Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
He, kad se setim, do samo pre dve godine 3h sot-a sa 2000mah je bio cemeran rezultat.[emoji2]

Podseca me malo na onaj vic sa brodolomnicima i ogavnom kuvaricom na pustom ostrvu...u pocetku gadna, ne bi je ni da je poslednja na planeti...posle par meseci, pa nije losa kuvarica, ima dusu...posle godinu dana, kuvarica prelepa, svi se izredjali na njoj.

Kako stvari stoje i svi ostali telefoni (sa S810) ce biti raspad ili poluraspad sto se autonomija tice, zasluge idu jbnom qualcomm-u. M9 je vec raspad, treba sacekati Z4/G4 i ostale ali sumnjam da ih S810 nece podjednako unakazati. A cene ce biti kao da je sve u redu (500e+ prvih nekoliko meseci).

Tako da je najbolje preskociti sve osim S6 (i to kome je dovoljna ta baterija) i kupovati odlicne S5/M8/OPO/Z2-Z3/razne kineske telefone.. za oko 330-430e i problem je resen, ionako su dovoljno dobri i dalje a imaju i svez softver 🙂
Naravno tu je i Note 4 koji je skuplji od pomenutih androida ali ce svejedno biti jeftiniji od S6 a ima bolju autonomiju i samo malo losiji hardver.

Poslednja izmena:
Ja i par kolega bi isto tako izabrali beli s6 pre nego onaj crni edge.
S6 mnogo bolje leži u ruci, jeftiniji je. Za razliku u novcu bi pre uzeo 64 GB model.
Dok sam ih gledao na slikama edge mi je bio dosta lepši uživo kod mene u radnji niko nije bio oduševljen sa Edge-om.
Jos jedna stvar koja mi bode oci je sto su oba modela 5.1 inca, i zbog toga Edge ima osetno "uzi" ekran jer ne stoji nista po ivicama(tekst, ikonice itd), zgurano je u centralni deo.
Trebali su da povecaju na 5.2 na Edge modelu.

Icicu ipak na obican S6.

Poslednja izmena:
Jos jedna stvar koja mi bode oci je sto su oba modela 5.1 inca, i zbog toga Edge ima osetno "uzi" ekran jer ne stoji nista po ivicama(tekst, ikonice itd), zgurano je u centralni deo.
Trebali su da povecaju na 5.2 na Edge modelu.

Icicu ipak na obican S6.

Ljudi, uzmite u ruku S6 Edge kada bude negde izložen i razrešićete sve predrasude koje imate o njemu. Nije ništa zgurano, potpuno je isti raspored razmak teksta, ikonica i bilo kojih elemenata kao na S6, samo ti krajnji delovi prelaze na zaobljeni deo i nije to neki drastični prelaz. Ostavljam link ka većoj slici (klik na manju) da vidite kako to izgleda zumirano.

Poslednja izmena:
Zaboravio si da dodaš "po mom mišljenju". Tebi jeste, meni nije lepši, deluje obično i nešto što je već viđeno, plus što će S6 Edge u zlatnoj ili zelenoj boji biti još lepši.

To je isto tvoje mišljenje. Kod mene u radnji se nikom nije nešto specijalno svideo edge a bilo nas 5-6 tako da biće dosta podeljenih mišljenja.
Još jednom kažem na slikama se i meni više svideo edge i to je bilo tako sve dok nisam uzeo telefon u ruku. Na stranu što imam osećaj kao da držim sečivo od noža u ruci.

Kome je toliko bitno?!
Pa da li ima neko kome kapacitet baterije nije bitan ?🙂

Kapacitet baterije je svakako bitan ali mene ne moze kapacitet baterije da odbije od kupovine ako je sve ostalo ok.
Znaci ne odlucujem o kupovini samo na osnovu baterije, ako uzmem S6 svakako planiram i kupovinu bezicnog punjaca, samo spustis telefon na njega i to je to, a i bez njega telefon se od 0 do 100% napuni za oko sat vremena.

