Šta je novo?

Wolfenstein: The Old Blood

moze li ovo njesra da radi na fix 60fps. Gledao sam po youtube-u tako bangavo radi da je to zlo... konkretno na GTX970.

Ajde mi samo objasni koja je razlika igranja u 60 fps i primera u 40??? Sta nece ti igra raditi neces nesto videti ili sta? Mislim je*ote ala ste se nalozili to da imate 60 fps-a pa to je strasno. Da malo manje patite od toga 60 fps a vise igrate i uzivate bolje bi vam bilo a ne non stop da merite patku jel vam radi ili vam ne radi!

igrao sam prethodni odlican je i ovaj je verovatno.... ali mi se engine ne svidja, bas mi je jadan i koje kakve sitnice... i to mi je njesra.

Kako mozes da kazes da je nesto njesra a nisi to ni probao? To je isto da kazes gledao sam kako komsija j*be zenu ali mi se ne svidja kako je j*be pa ja necu ni da probam!!! Ili da kazes losi su oni kolaci sto se reklamiraju u restoranu ne svidjaju mi se na izgleda pa necu ni da idem da ih jedem.

Sledeci put kada imas neku kritiku prvo nesto probas pa tek onda sudis o bilo cemu ne mora to da bude igra nego sve u zivtu se proba pa tek onda znas razliku jel ti se nesto svidja ili ne svidja. Do tada tisina!!!

Poslednja izmena:
Razlika je ogromna.
Sa takvim stavom i recnikom neces dugo poziveti na forumu.

Sto bre ovo cudo radi ovako lose na 970gtx na ultra, sta ovde koci od podesavanja ima stvarno nekih glupih naziva :D

Prvo da kažem da mi je stari Return to Castle Wolfenstein jedna od najomiljenijih igara ikada i da sam je prešao ne znam ni sam koliko puta i svaki put mi je bila zanimljiva, čak mi je i draža od prvog Far Cry, koji sam isto nebrojeno puta prešao.

S tim na umu radosno instalirah i odigrah Wolfenstein: The New Order i daleko od toga da me je oduševila. Za igru sa instalacijom od 44GB, vrlo brzo se završi, nema nekih velikih uzbuđenja a priča je takva da ni po završetku igre nisam bio siguran šta sam tačno "proživeo". Ok, jurio sam Deathhead-a i ubio ga na kraju ali tok igre mi nije "legao", nisam shvatio uloge likova u igri, tj. zaboravio sam ih - toliko o njihovoj upečatljivosti. Grafika je dobra, gejmplej solidan ali sve je manje više ličilo jedno na drugo - neka urbana okruženja, zatvor, neke laboratorije vamo tamo - sve mi je to bilo previše slično jedno drugom. Jedino je bila ona jedna misija pod vodom ali jako kratka i bez većih uzbuđenja

U RTCW je bilo mnogo raznovrsnijih okruženja, sećam se nekih žičara pa misije u Norveškoj ili tako negde po snegu, a roboti su bili daleko pametniji tada. Pa katakombe sa onim nekim duhovima koji bljuju vatru, pa probijanje iz zamka Wolfenstein do Heinrich-a, borba protiv onih naci cica koje opasno pucaju i dobro izgledaju. U New Order, sve grafički impresivno izgleda, ali nema ni taj šmek a ni gejmplej kao RTCW, plus što je igra kratka. Ja sam je više na silu igrao nego što sam nešto posebno uživao, sve čekajući da se desi nešto gotivno kad ono kraj igre. Po završetku sam je obrisao bez pardona, što inače jako retko radim sa igrama koje završim. Ostavim ih na disku pa eventualno pređem još koji put. Ili još sto puta ako mi se sviđa igrica :)

Elem, koja je priča sa ovim extension-om? Šta je to što bi eventualno moglo da bude bolje u odnosu na New Order? Grafika i mehanika/fizika su sigurno iste. Kakva je sad priča? Odgledaću ja trejler i to ali ne možeš da stekneš pravi utisak dok sam ne isprobaš ili ti neko ne ukaže na neke gotivne detalje koji bi te zainteresovali.

E da, prethodni Wolfenstein (onaj od pre neku godinu) sam započeo ali nisam završio. Isto me igra nije nešto da kažem navukla. Nadao sam se da je ovaj poslednji Wolf istog kvaliteta ako ne i bolji od RTCW, s obzirom da je Bethesda u pitanju, ali malo toga realno nudi osim fensi grafike i prosečnog gejmpleja. Šta reći kad je glavno oružje sekač metala.

I još nešto, uprkos tome što sam završio igru na onoj nekoj normalnoj težini - srednjoj valjda, vrlo malo sam perkova dobio u toku igre, a nisam baš ni video neku vajdu od njih. Završio sam je i bez tih perkova.

Aj baš da vidim dal će ovaj novi nastavak doneti nešto što bi bar donekle podsetilo na genijalnost starog dobrog RTCW, makar sumnjam jer je premisa igre potpuno drugačija.

Poslednja izmena:
Sto bre ovo cudo radi ovako lose na 970gtx na ultra, sta ovde koci od podesavanja ima stvarno nekih glupih naziva :D

Ista stvar kod mene i na 980 (radi se o orginal igri), ne moze se igrati normalno bez nekakvih padova, u ovakvoj linearnoj pucacini to nebi trebalo da se desaje. Recimo, GTA V meni radi bolje od ovog..

Ista stvar kod mene i na 980 (radi se o orginal igri), ne moze se igrati normalno bez nekakvih padova, u ovakvoj linearnoj pucacini to nebi trebalo da se desaje. Recimo, GTA V meni radi bolje od ovog..

pa prvi deo mi letio na 670gtx bez padova, ovaj radi ocajno, gledam i na youtube ocajno kako dropa fps... problem do njih...

svaka generacija ima svoja njesra :)

btw hejt je prirodan stav prema nečemu što je već prežvakavano a ni poslednji put nije bilo baš nekog ukusa. meni lično su ovakve igre samo prirodni nastavak manic miner, jet set willy, prince of persia, super mario i sličnih linearnih ******ština i ne mogu sebe da zamislim kako UČIM *eben*o NAPAMET gde će ko da se pojavi kako bih se bolje postavio i odreagovao. ma idi...

ali nekome drugome je to sve.

i što reče prijatelj oki ilić još pre nekih 17 godina - odakle bre toliko džepovi tom liku? kako je sve to uspeo da pokupi???

Fazlinovic,
razlika se vidi, oseca se pad... nije dobar nikako! I mislim da ne treba da se desava... zasto bi na kartici od 500e osetio fps drop... nije dobro optimizovano i odradjeno i tu se svaka prica zavrsava.
Po meni je 60fps igranje neki standard i lepo je kad je zakljucano na tom broju.
Ne razumem zasto pravdas toliko igru tj. engine na koji svi imaju neku primedbu - manju, ili -vecu!
*ja sam pogresio kada sam rekao "njesra" a nisam mislio na pricu i radnju same igre nego na engine openGl koji li je vec....

Ja sa svojom slabasnom 6770 nisam imao nijedan drop ispod 40 (bar ga nisam primetio), barem do drugog poglavlja, bice da je do nVidie. Uglavnom mi je oko 60.

Sto se igre tice - onako, malo je dosadno sto nema nijedan originalni element u odnosu na New Order. Dosta je laksa, na istom nivou tezine igram i nigde dosad da se pomucim, ako ostane ovako, moracu na hardest da prebacim.

ček bre, ako nešto zaslužuje da se nazove ******m, to je priča. u svakoj igri.

Gle core i meni je neki standard da mi je plata 1000 evra minimalno ali *** nemam ni 300.

