Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za one koji ne kapiraju, a vidim da ima takvih, Drajveru je Honda vrh kada su automobili u pitanju pa je zato postavio fotku. Nije teško zaključiti da voli japance jer ima zastavu na avataru, vozi Hondu, fura Canon i preferira Sony kad su u pitanju konzole, a samo Apple kvari japanski niz 🙂

Inače ne hejtujem, pošto su japanci u većini stvari najbolji, šta god da je u pitanju. Bane će isto potvrditi jer fura sve što i Drajver, tako da imamo dva japanska ambasadora sa kojima nije pametno da ulazite u diskusiju, pogotovo oko automobila, čisto da vas upozorim 😀

@alija_sevdalija
Nisma popravljao distorziju niti cropovao, kadar je bas tako uslukan... Meni je cilj da fotke koje pravim budu zanimljive na neki nacin, pre svega lepe, i ako mogu da imaju neku svoju pricu, svakako specifocnost 🙂 Namreno sam kadrirao tako da drvo ne bude celo u kadru, to jes fotka nema objekat u fokus vec je jednostavno meni zanimljiva kao celina, a vidim i tebi se dopada... Trudim se da ispostujem osnovna pravila kadriranja itd, ali mi je cilj da fotka pre svega ima neki svoj smek 🙂 Radujem se kritikama i savetima koje dobijam, posto mi dosta pomazu u razmisljanju o fotografiji...

Pitanje za sve prisutne 😛 Zasto fotka kuju je driver postavio nije perfektna ? Sta bi trebalo da bude drugacije, obrada, kadar, ne razumem sta ovde moze jos da se uradi da bi bila bolja od ovoga...

Poslednja izmena:
Za one koji ne kapiraju, a vidim da ima takvih, Drajveru je Honda vrh kada su automobili u pitanju pa je zato postavio fotku. Nije teško zaključiti da voli japance jer ima zastavu na avataru, vozi Hondu, fura Canon i preferira Sony kad su u pitanju konzole, a samo Apple kvari japanski niz 🙂

Inače ne hejtujem, pošto su japanci u većini stvari najbolji, šta god da je u pitanju. Bane će isto potvrditi jer fura sve što i Drajver, tako da imamo dva japanska ambasadora sa kojima nije pametno da ulazite u diskusiju, pogotovo oko automobila, čisto da vas upozorim 😀

Odmah da razjasnimo, Apple ne prekida japanski niz, jer to je kompanija koja se ponasa kao najbolje japanske, ja njih ne delim po zemlji porekla vec po filozofiji, a sad sto Japanci imaju najbolji filozofiju i vrednosti u zivotu pa to prenose na posao je razlog sto vecina onoga sto rade je najboje, nista to nije palo sa neba 🙂 USA je suprotnost toga, ali eto ima i izroda ka sto je Apple 🙂

Sto se fotke tice, Accord je moj, zato sam postavio fotku, fotografisao je moj prijatelj Djordje Boskovic ciji je Civic sa fotke.

Evo i druge fotke koja je moja ideja, mada se ne secam ko je okinuo jer smo nosili svetlo na smenu 🙂

e715a23988bba04ba8ebcffdc914a503.jpg

Haha, znam da je gay, ali nisam poneo nista moje 🙂 Ovo bi izuvalo na 135/2, moram da ponovim 🙂

Прва ми се више свиђа🙂. Иако волим јапанце зна се ко је тата што се тиче ауто индустрије.

Ovog puta fotke za katalog za reviju koja ce biti uskoro. Iz ove serije sam izabrao ovih 5 fotografija. Od svetla sam koristio miks oblacnog vremena, zilbu, brolly od 150cm i softbox 60x60, YN560III x2. Prijalo je malo izaci iz studija 😀

1.

2.

3.

4.

5.

Poslednja izmena:
Nije moja fotka nego sam hteo da pitam ko sme na crtu :d

Pogledajte prilog 168124

Lol bre 🙂 Pa svaki japanac daje najvise u bilo kojoj klasi i za bilo koje pare, i tako poslednjih 50 godina 🙂 GTR je samo uvod u ono sto nas ocekuje, a to je drastican pad prodaje supercarova koji se oslanjaju na dizajn da bi se prodali, aka skoro svi nejapanci 🙂 Postojace oni, uvek ima papana, ali nece diktirati nista na trzistu i drzace ih Fiat 🙂

He he, driver-u 🙂 Može na crtu, a može i gazdarica da ga vozi 😛

fiat.jpg
Fotkano s Motorolu Atrix 4G i vinjetirane komšijine gaće. Valjda uposlim konačno i NEX-a na autu sa ovom krčmom manualaca što sam nakamario jedan dan..

Btw, super fotka meni laiku i do yaya "H" makine! U kadru na prvoj fotki mi se jedino ne dopada betončina koja je zauzela plan u donjem delu fotke ispred tvog auta, ali kontam da drugačije nije ni moglo da se kadrira u tako uskom prolazu. Pozz

A jel imas neki dr. objektiv osim ovaj 85mm 🙂. Jel moguce da je toliko dobar?

3. i 4. su sa 35/2. I jedan i drugi su fenomenalni i za mene najbolji dok jednog dana ne predjem na L verzije istih duzina, posto mi ta kombinacija bas odgovara.

