verzija ?
Da li ce se test build automatski updejtovati na finalni ili ce morati Format c: ?

jasna stvar.

lično bih odma instalirao linux na fon, da su drajveri za gsm module dostupni.
ali svi dobro znamo da je to stvar "nacionalne" bezbednosti.

sve ove pogodnosti nam nisu date da bi nama bilo "lepo' , nego da se ovce ne bi odvajale od stada.
A šta je Ubuntu Touch?

Sto se tice 10-ke, uopste nije losa, veoma dobar koncept koji mi se puno svidja... Ali imam jedan problem, kada igram AC Unity, posle svakih 10-20min samo mi pukne ACU.exe stopped working, I to me uzasno iritira, a ne znam koji je razlog. Nema sta primetno bolje radi na 10-ki u odnosu na 8.1, ali dzabe kada ne mogu da igram kako treba, pa ako moze neko da mi pomogne. Da napomenem da se radi o originalu, nije pirat... Ostalo radi sve super!

Sto se tice 10-ke, uopste nije losa, veoma dobar koncept koji mi se puno svidja... Ali imam jedan problem, kada igram AC Unity, posle svakih 10-20min samo mi pukne ACU.exe stopped working, I to me uzasno iritira, a ne znam koji je razlog. Nema sta primetno bolje radi na 10-ki u odnosu na 8.1, ali dzabe kada ne mogu da igram kako treba, pa ako moze neko da mi pomogne. Da napomenem da se radi o originalu, nije pirat... Ostalo radi sve super!
To mi lici na drajvere ili pregrevanje.
Koji drajveri?

Poslednji beta drajveri od amd-a... Ne pregrevanje nije sigurno grafika nije presla 55c, a ostale igre BF4 i FIFA 15 rade bez problema, samo se kod Unity-a ovo desava, nazalost...

Spusti klokove, mozda ti se greje naponska graficke.
Probaj sa omega drajverima mozda su stabilniji.

Hvala @Darkodar sada cu da ga probam cim skinem pa javljam sta sam uradio!

Ma ozbiljno, a Android nije?
U svakom slučaju, trenutno je veoma loše poslovno da prave takve rupe, i idu u drugom pravcu koliko vidim. Verovatno će i Skype uskoro da povrati enkripciju.
Pravljenje rupa je mač sa dve oštrice, kako su mnogi eksperti rekli, i bazira se na ubeđenju, da samo oni znaju i mogu da koriste rupe.
Što nije tačno, svako može, i da je to katastrofa koja čeka da se desi, i da može biti upotrebljeno protiv njih.

Mislio sam na desktop OSove, pogresio sam kada sam napisao iOS. Za mobilne je situacija jos gora, jer mnogo bolji uvid u kretanje, ponasanje, kontakte i ostalo mogu da pruze od desktop OSova.
A to sto je pravljenje rupa "mac sa dve ostrice"-niko i ne pita Google, MS i Apple da li hoce ili nece da prave rupe, vec im se kaze/naredi sta ce da urade. To je regulisano tajnim odredbama zakona o sigurnosti (realno spijuniranju) zemlje porekla (US).

Jok, korporacije imaju više moći, nego tajne službe. Stvar je u tome što naplaćuju ogromne svote za svoje troškove davanja podataka.
Verizon je valjda naplaćivao 20 milona NSA.
Čisto finansijska računica. A pošto ih sada odbacuju u Rusiji, Kini, Nemačkoj.
Računica je da nemaju rupe.
Kapitalizam je sveta reč u USA.

Naravno, Rusija dokazano radi istu stvar, čak i gore. Ali ajde da se pravimo.

Jok, korporacije imaju više moći, nego tajne službe. Stvar je u tome što naplaćuju ogromne svote za svoje troškove davanja podataka.

Heh. To je uobicajena pretpostavka u Evropi, da korporacije imaju vecu moc u svemu. Totalno netacno. U stvari, do pozicije moci su i dosli tako sto su igrali lopte kako im je receno. Imaju vise moci oko odluka da li ce u Senatu da bude izglasan zakon o ovome ili onome iz biznis sfere, ali kada je u pitanju national security - cute i slusaju. Tacno se zna do kojih granica ide njihova moc, i vezana je za ekonomsku sferu,ne za bezbednosnu, u kojoj nemaju nikakvu moc.

Poslednja izmena:
A ko uspostavlja bezbednost?
FBI je promenio svoj posao u nacional security. Jer to donosi pare iz budžeta. Ta odluka, i ignorisanje njihovog posla, je dovela do ekonomskog kraha 2008.
Tako da ne. Vrhovni sud je rekao da je novac govor. I korporacije su ljudi.
Nacionalna sigurnost je mazanje očiju, i kad mogu da izbegnu plaćanje poreza, mogu i sve ostalo kako hoće. Zakone pišu oni.

Nisam uspeo da instaliram te drajvere jer nisam znao kako, pokrenuo sam kada se otpakuje onaj cccu2 fajl, on je kao nesto otpakovao, ali se nista nije desilo, tako da ne znam sta radim, pa se komp malo zaglupio, onda sam skinuo omega drajvere I ocistio od beta drajvera komp, ali I dalje je isto AC puca posle 15min, a npr FIFA u onim cut scenama kada se da gol na drugom ponovljenom pada fps na 20 I veoma iritira, mislim to je bilo I pre ovog eksperimenta, tako da je do Win10-ke, I pokusam sam da vratim 8.1 ali kada dodje do onog dela kada treba da ti ponudi sta da radi sa fajlovima samo fejluje, I ne moze da nastavi instalaciju tako da sam za sada osudjen na 10-ku, iskreno ocekivao sam bolje performanse u igricama, a dobio gore :d

Naravno.
To im pise na novcanici od 1 USD, zar ne.

Gresis. Da ne bih nastavljao sa offtopicom, reci cu samo ovo: tacno se zna dokle ko dopire. Ne moze Apple da odlucuje o bezbednosti zemlje koliko god para imao. Njima upravo zato daju da budu najveci u IT sektoru, zato sto igraju igru. Ako mislite da Apple ili MS se nesto pitaju, debelo gresite. Iako ogromni, oni su sitna riba za konglomerate multinacionalnih kompanija koji upravljaju stvarima (par desetina m.k.). Toliko.

edit: mali hint: rat moze bez ajfona,ali ne bez oruzja, goriva, hrane i lekova. o stvarima rata ne odlucuju fensi šmensi kompanije ala Apple.

Poslednja izmena:
Jel ovo tema o Windows 10 ili o teorijama zavere i slichno??? :lupko:

O bezbednosnim propustima windowsa 10 i backdooru,dakle totalni ontopic :p

Oculus rift me uopšte ne zanima, jer smo već u simulaciji. I ne igra mi se mini game.

Da se ostavimo teorija zavere, evo nekoliko novosti o 10ki, s'obzirom na broj "Non-genuine" wondows kod nas može biti zanimljivo:
http://www.zdnet.com/article/micros...pgrade-for-non-genuine-users/#ftag=YHFb1d24ec
http://www.ibtimes.com/arrr-pirates-wont-get-free-upgrade-windows-10-1925148
Gejmeri mek počnu sa skupljaju pare, evo šta će terbati za Oculus rift:
http://www.theverge.com/2015/5/15/8612027/oculus-rift-pc-recommended-specs

Microsoft pokušava da se "otarasi" starijih verzija svog OS-a ali im nešto baš i ne ide od ruke. Čak i sa opcijom da ponude besplatno Windows 10 i piratima ne znam koliko bi u tome uspeli. A tek ovako da samo genuine Windows korisnici mogu besplatno da nadograde... Nisam baš siguran u njihov uspeh. Mislim da će čak i mnogi koji imaju genuine Windows odbiti nadogradnju jer su već navikli na sistem koji koriste i neće hteti da to menjaju.

Ako sam OS ne ponudi neke značajno bolje performanse ili neke funkcije koje će ljudima stvarno trebati što bi menjali postojeće sisteme na koje su navikli i koji im dobro rade. Pročitah negde na netu jednu od "prednosti" Win 10 u odnosu na Win 8.1 - možete da koristite Edge (Spartan)! Right, samo zbog toga ću da promenim ceo OS.

Da se razumemo, jedini nedostatak Windows-a 8 i 8.1 u odnosu na Windows 7 je Start a to se lako rešava instaliranjem jednog od 10-ak besplatnih programa koji dodaju Start dugme. Pa ni sa tim Windows 8.1 nije zaživeo i ljudi su ostali na 7-ci i XP-u. A kad smo već kod Start-a ovaj na Winodws 10 mi deluje pomalo bezveze. Nekako je previše veliki sa ovim ModernUI sličicama. Valjda će moći da se uklone i smanji veličina tog prozora.

Poslednja izmena:
A kad smo već kod Start-a ovaj na Winodws 10 mi deluje pomalo bezveze. Nekako je previše veliki sa ovim ModernUI sličicama. Valjda će moći da se uklone i smanji veličina tog prozora.
Kad se uklone one modern kockice i izbaci search start u win 10 postaje savrsen, maltene sve programe pokrecem pritiskom na taster win i pocnem da kucam ime programa.. Definitivno ostajem na W10

Prilozi

• ss.png
    ss.png
    39.6 KB · Pregleda: 176
Lol. Znači Win7 style Start i dalje pobeđuje :)

E, to je već bolje. Možda ga i ja probam. U stvari, probao sam ga tako što sam odradio ugrade na Windows 8.1 ali je to izazvalo neki problem i CPU mi je stalno bio na 50% pa sam obrisao sistem posle par sati i iskoristio priliku da instaliram Windows 7 pošto mi neki Avisynth filteri i jedan dodatak za foobar ne rade na Windows 8.1. Sačekaću sledeći ISO i svežu instalaciju jer nisam siguran da li je ovaj moj problem bio zbog baga u Windows 10 ili zato što sam odradio nadogradnju sa Windows 8.1 pa da se ne zezam 2x.

Vrh Dno