Ali cek nisi mi odgovorio na pitanje, jel moze da se igra na 30 frejma ili ne moze? To sta bi trebao da bude standard *** nije sve uvek po PS-u ali niti si ti kriv niti ja a oni koji bi trebali da budu krivi njima se j*be dogod oni svoj proizvod prodaju, jer dogod je ovaca bice i novaca i mi tu ne mozemo ama bas nista da preduzmemo.

I jos nesto da se razumemo ja ne pravdam nikoga pa ni sebe ali mi je totalno smesno da neko nesto ne proba i kaze da je njesra, mislim kolikogod da si upravu ali nisi.

Da se razumemo da im je engine sran*e to je tacno ali opet ti kod sebe mozes da napravis kompromis i da nastelujses u podesavanjima da igra radi ok e sada hoce to biti 60 fps ili 45 ili 30 veruj mi ako mislis da igra je vredna tvoje paznje onda je fps nesto sto ne treba da gledas nego da uzivas.

U New Order nisu smeli da se nasviraju do kraja Shadow Resolultion i Max PPF, pogledajte te opcije ako nisu sklonjene.

ček bre, ako nešto zaslužuje da se nazove ******m, to je priča. u svakoj igri.

sto bi znacilo da u FPS igri tilt oko napucavanja, kretanja, combat atmosfere moze biti skroz sekundaran?
Igra je First Person Shooter, ne First Person Story teller.
Prica je tu da ima nesto sto te vodi, a leveli su ti koji trebaju biti raznovrsni, kratki, dinamicni, i sa hell of a lot dobrog napucavanja.

Cek, ima li HL1 pricu?

Stigao lik u neki top secret compound, nasao se usred problema pri izvodjenju experimenta, otvorio se portal u drugu dimenziju, stvorile se karakondzule, i sad glavni junak se krece dovoljno dugacnik tunelima da igra ne bi bila kratka i resava neke logicke zadatke koji su "dali smisao i objasnjenje" tek kad ih uradis, pa vidis da si "trebao tamo proci". Sati kratetanja kojekuda, da bi se na kraju vratio na isto mesto gde si poceo, otisao u drugu dimenziju, skakao po pecurkama, ubio nekog bossa, dobio x files kraj.
Da se razumemo, HL1 mi je na top 10 lestvici igara, ali je imao svoje vreme kada nisam puno razmisljao o ovome sto je gore napisano jer jer pored svega to bila prva igra gde sam "video kako se virtuelnim likovima otvaraju usta dok pricaju".

prica je ono sto treba da sab1je u avanturama i RPG igrama, tamo se za lošiju mehaniku i prašta.

Sto se tice prethodnog wolfa, nakon prvih nekoliko sati htadoh brisati igru, razočarao sam se, i nekako je igra počela biti sve bolja i bolja da bi je na kraju u jednom dahu odigrao.

Gle core i meni je neki standard da mi je plata 1000 evra minimalno ali *** nemam ni 300.

Ali cek nisi mi odgovorio na pitanje, jel moze da se igra na 30 frejma ili ne moze? To sta bi trebao da bude standard *** nije sve uvek po PS-u ali niti si ti kriv niti ja a oni koji bi trebali da budu krivi njima se j*be dogod oni svoj proizvod prodaju, jer dogod je ovaca bice i novaca i mi tu ne mozemo ama bas nista da preduzmemo.

I jos nesto da se razumemo ja ne pravdam nikoga pa ni sebe ali mi je totalno smesno da neko nesto ne proba i kaze da je njesra, mislim kolikogod da si upravu ali nisi.

Da se razumemo da im je engine sran*e to je tacno ali opet ti kod sebe mozes da napravis kompromis i da nastelujses u podesavanjima da igra radi ok e sada hoce to biti 60 fps ili 45 ili 30 veruj mi ako mislis da igra je vredna tvoje paznje onda je fps nesto sto ne treba da gledas nego da uzivas.

brate, zasto su se u svetu vodile rasprave dal ce PS4 biti u 30fps kao PS3 ili ce raditi na 60fps zakljucano! ajde mi objasni, ako moze da se igra i na 30fps... ja mogu da igram i na 20 al necu!!! aposlutno me to ne zanima!
ako je clan @Jericho sa svojom slabasnom kartom "na ko zna kavim" podesavanjima nema ispod 40fps... zasto bi onda neko sa mnogo jacim karatama imao isto tako, znaci nije dobro nesto odradjeno. Ako nesto "klizi" u nekom odredjenom delu, zato bi u nekom sledecem zapelo?!

Dozvoljavam da neko ima potpuno pravo da se ponaša u stilu što neko reče "meni kad padne ispod 100fps, gasim kompjuter", i u redu, to je skroz njegova stvar, njegov izbor, njegov problem na kraju krajeva.

Ono što ne razumem je da na forumu neko non stop smara sa fps-ovima i ubeđuje okolinu kako ne vredi igrati ispod ne znam 60fps, nije to to, blabla, ja to neću, mogu ali ne želim i sl.

Koga to zanima? Igrajte ljudi (ili ne igrajte) kako vam je volja, al nemojte da namećete svoje kvazistandarde ostatku sveta. Svako ima pravo da uživa onoliko koliko može da priušti, i dozvolite jedni drugima da uživate i u igranju na 18fps i na 100, kako ko voli/može itd. Čemu rasprave oko fakin frejmrejta? Nekome očigledno znači jedino da igra igricu na ultra high/60fps, dok je neko drugi zadovoljan i sa medium/20fps jer mu je bolje i to nego ništa, ako mu se sviđa igrica. Dosta više tih klinčkih prepucavanja, na svakoj temi ista priča. Znamo svi da 30fps nije smooth kao 60, a kamo li 20, ali dozvolite da neki ljudi mogu da uživaju i tako igrajući svoju omiljenu igru.

Druga stvar je dreka cika i piska tipa "imam karticu od €500 a igrica mi štuca!" i onda drvlje i kamenje na izdavačku kuću, pa teorije zavere tipa "zabole njih za PC kad imaju mušterije na konzolama" itd itd.

Zamorno je ljudi, dovoljno je da se konstatuje da v1.0 nije još ispeglana i kraj priče. Sačekaš par nedelja/meseci i igraš ko čovek. Čemu žurba i čemu nerviranje i smaranje po forumskim temama uvek jednom te istom pričom?

End Offtopic.

Što se tiče RTCW-a, to je jedna od retkih igara koja ima posebno mesto u ovom žanru barem kod mene. Igra je za to vreme (a bogami i za današnje pojmove) bila zbilja izvanredno izbalansirana u svakom pogledu, od grafike pa do gejmpleja. Svi nastavci kasnije su bili zapravo samo bleda senka originala. New Order je što se mene tiče totalni promašaj, jer izlazi iz bilo kakvog iole smislenog okvira koji je ponudio RTCW a koji je itekako mogao dalje da se eksploatiše. Ali ne, neko je procenio da drugi svetski rat više nije inn kao uostalom i zombiji, a da je bolje da Blaško ipak bude samo rmpalija bez mozga, a ne neki specijalno snalažljv i lukav diverzant. A kako je igru nekako trebalo nastaviti taj isti neko se onda još brilijatno dosetio (verovatno dok je gledao Iron Sky i slušao Rammstein), da je možda pametnije napraviti nekakvo alternativno vreme i samo malo prosuti elemente iz originala i eto nama dobitne kombinacije! :zgran:

E pa to ne da nije to, nego nema ni veze! :smoke:

U međuvremenu ekipa je ipak sabrala 2 i 2, te skontala da Wolfenstain nije Wolfenstain ako nemamo zamak (logično jer se igra i zove po njemu) i da se pravi nacisti najslađe kokaju u vreme 1944te i 5te! Dakle ponovo se vraćamo na zamak i ostale nakaradno sklepane elemente i taman tako dizajnirane uber vojnike s pokušajem da se uhvati šmek koji je ponudio RTCW. Huh... :trust:

Što se mene tiče, bolje da su napravili rimejk RTCW-a u novom enginu sa još nekoliko pridodatih nivoa i eventualno par alternativnih krajeva, nego što su opet pokušali da izmisle toplu vodu... ali ok, šta da se radi... u nedostatku boljeg možda se budem i naterao da ovo odigram nekad...