Poslednja izmena:
Ovog puta fotke za katalog za reviju koja ce biti uskoro. Iz ove serije sam izabrao ovih 5 fotografija. Od svetla sam koristio miks oblacnog vremena, zilbu, brolly od 150cm i softbox 60x60, YN560III x2. Prijalo je malo izaci iz studija 😀
Odlične fotke 🙂

Reci mi, šta misliš da je najbolje imati od modifikatora za bliceve?
Do sada sam koristio primarno studijske blic glave, pa imam dodatke za njih, ali bi trebalo da nabavim i nešto za običan blic.

Hvala! cheers

Sto se modifikatora tice, ista je prica bile glave ili blicevi. Mislim da je najbolje imati sve, i to sto vece to bolje :d

Ja sam sad skoro uzeo ovaj brolly od 150cm, on moze i na glave i na bliceve i radi fenomenalno, mada za tu povrsinu vidim da preporucuju dva blica da se stave. Njime sam prezadovoljan, kao da nosis svoje privatno sunce svuda sa sobom. Ali da, generalno koristim sve, beauty, softove raznih dimenzija, kisobrane itd. Ono sto mi fali je neki oktagon od tipa 2+ metra ili tako nesto...

Aj kad već razjašnjavaš...Da li je 560 III dovoljno jak da može da popuni veliki softbox npr 60*90 ili taj tvoj broly isto kao i blic glava od npr 300ws???

Mene zanima da li ima podatak negde i da li neko zna koliko je jak blic u punoj snazi na 1m udaljenosti. Mislim na lumene.

Pa pazi, bez problema sam koristio i glave i bliceve u svemu sto imam. Npr u soft 200x80 sam stavljao dva blica jer jedan jeste malo i na punoj snazi, dok jedna blic glava vec na minimumu radi bolje. Ali na manjim softovima, tipa to sto kazes 60x90 sam uvek koristio jedan blic, i nisam ni pokusavao da stavim dva jer nisam video potrebu. Jeste da blic glava daje bolje svetlo, ali opet blic je za neke stvari nezamenjliv.

Znaci skracena verzija, da dovoljan je, ali opet zavisi sta fotkas, na kojoj razdiljini i kakvo svetlo hoces da dobijes.

Jos jedna bitna stvar, blic na full snazi je nesto jaci od glave od 300w na minimumu, tako da tehnicki on nikad ne moze da popuni isto sto i ona, jer je ona neuporedivo jaca, ali i sporija.

Poslednja izmena:
@s16: odlicne fotke! btw. ako si pucao dosta na full power koliko su se grejali? Koliko ti traju Yongnuo 560 III u proseku?

Evo i od mene par priloga, imam dosta fotki koji nikako ne stignem provuci kroz LR, ali pre neki dan bilo lepo vreme pa opalih 3 na brzaka u setnji. Nisu nesto, ali cisto da se vidi kako 50mm 1.8 II nije za bacanje ni na APS-C 🙂
Micko nemoj me grditi zbog cvidza :d

Back to the past by grubicv, on Flickr

Portrait test by grubicv, on Flickr

Spring colors by grubicv, on Flickr

@ s16
Ti si druze ozbiljan umetnik 🙂

@ n1tr0
Sto kazes nisu nesto ? Bas su super, fina obrada ...

Evo i od mene nekoliko portreta sa pitanjma da li je ok ovako kadrirati i kako vam se dopadaju fotke ?

Poslednja izmena:
@s16: odlicne fotke! btw. ako si pucao dosta na full power koliko su se grejali? Koliko ti traju Yongnuo 560 III u proseku?

Hvala 🙂 Nisam primetio da se greju, mozda zato sto nisam ni obracao paznju na to. Ali iskreno vrlo retko do skoro nikad ih koristim u full power. Jasem ih bez neke preterane paznje, nisam primetio da posustaju.

@ s16
Ti si druze ozbiljan umetnik 🙂

Hvala! cheers

Evo uzeh 700d, ucim se na kit objektivu... Trenutno treniram mirnu ruku na 1" ss 🙂
U pitanju je JPEG direktno iz kamere. Zanemarite kadriranje, moram prvo da savladam tehnicki deo kamere, pa ako tu imate zamerke...

BAILEYS by milosbeo, on Flickr

Usput citaj o kadriranju, nisi trebao odseci deo flase ovako, ni flasa nije trebala stajati ovako po sredini fotke itd...

Човек каже занемари кадрирање а ти га оплео🙂. А мирна рука на 1" ти треба за шта тачно?

Pa rekoh usput, mozda mu je i vaznije nego vezba ruke na 1s suteru..

Posle malo duže pauze, počeo sam ponovo da se igram u home-made studio okruženju 🙂

Cepaj sa manjim iso vrednostima, probaj nasloni aparat na cvrstu podlogu kad ides duzim exp....jer ovde imas previse suma.

Kasno se ukljucujem jer ne videh na vreme fotku Hondi, i izvinjavam se unapred za offtopic... 😉

Estetiku na stranu posto je to subjektivno, ali zar ovako pozicionirane tablice ne remete dotok vazduha hladnjacima? Inace su bas lepi automobili, svaka cast (ne samo za fotke, vec i za kola) 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno