Šta je novo?

HTC One M9

i ti sudis na osnovu relativno malog trzista, i onda to preslikavas na globalno trziste. Ispade po vasoj prici da je 90% proizvedenih m7 bilo alu grey, a 90% m8 gunmetal grey :d

ma da, jer ja sam rekao (u ovoj temi, koja je tema o m9):

na sta je tvoj odgovor bio

bitno je da sam ja "kralj" i "idem protiv cinjenica", a? A mozda je to sve zbog HAARP-a, ili sto HTC na srpsko trziste valja bofl robu? :wave:
Ne,sudim po zdravom razumu. Uzmi na primer S6. Mislis da se zeleni prodaje isto kao i beli? Neke boje su popularnije od drugih,to je cinjenica. Ne prave se sigurno u 1-1 odnosu,nemam dokaza sem zdravorazumskog razmisljanja(sad,dal je odnos 10-1 ili 1.5-1,to ne znam). Ne izbacuje niko statistiku za takve stvari,bar ja nisam video. Ne donosim nista na osnovu naseg trzista,sem da smo osudjeni na boje koje operater uveze,sto sam i napisao. I za m9 ce biti isto

Poslednja izmena:
I dalje si car ;)
Neverovatno da si i dalje u tripu da je proizvedeno isto gun metal i silver m8.
Al ajde ako ce ti biti lakse priznajem ti,pises/govoris istinu [emoji23]
ajmo ovako: napravicu ja anketu na XDA, globalni forum, koje boje im je m8. Ako bude 10:1 kao sto ti tvrdis, pa i 5:1... Evo, ti reci sta da bude ulog? Hocemo u M9 nov? :p
Ne,sudim po zdravom razumu. Uzmi na primer S6. Mislis da se zeleni prodaje isto kao i beli? Neke boje su popularnije od drugih,to je cinjenica. Ne prave se sigurno u 1-1 odnosu,nemam dokaza sem zdravorazumskog razmisljanja(sad,dal je odnos 10-1 ili 1.5-1,to ne znam). Ne izbacuje niko statistiku za takve stvari,bar ja nisam video. Ne donosim nista na osnovu naseg trzista,sem da smo osudjeni na boje koje operater uveze,sto sam i napisao. I za m9 ce biti isto

na kraju se svodi na to - boje koje je operater uvezao, ili dobio, ili trazio. Sto se nikako ne odnosi na cjelokupno svjetsko trziste. Ako vas ili nas Telenor bude trazio sve zelene, dobice sve zelene, kraj price.

;)
Pa pocelo je od price kako ce HTC sigurno da kiksa, jer ce M9 izbacivati samo u jednoj boji, a ostalo ce da bude vaporware, 1:10 i slicno. Kad je Loznica skontao da je matiran, preshaltao se i rekao da je zapravo svo vrijeme pricao o m8 :d

U Telenoru su imali obe "boje" kada sam ja uzimao m8. Ušao sam u radnju sa idejom da kupim gun metal, a izašao sa silver primerkom. Kod m8 verzije gun metala mi se nešto nije sviđalo, možda sam "stav" telefona, dok bih m9 uzimao gun metal. Prvo jer je tamniji od m8, a silver varijanta ima onu odvratnu zlatnu ivicu. Šteta što ni m8 ni m9 ne prave u crnoj boji, kao što su imali m7.

pa m8 ima crni, onaj Harman Kardon edition (barem su ledja crna :) ) Drugo, cini mi se da sam procitao da m9 ima sivi bez zlatne ivice, tako da...

Inace m9+ ima gpu na onom mtk koji je u rangu adreno 330 sa s801. To nikako nije lose. Mozda bolje da su njega stavili i u obicni m9 :)

Hvala,pao edit :)

Poslednja izmena:
andreo? ;)

Da li neko zna koliko HTC prodaje telefona na godisnjem nivou?

Al je zamrla tema... Oce li iko ovo kupovati ?

Razmisljam kako ce biti onima koji ga pazare pa odluce da prodaju sledece godine kad dodje M10 (ili kako se vec bude zvao)... Tada ce tek biti gora situacija za prodaju...

Problem je u tome sto su svi Android flagshipovi preskupi i imam utisak da nijedan od njih ne opravdava svoju cenu a tu spada i m9 :D

To stoji ali ocigledno je da nakon predstavljanja najnovijih telefona S6 je u velikoj prednosti i prodavace se mnogo vise.

Problem je u tome sto su svi Android flagshipovi preskupi i imam utisak da nijedan od njih ne opravdava svoju cenu a tu spada i m9 :D
A ajfon opravdava cenu?
U prevodu ni jedan telefon ne opravdava cenu pa opet neki se kupuju.
Ako neko ne opravdava cenu to je iPhone a ne android flagshipovi.

Iphone je kompletan proizvod i koliko ga god ne gotivio, po meni oni kao inovatori smartfona imaju pravo da prodaju po toj ceni. Dok su ostali poceli da se bahate :D pa nijedan flaghip ne radi tako dobro out of box kao iPhone :D

2000587739.jpeg

The Snapdragon 810 really does have an overheating problem

Rostilj.

Evo i text na ArsTechnica: In-depth with the Snapdragon 810’s heat problems: This is a hot chip that throttles early and often, and it makes a difference.

To je stara vest, kačeno je već ovde a i rešen je ovaj problem, doduše na uštrb performansi ali eto, barem više nema ringle u rukama.

Uzas, jel moguce da nmg jednu normalnu reklamu da naprave koja ne uključuje Apple i Samsung ...

Stvarno su im uzasne reklame a uz to imaju prakticno fail vodeci proizvod za 2015. a pljuju konkurenciju kao da nude nesto za klasu bolje.

'Ајде што пљују конкуренцију него на који начин то раде. Стварно смешна реклама у смислу да нема поенту, требало би да се запитају мало шта раде и на који начин.

Iphone je kompletan proizvod i koliko ga god ne gotivio, po meni oni kao inovatori smartfona imaju pravo da prodaju po toj ceni. Dok su ostali poceli da se bahate :D pa nijedan flaghip ne radi tako dobro out of box kao iPhone :D
Hhahahahah
Nit je kompletan nit su inovatori.

nikako ne opravdavaju ove godine! Ponuda One+ i ostalih azijskih proizvodjaca je sve bolja, pa cak i proslogodisnji modeli vodecih proizvodjaca su konkurencija ovogodisnjim flagshipovima. Sa druge strane, recimo nama u CG je T-com ukinuo povoljnosti za redovne platishe (tzv. dukate, mogao sam da skupim dovoljno dukata da svake 2 godine mogu da imam popust 140€), telefoni su skuplji u prosjeku (sad vise forsiraju prodaju na rate po punoj cijeni, a nasi operateri ne nude ono "50% niza pretplata" zauzvrat) i na kraju i ja ne trosim vise na razgovore i poruke kao nekad, sad kad imamo razne messengere i svi ih koriste, pa sam presao na najmanje pakete. Dok me je m7 izasao nekih 360€, m9 sad treba preko operatera da platim... Pa vjerovatno oko 700-800€

Jedna od najgorih reklama... od kad postoje reklame.

d no d na :S:

"your phone is the best, seriously"

dakle fuj! :wall:

Jedina prava inovacija poslednjih godina u mob telefonima je nokia pw kamera. Sve ostalo je prepakivanje vec postojecih resenja.

Onda mi reci ko je inovator modernog smarfona? Sljamsung, mozda? [emoji14]
Ne razumem tebe koji si dosao u M9 temu da pricas kako je iSheep doneo revoluciju i da pljujes samsung. Nije to tema, idi u jabuka deo foruma pa pisi sta oces. iPhone nece biti kompletan sve dok iOS nepostane kompletan a koliko sporo napreduju trebace im jos 5 god min. Ako i tada naprave otvoreniji sistem.

Ima li neko da je kupio M9?
Ja sto sam do sad ulazio u radnje, niko zainteresovan nije bio za M9.

Poslednja izmena:
Ne razumem tebe koji si dosao u M9 temu da pricas kako je iSheep doneo revoluciju i da pljujes samsung. Nije to tema, idi u jabuka deo foruma pa pisi sta oces. iPhone nece biti kompletan sve dok iOS nepostane kompletan a koliko sporo napreduju trebace im jos 5 god min. Ako i tada naprave otvoreniji sistem.
Druze ne pljujem ja nikog, i ako nesto ne volim to su zagrizeni fanovi jednog brenda i uopste nemam nameru da se raspravljam sa istima.
A prica je sama po sebi krenula u tom smeru pa sam slucajno spomenuo da su inovatori modernog smarfona ali očigledno nisam trebao...

Danas je mnogo vise no ikad potrebno da bi dobio epitet inovatora. Realno geldano, nista inovativno se nije desilo duze vreme. Telefoni su samo postali tanji, veci i imaju jedanko losu (ili cak goru) autonomiju baterije nego pre. U zadnje 3 godine se nije desilo nista vredno pomena, sve su neki promaseni pokusaji koje su svi imali (pa i HTC o kojem se ovde prica). Kada je inovcaija u pogresnom smeru u pitanju, HTC je definitivno lider - kako su samo uspeli da ovoliko omase sa M9? Na stranu istovetni dizajn, to ne mora biti nuzno lose, ali pad performansi i pregrevanje? Bas cudno za jednu kompaniju koja proizvodi smart telefone vise od decenije.

Nazad
Vrh Dno