Edit: Ja mislim da se @TozABG samo malo "prepao" zbog ovih izgrebanih Edge primeraka... 😀

Poslednja izmena:
Ne pogadjaju mene ta 2 izgrebana primerka, mozda je i placena reklama.
Ovde svaku elektroniku mozes da vratis kroz 14 dana. I to svi rade, kupe proizvod da ga isprobaju pa ga vrate. Meni je cak lap top trebao za neke testove na par dana a nisam hteo da ga kupim, pa zam ga uzeo na 10 dana i vratio. Normalna stvar.

Ono sto mi se ne svidja na edgeu je
"Uzi" ekran
Probijanje svetlosti
Probijanje crne boje na ivicama
Ne lezi dobro u ruci kada forografises, a i S6 mi bolje lezi u ruci prilikom svakodnevnog koriscenja.
Sto se tice koji je lepsi, stvarno ne bi mogao da se odlucim.
Edge ima 1 malu funkciju koja mi se svidja ostalo je sve samo izgled ali ima vise stvari koje mi smetaju nego kod obicnog modela.
Bacicu jos jedan poslednji pogled u subotu ali mislim da cu ostati na obicnom modelu.

@Gizmo cackao sam telefone sat vremena, mozda kad bi ih imao 7 dana bi se navikao na Edge ali ovako mi ne stima nesto. Mozda je na Home page tako ali kad udjes u poruke izgleda kao da je uze. Mozda nije, ali meni u glavi jeste i to cini razliku.
Svidja mi se sto slika izgleda kao da iskace iz ekrana skoro ali ima probijanje svetlosti tamo gde krece zaobljenje.

Poslednja izmena:
http://samsung.hdblog.it/2015/04/03/Samsung-Galaxy-S6-Test-Live-Batteria/

Live test baterije.. Ovaj mob umire i pre kraja radnog vremena,sa sve 2h i 30min SoT- a 🙂

image_new.php

Ekran 15%, Google servisi 8%. Jasno je da ovo nije realno i da su mu servisi pojeli bateriju. Mislim realno je kad servisi pojedu bateriju. Sva sreca pa ih mozes satrati da ne pojedu.

Ali zar on ne treba da radi out off the box kao iphone ? Sto bih se ja ubijao i ganjao resenja za ubijanje servisa ?

Google servisi su toliki jer covek koristi verovatno lokaciju na high ,sto je i ocekivano na telefonu od 700e.

Tozo sto ne ides na plavi/crni model ? Kupis mat providnu foliju za zadnji deo (3,4$) i imas odlicnu stvar. Em se ne masti pozadi em se ne grebe

Poslednja izmena:
Imate u Telenoru u knezu da probate 😉
uploadfromtaptalk1428069342691.webp

Ja mogu i S5 da potrosim za 3 sata. Sve zavisi od coveka do coveka kako ga koristi.
Brzo punjenje meni sjajna stvar, juce mi je kod kuce na s5 trebalo brzo punjenje da bi stigao na bus, ali sam morao da sacekam sledeci jer nema ovaj ultra mod.

@fkloznica Beli mi je mnogo lepsi, na slikama nije tako ali uzivo meni jeste. A ako nesto mrzim na telefonima to su folije i caseovi, pogotovu oni ultra mega giga armor sto ima i plastiku preko ekrana, to kad vidim na necijem telefonu dodje mi da mu uzmem telefon i bacim u jezero.

Poslednja izmena:
Ne pogadjaju mene ta 2 izgrebana primerka, mozda je i placena reklama.
Ovde svaku elektroniku mozes da vratis kroz 14 dana. I to svi rade, kupe proizvod da ga isprobaju pa ga vrate. Meni je cak lap top trebao za neke testove na par dana a nisam hteo da ga kupim, pa zam ga uzeo na 10 dana i vratio. Normalna stvar.

Ono sto mi se ne svidja na edgeu je
"Uzi" ekran
Probijanje svetlosti
Probijanje crne boje na ivicama
Ne lezi dobro u ruci kada forografises, a i S6 mi bolje lezi u ruci prilikom svakodnevnog koriscenja.
Sto se tice koji je lepsi, stvarno ne bi mogao da se odlucim.
Edge ima 1 malu funkciju koja mi se svidja ostalo je sve samo izgled ali ima vise stvari koje mi smetaju nego kod obicnog modela.
Bacicu jos jedan poslednji pogled u subotu ali mislim da cu ostati na obicnom modelu.

@Gizmo cackao sam telefone sat vremena, mozda kad bi ih imao 7 dana bi se navikao na Edge ali ovako mi ne stima nesto. Mozda je na Home page tako ali kad udjes u poruke izgleda kao da je uze. Mozda nije, ali meni u glavi jeste i to cini razliku.
Svidja mi se sto slika izgleda kao da iskace iz ekrana skoro ali ima probijanje svetlosti tamo gde krece zaobljenje.

Cudi me da si skroz promenio pricu nakon par dana, bio si odusevljen sa Edge, tj. sam si tako napisao.

Cudi me da si skroz promenio pricu nakon par dana, bio si odusevljen sa Edge, tj. sam si tako napisao.
Prvi utisak od 15 min, odusevljenje, ne vidis mane. Kad odes 2 3 puta po 15 min, kreces da uvidjas probleme.
Edit: ubedjen sam da ce mi ispadati iz ruke prilikom fotografisanja, tesko ga je drzati u tom polozaju

Poslednja izmena:
Da ima vecu bateriju ne bi se toliko osecalo 🙂

Ne bi bio ni fensi smensi tanak kao iphone... 🙂

No omastice se oni dobro nevezano za bateriju, a 1% IT sveta ce ga zaobici (sto samsung zabole za te ljude, tih 100-200k ljudi ce uzeti nesto drugo) zbog toga.

Plej servisi su 8%, što je u redu, ovde je bateriju trošilo nešto što se ne vidi na ovom screenshot-u.

Meni je to 5%, a koristim sve od Play servisa što se u Srbiji može koristiti. Ako se koristi, mora i da troši.
Sistem je u listi, nema kernela.

Poslednja izmena:
Da, ali ne i 10% za 8h up.

Edit: drndao sam izlozene s6-tice u mts-u. Edge nista posebno,i slazem se da u ruci lezi cudno iako je bio dole prikacen za usb pa nisam mogao bas najbolje da ga drzim.
Koliko sam primetio s6 je bio u onoj gold boji. Odlicno izgleda jos bolje lezi u ruci. Kapa dole za samsung ovog puta..

Poslednja izmena:
Samsung's Galaxy S6 Bends as Easily as iPhone 6 Plus

Third-party warranty firm SquareTrade recently released a video showcasing the durability of the new Samsung Galaxy S6 Edge and HTC One M9, discovering the Galaxy to bend at 110 lbs of pressure and the One M9 to bend at 120 lbs of pressure.

Although the Galaxy S6 Edge's pressure limits are comparable to the iPhone 6 Plus' testing, the Galaxy's screen ended up cracking under the pressure instead of slightly bending similar to Apple's plus-size iPhone model. The HTC One M9 lasted further than its two competitors, reaching 120 lbs of pressure, but the phone was rendered useless thanks to a faulty power button following the pressure test.

Testing to the point of "catastrophic failure", the iPhone 6 Plus survived 179 lbs of pressure, beating out the Galaxy S6 Edge's 149 lbs stress test. As SquareTrade points out, the Galaxy's stress tests proves the phone could be worse for users due to the smartphone's screen cracking under intense pressure.

[YOUTUBE]3Y7tPczbOec[/YOUTUBE]

Tacno znam da ce unbox therapy da nabije jos 50 miliona pregleda kad savije S6! 🙂

Da, ali ne i 10% za 8h up.

Edit: drndao sam izlozene s6-tice u mts-u. Edge nista posebno,i slazem se da u ruci lezi cudno iako je bio dole prikacen za usb pa nisam mogao bas najbolje da ga drzim.
Koliko sam primetio s6 je bio u onoj gold boji. Odlicno izgleda jos bolje lezi u ruci. Kapa dole za samsung ovog puta..

Ja mislim da je gold i najlepsa boja za S6.Videcu sutra da odem da pogledam.

Nazad
Vrh Dno