Ende

Poslednja izmena:
@ all

Rdjavom k.... i dlaka smeta!

Da li bi vam se svidela ovakva kakva je da se ne zove Wolfenstein? :)

E bravo :D Bas tako.

Igra SABIJA! Mislim da je jos bolja od prethodne. Cak mi se cini i da bolje radi. Art dizajn u igri je predivan, napucavanje ok. Upste mi nije zao para :) (***. dekintiracu ove godine :D )

prica je ono sto treba da sab1je u avanturama i RPG igrama, tamo se za lošiju mehaniku i prašta
Trebalo bi da bude obrnuto. Fps-ovi i ostale takve igre siromašnog gameplaya morale bi da sabijaju sa zanimljivim setingom i pričom, dok u rpg-u sa jakom interakcijom i bogatim gameplayem priča i seting nisu toliko bitni.

Poslednja izmena:
Neverovatno!
Igra radi , nije kao CoD 11, FC4 i slicne igre koje su izasle predhonih 5-6 mesci sa svim mogucim nedostacima i tek je 5-6 apdejt mogao da ih ispegla. Tek sam na pocetku, ali napucavanje zestoko i oni sajber cuvari u zamku malo mi neobicno ali videcemo nadalje.

Fps-ovi i ostale takve igre siromašnog gameplaya

Mislim da je ovde čisto stvar - eye of the beholder.

Pazi, opet bi ponovio - first person SHOOTER. Za mene je licno napucavanje ono sto drži vodu u FPS igri.
Gotovo svi FPS naslovi na mojoj licnoj top listi su irelevantni sa pricom ili storytellingom. Far Cry, HL2, COD 1 / 2, Qake 2,
redak fenomem bi izdvojio Bad Company 1 gde je i dobra (doduse holivudska) uz odlican humor i vrhunsko napucavanje.. nazalost nije izasla i za PC.
Evo ovih dana trosim vreme na Killing Floor 2 koji je jos siromasan sa sadrzajem u early access,... Priča? ne postoji. Wicked sick badass motherfucking napucavanje - check.

@Vlada>>>
A RtCW je baš autentičan prikaz WW2: i tamo si imao super vojnike, da ne spominjem zombije, demone, SS nindža ratnice u pripijenim kožnim uniformama...

U svakom slučaju, mišljenja sam da je ovaj DLC baš fino uhvatio onaj RtCW šmek.:)

Jel ima jos neko bug da nema optickog nisana na pusci, iako je osvojen u prvom ili drugom poglavlju?

Svi kojima igra ne radi kako treba neka ukljuce kompresiju tekstura. To je izgleda boljka endzina (ili jedna od boljki). Radice osetno bolje.

Svi kojima igra ne radi kako treba neka ukljuce kompresiju tekstura. To je izgleda boljka endzina (ili jedna od boljki). Radice osetno bolje.

koji je to tacno naziv, ima pun djavo textura podesavanja kao da je cryengine, a izgleda kao doom 3 iz 1998 hahahaha :D

koji je to tacno naziv, ima pun djavo textura podesavanja kao da je cryengine, a izgleda kao doom 3 iz 1998 hahahaha :D

Mislim neka virtual compresion ili kako vec :).. Jeste da kaska za najlepsim igrama, ali sto je bitno dobro radi.. Ne znam za ove sto kukaju sto im ne radi u 60fps, kao da je bitno dal je 45 ili 60 :).. Bitno da je igra dobra

Nazad
Vrh Dno