Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos mi samo nije jasno sto su mi naplatili i proviziju 25 kinti? Do duse istekli mi juce ono na klik da platim pa sam sam popunio uplatnicu,ali sto skida 25,a placam telenor racun?

Zato sto ako ne plaćaš na klik to se tretira kao regularna uplata. A kako nije prenos u okviru banke jer Telenor ima račun u RF otuda i provizija...

Ja placam klikom i super funkcionise a imam jedno pitanje..

Sta se desava ako ja zaboravim da kliknem plati a na racunu imam dovoljno novCa? Oce li to biti automatski naplaceno do nekog datuma?

Hvala

Nece posle datuma dospeca koji pise racun nestaje.

Krajne je vreme da prosire "spisak" onih kojima moze da se placa na "klik": porezi, PTT, SBB,...

To i nije bas tako jednostavno. Da bi se to uradilo i druga strana treba da ima elektronski sistem na koji bi se Telenor okacio.

A dopuna prepaid brojeva druge mreze? ;) tesko?!

A zasto bi to radili kad su "konkurencija"?:)

Slavisa, mozes. Ali znaj da to kosta.

Moze i 50.000€ bez potvrda da se uplati ali obavezno ide prijava upravi protiv pranja novca. Ide prijava i na 5.000 i to "vezanih" transakcija.

Hvala na odgovoru, video sam kasnije na sajtu banke, cak i ja sam sebi ako saljem eur na svoj racun, treba neki dokaz, bilo pasos ili bilo sta, mada kako da im dokazem ako sam u inostranstvu. No svejedno, samo sam se raspitivao.
Hvala jos jednom

Kod TB taj dokaz se valjda salje online, kao sken, tako da i iz inostranstva to mozes da uradis?
Ne vidim zasto bi to radio (ako nisu bas velike sume u pitanju, da ih ne nosis sa sobom), jer provizije ino banaka nece biti sitne.

pojasnjenje mi treba :

ako je neko koristio telenor master card za kupovinu na windows store ...

posto sam registrovao telenor master card na windows store , skinuto mi je 100 din sa racuna .. jel se to refundira .. ili ...??

primetio sam da je jeftinije biti na region serbia onda je sve u dinarima na store i skida dinare sa master card .. kad je region usa onda je skuplje i sve u dolarima .. pa se radi konverzija ..

taj dolar sto su ti uzeli se refundira naknadno.

Šteta što Telenor još uvek nema aplikacije za telefone sa windows platformom.

A zasto bi to radili kad su "konkurencija"?:)

a zašto to ne bi radili?! Nema to nikakve veze sa konkurencijom. To bi isto bilo kada ne bi mogla platna kartica od intese da se koristi na bankomatu komercijalne ili da ne može na šalteru rf banke da se uplati na račun u npr erste banci. Banka je u pitanju,a ne mobilni operater pa da u telenor poslovnici tražim dopunu za npr vip.

Za tako nesto je potrebna zainteresovanost obe strane, a nisam siguran da ona postoji.

Pozdrav

Ako ćemo tako da gledamo u tom slučaju su trebali da ograniče da samo korisnici telenor mreže mogu da koriste uslugu telenor banke. Ali ne,oni su stavili da mogu korisnici sve tri mreže da se registruju i koriste usluge a ovamo ograničili da dopuna može samo za telenor korisnike.I sad recimo neko kao npr ja registrovao se na vip broj jer taj koristim stalno ne mogu svoj broj da dopunim.Valjda je osnovno pravilo da koristim mrežu čije mi usluge najviše odgovaraju i da sa svojim novcem raspolažem kako želim a ne tu da me ograničavaju.

Poslednja izmena:
Zainteresovanost banke verujem da sigurno postoji, ali kao sto kaze @rafiki, mora da postoji zainteresovanost i druge strane.

Pa nisu jedina banka koja nema tu opciju. I iskreno jedino MTS recimo ima i mogucnost placanja postpaid racuna direktno SMSom sa kartice (barem u Piraeusu, ali jedino tu sam i uspeo da uopste neko SMS placanje/dopune sa kartice aktiviram).
Da li bi, da odlucujes u VIPu i MTSu, dozvolio da Telenor dopunjuje tvoje brojeve, i samim tim uzima deo prihoda tvojih na samom pocetku? Telenor bi na sve nacine vise zaradjivao od drugih operatera (prvo interkonekcija kroz mizeran broj minuta dok su minuti bili ogromnoj vecini bitni, a kako su videli da im opada nesto, najzad dali minute - a sada da zaradjuje odmah i na dopuni, plus interkonekciji ;)).

Neka naprave vise tu aplikaciju za Windows (univerzalnu) i necu imati nikakvih zamerki, sve savrseno ;)
Btw Dopuna gubi smisao zato sto dosta nas ima ne samo Telenor karticu nego i MTS, kao sto i pored TB koristim usluge Intese, itd...
Mislim da malo nas pored Telenor postpaida koristi i prepaid, zna se da su najbolje "Promocije" na MTS-u ;) Verujem da bi yo Telenor omogucio lako ali MTS-u i Vipu to ne odgovara..
Bas bzv da u listi samo stoji Telenor -_-

Mene zvali danas sa 9005 broja, prijatni neki ljudi :)

Jer sam im prijavio da mi ne radi aplikacija na mobu, android.

Sam sam ustanovio da ne radi na 4.1.2 dok na 4.4.4 radi sve kako treba. Lepo im islikao, opisao, i rekao da im posaljem na facebook, pa neka citaju i neka prokljuve zasto ne radi :)

Doduse od prijave greske do slanja problema programerima mislim da je proslo dve nedelje.

Da li je moguće dopuniti svoj tekući račun preko mobilne pripejd dopune? Kupiš dopunu, pošalješ sms i to...

To bi bila pozajmica ako mislimo na postpaid dopunu? :)

Da li je moguće dopuniti svoj tekući račun preko mobilne pripejd dopune? Kupiš dopunu, pošalješ sms i to...

A sto bi uopste kupovao dopunu? Ako vec imas kintu stavis pare direkno na racun preko bankomata.

Jedino kao alternativa da se uvede tamo gde jos uvek nema bankomata kako se ne bi placala provizija drugim finansijskim kucama koje vrse platni promet.

Ali placas se provizija mestu gde se izvrsi dopuna?

Šteta što još uvek nema aplikacije za windows telefone i pitanje je kada će se napraviti obzirom da kod nas sve ide sporo. Da li neko možda zna kada će se pojaviti app za win. Phone

Posto su je pustili za Android i IOS jasno je da moze i za WP da se odradi, e ako u startu istu nisu odradili, dosta ce im trebati vremena da bude kao na Androidu ako je i naprave za Win.

Univerzalna app bi bila odlicna, ocekuju se i tableti sa Windowsom, pa sto samo praviti samo za telefon.

Sve je pitanje volje... Neodgovorno je reci uzmi Android i ne kukaj zasto nema na WP..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno